Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,401
Agresif Asitli Jant Temizleyici 1/4 e kadar sulandiriliyor güzel üründür.Ancak Temassiz bir temizlik yapamiyor bu tür ürünler hocam bu ürüne Muadil Meguiars Wheel Brightener/Chemical Guys Diablo ama İllaki dedigim gibi tek basina Fircasiz Temizlik kabiliyetleri cok düsük

orhann490

Usta Detaycı
Üye
İl
AYDIN
Agresif Asitli Jant Temizleyici 1/4 e kadar sulandiriliyor güzel üründür.Ancak Temassiz bir temizlik yapamiyor bu tür ürünler hocam bu ürüne Muadil Meguiars Wheel Brightener/Chemical Guys Diablo ama İllaki dedigim gibi tek basina Fircasiz Temizlik kabiliyetleri cok düsük
Teşekkürler @Sefa46 hocam asitli ürünse hiç bulaşmaya gerek yok

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Karcher K4 130
Bosch Aquatak 130
Hangi makinayi önerirsiniz
K3 aldım bi kaç hafta önce. Çok memnunum. 1400 km yüksek süratli uzun yoldan gelmiş arabadaki kirleri, sinekleri vs kolayca temizledi. Bir keresinde de üst üste 2 araba + 1 otobüs (evet otobüs ) yıkadık hiç performans kesmediFoam lance da olunca çok keyifliydi. K4 çok daha iyidir muhtemelen. İki marka arasında bence parça tedariği, arıza, 2. El satış vs gibi konularda karcher daha başarılı bence.

Erman GÜNGÖR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
K3 aldım bi kaç hafta önce. Çok memnunum. 1400 km yüksek süratli uzun yoldan gelmiş arabadaki kirleri, sinekleri vs kolayca temizledi. Bir keresinde de üst üste 2 araba + 1 otobüs (evet otobüs ) yıkadık hiç performans kesmediFoam lance da olunca çok keyifliydi. K4 çok daha iyidir muhtemelen. İki marka arasında bence parça tedariği, arıza, 2. El satış vs gibi konularda karcher daha başarılı bence.
Aslında K3 K4 arasinda iki kat fark var.K3 yetmez diye k3 dusunuyorum.siz memnunmusunuz k3 ten

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Aslında K3 K4 arasinda iki kat fark var.K3 yetmez diye k3 dusunuyorum.siz memnunmusunuz k3 ten
Yani ben memnunum, sadece araba yıkamak için kullanıyorum işimi görüyor, kir sökücü namlusu var, aşırı sertleşmiş sinek, davlumbazda katılaşmış beton çamur vb şeyleri onunla çıkartabiliyorsunuz. Ama tabi K4 çok ayrı bi dünya. Parası da ona göre. Para olsa ben de k4 tercih ederim ama fiyatlar ortada :) eğer ki sadece kendi arabanızı yıkama amacıyla yapacaksanız ben yeterli olacağını düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı da oldukça fazla, 700-800₺ falan değil yani 2 katından daha pahalı sonuçta.. diğer markalar hakkında yorum yapamayacağım, ben direkt servis, 2. El gibi konuları göz önünde bulundurarak karar verdim.

Erman GÜNGÖR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yani ben memnunum, sadece araba yıkamak için kullanıyorum işimi görüyor, kir sökücü namlusu var, aşırı sertleşmiş sinek, davlumbazda katılaşmış beton çamur vb şeyleri onunla çıkartabiliyorsunuz. Ama tabi K4 çok ayrı bi dünya. Parası da ona göre. Para olsa ben de k4 tercih ederim ama fiyatlar ortada :) eğer ki sadece kendi arabanızı yıkama amacıyla yapacaksanız ben yeterli olacağını düşünüyorum. Aradaki fiyat farkı da oldukça fazla, 700-800₺ falan değil yani 2 katından daha pahalı sonuçta.. diğer markalar hakkında yorum yapamayacağım, ben direkt servis, 2. El gibi konuları göz önünde bulundurarak karar verdim.
sadece kendi arabami yikicam peki makinanin cok ısınma vs gibi seyleri varmı

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
sadece kendi arabami yikicam peki makinanin cok ısınma vs gibi seyleri varmı
Valla ısınma sorunu olmadı ama daha 3 gün ve 5-6 arabada test ettim. Fakat dediğim gibi üst üste 2 araba +1 otobüste dahi ısınma olmadı. Sadece sebebini bilmiyorum belki normaldir bazen hafif yanık gibi bi koku geliyor.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soft99 fusso coat f7 ürününü gördüm katı fussonun sıvı formu gibi fakat uygulaması daha basit ve dayanım süresi Max 7 ay diye belirtilmiş kullanan test eden var mı acaba katı wax hiç uygulamadim biraz mesafeliyim amatör kullanıcı olarak bu ürün daha basit geldi.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar selamlar koch chemie nin nmpc ürününü davlumbazlarda kullanabilirmiyiz temizledikten sonra ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Wax'in bu kadar erimesi normal midir süzme yoğurt kıvamına gelmiş? Bilt hamber auto balm. İlk defa açılıyor bu arada bu wax.
Normal Kardesim Bazi Waxlar Bayagi Yumusak onlardan biride bu Ornek Verecek olursam AF İllision-Britemax Vantage-Smart Rim Wax vs İceriginden dolayi böyleler.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Twisted pile çift yonlu 2. El temiz havlu arıyorum kurulama icin. Suan ailemin yanındayım acele çıktım evden havlumu vs alamadim. Kendim benzinlikte bile olsa havlu lazım kurulama icin

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@fserterr
Karcher ‘in K3 modeli genel anlamda küçük çaplı bahçe temizliği ve motorsiklet yıkamak amacıyla üretilen bir cihaz.,

Peki K3 ile araç yıkanabilir mi..? elbette yıkanır ancak öyle günde 2-3 araç yıkarsanız cihazın pompasının canına okursunuz., Böyle bir kullanım şekli ile cihazın ömrü de buna doğru orantılı olarak kısa olacaktır.! K3 ile hafta da bir tek araç yıkanabilir., daha fazlası cihazın (pompanın) ömrünü ciddi oranda kısaltır.,

@Erman GÜNGÖR
K4 modeli için konuşacak olursak ilk söyleceğim şey bu alet 130 bar gücünde değildir., tanıtım broşürlerinde ve kutusunun üzerinde 130 bar yazmasına aldanmayınız., bu cihazın su basıncı 110 bar gücüne sahiptir., 130 bar basınç gücüne sadece bahçe taşı temizlemekte kullanılan “kir sökücü başlık” yardımıyla çok kısa süreler (10-15 sn.ye) kadar çıkabilir, zaten kir sökücü başlık ile de araç yıkamak aracın boyasına iyi şeyler yapmaz.,

Karcher, Bosch vs.. tüm üreticiler cihazların su basıncında ufak bir hileye başvurarak cihazların (max. su basınç güçlerini) yazarlar., tüm markalarda bu yola başvurmaktadır., ancak yukarda da söylediğim gibi cihazlar yapısı gereği o basınç değerlerine “çok istisnai” durumlar harici çıkamazlar.,

K4 modeli amatör anlamda araç yıkama için ideal bir cihaz., yalnız bu modeli almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var, K4 ‘ün çeşit-çeşit farklı modelleri mevcuttur., bu modeller içinde “bazı K4 modelleri” (özellik ve motor gücü) düşürülmüş, özellikleri kısılmış —> bazı modelleri mevcuttur., O sebebten hangi K4 modelini alacağınıza dikkat etmeniz gerekmektedir..,

K4 Power Control ve K4 Compact modelleri reel de gerçek K4 modeli bu iki cihazdır., bu iki modelde motor gücünde kısıntı yoktur., yani gerçek K4 modeli bu iki cihazdır.,

K4 Universal ve K4 Compact UM modelleri; motor güçleri düşürülmüş., özellikleri kısılmış., yani ucuzlatılmış versiyonlardır., (bu iki K4 modeli için aslında —> K3,5 diyebiliriz) :)

Karcher K4 Power Control ve K4 Compact modeli teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,8 kW
Su basıncı: 110 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6,3 lt/dk. / 378 lt./saat
Plastik pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: compact modeli 6mt. (power control modeli 8mt.)

K4 Universal ve K4 Compact UM teknik özellikleri;
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 5,2 lt./dk. / 312 lt./saat
Hortum uzunluğu: 6mt.

Bosch Aquatak 130 teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,7 kW
Su basıncı: 90 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6 lt/dk. / 360 lt./saat
Metal pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: 6 mt.

İnsanlar yıkama makinesi alırken ilk başta baktıkları şey cihazın kaç bar basınç ürettiği olsa da., aslında cihazın su basıncından daha önemli olan şey makinenin su çıkış gücü yani (1 dakikada ve 1 saatte) üretebildiği başınçlı su miktarı olmalıdır., cihazın su çıkış gücü (pompalayabildiği basınçlı su) miktarı ne kadar yüksek olursa o cihaz o kadar iyidir., su basınç bar gücü ilk öncelikli kriter olmamalıdır.

Bütçe el veriyorsa; K5 gibi “alüminyum pompaya” sahip bir cihaz almanız yararınıza olacaktır.

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
@fserterr
Karcher ‘in K3 modeli genel anlamda küçük çaplı bahçe temizliği ve motorsiklet yıkamak amacıyla üretilen bir cihaz.,

Peki K3 ile araç yıkanabilir mi..? elbette yıkanır ancak öyle günde 2-3 araç yıkarsanız cihazın pompasının canına okursunuz., Böyle bir kullanım şekli ile cihazın ömrü de buna doğru orantılı olarak kısa olacaktır.! K3 ile hafta da bir tek araç yıkanabilir., daha fazlası cihazın (pompanın) ömrünü ciddi oranda kısaltır.,

@Erman GÜNGÖR
K4 modeli için konuşacak olursak ilk söyleceğim şey bu alet 130 bar gücünde değildir., tanıtım broşürlerinde ve kutusunun üzerinde 130 bar yazmasına aldanmayınız., bu cihazın su basıncı 110 bar gücüne sahiptir., 130 bar basınç gücüne sadece bahçe taşı temizlemekte kullanılan “kir sökücü başlık” yardımıyla çok kısa süreler (10-15 sn.ye) kadar çıkabilir, zaten kir sökücü başlık ile de araç yıkamak aracın boyasına iyi şeyler yapmaz.,

Karcher, Bosch vs.. tüm üreticiler cihazların su basıncında ufak bir hileye başvurarak cihazların (max. su basınç güçlerini) yazarlar., tüm markalarda bu yola başvurmaktadır., ancak yukarda da söylediğim gibi cihazlar yapısı gereği o basınç değerlerine “çok istisnai” durumlar harici çıkamazlar.,

K4 modeli amatör anlamda araç yıkama için ideal bir cihaz., yalnız bu modeli almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var, K4 ‘ün çeşit-çeşit farklı modelleri mevcuttur., bu modeller içinde “bazı K4 modelleri” (özellik ve motor gücü) düşürülmüş, özellikleri kısılmış —> bazı modelleri mevcuttur., O sebebten hangi K4 modelini alacağınıza dikkat etmeniz gerekmektedir..,

K4 Power Control ve K4 Compact modelleri reel de gerçek K4 modeli bu iki cihazdır., bu iki modelde motor gücünde kısıntı yoktur., yani gerçek K4 modeli bu iki cihazdır.,

K4 Universal ve K4 Compact UM modelleri; motor güçleri düşürülmüş., özellikleri kısılmış., yani ucuzlatılmış versiyonlardır., (bu iki K4 modeli için aslında —> K3,5 diyebiliriz) :)

Karcher K4 Power Control ve K4 Compact modeli teknik özellikleri;
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6,3 lt/dk. / 378 lt./saat
Hortum uzunluğu: compact modeli 6mt. (power control modeli 8mt.)

K4 Universal ve K4 Compact UM teknik özellikleri;
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 5,2 lt./dk. / 312 lt./saat
Hortum uzunluğu: 6mt.

Bosch Aquatak 130 teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,7 kW
Su basıncı: 90 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6 lt/dk. / 360 lt./saat
Metal pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: 6 mt.

İnsanlar yıkama makinesi alırken ilk başta baktıkları şey cihazın kaç bar basınç ürettiği olsa da., aslında cihazın su basıncından daha önemli olan şey makinenin su çıkış gücü yani (1 dakikada ve 1 saatte) üretebildiği başınçlı su miktarı olmalıdır., cihazın su çıkış gücü (pompalayabildiği basınçlı su) miktarı ne kadar yüksek olursa o cihaz o kadar iyidir., su basınç bar gücü ilk öncelikli kriter olmamalıdır.

Bütçe el veriyorsa; K5 gibi “alüminyum pompaya” sahip bir cihaz almanız yararınıza olacaktır.
Kesinlikle haklısınız, günde 2-3 araba yıkamayla k3’le kısa sürede motor kucaklanır, ama bu işi hobi seviyesinde yapanlar (mesela ben) haftada 1 bilemedin 2 araba (hadi 3 olsun) yıkıyor ve onlar için yeterli olacaktır bence k3, en azından 20 kişinin 19’unu tatmin edecektir diye tahmin ediyorum şahsen. Gönül ister ki K5 alalım ama fiyatlar ve bütçe ortada :)

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Konu açılacak bir şey değil ancak sormam gerekiyor, öncelikle biraz araştırdım, halen bir sonuca varamadım.
Elimde 3 adet araç var , 2 si suni birisi gerçek deri, deri bakımı yapılması gerekiyor hepsine. bu hafta deri klinik'e gidip sormayı düşünüyorum, oradan malzeme almayı düşünüyorum. Ancak oraya gittiğim an kesinlikle kendi ürünlerini tavsiye edip , onları satacaklar. Araçlardan gerçek deri koltuklu olan yeni ve koltuklara hiç bakım yapılmamış.
piyasadaki ürünlere hiç bakmıyorum bile, turtle wax vesaire.
Sadece 2 tane iyi marka var anladığım kadarıyla deri konusunda,
biri tls(deri klinik) diğeri auto glym. hem temizleme hem de bakım ürünü alınacak.
Sizin fikirleriniz ve önerileriniz nedir acaba, ne yapmalıyım ?