Hızlı Soru - Cevap

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #15,881
Hocam panel panel mi yikiyorsunuz yoksa arabayı yıkayıp sonunda mi duruluyorsunuz, leke yapma olayı sıkıntı maalesef
Direk normal yıkıyorum sora durulama yapıyorum o yüzden yazın akşamları yıkama işini yapıyorum pek lekede olmuyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Hocam panel panel mi yikiyorsunuz yoksa arabayı yıkayıp sonunda mi duruluyorsunuz, leke yapma olayı sıkıntı maalesef
Bu arada önce normal şampuan la yıkayıp durulamadan eldivene sökerek panellerin üstünden geçerek uygularsanız o zamanda herhangi bi leke oluşmuyor bilginiz olsun

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Bu arada önce normal şampuan la yıkayıp durulamadan eldivene sökerek panellerin üstünden geçerek uygularsanız o zamanda herhangi bi leke oluşmuyor bilginiz olsun

Anladım,çok teşekkür ederim hocam

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Selamlar herkese. Son zamanlarda lastik parlatıcı olarak Sonax extreme kullanıyordum. Ama çok sıçratma yapıyor. Hiç memnun kalmadım. Daha önce 3d magic kullanıyordum ve daha iyiydi bana göre. Dün de davlumbazda kullanırım diye aldığım Selsil'i uyguladım lastiklere. O da sıçratma yapmadı. Tüm ürünleri kullanırken lastiklere aynı işlemleri uyguluyorum ama Sonax sıçratma yapıyor her seferinde. Önerisi olan var mı?
Merhaba. Sonax lastik parlatıcı kullandığımda bende de aynı sorun oluyor. Ben bu sorunun önüne şöyle geçtim. İlk önce parlatıcıyı sürdüğümde aracı kullanmayacaksam (ertesi gün kullanacaksam) o şekilde kurumaya bırakıyorum. Sonraki gün ise yola çıkmadan önce müsait bir zamanda mikrofiber bez ile lastikleri şöyle bir siliyorum. O zaman sıçratma yapmıyor.
Sürüp hemen aracı süreceksem o zaman mecburen kurumasını beklemeden hemen bir mikrofiber bez ile siliyorum. Bir miktar parlaklığı törpülüyor ancak sıçratmıyor.

Beyler düşük km de suitişi başlayan yağmur suyu itici ürünü hangi marka ona göre tercih yapıcam şimdiden teşekkürler bilgi için

Ben crystal concept glass guard kullanıyorum. İlk uygulandığı zamanlarda 50-55 km/h itibariyle su itmeye başlıyor.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba. Sonax lastik parlatıcı kullandığımda bende de aynı sorun oluyor. Ben bu sorunun önüne şöyle geçtim. İlk önce parlatıcıyı sürdüğümde aracı kullanmayacaksam (ertesi gün kullanacaksam) o şekilde kurumaya bırakıyorum. Sonraki gün ise yola çıkmadan önce müsait bir zamanda mikrofiber bez ile lastikleri şöyle bir siliyorum. O zaman sıçratma yapmıyor.
Sürüp hemen aracı süreceksem o zaman mecburen kurumasını beklemeden hemen bir mikrofiber bez ile siliyorum. Bir miktar parlaklığı törpülüyor ancak sıçratmıyor.
Selamlar. Cevap için teşekkürler. Bundan sonra dediğiniz gibi en son aşama olarak bez ya da sünger ile yeniden üzerinden geçeceğim artık.

umut-gunay

Amatör Detaycı
Üye
Selamlar. Cevap için teşekkürler. Bundan sonra dediğiniz gibi en son aşama olarak bez ya da sünger ile yeniden üzerinden geçeceğim artık.
Bende kullandım çok sıçratma oluyor du daha sonra chemical guys vrt kullandım parlaklığı çok benzer sıçratma yapmadı en son nanolex Tire rubber aldım parlaklık bi tık düşük ancak hiç sıçratma yapmıyor yaklaşık sürdükten bi saat sonra lastiğe iyice tutunuyor görüntü hissiyat doğala çok yakın ama kalıcılık cguys tan bi tık düşük ama ikiside mevcut ikisindende memnunum sarfiyat azaltma durumunda da nacizane tavsiyem önceden sünger kullanıyordum artık ayakkabı boya süngerlerinden aldım ürünün tümünü lastiğe aktarıyor emmiyor yani ürünü ve temizlemeside çok kolay onuda denemenizi tavsiye ederim

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhaba. Lütfen yanlışım varsa düzeltin . Daha önce is (kurum) lekesi üzerinden konu açmıştım cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Benim sorum şu şekilde . Önce arabayı B33 ile ön yıkama yapmak sonrasında . Tuğa alu devil ile Demir tozu temizlemek sonrasında . Auto glym bodywork şampuan ile temaslı yıkamak . Sonrasında araç ıslak iken şampuanlı su ile kil çalışması yapmak . Tekrar yıkamak kurulamak ve fusso uygulamak . Yanlışım var ise lütfen düzeltin . Not: Şampuan olarak birde flowey 2.6 mevcut elimde .

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhaba. Lütfen yanlışım varsa düzeltin . Daha önce is (kurum) lekesi üzerinden konu açmıştım cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Benim sorum şu şekilde . Önce arabayı B33 ile ön yıkama yapmak sonrasında . Tuğa alu devil ile Demir tozu temizlemek sonrasında . Auto glym bodywork şampuan ile temaslı yıkamak . Sonrasında araç ıslak iken şampuanlı su ile kil çalışması yapmak . Tekrar yıkamak kurulamak ve fusso uygulamak . Yanlışım var ise lütfen düzeltin . Not: Şampuan olarak birde flowey 2.6 mevcut elimde .
Fusso öncesi M700 tiner veya ipa ile tüm panellerin üzerinden geçin mutlaka. Wax'ın yüzeye tutunmasında faydası olur..:begenixx:

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
demir tozunu temaslı yıkamadan sonra yapıyorum ben. Asıl işi olan yıkamayla cıkmayanları da çıkartması adına.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Abilerim kardeşlerim herkese selam. Bi arkadaşım araba aldı boya koruma yaptırmış ama sonrasında çok uğraşacak bi tip değil. Bi eldiveni var kendi yıkıyor bu kadar. Şampuan olarak cilalı mı aldırayım cilasız mı? Koruma menzerna dedi ama hangi model bilmiyor. Ömrü max 2-3 ay olur diye düşündüm. PH nötr alsa güzel ama sonrasında bir koruma sağlamayacak. Cilalı alsa korumayı perdeler ama koruma geçtikten sonra perdeleme yapmaz galiba. Ben de size bi sorayım dedim tavsiye vermeden önce ? Ne dersiniz ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Abilerim kardeşlerim herkese selam. Bi arkadaşım araba aldı boya koruma yaptırmış ama sonrasında çok uğraşacak bi tip değil. Bi eldiveni var kendi yıkıyor bu kadar. Şampuan olarak cilalı mı aldırayım cilasız mı? Koruma menzerna dedi ama hangi model bilmiyor. Ömrü max 2-3 ay olur diye düşündüm. PH nötr alsa güzel ama sonrasında bir koruma sağlamayacak. Cilalı alsa korumayı perdeler ama koruma geçtikten sonra perdeleme yapmaz galiba. Ben de size bi sorayım dedim tavsiye vermeden önce ? Ne dersiniz ?
Aleyküm selam, hayırlı olsun. 2-3 ay gideceğini sanmıyorum ama devamında korumayla uğraşacak birisi değilse PW tarzı sık durula ürünleri aklına sokup cilasız şampuanla yıkamaya ikna ederseniz yoktan iyi olur gibi.
İşin içinde olmayan birinde maskelese ne olur maskelemese ne olur bilemedim. Plastik, krom ve boyaya zarar vermeyecek kostik içermeyen orta kalite bir şampuan aldırın gitsin. Varsa bölünmüş VP Concentrated olabilir mesela, 1L alsa min 15 yıkama gider 50-60 liraya da işini halletmiş olur. Cilalı almak isterseniz pek cilalı şampuanlarla ilgilenmediğim için yorum yapmayayım.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Aleyküm selam, hayırlı olsun. 2-3 ay gideceğini sanmıyorum ama devamında korumayla uğraşacak birisi değilse PW tarzı sık durula ürünleri aklına sokup cilasız şampuanla yıkamaya ikna ederseniz yoktan iyi olur gibi.
İşin içinde olmayan birinde maskelese ne olur maskelemese ne olur bilemedim. Plastik, krom ve boyaya zarar vermeyecek kostik içermeyen orta kalite bir şampuan aldırın gitsin. Varsa bölünmüş VP Concentrated olabilir mesela, 1L alsa min 15 yıkama gider 50-60 liraya da işini halletmiş olur. Cilalı almak isterseniz pek cilalı şampuanlarla ilgilenmediğim için yorum yapmayayım.
Teşekkür ederim tavsiye için. Benim de aklıma yattı söyledikleriniz.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Değerli forum üyesi üstadlarım hepinize iyi günler dilerim . Fusso sonrası aracı yıkamak için . Auto Brite Magifoam ve Velvet almak istiyorum sıkıntı olur mu ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa Hocam merhaba,

bir önceki mesajımda yazmıştım. @MagicofOz sormuş;

Meg ceramic liquid wax uygulanmış araca, yıkama sonrası Meg QD kullansam sorun olur mu, yoksa QW mi kullanayım. QD ceramic liquid wax ın ömründen çalar mı diye ?

Ben de konu Meg olunca Sefa hocam cevaplasın dedim.:)
@MagicofOz

Arkadaslar Meg Quik Detailer olan yani eski kirmizi şise korumaya dokunur.Yeni Cikan QD V2 versiyonu daha masum zarar vermez sık sil şeklinde Hybrid Wax in üzerine Quik Wax olmaz. Aslinda;
Hybrid Ceramic Waxlar icin Ceramic Detailer
Sentetik ve Polimer Waxlar icin Düz Quik Detailer kullanilmasindan yanayim tabi her quik detailer masum degil Ürün ve Markaya göre degisir.