Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,541
Peki hocam sizce Vonroc mu (dual action) yoksa stanley(rotary) mi almalıyım? Bana Vonroc daha mantıklı gibi geliyor ama siz kullanmışsınız sonuçta makineyi :)
Hocam Vonroc isinizi gorur o konuda problem yok Simdi Stanley mi Vonroc mu ikisi farkli kategori :) Vonroc alip denemenizi tavsiye ederim sonucta Elinizde Rotary makina mevcut Rotary in eskisi yenisi onemli degil zaten Standart bir cihazdir.Orbitali siz bir deneyin hocam daha kolay ve Rotary e gore guvenli olur sizin icin

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 hocam sanırım dün indirimdeydi şimdi baktım 833 TL olmuş.

Peki şu ürün için yorum yapabilecek birisi var mı :)

https://www.hepsiburada.com/vonroc-polisaj-makinesi-650w-125mm-1-parlatma-tekerlegi-p-HBCV00000N7MTY

Birde Bosch var ama bu tarz tutmanın avantajı dezavantajı nedir bilemedim.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B07MWB1CYT/ref=ox_sc_act_title_1?smid=AE4I8JZA3USC0&psc=1
Hocam Makinanin fiyati 670₺ fiyat dustu tekrar :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ben duale yaklaştıkça sen stanley diyorsun hocam son karar mı aradaki 150 lira farka dual mi yoksa stanley mi acaba :D orbital kullanıcılarına bakıyorum mutlaka deneyin çok daha az yoruyor falan yazmış ama bilemedim
Orbital daha az yorar ama orbitalle Cizik alacaksaniz Rotaryden 3 Kat fazla yorar :) Glaze/Sealant/Wax vs atacaksaniz kullanim icin cok rahattir.

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Orbital daha az yorar ama orbitalle Cizik alacaksaniz Rotaryden 3 Kat fazla yorar :) Glaze/Sealant/Wax vs atacaksaniz kullanim icin cok rahattir.
Çiziğim yok aslında ama stanley bende hala 699 görünüyordu. Fusso atıyorum arabaya ama onun içinde kullanırmıyım bilemedim elektrik çek aşağı falan. Neyse şu mtv ödemesini bi atlatalım bakalım, çünkü temmuz ayı benim için çok kötü bir ay. Mtv bakım kasko trafik vs ile ortalama 13bine denk geliyor

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Hocam Vonroc isinizi gorur o konuda problem yok Simdi Stanley mi Vonroc mu ikisi farkli kategori :) Vonroc alip denemenizi tavsiye ederim sonucta Elinizde Rotary makina mevcut Rotary in eskisi yenisi onemli degil zaten Standart bir cihazdir.Orbitali siz bir deneyin hocam daha kolay ve Rotary e gore guvenli olur sizin icin
hocam dayanamadım ve buradaki yazınıza istinaden + 40TL hediye çeki + axess 50TL chip para vermesine mukabil Vonroc'u aldım :D 778 liraya 3 taksit + 50tl chip para olunca 728liraya gelmiş oldu :paracıxx:

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
O zaman Vonroc un Testini bekliyoruz Hayirli olsun :)
Hatta 25 chip para da elektronik kategorisinden dolayı vermiş 703 liraya gelmiş oldu :sırıtan1:

test için ped ve tabla da önermeniz gerekmez mi:smilex::smilex: esnek taban ve çiziğim olmadığı için sanırım 1 orta sertlikte ped 1 tane de finish için yumuşak ped alayım diyorum. Ayrıca sizce bu makine ile fusso atılabilir mi? Atılırsa hangi pedi önerirsiniz?

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, kurlardan dolayı tüm ürünlerde fiyatlar artmış. Uzun süredir detailing yapmıyordum, bir sürü ürün aldım Koch chemie gs, Auto finesse hide , detay fırçası, deri fırçası vb. Arabada demir tozunu hem kaportadan hem de janlardan sökmek için ph nötr uygun fiyatlı demir tozu sökücü arıyorum. Tecrübesi olan biri tavsiye verebilir mi? Bir de ilaveten ph nötr şampuan tavsiyesine ihtiyacım var. teşekkürler. (not: araç golf 7)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
@Ignorius hocam maalesef bende sizin gibi uzun süredir pek birşey almıyordum ve fiyatlar uçuk noktalarda. Ben demirtozu için geçen sene valet pro dragons kullanmıştım gayet iyiydi yine başka başka markaları kullanan arkadaşlar daha iyi bilir.

şampuan olarak ev13 kullanıyorum köpüğü vs iyi ama kir sökmesi ve ondan da geçtim araba üzerinde kalma süresi çok az. Buradaki yorumlara istinaden geçen hafta magifoam aldım. İncelediğime göre hem kir sökmede başarılı hemde araç üzerinde bayağı uzun süre kalıyor.

magifoam demişken bir tecrübemi yazacaktım ama fırsat olmadı hemde yağmurlardan dolayı aracı yıkayamadım. Magifoam ı geçen hafta detailforum sitesinden aldım. Daha önce hiç buradan alışveriş yapmamıştım. Whatsapp vs görüştük ve ilgili arkadaş sağolsun yardımcı oluyor. Neyse ürünü aldım kargoda ürün akmış. Sanırım bi 500-600ml kadar. Firmaya whatsapp ile bildirdim ve hemen ertesi gün bana 1lt gönderdiler. Açıkcası firma ilgisi ve çözümün hemen fazlasıyla karşılanması hoşuma gitti.

şimdi havalar düzeldiğinde hem gönderilen bölünmüş ürün tabir ettiğimiz ürünle hemde 5lt kapalı orjinal bidondaki ürünü eşit şartlarda karşılaştıracağım. Genelde bölünmüş ürün almıyordum içine farklı maddeler katılabilir diye :)

Sonradan farkettim firma buraya da üye görünüyor bilmiyorum aktif mi kendisi ama iyiye iyi kötüye de kötü yorum yapılması gerekiyor ki alıcı arkadaşlar bu kadar deli paralar karşılığında en azından mağdur olmasın. Ben detailforum firmasını ve müşteriye yaklaşımını beğendim.

not: firma ismi yasak galiba. Firma adını yazıcında detailforum yazıyor kendisi.

Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, kurlardan dolayı tüm ürünlerde fiyatlar artmış. Uzun süredir detailing yapmıyordum, bir sürü ürün aldım Koch chemie gs, Auto finesse hide , detay fırçası, deri fırçası vb. Arabada demir tozunu hem kaportadan hem de janlardan sökmek için ph nötr uygun fiyatlı demir tozu sökücü arıyorum. Tecrübesi olan biri tavsiye verebilir mi? Bir de ilaveten ph nötr şampuan tavsiyesine ihtiyacım var. teşekkürler. (not: araç golf 7)
K2 roton başarılı bir demir tozu temizleyicidir. Ön yıkama olarak K2 bela, temaslı yıkamada auto brite purple velvet tavsiye ederim.
K2 ürünlerini trendyol'da detay deposu isimli satıcıdan bulabilirsiniz

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
@ercan_wrc hocam sizin bahsettiğiniz magifoam köpük ürün. Ben çift kova tekniği ile elle yıkayacak şampuan sormuştum

@Berkay hocam K2 roton benim de aklıma yattı

@Sefa46 hocam sağolsun iki ürün için de bilgi verdi.

Yeni bir sorum var :)
Çift kova ile yıkama için ithal Rinse guard ve oto yıkama kovaları maşallah 500₺ civarlarında satılmaya başlanmış.

Nalburdan 20lt lik kova iş görür bence ama rinse guard şart mı? Rinse guard yerine kullanılabilecek aynı işi görecek ucuz bir aparat DIY nasıl yapabiliriz? Tecrübesi olan var mıdır?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
@ercan_wrc hocam sizin bahsettiğiniz magifoam köpük ürün. Ben çift kova tekniği ile elle yıkayacak şampuan sormuştum

@Berkay hocam K2 roton benim de aklıma yattı

@Sefa46 hocam sağolsun iki ürün için de bilgi verdi.

Yeni bir sorum var :)
Çift kova ile yıkama için ithal Rinse guard ve oto yıkama kovaları maşallah 500₺ civarlarında satılmaya başlanmış.

Nalburdan 20lt lik kova iş görür bence ama rinse guard şart mı? Rinse guard yerine kullanılabilecek aynı işi görecek ucuz bir aparat DIY nasıl yapabiliriz? Tecrübesi olan var mıdır?
Parlatanadamlar'da 147₺'ye satılıyor kendi markaları altında kova+guard. ben oradan almayı düşünüyordum hatta ama daha ucuz bir alternatif bilen varsa öğrenmiş oluruz.