Hızlı Soru - Cevap

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #14,521
Cevabın için teşekkür ederim. Maalesef aracım dışarıda park halinde kaportaya işlemiş is lekesi mevcut bunun için deneyeceğim. Peki B33 uygulama açısından yıkama eldiveni ile hafif ovalamaya gerek var mıdır sizce ? Rutin yıkamada autoglym bodywork shampoo conditioner kullanıyorum.
Ön yıkama ürünüdür b33. Ovalamaya gerek yok. Duruladıktan sonra çift kova yıkamasında fazla bastırmadan eldivenle ovalarsınız. Kaportaya işlemiş lekeler için kil uygulaması gerekebilir.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar Bosch easyaquatak 110 makine aldım ve çinden BearForce prinç başlıklı olan Foam Lance aldım. Şampuan olarak ise Flowey ev13 satın aldım. İlk yıkamada deneme amaçlı 600ml su + 100ml şampuan kullanmıştım ve köpük sulu olmuştu (foam lance üst ayardan - ye getirdim.) Dün tekrar yıkama yaptım ve bu defa 400ml su + 100ml şampuan koydum ama yine de köpük kıvamını alamıyorum. Sebep olarak tek aklıma gelen suyu kovadan çektiği için basınç az kalıyor bu olabilir mi? Nozzle olarak ise en küçük olan 1.1mm olan ucu kullanıyorum. Ben bu köpüğü nasıl yoğunlaştırabilirim ve sizce sorun tahmin ettiğim gibi basınçtan mı kaynaklı?
Kullanılan derişimler çok düşük. Belli bir oranı geçince zaten düşünüldüğü gibi köpük daha da kıvamlı olmuyor. 1;12 1:8 ideali
Vana zaten bozuk gelmiş olabilir vanayı komple söküp oradaki çukuru oyun hamuru gibi birşeyle tıkayıp üstünden bantlayıp test etmek gerekir hala kıvam aynıysa;
İçindeki örgü 2.2 gr olabilir 3.2 gr olanla değiştirilmelidir yahut örgüden sonra çıkış yerine konik şekilde sıkıştırılmış bulaşık fiberi denenebilir.
Her yerini dikkatlice söküp oringleri hafif vazelin,gres, yağlayıp bağlantı yerlerine teflon çekip hiç hava kaçıramayacak şekilde tekrar montajlanabilir.

!!! Dikkat elinizdeki ürün gerçekten pirinç olmayabilir alüminyum üzerine boya olabiliyor. Söküp takarken nazik olmalı ve diş kaptırmamaya ayrıca özen gösterilmeli

Bunlardan sonra hala bir değişiklik yoksa başka Foamlance ile test yapılıp makineden yada değil kararına varılmalı.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar Bosch easyaquatak 110 makine aldım ve çinden BearForce prinç başlıklı olan Foam Lance aldım. Şampuan olarak ise Flowey ev13 satın aldım. İlk yıkamada deneme amaçlı 600ml su + 100ml şampuan kullanmıştım ve köpük sulu olmuştu (foam lance üst ayardan - ye getirdim.) Dün tekrar yıkama yaptım ve bu defa 400ml su + 100ml şampuan koydum ama yine de köpük kıvamını alamıyorum. Sebep olarak tek aklıma gelen suyu kovadan çektiği için basınç az kalıyor bu olabilir mi? Nozzle olarak ise en küçük olan 1.1mm olan ucu kullanıyorum. Ben bu köpüğü nasıl yoğunlaştırabilirim ve sizce sorun tahmin ettiğim gibi basınçtan mı kaynaklı?
400'e 100 yüksek bir oran normalde oldukça kıvamlı köpük almanız lazım, @Mentalfeed 'in de belirttiği gibi bozuk olma ihtimali de var, bunun dışında test için EV13 ü sulandırmadan denemenizi tavsiye ederim bakalım sonuç aynı mı olacak

xanax

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar.Yetkili arkadaşlardan bir kaç gün önce üyeliğimin neden iptal edilip tekrar aktif hale getirildiğini öğrenebilir miyim? Forumda uzun zamandır kayda değer bir aktifliğim olmamasına rağmen böyle bir şeyin neden yapıldığını öğrenmek istiyorum.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Kullanılan derişimler çok düşük. Belli bir oranı geçince zaten düşünüldüğü gibi köpük daha da kıvamlı olmuyor. 1;12 1:8 ideali
Vana zaten bozuk gelmiş olabilir vanayı komple söküp oradaki çukuru oyun hamuru gibi birşeyle tıkayıp üstünden bantlayıp test etmek gerekir hala kıvam aynıysa;
İçindeki örgü 2.2 gr olabilir 3.2 gr olanla değiştirilmelidir yahut örgüden sonra çıkış yerine konik şekilde sıkıştırılmış bulaşık fiberi denenebilir.
Her yerini dikkatlice söküp oringleri hafif vazelin,gres, yağlayıp bağlantı yerlerine teflon çekip hiç hava kaçıramayacak şekilde tekrar montajlanabilir.

!!! Dikkat elinizdeki ürün gerçekten pirinç olmayabilir alüminyum üzerine boya olabiliyor. Söküp takarken nazik olmalı ve diş kaptırmamaya ayrıca özen gösterilmeli

Bunlardan sonra hala bir değişiklik yoksa başka Foamlance ile test yapılıp makineden yada değil kararına varılmalı.
Selamlar evet örgüyü hiç düşünmemiştim. 2.2 gr olabilir belkide. Satın aldığım ürün bu;

14.96US $ 20% OFF|Araba sabunu köpük yıkama köpük püskürtücü köpük jeneratörü yüksek basınçlı sabun köpük araba yıkama köpük temizleyici BOSCH basınçlı yıkama AQT|Water Gun & Snow Foam Lance| - AliExpress

@usurer
Aynı foam'dan bacanağımda almıştı ona sordum o da benim gibi kovadan su çekerek kullanıyor onda da köpük sulu çıkıyormuş. Bağlantı yerine beyaz teflon çekmiştim. 3.2gr olan örgülerden alıp denemekte fayda var sanırım. Bu örgülerden forumda ya da ülkemizde satan var mı acaba, ben biraz baktım ama bulamadım.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar.Yetkili arkadaşlardan bir kaç gün önce üyeliğimin neden iptal edilip tekrar aktif hale getirildiğini öğrenebilir miyim? Forumda uzun zamandır kayda değer bir aktifliğim olmamasına rağmen böyle bir şeyin neden yapıldığını öğrenmek istiyorum.
Dediğiniz gibi bir süredir aktif olmuyordunuz, aktif olmanız için yaptık. Başarılı olmuşuz demek ki:) Tekrar geldiniz. Hoşgeldiniz.

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Kurulama havlusunu yıkarken makine ve deterjanı nasıl kullanıyoruz arkadaşlar bilginiz varmı, kaç derece kaç dakika ve deterjanı sirkeyi hangi göze ekliyorsunuz?

altn97

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kurulama havlusunu yıkarken makine ve deterjanı nasıl kullanıyoruz arkadaşlar bilginiz varmı, kaç derece kaç dakika ve deterjanı sirkeyi hangi göze ekliyorsunuz?
Makinanın yumuşatıcı kısmına mikro fiber yıkama şampuanını koyuyorsun eğer elinde yoksa yumuşatıcı kısmına beyaz sirke koyuyorsun havlunun Üstüne bebek grabül sabunlar var Ondan koyuyorsun maksimum 40° 1200 deviri ben geçmiyorum Bu tabii Yoğun kirlerden farklılık gösterebilir

xanax

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Dediğiniz gibi bir süredir aktif olmuyordunuz, aktif olmanız için yaptık. Başarılı olmuşuz demek ki:) Tekrar geldiniz. Hoşgeldiniz.
Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük detail forumunun yöneticileri olarak işi gücü bırakıp kim aktif kim degil bunlari tespit edip, aktif olmayanların üyeliklerini askıya alıp böylelikle tekrar aktif olmalarını sağlıyorsunuz, Doğru mu anlamışım ?

Wander41

Usta Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Günaydın değerli yaşıtlarım ve abilerim. Sizlerden bir konuda yardım istiyorum. Ben karcher k5 yıkama makinesi almak istiyorum. Şuan k3 kullanıyorum. Fakat kredi kartı kullanmadığım için bu makinelerin satışını yapıp eski usül elden taksit ödeme imkanı sağlayan bir forum üyemiz var mıdır ? (Elden taksit dediğim Kocaeli’de ikamet ediyorum buradan varsa elden öderim eğer Kocaeli’den yoksa hesaba da her ay düzenli gönderebilirim) yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük detail forumunun yöneticileri olarak işi gücü bırakıp kim aktif kim degil bunlari tespit edip, aktif olmayanların üyeliklerini askıya alıp böylelikle tekrar aktif olmalarını sağlıyorsunuz, Doğru mu anlamışım ?
Anlamanızda sıkıntı yok diye düşünüyorum. Türkiyenin en kapsamlı ticaretten dedikodular dan uzak dostluk kardeşlik için kurulmuş tecrubeli kişilerle ansiklopedi niteliğinde konuları uygulamaları ve testleri olan Detailforumun keyfini çıkarın.

Hayırlı bayramlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xanax

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Anlamanızda sıkıntı yok diye düşünüyorum. Türkiyenin en kapsamlı ticaretten dedikodular dan uzak dostluk kardeşlik için kurulmuş tecrubeli kişilerle ansiklopedi niteliğinde konuları uygulamaları ve testleri olan Detailforumun keyfini çıkarın.

Hayırlı bayramlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Doğru anladığıma sevindim. Peki "Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük detail forumu" nun yöneticileri , kim ne kadar girmezse , paylaşım yapmazsa , selam vermezse vs. gibi durumlarda kullanıcıların ne kadar süre ile banlanacağına dair bir calışma yapmıştır eminim, sizden ricam bu dosyayı paylaşmanız ki bilelim bizde ona göre davranalım, Zira "Türkiye'nin en kapsamlı ve en büyük detail forumu " ndan mahrum kalmayı istemeyiz.Şimdiden teşekkür eder bu vesile ile herkesin bayramını tebrik ederim.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Detay dışı sorum, az önce camdan bakarken kedi fare ile didişirken fare benim aracın sol ön tekerinden girdi sonra bir daha göremedim çıktımı diye biraz baktım. Kedide biraz bakındı gitti. Sonra aşağı indim bakındım göremedim, aracı çalıştırdım kaputu açtım göremedim. Gitmişmidir gitmemeişmidir tespit edemedim. Bir yerleri kemirmesinden endişelerim. Bayram bayram strese soktu beni. Varmı bir öneriniz?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Detay dışı sorum, az önce camdan bakarken kedi fare ile didişirken fare benim aracın sol ön tekerinden girdi sonra bir daha göremedim çıktımı diye biraz baktım. Kedide biraz bakındı gitti. Sonra aşağı indim bakındım göremedim, aracı çalıştırdım kaputu açtım göremedim. Gitmişmidir gitmemeişmidir tespit edemedim. Bir yerleri kemirmesinden endişelerim. Bayram bayram strese soktu beni. Varmı bir öneriniz?
Naftalin Koy Motora.