Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,581
Hocam benim kafamın karıştığı konu şuydu, ara kesimin adı aslında polishing olduğunu bilmiyordum ama bu soru işaretim gitti ve olayı anladım.

aslında gyeon f6 kategorisinde bulunan ara kesim yani polishin bi pasta, bu uygulama sonrası bir finish pastası kullanmam gerekiyor.

Elimde şu pasta ve padlar var;

Tac System Refinish 1
Koch Chemie F6
Koch Chemie M3
Gyeon Q2m Polishing

Koch Chemie Kırmızı,Sarıi Mor pad
Shine Mate Tek adım ve Kırmızı pad

Başlamadan önce spot test yapıp öyle başlayacağım reçeteyi de ona göre belirleyeceğim, elimde le t4000 v2 bulunmakta sadece bu makine ile çalışacağım ancak ağır kesim yapmayı düşünmüyorum zaten aracın üzerinde sadece yıkama çizikleri ve bir kaç derin çizik var.

Bu söylediklerinizi doğru anlamışım değil mi :)

Hocam pasta kuruduğu durumlarda ( yanlış bilmiyorsam kc pastalarda bu çokça oluyor) 3d final touch veya qd bi ürün kullanıyor bu doğru bi uygulamamı mıdır?

Bilgiler için çok teşekkür ederim, makineyi ele alıp çalışmadan ne desek biraz boş kalıyor belki ama teoride kafama her şeyi oturtup bu işe öyle girişmek istiyorum açıkçası.
Dogru hocam kurudugu zaman Kullaniliyor normal su da kullanan var yüzey temizleyici ürün kullanan da var

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba ,
Sıfır araca uygulama oncesi kil konusunda kararsız kaldım.Elimde valet pronun turuncu( yumusak) kili var daha onceki araclarda kullandım ama bi halt almadı sankı kilde kirlenme gozlemlemedım , kil bezi alayım dedım çizen var diyenmı istersin temizlemeyenmi ...bin tane karsit gorus var. Yeni araca kil tavsiyesi olanı dinlemek isterim
Uygulama yapacaksiniz kullanin hocam Tereddut edecek bir durum yok zaten en fazla hologram birakir onuda polisajla halledersiniz.Elinizdeki Kil iş gorur problem olmaz

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
IPA ile ilgili bir sey sormak istiyorum. %99 Ipa alıcam saf. Pan the Organizer gibi profesyonel kisiler 112 ml saf ipa + 848 ml su (arıtılmıs su) tavsiye ediyor videolarda. Simdi sorum su ki, simdi ben daha önce 500 ml ipa ile 500 ml cesme suyu kullandim karisim hazirladim 1 senedir aynı karisimi kullanıyorum yüzeyi waxa hazirlamak icin.

Demek ki hata yapıyorum dedim kendime, hani bu karisimlarda seyreltme yaparken ipada da bekletmemek 1 ay kullanip atmak mi gerekiyor icindeki etken madde etkisini yitiriyor mu?

Ayrıca aritilmis su bulmak zor olabilir sonuçta her evde aritma yok. Saf su onun yerini tutar mı, nereden saf su temin edilebilir?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
IPA ile ilgili bir sey sormak istiyorum. %99 Ipa alıcam saf. Pan the Organizer gibi profesyonel kisiler 112 ml saf ipa + 848 ml su (arıtılmıs su) tavsiye ediyor videolarda. Simdi sorum su ki, simdi ben daha önce 500 ml ipa ile 500 ml cesme suyu kullandim karisim hazirladim 1 senedir aynı karisimi kullanıyorum yüzeyi waxa hazirlamak icin.

Demek ki hata yapıyorum dedim kendime, hani bu karisimlarda seyreltme yaparken ipada da bekletmemek 1 ay kullanip atmak mi gerekiyor icindeki etken madde etkisini yitiriyor mu?

Ayrıca aritilmis su bulmak zor olabilir sonuçta her evde aritma yok. Saf su onun yerini tutar mı, nereden saf su temin edilebilir?
Sanayiden saf su almış birisi olarak söyleyebilirim ki en ucuzu internette bulunuyor. Ben ipayı hep saf kullanıyorum koruma hazırlığında, daha hiç bir sorun yaşamadım.
Saf suyu sadece ipa seyreltmede değil aslında tüm ürünleri seyreltirken kullanmak daha iyi olur. Sadece ipada kullanmayacaksanız 20lik bidonda alıp tüm ürünlerde kullanabilirsiniz, zaten ucuz bir ürün.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Ayrıca aritilmis su bulmak zor olabilir sonuçta her evde aritma yok. Saf su onun yerin

İpa yi neden sulandiriyorsun ki kardesim zaten ayda 1 kere kullanilan ürün Koruma öncesinde saf kullanmani tavsiye ederim.Bence İpa Sulandirilinca Etkisini kaybeder Koruma öncesinde

Saf suyu Boya Satan yerlerde ve Akü Satan Yerlerde bulabilirsin.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
İpa yi neden sulandiriyorsun ki kardesim zaten ayda 1 kere kullanilan ürün Koruma öncesinde saf kullanmani tavsiye ederim.Bence İpa Sulandirilinca Etkisini kaybeder Koruma öncesinde

Saf suyu Boya Satan yerlerde ve Akü Satan Yerlerde bulabilirsin.

Ipa var evde %99 oranı. Dogrudan sulandirma yapmadan mi uygulamak lazım?

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Sanayiden saf su almış birisi olarak söyleyebilirim ki en ucuzu internette bulunuyor. Ben ipayı hep saf kullanıyorum koruma hazırlığında, daha hiç bir sorun yaşamadım.
Saf suyu sadece ipa seyreltmede değil aslında tüm ürünleri seyreltirken kullanmak daha iyi olur. Sadece ipada kullanmayacaksanız 20lik bidonda alıp tüm ürünlerde kullanabilirsiniz, zaten ucuz bir ürün.

Saf su ile normal cesme suyu arasında ne fark olur herhangi bir jant temizleyici veya apc yi sulandirma yaparken?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Saf su ile normal cesme suyu arasında ne fark olur herhangi bir jant temizleyici veya apc yi sulandirma yaparken?
Ben yakında çeşme olmadığı için temiz denebilecek ancak filtre edilmemiş bir kuyu suyuyla sulandırıyorum. İpayı sulandırmadığım için onun hakkında konuşmak doğru olmaz ancak genel temizleyiciler, jant temizleyiciler vs. hiç birinde bir sorun yaşamadım. Normal çeşme suyu yeterlidir, cam gibi veya wax öncesi son adım olduğu için o tarz yerlerde iz bırakma ihtimali olduğu için o tarz sulandırmalarda saf su kullanmak iz bırakma riskini minimize etmeye yöneliktir.
Mesela camda iz kalmasıyla ilgili çok kıl olduğum için, sulandırılmayan cam temizleyicilere öncelik veriyorum. Zaten boya koruma öncesi de saf ipa veya temizlik tineri kullandığım için iz kalma ihtimali olan hiç bir yerde sulandırma yapmıyorum yada ona yönelik ürün tercih ediyorum.
Saf su size ne artı katar derseniz daha güvenli olur diyebilirim. Daha görmedim ancak üründe topaklanma vs. olabilir diye düşünebilirsiniz. Mesela ne ile sulandırırsanız sulandırın KC PW şişede beklerse topaklanma yapıyor.

omerfarukakc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba ,
Sıfır araca uygulama oncesi kil konusunda kararsız kaldım.Elimde valet pronun turuncu( yumusak) kili var daha onceki araclarda kullandım ama bi halt almadı sankı kilde kirlenme gozlemlemedım , kil bezi alayım dedım çizen var diyenmı istersin temizlemeyenmi ...bin tane karsit gorus var. Yeni araca kil tavsiyesi olanı dinlemek isterim
Hocam yeni sıfır arabaya Bilt Hamber Soft kil öneririm. İyi bir kil kaydırıcı ile kullanabilirsiniz. Önce boyalı kısımlar, camlar ve jantlar olacak şekilde 25-30 gr kadar kili elinize alın, her panel değiştirmenizde elinizde kili yoğurun. Düz hareketlerle sağ sol ve yukarı aşağı yönde kili panelde çok baskı uygulamadan hareket ettirin. Böylelikle çizme riskinizde azalır. Kil kaydırıcı kullanmaktan kaçınmayın.

Son düzenleme:

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Hocam yeni sıfır arabaya Bilt Hamber Soft kil öneririm. İyi bir kil kaydırıcı ile kullanabilirsiniz. Önce boyalı kısımlar, camlar ve jantlar olacak şekilde 25-30 gr kadar kili elinize alın, her panel değiştirmenizde elinizde kili yoğurun. Düz hareketlerle sağ sol ve yukarı aşağı yönde kili panelde çok baskı uygulamadan hareket ettirin. Böylelikle çizme riskinizde azalır. Kil kaydırıcı kullanmaktan kaçınmayın.
@eynipa ben de tam bh soft kil diyecektim ki @omerfarukakc yazmış biraz pahali gelebilir ancak vp kilden daha iyi sonuç alacağınız kesin.Ekleme yapmam gerekirse içme suyu veya kaynatilip ılıtılmış su ile de bu bh soft kili uygulayabilirsiniz hiç bir zararı olmuyor.aracimin verniği alman araçlarına nazaran dha yumuşak olmasına rağmen kil kaynaklı bir çizik yaşamadım bh soft kili su ile uygularım hep

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
merhabalar , amerika' dan bir akrabam zymöl katı wax getirecek hediye. lacivert renk için parlatma koruma amaçlı hangi modelini tercih edeyim acaba ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
eyvallah hocam çok sağolasın ,son olarak bir de zymol titanium var açık mavi . bu ürün hakkında düşünceniz nedir. yorumunuza göre ebony ya da titanium da karar kılacağım sipariş için biraz zaman kısıtlı . baştan söyliyim elle ısıtıp masaj gibi falan uğraşamam döverler burada adamı :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
eyvallah hocam çok sağolasın ,son olarak bir de zymol titanium var açık mavi . bu ürün hakkında düşünceniz nedir. yorumunuza göre ebony ya da titanium da karar kılacağım sipariş için biraz zaman kısıtlı . baştan söyliyim elle ısıtıp masaj gibi falan uğraşamam döverler burada adamı :)
Titanyum la Ebony arasindaki fark Titanyumum her araca uygulanmasi Ebony in Sadece koyu araclara uygulanmasi bu arada elle isittim avucuma koydum avucumda erittim hikayelerine bakmayin siz normal uygulama pedi ile uygulayabilirsiniz sorun yok :)

Titanyum 1 Tik daha iyi diyorum ben :)(Ancak güncel kur fiyatina gore asla o para etmez)

Son düzenleme:

slash

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Aslında kafamda Vonixx ceramic blend black edition wax vardı, Çokta merak ediyordum. Ama böyle olunca yıllardır methini duyduğum Zymol geldi . Titanium veya ebony arasında bi karar vericem artık ikisinin de mutlu edeceğini düşünüyorum .

Son düzenleme:

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir
İyi aksamlar f/p citrus wash tarzı ön yıkama şampuan önerisinde bulanabilir misiniz güncel ürünlerden bütçemi yormayacak?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

tolgakdg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese kolay gelsin, iki üç aydır forumu okuyup takip ediyorum ancak kafamda oturtamadığım ve netleştiremediğim bazı sorularım var. Aracıma kil temizliği yapmam lazım. Çok çok az kılcal çiziğe sahip. Bana hangi kili önerirsiniz veya kil pedi gibi şeyler mi bana daha uygundur? Uygulama yaparken en az çizecek bir ürün lazım. Bir diğer sorum da, kc fb kaportaya demirtozu temizliği yapabilir miyim? kaputtaki şeffaf folyoya zararı olur mu? Kaportaya uygunsa direk mi yoksa sulandırarak mı kullanmam lazım? Direk kullanıma uygunsa sıktıktan sonra ne kadar beklemeliyim? Aracımda hala etkisi devam eden boya koruma ürünü var su akıcılığı falan yerinde. Bu ürün hala kaportada iken kil ve demirtozu uygulamaları yapılır mı yoksa arındırılmalı mı yüzeyden? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
İyi aksamlar f/p citrus wash tarzı ön yıkama şampuan önerisinde bulanabilir misiniz güncel ürünlerden bütçemi yormayacak?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Satış - Satılık Çeyiz Fazlalıkları

Murat Hocam dan AD Citrus Wash Alabilirsiniz Fiyat uygun.

Herkese kolay gelsin, iki üç aydır forumu okuyup takip ediyorum ancak kafamda oturtamadığım ve netleştiremediğim bazı sorularım var. Aracıma kil temizliği yapmam lazım. Çok çok az kılcal çiziğe sahip. Bana hangi kili önerirsiniz veya kil pedi gibi şeyler mi bana daha uygundur? Uygulama yaparken en az çizecek bir ürün lazım. Bir diğer sorum da, kc fb kaportaya demirtozu temizliği yapabilir miyim? kaputtaki şeffaf folyoya zararı olur mu? Kaportaya uygunsa direk mi yoksa sulandırarak mı kullanmam lazım? Direk kullanıma uygunsa sıktıktan sonra ne kadar beklemeliyim? Aracımda hala etkisi devam eden boya koruma ürünü var su akıcılığı falan yerinde. Bu ürün hala kaportada iken kil ve demirtozu uygulamaları yapılır mı yoksa arındırılmalı mı yüzeyden? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Kil ve Demirtozu yaptiktan sonra aracinizda koruma kalmaz.

FB Demirtozunu Direk araca uygulayabilirsiniz.Folyoya zarar vermez,Ürün araç üzerinde etkisini gosterdikten sonra durulayabilirsiniz yani kirmizilasmaya dogru eger kirmizilasmassa ürün ü yüzeyde kurutmadan durulayin.

Yumusak kil olarak AD Soft Kil veya Sams Detailing i tercih edebilirsiniz.Kil Eldivenleri daha soft tur,temin edebilirseniz kil eldivenide kullanabilirsiniz.