Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,621
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Wolkswagen tiguan marka model aracımız var 8 yaşında. İç ve dış plastiklerinde beyazlaşmalar başladı ufak ufak renk açılmaları var. Elimde spritz var, sizce bu plastikleri güzel bir görünüme kavuşturmama yardımcı olur mu yoksa plastik kapatıcı falan mı almam lazım? Plastikler siyah Renk. Önerebileceğiniz ürün varsa iç ve dış için çok memnun olurum, içe ayrı dışa ayrı da olabilir. Spritz i en son uygularım koruma amaçlı için diyorum.
Striptz Dis aksam plastik te pek bir is gormez hocam Plastik Trim Restorer ürünlerini kullanmanizi Tavsiye ederim

Uygulama yapacaginiz bolgeyi güzelce temizleyip Makyaj Pamugu ve İzopropil alkolle de hazir hale getirip Plastik aksam yenileme jeli uygulayabilirsiniz.

tolgakdg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Striptz Dis aksam plastik te pek bir is gormez hocam Plastik Trim Restorer ürünlerini kullanmanizi Tavsiye ederim

Uygulama yapacaginiz bolgeyi güzelce temizleyip Makyaj Pamugu ve İzopropil alkolle de hazir hale getirip Plastik aksam yenileme jeli uygulayabilirsiniz.
Hocam siz yorumlarını keyifle takip ettiğim insanlardan birisiniz, çok da faydalandım konularınızdan ve ürün incelemelerinizden. Cevabınız için de teşekkür ederim. Bana ürün önerir misiniz? Bütçe sıkıntım yok bu arada.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Ben hiç bezle veya eldiven ile yaymıyorum, ıslak yüzeye sıkıp duruluyorum. Ben ürünü hep açık havada uyguladım hiç leke problemi ile karşılaşmadım ama bu lekelerin illa bir sebebi vardır. :(
Ürünü beğenmene çok sevindim :) Bu ürün bence bu kategoride şu an en uygun fiyatlı ürün ve hesabın doğru bir şişe ile 6-7 uygulama çıkarmak mümkün. Düzenli uygulanırsa sarfiyat daha da azalabilir. Etkisi, açık alanda park halinde olan ve sürekli nemle mücadele eden otomobilde 1 ay sürüyor. Kapalı otoparkta muhafaza edilen ve az kirlenen otomobilde etkisi biraz daha sürecektir.

Aynı kategoride başka ürünlerde satın aldım, onları da vakit bulup paylaşırım :)
Bakalım bende de açık alanda araba ama ne kadar sürecek etkisi. Evet ürünü parlaklık hidrofobi olarak çok beğendim, fusso dan eksisi kayganlık hissi biraz daha az. Ama bu fiyata bu ürün oldukça mantıklı oldu. Lekeler en kötü bir sonraki yıkamamda komple geçer sonuçta ama neden olduğunu bulursam daha iyi olacak :) bir sonraki yıkamamda aynı şekilde uygulama yapıp sadece bekletmeden hemen sileceğim bakalım fark olacak mı? Birde aklıma şu geldi. Belkide ben panel panel yapmadığım için bezle yayana kadar diğer taraf kurudu ve iz yaptı bu da olabilir. Bir dahaki sefere buna da dikkat edip uygulama yapacağım. Sonucu yazarım yine size. Ben yaz boyu bunu kullanacağım. Kışa girerken kasım gibi fussoya geçerim uzun süre dayanması sebebiyle, bu nedenle bu ürün yaz boyu benim çok işime yaramış olacak. Birde fussoyu ne kadar silsem de bi yerlerde beyaz arabada belli olmadan kalıyor

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Merhabalar,

Ataşehir civarında detaylı yıkama yaptırabileceğim referanslı bir oto yıkama var mıdır?

teşekkürler
Merhaba hocam,

Herkes kendisi yıkadığı için sanırım referans olabilecekleri bir oto yıkama olacağını düşünmüyorum. Detay işi ile uğraşan bir yer belki önerilebilir ama onların da şu sıralar araç yıkamaya fırsatları olacağını düşünmüyorum ki bazıları sadece yıkama da yapmazlar..

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Wolkswagen tiguan marka model aracımız var 8 yaşında. İç ve dış plastiklerinde beyazlaşmalar başladı ufak ufak renk açılmaları var. Elimde spritz var, sizce bu plastikleri güzel bir görünüme kavuşturmama yardımcı olur mu yoksa plastik kapatıcı falan mı almam lazım? Plastikler siyah Renk. Önerebileceğiniz ürün varsa iç ve dış için çok memnun olurum, içe ayrı dışa ayrı da olabilir. Spritz i en son uygularım koruma amaçlı için diyorum.
Sefa'da belirtmiş, Spritz iç plastik ürünü olduğu için dış plastiklere uygularsanız ömrü çok kısa olur.
AutoFinesse Revive olabilir.

Motip Rubber & Plastic Conditioner olabilir.

fdogan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
arabamı 1 ay önce pasta cila seramik kaplama yaptırdım, sonrasında ki 3-4 gün hava yağmurlu idi. araba da beyaz lekeler oluştu, dokununca tırnağa geliyor ama çıkmıyor. Yaptırdığım yere götürdüm asit sıçramış çıkmaz bunlar dedi, su zımparası ile 1 tanesini biraz seyreltti ama ben zımpara istemediğim için devam etmedi. Bunlar nedir nasıl çıkar sizce

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
arabamı 1 ay önce pasta cila seramik kaplama yaptırdım, sonrasında ki 3-4 gün hava yağmurlu idi. araba da beyaz lekeler oluştu, dokununca tırnağa geliyor ama çıkmıyor. Yaptırdığım yere götürdüm asit sıçramış çıkmaz bunlar dedi, su zımparası ile 1 tanesini biraz seyreltti ama ben zımpara istemediğim için devam etmedi. Bunlar nedir nasıl çıkar sizce

Geçmiş olsun, izopropil alkol veya kil ile çıkar gibi sanki

Emre86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün motor temizliği yaparkan aracın önünde kaput kapağı boyunca uzanan piano black kısma sürtünmüşüm pantolonla. Yüzeysel lineer lekeler oluşmuş. Bu ufak şarjlı polisajlardan mı lazım yoksa başka yolu var mıdır?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Polisajla çıkabilir. Yetersiz kalırsa mikron ölçümü sonrası zımpara gerekli

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
1.5 ay önce Toyota protect Nano koruma yapılmış metalik lacivert araca orbital makine ile glaze,üzerine de katı wax ı elle uygulama yapmamın bir zararı olur mu? Uygulama amacım boya korumaya rağmen düzgün mikrofiber havlu ile yıkama sonrası kurulama yaparken çok çok ince silme izleri oluşması.
Glaze ömrü max 15 gün, üzerindeki waxin ömrü de birkaç gün olacaktır. Temizlik polisajı üzerine wax uygulaması daha temiz bir uygulama olur sanki