Hızlı Soru - Cevap

Erman GÜNGÖR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #16,421
@fserterr
Karcher ‘in K3 modeli genel anlamda küçük çaplı bahçe temizliği ve motorsiklet yıkamak amacıyla üretilen bir cihaz.,

Peki K3 ile araç yıkanabilir mi..? elbette yıkanır ancak öyle günde 2-3 araç yıkarsanız cihazın pompasının canına okursunuz., Böyle bir kullanım şekli ile cihazın ömrü de buna doğru orantılı olarak kısa olacaktır.! K3 ile hafta da bir tek araç yıkanabilir., daha fazlası cihazın (pompanın) ömrünü ciddi oranda kısaltır.,

@Erman GÜNGÖR
K4 modeli için konuşacak olursak ilk söyleceğim şey bu alet 130 bar gücünde değildir., tanıtım broşürlerinde ve kutusunun üzerinde 130 bar yazmasına aldanmayınız., bu cihazın su basıncı 110 bar gücüne sahiptir., 130 bar basınç gücüne sadece bahçe taşı temizlemekte kullanılan “kir sökücü başlık” yardımıyla çok kısa süreler (10-15 sn.ye) kadar çıkabilir, zaten kir sökücü başlık ile de araç yıkamak aracın boyasına iyi şeyler yapmaz.,

Karcher, Bosch vs.. tüm üreticiler cihazların su basıncında ufak bir hileye başvurarak cihazların (max. su basınç güçlerini) yazarlar., tüm markalarda bu yola başvurmaktadır., ancak yukarda da söylediğim gibi cihazlar yapısı gereği o basınç değerlerine “çok istisnai” durumlar harici çıkamazlar.,

K4 modeli amatör anlamda araç yıkama için ideal bir cihaz., yalnız bu modeli almayı düşünüyorsanız dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var, K4 ‘ün çeşit-çeşit farklı modelleri mevcuttur., bu modeller içinde “bazı K4 modelleri” (özellik ve motor gücü) düşürülmüş, özellikleri kısılmış —> bazı modelleri mevcuttur., O sebebten hangi K4 modelini alacağınıza dikkat etmeniz gerekmektedir..,

K4 Power Control ve K4 Compact modelleri reel de gerçek K4 modeli bu iki cihazdır., bu iki modelde motor gücünde kısıntı yoktur., yani gerçek K4 modeli bu iki cihazdır.,

K4 Universal ve K4 Compact UM modelleri; motor güçleri düşürülmüş., özellikleri kısılmış., yani ucuzlatılmış versiyonlardır., (bu iki K4 modeli için aslında —> K3,5 diyebiliriz) :)

Karcher K4 Power Control ve K4 Compact modeli teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,8 kW
Su basıncı: 110 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6,3 lt/dk. / 378 lt./saat
Plastik pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: compact modeli 6mt. (power control modeli 8mt.)

K4 Universal ve K4 Compact UM teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,8 kW
Su basıncı: 110 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 5,2 lt./dk. / 312 lt./saat
Plastik pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: 6mt.

Bosch Aquatak 130 teknik özellikleri;
Motor gücü: 1,7 kW
Su basıncı: 90 bar
Su çıkış gücü (üretebildiği basınçlı su kapasitesi); 6 lt/dk. / 360 lt./saat
Metal pompa / su soğutmalı motor
Hortum uzunluğu: 6 mt.

İnsanlar yıkama makinesi alırken ilk başta baktıkları şey cihazın kaç bar basınç ürettiği olsa da., aslında cihazın su basıncından daha önemli olan şey makinenin su çıkış gücü yani (1 dakikada ve 1 saatte) üretebildiği başınçlı su miktarı olmalıdır., cihazın su çıkış gücü (pompalayabildiği basınçlı su) miktarı ne kadar yüksek olursa o cihaz o kadar iyidir., su basınç bar gücü ilk öncelikli kriter olmamalıdır.

Bütçe el veriyorsa; K5 gibi “alüminyum pompaya” sahip bir cihaz almanız yararınıza olacaktır.
Çok güzel aciklamışınız.Tesekkurler.Butce olsa keske k5 alinir direk k3 alip foam lance almayi dusunuyorum haftada 1-2 kere araba yikadigim icin yeterli olcagini dusunuyorum

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Edit: Kendi cevabımı kendim buldum. Bu mesaj kendini imha etmiştir.

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Konu açılacak bir şey değil ancak sormam gerekiyor, öncelikle biraz araştırdım, halen bir sonuca varamadım.
Elimde 3 adet araç var , 2 si suni birisi gerçek deri, deri bakımı yapılması gerekiyor hepsine. bu hafta deri klinik'e gidip sormayı düşünüyorum, oradan malzeme almayı düşünüyorum. Ancak oraya gittiğim an kesinlikle kendi ürünlerini tavsiye edip , onları satacaklar. Araçlardan gerçek deri koltuklu olan yeni ve koltuklara hiç bakım yapılmamış.
piyasadaki ürünlere hiç bakmıyorum bile, turtle wax vesaire.
Sadece 2 tane iyi marka var anladığım kadarıyla deri konusunda,
biri tls(deri klinik) diğeri auto glym. hem temizleme hem de bakım ürünü alınacak.
Sizin fikirleriniz ve önerileriniz nedir acaba, ne yapmalıyım ?
Benim deride tartışmasız ürünüm autoglym’dir. dış temizlikte hiç sevmem autoglym, ama iç mekanda, gerek interior shampoo olsun. Gerekse deri bakım seti olsun çok iyi bence.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Konu açılacak bir şey değil ancak sormam gerekiyor, öncelikle biraz araştırdım, halen bir sonuca varamadım.
Elimde 3 adet araç var , 2 si suni birisi gerçek deri, deri bakımı yapılması gerekiyor hepsine. bu hafta deri klinik'e gidip sormayı düşünüyorum, oradan malzeme almayı düşünüyorum. Ancak oraya gittiğim an kesinlikle kendi ürünlerini tavsiye edip , onları satacaklar. Araçlardan gerçek deri koltuklu olan yeni ve koltuklara hiç bakım yapılmamış.
biri tls(deri klinik) diğeri auto glym. hem temizleme hem de bakım ürünü alınacak.
Ben autoglym kullandım uzun bir süre memnun kaldım. Bunun yanında chemical guys deri bakım seti aldım arkadaşlar kullanıp önermişlerdi o da gayet güzel. Butcene hangisi uyarsa onu tercih edebilirsin.

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
merhaba , geçen ay autpglym'in deri temizleyici ürününü köpük yapıcı şişeye koyarak kullandım. deri direksiyon vites topuzu, deri kapı döşemesi ve ön koltuklarda denedim . itinalı bir şekilde fırçalarımla talimatlara uygun yaptım. araç temizdi ama beklediğim gibi de bir fark göremedim. belki çeyrek tık matlaştırdı. özellikle direksiyona 3 kat uyguladım ama dediğim gibi.

inceleme videolarına bakarsanız birebir aynısı gibi oldu diyebilirim.

aklımda deri klinik vardı ama indirimli diye autoglym tercih etmiştim . deri klinik ürünlerine de göz atabilirsiniz, autoglym' den aşağı bir performansı yok.

palemdar

Acemi Detaycı
Üye
İl
ist
merhaba , geçen ay autpglym'in deri temizleyici ürününü köpük yapıcı şişeye koyarak kullandım. deri direksiyon vites topuzu, deri kapı döşemesi ve ön koltuklarda denedim . itinalı bir şekilde fırçalarımla talimatlara uygun yaptım. araç temizdi ama beklediğim gibi de bir fark göremedim. belki çeyrek tık matlaştırdı. özellikle direksiyona 3 kat uyguladım ama dediğim gibi.

inceleme videolarına bakarsanız birebir aynısı gibi oldu diyebilirim.

aklımda deri klinik vardı ama indirimli diye autoglym tercih etmiştim . deri klinik ürünlerine de göz atabilirsiniz, autoglym' den aşağı bir performansı yok.
koch chemie polstar olmaz mı ?

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
@palemdar pol star kullanmadım dostum maalesef yanıltmayayım, ürün videolarını izlerseniz öncesi-sonrası aradaki fark gerçeğe yakın, az çok bilgi verir alacağınız sonuçla alakalı.

daha evvel bir arkadaşım aracımın direksiyonuna tsl uygulamıştı deneme amaçlı autoglym' e göre daha hoşuma gitmişti verdiği matlık olarak . sizin istediğiniz gibi set mevcut temizleme -koruma tsl' de ama 197 olmuş, ben bi kaç hafta önce paylaşmıştım sıcak detay fırsatlarda 120 falandı .

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Foam lance icin onerileriniz nedir?
Karcher K3 te kullancam
Mjjc mi yoksa Autobrite mi
K3 gibi bir cihaz için Autobrite oldukça lüks kaçar (fiyat açısından).., MJJC zaten oldukça iyi köpük yapıyor.,

MJJC Cannon S modeli rahatlıkla işinizi görür., Yalnız K3 ‘te kullanacaksanız daha iyi köpük elde etmek için kutunun içinden çıkan (düşük başınçlı makinalar için) 1,1 mm memeyi takmanız gerekiyor.! Hazır takılı olarak gelen 1,25mm meme yüksek basınçlı cihazlar içindir.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
şık görünen orta boy bir detay çantası arıyorum, forumda göremedim bunla alakalı bir yazı. Var mı yardımcı olabilecek :)

Erman GÜNGÖR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
K3 gibi bir cihaz için Autobrite oldukça lüks kaçar (fiyat açısından).., MJJC zaten oldukça iyi köpük yapıyor.,

MJJC Cannon S modeli rahatlıkla işinizi görür., Yalnız K3 ‘te kullanacaksanız daha iyi köpük elde etmek için kutunun içinden çıkan (düşük başınçlı makinalar için) 1,1 mm memeyi takmanız gerekiyor.! Hazır takılı olarak gelen 1,25mm meme yüksek basınçlı cihazlar içindir.
Sadece kopuk atarkenmi onu degistirmem gerekiyor.yoksa hepmi onun takilisi olmasi gerekiyor ilk dega makina ve foam kullancam o yuzden pek bilgim yok

Furkan Topcu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba, Abiler kardeşler kafama birşey takıldı rotary'de 135mm keçe mi yoksa 160mm keçe mi daha iyi verim verir. Sorum rotary arakat içinde geçerlidir, teşekkürler.

baris26

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Herkese merhaba,

Yarın bim'e karcher k2 makine gelecek. Ayda 2 3 defa araba yıkıyorum. Memnun eder mi bu makine? Şebeke suyu yetersiz kalıyor, petrollerde de genelde kuyu suyu var kuyruk vs beklemek gerekebiliyor sadece su ile kiri akıtmak için. 900 TL verilir mi ?

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
F
Herkese merhaba,

Yarın bim'e karcher k2 makine gelecek. Ayda 2 3 defa araba yıkıyorum. Memnun eder mi bu makine? Şebeke suyu yetersiz kalıyor, petrollerde de genelde kuyu suyu var kuyruk vs beklemek gerekebiliyor sadece su ile kiri akıtmak için. 900 TL verilir mi ?
Fiyat aşırı uçmuş 2 3 ay önce 550 600 civarı alınıyordu forumda bolca yorumu var çok güvenilir bir makine değil

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba,

Değer kesinlikle ben yıllardır kullanıyorum fazlası ile işimi görüyor, foam lance dede başarılı gayet. Sadece kirli suyu akıtmak için değil ön yıkamadada tatmin eder. Beklentinizinde üstünde kalır emin olun.
İmzamda youtube kanal linkim var, makine incelem var, ayrıca bir çok video içerisinde k2 kullanıyorum.
Bende 8 10 sene önce Bimden almıştım.

raptor187

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Değer kesinlikle ben yıllardır kullanıyorum fazlası ile işimi görüyor, foam lance dede başarılı gayet. Beklentinizinde üstünde kalır emin olun.
İmzamda youtube kanal linkim var, makine incelem var, ayrıca bir çok video içerisinde k2 kullanıyorum.
Üstad öyle diyorsa saygıyla karşılarım bilsem alırdım

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Herkese merhaba,

Üstüne biraz daha koyup farklı bi ürün almanızı tavsiye ederim. Aynı makineden 2 adet bozuldu 2 yada 3 sene zor kullandık iki cihazda aynı şekilde bozuldu. Yüksek basınçli su çıkış kısmındaki plastik kronik olarak sorunlu 2 yıl sonra deliniyor yenisi içinse makine parasi kadar para istiyor servis. Başka bi ürün bakın bence.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstüne biraz daha koyup farklı bi ürün almanızı tavsiye ederim. Aynı makineden 2 adet bozuldu 2 yada 3 sene zor kullandık iki cihazda aynı şekilde bozuldu. Yüksek basınçli su çıkış kısmındaki plastik kronik olarak sorunlu 2 yıl sonra deliniyor yenisi içinse makine parasi kadar para istiyor servis. Başka bi ürün bakın bence.
8 10 yıldır tık demedi benimki Maşallah, halen güncel kullanıyorum