Hızlı Soru - Cevap

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Öne çıkan konu #16,661
@Adam’s Garage

vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkür ederim, desiğimiz gibi bir pompa sipariş ettim, duruma göre nozul da alacağım, sonra birde magifoam al al bitmiyor bu malzemeler :(

Bende normalde bu yaz makine alacağım diye plan yapmıştım ama ekonomi sağolsun biraz ertelemek durumunda kaldım. Makine alacağım için kompresör de almadım. Ve şu şekilde 2 tane şeffaf secho tarzı pompam var. Biri orjinal diğeri nozul ve modifiyeli. Bana kalırsa ilk orjinal hali ile deneyin. Köpük atan pompayı jant - davlumbaz için , esas kaporta için ise sprey olanı kullanıyorum çünkü sprey ile atım hem çok çok daha kolay.

Bu arada sprey yada köpük olarak temizleme farkı yok. Kullandığım ürünler bh autofoam , ev13 , vp foamula 1 , b33.
Hatta genelde ev13-b33 karışımı da yapıyorum.

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Arkadaslar on yikama kopugu icin alta foam veya kwazar foam cok pahali oldugu icin alamiyorum. Bunun yerine normal Basincli pompayi modifiye ederek kopuk atar hale getirmek istiyorum. Youtube da bircok video var bu konuda. Oncelikle sizce bu baslangic icin ise yarar mi? Bu sekilde auto brite magifoam sampuan is gorur mu ?
Ben modifiyesiz, köpük atmayan pompada Valet Pro citrus pre wash kullanıyorum hem çok daha az zahmetli hem de bu bahsettiğiniz maliyetler olmuyor. Naçizane illa köpük olsun demiyorsanız böyle bir yolda izleyebilirsiniz. Auto Brite citrus wash da olabilir daha yüksek seyretme oranı var yine aynı mantıkta çalışıyor.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Bende normalde bu yaz makine alacağım diye plan yapmıştım ama ekonomi sağolsun biraz ertelemek durumunda kaldım. Makine alacağım için kompresör de almadım. Ve şu şekilde 2 tane şeffaf secho tarzı pompam var. Biri orjinal diğeri nozul ve modifiyeli. Bana kalırsa ilk orjinal hali ile deneyin. Köpük atan pompayı jant - davlumbaz için , esas kaporta için ise sprey olanı kullanıyorum çünkü sprey ile atım hem çok çok daha kolay.

Bu arada sprey yada köpük olarak temizleme farkı yok. Kullandığım ürünler bh autofoam , ev13 , vp foamula 1 , b33.
Hatta genelde ev13-b33 karışımı da yapıyorum.
Atım konusunda haklısın çok çok rahat oluyor. Ama temizlik konusunda kesinlikle yanılıyorsun. Ön yıkama şampuanları köpük formlu şampuanlardır ve araç üstünde ne kadar çok kalırlarsa temizlik kabiliyetleri o denli yüksek olur. Prewash yada auto foamı ayrı tutuyorum. (Birde yüksek kostikli ürünler B/33 yada divortex v2 gibi) Biz neden kuru araca köpük tavsiye ediyoruz şampuan araç üstünde tutunsun temizlik kabiliyetini arttırsın diye. Farkı net anlamak için magifoam’ın bir araç üstünde köpük formda iken 3 dakika durduğunda yaptığı temizlik ile 9-10 dakika durduğunda yaptığı temizliği karşılaştırabilirsin. Sprey olarak söylemiyorum bile. Benzinliklerdeki yada kullandığımız yüksek basınçlı yıkama makinalarının etkisini ürün bazlı değerlendirdiğimiz için aynı etki diyoruz ama gerçekte sonuç o değil :gulumsemex:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Atım konusunda haklısın çok çok rahat oluyor. Ama temizlik konusunda kesinlikle yanılıyorsun. Ön yıkama şampuanları köpük formlu şampuanlardır ve araç üstünde ne kadar çok kalırlarsa temizlik kabiliyetleri o denli yüksek olur. Prewash yada auto foamı ayrı tutuyorum. (Birde yüksek kostikli ürünler B/33 yada divortex v2 gibi) Biz neden kuru araca köpük tavsiye ediyoruz şampuan araç üstünde tutunsun temizlik kabiliyetini arttırsın diye. Farkı net anlamak için magifoam’ın bir araç üstünde köpük formda iken 3 dakika durduğunda yaptığı temizlik ile 9-10 dakika durduğunda yaptığı temizliği karşılaştırabilirsin. Sprey olarak söylemiyorum bile. Benzinliklerdeki yada kullandığımız yüksek basınçlı yıkama makinalarının etkisini ürün bazlı değerlendirdiğimiz için aynı etki diyoruz ama gerçekte sonuç o değil :gulumsemex:
Magiyi iki şekilde kullanmadım zaten karışıklık olmasın diye onu yazmadım.Fakat ph nötr yada 7 ye yakın olarak en çok kullandığım olan ev13 örnek vermek gerekirse hem köpük hem sprey denedim. İkisinin farkını göremedim , sprey sıkmama rağmen köpük gibi olmasa da direk yüzeyden kaymıyor. Yavaş yavaş alttan üste geçiyorum.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Magiyi iki şekilde kullanmadım zaten karışıklık olmasın diye onu yazmadım.Fakat ph nötr yada 7 ye yakın olarak en çok kullandığım olan ev13 örnek vermek gerekirse hem köpük hem sprey denedim. İkisinin farkını göremedim , sprey sıkmama rağmen köpük gibi olmasa da direk yüzeyden kaymıyor. Yavaş yavaş alttan üste geçiyorum.
Ben magifoamı araç üstünde en çok durabilen köpük olduğu için örnek verdim. Çalışma prensipleri aynı zaten farketmiyor. Benim düşüncem basınçlı su etkisi ile öyle olduğunu düşündürüyor. Zaten EV13 yada Foamula 1 temizlik kabiliyeti çok yüksek olan ürünler değil.

Mehmet55

Usta Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar araç sunroff cam tavan temizliğinden sonra yağlamayı ne ile yapıyorsunuz? Yetkili servise sorduğumda özel yağı var diyip geçiştiryor

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar araç sunroff cam tavan temizliğinden sonra yağlamayı ne ile yapıyorsunuz? Yetkili servise sorduğumda özel yağı var diyip geçiştiryor
Sıvı gres ile yapabilirsiniz, eğer akşamlar plastik ise silikon sprey iş görür. Wurth un ürünleri güzeldir biraz pahalı ucuz alternatik olarak 404 sıvı gres sprey vardı ama bayagidir almadım ben

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sıvı gres ile yapabilirsiniz, eğer akşamlar plastik ise silikon sprey iş görür. Wurth un ürünleri güzeldir biraz pahalı ucuz alternatik olarak 404 sıvı gres sprey vardı ama bayagidir almadım ben
Hocam beyaz gress bu mekanizmalar için üretilmiş bir üründür. Sıvı gres de iş görür ama hem ömrü kısa olur bakım aralığını kısaltır hemde toz çeker :gulumsemex:

Celal

Uzman Detaycı
Üye

Ben bu iki ürünü öneririm ikiside çok iyi,bende golf varken würthün beyaz gresini kullanmıştım,tavan gidip gelirken titreme yapmaya başlamıştı.sonra bayrampaşadaki würth bayiine gidip derdimi anlattım oda yukarıdaki ürünü verdi bu ürün zaten bu işler için ürerilmiş,rayları tekrar temizleyip ürünü uyguladım,sorunum ortadan kalktı..diğer ürünüde berkay tavsiye etti onuda tiguana uyguladım oda güzel üründür..

Beyaz gres konusunda belki araç marka modeline göre farklılık gösterebilir, ben başıma geleni yazıp bilgi vermek istedim,kullanıp memnun kalanda bu forumdada epey kullanıcı var,belki ben fazla uyguladım o yüzden cam tavan titreme yaptı tabi buda ihtimal.ama yukarıdaki ürünler direk bu işler için ürerilmiş ürünlerdir,bir bakmakta fayda var

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@Mehmet55

@Adam’s Garage Adem hocamın önerdiği wurth hhs grease i 2016 dan bu yana iki farklı golf aracımda @Celal hocamın aksine kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Bir problem yaşamadım ancak Celal hocamın problem yaşamasını da göz ardı edemeyiz.

Silikon içerikli bir ürün kesinlikle kullanmazdım. Hem yağlayıcı özelliği yetersiz , hem de fazlasıyla toz çekmeleri yüzünden uzun süreli kullanımlarda sorunlar çikarabileceğini düşünüyorum. Celal hocamın belirttiği diğer wurth ürünü hakkında yorum yapamıyorum.

Wurth ün dışında Tunap 901 i de önerebilirim. Wurth gibi PTFE içerikli ve böylelikle çok daha uzun süre görevini yerine getirebiliyor.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam beyaz gress bu mekanizmalar için üretilmiş bir üründür. Sıvı gres de iş görür ama hem ömrü kısa olur bakım aralığını kısaltır hemde toz çeker :gulumsemex:
Doğrudur sıvı gresi kapı gergileri ve kangoonun arka kapı rayları için almıştım sunroofa da ilk basta aklıma o gelmişti. Bir bilene danışmak her zaman iyidir farklı fikirler önemli

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Doğrudur sıvı gresi kapı gergileri ve kangoonun arka kapı rayları için almıştım sunroofa da ilk basta aklıma o gelmişti. Bir bilene danışmak her zaman iyidir farklı fikirler önemli
Dediğiniz gibi farklı fikir ve tecrübeler mümkün hocam. Detay hepimizin kişisel zevklerine ve imkanlarına hitap ediyor sonuçta. Sıvı gress kullanılmaz değil dediğim gibi kişisel tercihtir bu. Ben yılda 2/3 kere temizliyorum zaten diyenler için toz yada bakım aralığının kısa olması sorun doğurmazken diğer türlü ben zaten zor temizliyorum ne kadar uzun o kadar iyi diyenler için sorun olabiliyor :)
Diğer ürüne gelirsekte forumda @Celal hocam gibi sorun yaşayanlar olduğu gibi benim ve @KaiZeN Erçin hocam gibi uzun süre sorunsuz kullananlarda mevcut :) Forumların güzelliğide burda ortaya çıkıyor zaten. Farklı ürün tavsiyeleri ve deneyimleri ile kendimize en uygun çözümü bulmamızda fayda sağlıyor.

Celal

Uzman Detaycı
Üye
@Mehmet55

@Adam’s Garage Adem hocamın önerdiği wurth hhs grease i 2016 dan bu yana iki farklı golf aracımda @Celal hocamın aksine kullandım ve kullanmaya devam ediyorum. Bir problem yaşamadım ancak Celal hocamın problem yaşamasını da göz ardı edemeyiz.

Silikon içerikli bir ürün kesinlikle kullanmazdım. Hem yağlayıcı özelliği yetersiz , hem de fazlasıyla toz çekmeleri yüzünden uzun süreli kullanımlarda sorunlar çikarabileceğini düşünüyorum. Celal hocamın belirttiği diğer wurth ürünü hakkında yorum yapamıyorum.

Wurth ün dışında Tunap 901 i de önerebilirim. Wurth gibi PTFE içerikli ve böylelikle çok daha uzun süre görevini yerine getirebiliyor.
aklıma düştükçe kızakları temizlediğimden dolayı şimdilik bi sorun yaşamadım liqui moly de ama silikonlu olması handikap denebilir seninde dediğin gibi .

yukarıdada bahsettiğim gibi würth bu bölge için özel ürün üretmiş ben onuda kullandım harika bir ürün..silikonda barındırmıyor içinde

linkini bırakayım bilgi vermesi açısından birine bir faydamız olursa ne mutlu bizlere

linke tıklayıp açtıktan sonra uygulama kısmında kullanım alanları belirtilmiş

Kuru yağlayıcı sprey, PTFE ürününü online satın al

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ

Resimdeki araç içi süpürge'yi veya ona benzerini kullanıp tavsiye edebilecek olan varmı? Tabi ki normal elektrikli süpürge yerini tutmaz fakat acil durumlarda iş görsün yeterli.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
sarı ,forum kovası sanırım dibinde görünmez çatlağı var. hafif hafif damlatıyor yani 10 dk da 2 parmak gibi su eksilmiş sanki. Daha önce hiç başına gelen var mı yada ne yapılabilir ?

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
elinde demir tozu temizleyici ve iç plastik bakım ürünü olan var mı, ya da alışverişi nereden yapıyorsunuz hangi site hızlı ve güvenli