Hızlı Soru - Cevap

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #14,501
Arkadaşlar elimde ki divortex demir tozu temizleyici bitti. yenisi almayı düşünüyorum fakat yine divortex mi alayım (fiyatı diğerlerine göre uygun) yoksa magma mı alayım arada ki farka değer mi?

Qasqai

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba! Aracim brandali garajda,garajı icine arka tarafına bir dolap koyup temizlik ürünlerini şampuanlar,bezler , fırçalar vs içerisi yazın sıcak oluyor ürünlere zararı olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba! Aracim brandali garajda,garajı icine arka tarafına bir dolap koyup temizlik ürünlerini şampuanlar,bezler , fırçalar vs içerisi yazın sıcak oluyor ürünlere zararı olur mu? Şimdiden çok teşekkür ederim
malzemelerini evde tut bence derim ben ihtiyacım olani dolaptan alıyorum bir kovaya iniyorum bende garaja sıcakta bozulacağı düşüncesindeyim

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Gün içerisinde güneş görüyor ve içerisi sıcak oluyor ise evde tutmanızda fayda var bencede. Ama bez fırça şişe gibi malzemeleri oraya koymanızda bir sakınca olmaz diye düşünüyorum

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba herkese,
Forumda biraz gezindim ancak bununla ilgili bir konu göremedim.
Önerebiliceğiniz cam temizliyici var mı bilindik markalardan makul fiyatlı ? Camlar için kullandığınız bezler vs ?
Cam temizleyicide de bilindik markaların fiyatları çok yüksek bunun sebebi nedir ? Altı üstü camsil aslında ama bilgisi önerisi olan var mı ?
Teşekkürler şimdiden
Merhabalar, flowey S3 cam temizleyici f/p olarak güzel bir üründür, konsantre olması avantajlı hale getiriyor ürünü.

Ama ben de sizinle aynı fikirdeyim o yüzden vissmate normal cam sil ile rossmandan aldığım cam bezini kullanıyorum işimi de görüyor açıkcası:)

Qasqai

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Gün içerisinde güneş görüyor ve içerisi sıcak oluyor ise evde tutmanızda fayda var bencede. Ama bez fırça şişe gibi malzemeleri oraya koymanızda bir sakınca olmaz diye düşünüyorum
sabah güneşini alıyor ama 10 gün önce çok sıcak bir gün oldu içerisi çok sicakti

Moderatör tarafında düzenlendi:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar elimde ki divortex demir tozu temizleyici bitti. yenisi almayı düşünüyorum fakat yine divortex mi alayım (fiyatı diğerlerine göre uygun) yoksa magma mı alayım arada ki farka değer mi?
Ben Tuga chemie demir tozu temizleyici öneririm fiyat performans olarak çok beğeniyorum

Arda99

Amatör Detaycı
Üye
İl
bursa
arkadaşlar kapının bu kısımlarını ne ile temizlemeliyim ? green star var elimde leke yapar mı veya colourlock hafif deri temizleyicide var ama tam deri gibi değil

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar kapının bu kısımlarını ne ile temizlemeliyim ? green star var elimde leke yapar mı veya colourlock hafif deri temizleyicide var ama tam deri gibi değil
Kapının o kısmı plastik, green star i 1:30 sulandırıp temizleyebilirsiniz ama mutlaka silerken nemli bez ile silin o şekilde iz kalmayacaktır

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Arkadaşlar selamlar. Dün VP Carper Cleaner siparişi vermiştim ürün resimdeki gibi eski beyaz şişede geldi. Ürünün stokta beklemiş olabileceği ve ne şekilde saklandığı hususlarını bilmediğim için sizce iade etmeli miyim? Stokta bulunsun diye aldım kolay kolay bitiremem bi kaç yıl. O yüzden yeni dolum şişe daha mantıklı diye düşünüyorum. Sizin düşünceniz nedir ? Üretim tarihi ile alakalı bir ibareye ise rastlamadım şişe üzerinde.

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
750ml şişe ne kadar gidiyor peki sanırım sulandırmadan kullanılıyor biraz maliyetli gibi :sırıtan1:
Ben de nanolex İnterior cleaner kullanıyorum. Köpük yapıcı şişede kullanıyorum ürünü. Üstüne de gtechniq c6 kullanıyorum. Haliyle 3-6 ay arası kullanımınıza göre temizlik yaptığınızı varsayarsak 750 ml lik şişe size uzun zaman gidecektir. :)

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
750ml şişe ne kadar gidiyor peki sanırım sulandırmadan kullanılıyor biraz maliyetli gibi :sırıtan1:
size en güzel urunlerden birini söyledimkarar sizin mat finish'i var @Wander41 in dedigi gibi c6 ile korumaya alininca aşık eder kendine ayni sistemi kullaniyorum bende gyeon var cleaner olarak şu an ikisindende memnunum

Ben de nanolex İnterior cleaner kullanıyorum. Köpük yapıcı şişede kullanıyorum ürünü. Üstüne de gtechniq c6 kullanıyorum. Haliyle 3-6 ay arası kullanımınıza göre temizlik yaptığınızı varsayarsak 750 ml lik şişe size uzun zaman gidecektir. :)
En Guzeli masmat :)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar Bosch easyaquatak 110 makine aldım ve çinden BearForce prinç başlıklı olan Foam Lance aldım. Şampuan olarak ise Flowey ev13 satın aldım. İlk yıkamada deneme amaçlı 600ml su + 100ml şampuan kullanmıştım ve köpük sulu olmuştu (foam lance üst ayardan - ye getirdim.) Dün tekrar yıkama yaptım ve bu defa 400ml su + 100ml şampuan koydum ama yine de köpük kıvamını alamıyorum. Sebep olarak tek aklıma gelen suyu kovadan çektiği için basınç az kalıyor bu olabilir mi? Nozzle olarak ise en küçük olan 1.1mm olan ucu kullanıyorum. Ben bu köpüğü nasıl yoğunlaştırabilirim ve sizce sorun tahmin ettiğim gibi basınçtan mı kaynaklı?

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhabalar Beyaz renk aracımda herhangi bir boya koruma yok kaliteli cilalı şampuan ve hızlı cila kullanmaktayım. Flowey B33 siparişi verdim kaportaya işlemiş lekeler mevcut 725. Sayfada konu mevcut. Benim sorum b33 yılda 1 yada 2 kullanımda zarar verir mi? Ön yıkama sonrası kova yöntemi ile cilalı şampuan hızlı cila kullanırsam b33 kullanım kaynaklı sorun olur mu ? Araç boyasında matlaşma vb sorun çıkar mı? Marolex axel köpük yapan pompa ile b33 iş görür mü? Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Yazdıklarım ile ilğili sorun var ise lütfen kusuruma bakmayın :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar Beyaz renk aracımda herhangi bir boya koruma yok kaliteli cilalı şampuan ve hızlı cila kullanmaktayım. Flowey B33 siparişi verdim kaportaya işlemiş lekeler mevcut 725. Sayfada konu mevcut. Benim sorum b33 yılda 1 yada 2 kullanımda zarar verir mi? Ön yıkama sonrası kova yöntemi ile cilalı şampuan hızlı cila kullanırsam b33 kullanım kaynaklı sorun olur mu ? Araç boyasında matlaşma vb sorun çıkar mı? Marolex axel köpük yapan pompa ile b33 iş görür mü? Şimdiden hepinize teşekkür ederim. Yazdıklarım ile ilğili sorun var ise lütfen kusuruma bakmayın :)
merhaba. B33 içerisinde bir miktar kostik barındırıyor. Lakin güçlü de kir söküyor. Ürün marolex’e uygundur. Benim tavsiyem rutinde bu ürünü çok fazla kullanmamanız. Araçta ağır ve yoğun kir varsa ya da wax veya koruma tazeleyecekseniz kullanın. Araç üzerindeki korumayı gıdıklıyor, rutin kullanımda koruma vs bırakmaz. Rutinde pH nötr şampuan tavsiye ederim. Hızlı cilaları biz detaycılar günü kurtarmak için yaparız. Tam anlamıyla gerektiği korumayı sağladığını düşünmüyorum ömürleri kısa oluyor. 2-3 ayda bir tazeleyerek wax alabilirsiniz. Hızlı cilayı da baktınız wax ın ömrü azalıyor o zaman destekleme ve güçlendirme amaçlı kullanılabilir ya da koruma yapmaya yeteri kadar vakit olmadığı zamanlar da yapılabilir. Ben genelde araç üzerindeki koruma azaldığında destekleme amaçlı ya da uzun süre yıkayamayacaksam alttaki korumayı yine destekleme için Koch Chemie pw kulLanıyorum.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
merhaba. B33 içerisinde bir miktar kostik barındırıyor. Lakin güçlü de kir söküyor. Ürün marolex’e uygundur. Benim tavsiyem rutinde bu ürünü çok fazla kullanmamanız. Araçta ağır ve yoğun kir varsa ya da wax veya koruma tazeleyecekseniz kullanın. Araç üzerindeki korumayı gıdıklıyor, rutin kullanımda koruma vs bırakmaz. Rutinde pH nötr şampuan tavsiye ederim. Hızlı cilaları biz detaycılar günü kurtarmak için yaparız. Tam anlamıyla gerektiği korumayı sağladığını düşünmüyorum ömürleri kısa oluyor. 2-3 ayda bir tazeleyerek wax alabilirsiniz. Hızlı cilayı da baktınız wax ın ömrü azalıyor o zaman destekleme ve güçlendirme amaçlı kullanılabilir ya da koruma yapmaya yeteri kadar vakit olmadığı zamanlar da yapılabilir. Ben genelde araç üzerindeki koruma azaldığında destekleme amaçlı ya da uzun süre yıkayamayacaksam alttaki korumayı yine destekleme için Koch Chemie pw kulLanıyorum.
Cevabın için teşekkür ederim. Maalesef aracım dışarıda park halinde kaportaya işlemiş is lekesi mevcut bunun için deneyeceğim. Peki B33 uygulama açısından yıkama eldiveni ile hafif ovalamaya gerek var mıdır sizce ? Rutin yıkamada autoglym bodywork shampoo conditioner kullanıyorum.