@fserterr
Karcher ‘in K3 modeli genel anlamda küçük çaplı bahçe temizliği ve motorsiklet yıkamak amacıyla üretilen bir cihaz.,
Peki K3 ile araç yıkanabilir mi..? elbette yıkanır ancak öyle günde 2-3 araç yıkarsanız cihazın pompasının canına okursunuz., Böyle bir kullanım şekli ile cihazın ömrü de buna doğru orantılı olarak kısa olacaktır.! K3 ile hafta da bir tek araç yıkanabilir., daha fazlası cihazın (pompanın) ömrünü ciddi oranda kısaltır.,
@Erman GÜNGÖR
K4 modeli için konuşacak olursak ilk söyleceğim şey bu alet 130 bar gücünde değildir., tanıtım broşürlerinde ve kutusunun üzerinde 130 bar yazmasına aldanmayınız., bu cihazın su basıncı 110 bar gücüne sahiptir., 130 bar basınç gücüne sadece bahçe taşı temizlemekte kullanılan “kir sökücü başlık” yardımıyla çok kısa süreler (10-15 sn.ye) kadar çıkabilir, zaten kir sökücü başlık ile de araç yıkamak aracın boyasına iyi şeyler yapmaz.,
Karcher, Bosch vs.. tüm üreticiler cihazların su basıncında ufak bir hileye başvurarak cihazların (max. su basınç güçlerini) yazarlar., tüm markalarda bu yola başvurmaktadır., ancak yukarda da söylediğim gibi cihazlar yapısı gereği o basınç değerlerine “çok istisnai” durumlar harici çıkamazlar.,
K4 modeli amatör anlamda araç yıkama için ideal bir cihaz., yalnız bu modeli almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var, K4 ‘ün çeşit-çeşit farklı modelleri mevcuttur., bu modeller içinde “bazı K4 modelleri” (özellik ve motor gücü) düşürülmüş, özellikleri kısılmış —> bazı modelleri mevcuttur., O sebebten hangi K4 modelini alacağınıza dikkat etmeniz gerekmektedir..,
K4 Power Control ve K4 Compact modelleri reel de gerçek K4 modeli bu iki cihazdır., bu iki modelde motor gücünde kısıntı yoktur., yani gerçek K4 modeli bu iki cihazdır.,
K4 Universal ve K4 Compact UM modelleri; motor güçleri düşürülmüş., özellikleri kısılmış., yani ucuzlatılmış versiyonlardır., (bu iki K4 modeli için aslında —> K3,5 diyebiliriz)
Karcher K4 Power Control ve K4 Compact modeli teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,8 kW
Su basıncı: 110 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6,3 lt/dk. / 378 lt./saat
Plastik pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: compact modeli 6mt. (power control modeli 8mt.)
K4 Universal ve K4 Compact UM teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,8 kW
Su basıncı: 110 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 5,2 lt./dk. / 312 lt./saat
Plastik pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: 6mt.
Bosch Aquatak 130 teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,7 kW
Su basıncı: 90 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6 lt/dk. / 360 lt./saat
Metal pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: 6 mt.
İnsanlar yıkama makinesi alırken ilk başta baktıkları şey cihazın kaç bar basınç ürettiği olsa da., aslında cihazın su basıncından daha önemli olan şey makinenin su çıkış gücü yani (1 dakikada ve 1 saatte) üretebildiği başınçlı su miktarı olmalıdır., cihazın su çıkış gücü (pompalayabildiği basınçlı su) miktarı ne kadar yüksek olursa o cihaz o kadar iyidir., su basınç bar gücü ilk öncelikli kriter olmamalıdır.
Bütçe el veriyorsa; K5 gibi “alüminyum pompaya” sahip bir cihaz almanız yararınıza olacaktır.