Hızlı Soru - Cevap

Hür Can Tümay

Amatör Detaycı
Üye
İl
ankara
Öne çıkan konu #16,141
Merhabalar , elime Auto Brite Magic Carpet geçti bir yerden. Bunun kullanımı nasıldır , agresif midir güvenli kullanılır mı ? Pek bir bilgi bulamadım, bilenler aydınlatırsa sevinirim :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Teşekkürler hocam. Yok satmıycaz zaten biniyoruz da dedim pasta iyileştirirse ben kendim uğraşırım hem tecrübe ederim demiştim. Ama vernik kalktığı için daha kötü duruma da gelir sanırım. Dün kaputuna wax sürdüydüm sanki biraz da olsa topladı :) bilgilendirme için teşekkürler, iyi akşamlar
Rica ederim, bende benzer durumlarda 3800 tarzı az da olsa dolgu içerikli finish ürünleri geçiyorum en azından beyazlamaları bir kaç ton da olsa kapatıyor tabi ki ömrü oldukça kısa.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba. Aracımın üzerinde 225/40/18 rft t0005 lastiği mevcut malum her sene 1 kere yarılıyor. Şu andada 1 tanesi yarıldı kendi hatamdan ötürü. Denemek istedigim
michelin pilot sport 4 rft lastik var ama yumuşak diyorlar genelde bende arada sırada köye giden birisiyim sizce sıkınyı çekermiyim . Kullanan ve ya tecrubesi olan arkadaş varsa bilgi paylaşırsa sevinirim
Ben bundan önceki golfte de şimdiki tiguandada michelin pilot sport 4 kullanıyorum çokta memnunum.konforlu,sessiz ,yol tutuşu gayet iyi.bende köye gidiyorum sık sık (15 günde bir) daha balon yapan lastiğim olmadı yada yardığım lastik olmadı ,michelin sadece çabuk bitiyor diğer lastiklere göre.

Bunun yanında pirelli cinturato p7 kullandım daha önce o lastiktende çok memnun kalmıştım ,michelin e göre daha dayanıklıdır.konforu da güzel bence.bi araştırın derim

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar merhaba. Aracımın üzerinde 225/40/18 rft t0005 lastiği mevcut malum her sene 1 kere yarılıyor. Şu andada 1 tanesi yarıldı kendi hatamdan ötürü. Denemek istedigim
michelin pilot sport 4 rft lastik var ama yumuşak diyorlar genelde bende arada sırada köye giden birisiyim sizce sıkınyı çekermiyim . Kullanan ve ya tecrubesi olan arkadaş varsa bilgi paylaşırsa sevinirim
Dediğiniz şartlar için continental sportcontact veya premium contact uygun olabilir

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Ben bundan önceki golfte de şimdiki tiguandada michelin pilot sport 4 kullanıyorum çokta memnunum.konforlu,sessiz ,yol tutuşu gayet iyi.bende köye gidiyorum sık sık (15 günde bir) daha balon yapan lastiğim olmadı yada yardığım lastik olmadı ,michelin sadece çabuk bitiyor diğer lastiklere göre.

Bunun yanında pirelli cinturato p7 kullandım daha önce o lastiktende çok memnun kalmıştım ,michelin e göre daha dayanıklıdır.konforu da güzel bence.bi araştırın derim
Teşekkürler celal hocam oyumu sport 4 den yana kullandım bakalm gelınce gorucez inşallah

cdenizcan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi günler Orbital makine ile Koch chemie P6 orta derece çizikli araçta tek adımda pasta cila yapılır mı yoksa P6dan sonra M3 kullanmak gerekir mi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
İyi günler Orbital makine ile Koch chemie P6 orta derece çizikli araçta tek adımda pasta cila yapılır mı yoksa P6dan sonra M3 kullanmak gerekir mi
Tek adım pasta kullanacaksanız cutting keçe veya sünger altı sertlik kurtarmaz büyük ihtimal. Hare konusunda da hem aracın rengine hem de temiz çalışmanıza bağlı olarak değişir. Ben rotary keçeyle tek adım yaptım, opak beyazda bir sorun yaşamamıştım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar camda yerleşmiş olan kireç lekesini çıkarmak için Ph nötr olan ürün öneriniz nedir ?
Cama yerleşmiş kireç lekesini bırakın PH Nötr'ü normal sür sil şeklindeki hiç bir ürünle çıkartabileceğinizi sanmıyorum. Orta sert, sert polisaj pedi, keçe veya rayon ped ile cam pastası mümkünse seryum içerikli veya direk olarak seryum yapmanız gerekli. Ama ben denerim derseniz 3D eraser oldukça asidik bir üründür ancak el ile uygulanabilecek ürünlerden biri, isterseniz beyaz sirke de deneyin ama dediğim gibi gerçekten yanmış yıllanmış kireci camdan basit şekilde almak maalesef mümkün değil, polisaj gerekli.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Cama yerleşmiş kireç lekesini bırakın PH Nötr'ü normal sür sil şeklindeki hiç bir ürünle çıkartabileceğinizi sanmıyorum. Orta sert, sert polisaj pedi, keçe veya rayon ped ile cam pastası mümkünse seryum içerikli veya direk olarak seryum yapmanız gerekli. Ama ben denerim derseniz 3D eraser oldukça asidik bir üründür ancak el ile uygulanabilecek ürünlerden biri, isterseniz beyaz sirke de deneyin ama dediğim gibi gerçekten yanmış yıllanmış kireci camdan basit şekilde almak maalesef mümkün değil, polisaj gerekli.
IGL EcoClean Delete kireç sökücü ürününü @Detail 35 sayesinde deneyimleme fırsatım oldu.

Bana göre Koch FSE ve Spotless ürünlerinden sonra efsane geldi.

cama sıkınca beklerken kireçlerin çözündüğünü izlemek ayrıca keyifliydi. Sık-bekle-bezle sil şeklinde pratik bir ürün.

Lekelerin %90-95’ini tek katta aldı diyebilirim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
IGL EcoClean Delete kireç sökücü ürününü @Detail 35 sayesinde deneyimleme fırsatım oldu.

cama sıkınca beklerken kireçlerin çözündüğünü izlemek ayrıca keyifliydi. Sık-bekle-bezle sil şeklinde pratik bir ürün.

Ürünü bilmediğim için bir şey diyemem ancak fse zaten çok taze kireçler için, ama ecoclean akarken izlenecek kadar söküyorsa denemek lazım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Cama Yerleşmiş kirleri Cam Pastasi ile anca alabiliriz @EmirhanYigiter sende gördün rotary ile sonax glass la bile zor aldik 3D Eraser in bile hiç fayda etmedigini bizzat sende gördün FSE yi o camda Camsil niyetine kullanirdik:) Car Pro yu Aha Merak ettik bak
Ben FSE'yi yıkama sonrası oluşan ufak lekelerde kullanıyorum çok taze olduğu sürece çözüyor. Ben AF ve AG cam pastası ve rayon ped ile uzun çalışmama rağmen 6 sene Adanada yanmış kireci komple alamamıştım, uzun süre yanan kireç gerçekten çok kötü oluyor. Yine nispeten taze olan bir kaç aylık olanlarda 3D Eraser de iş yapacaktır diye düşünüyorum.
Aslında ürün kötü olduğundan değil de yanlış yerde kullanım gibi düşünülebilir. Bir nevi polishle derin çizik almaya çalışmak gibi aslında.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben FSE'yi yıkama sonrası oluşan ufak lekelerde kullanıyorum çok taze olduğu sürece çözüyor. Ben AF ve AG cam pastası ve rayon ped ile uzun çalışmama rağmen 6 sene Adanada yanmış kireci komple alamamıştım, uzun süre yanan kireç gerçekten çok kötü oluyor. Yine nispeten taze olan bir kaç aylık olanlarda 3D Eraser de iş yapacaktır diye düşünüyorum.
Aslında ürün kötü olduğundan değil de yanlış yerde kullanım gibi düşünülebilir. Bir nevi polishle derin çizik almaya çalışmak gibi aslında.
Kaliplaşmis Kireci almak cok zor ona artik pasta ile girmek lazim Yumusak Taze Kirecleri icin bircok markanin ürünü is goruyor.

emredrmz

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin - Şanlıurfa

Gönlümden geçen üründü aslında denemeden önce foruma sorayım dedim .

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Gönlümden geçen üründü aslında denemeden önce foruma sorayım dedim .
Sıvı ürünler arasında EcoClean bence mevcut seçenekler arasında açık ara önde. 2 senelik cam lekelerinin %90-95’ini sorunsuz ve pratik bir şekilde aldı ben de hayret ettim. Özellikle FSE ve Spotless sonrası.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya
Kaliplaşmis Kireci almak cok zor ona artik pasta ile girmek lazim Yumusak Taze Kirecleri icin bircok markanin ürünü is goruyor.
Aynen abi o bende de Koch Chemie- Fse var yumuşak kireç lekelerini alıyorum da aynı işi 3d-Final Touch da görüyor. Bence Fse için o kadar para vermeye gerek yok.