Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #16,941
Hocam klin korea da hangi urunu tavsiye edersiniz eldiven ve durulama besi olarak
Yikama Eldiveni Olarak
Klin Wash Mitt veya Wash Pad Secebilirsiniz.

Kurulama bezi olarak

Aracinizda Seramik Kaplama var ve sürekli koruma ile kullanacaksaniz

Drying Zero isinizi gorur 70x90 olan veya Bir Tik daha kaliteli olsun istiyorsaniz Drying Duo olarin 70x90 olanindan tercih edebilirsiniz.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar aracima 1yil önce seramik uygulatmıştım. Hidrofobisi baya azaldı, yikamalarda hızlı cila ile desteklemeye çalıştım. Elimde daha once aldigim seramik kaplama ürün vardı, polisaj yapacak uygun yerimde yok, acaba güzelce yikayip temizledikten sonra kil polisaj yapmadan avm otoparkinda uygulayıp 1 2 gun bekletsem sıkıntı olur mu eldeki ürün de 1bucuk sene oldu çöpe gitmesin diye bu sekilde uygulamayi düşündüm. Zemin genel olarak temiz ufak biraz hare var ama opak olmasindan dolayi polisaj yapıp bezle silerken bile oluyor malesef fikirlerinizi almak istedim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaslar aracima 1yil önce seramik uygulatmıştım. Hidrofobisi baya azaldı, yikamalarda hızlı cila ile desteklemeye çalıştım. Elimde daha once aldigim seramik kaplama ürün vardı, polisaj yapacak uygun yerimde yok, acaba güzelce yikayip temizledikten sonra kil polisaj yapmadan avm otoparkinda uygulayıp 1 2 gun bekletsem sıkıntı olur mu eldeki ürün de 1bucuk sene oldu çöpe gitmesin diye bu sekilde uygulamayi düşündüm. Zemin genel olarak temiz ufak biraz hare var ama opak olmasindan dolayi polisaj yapıp bezle silerken bile oluyor malesef fikirlerinizi almak istedim
1 yıl boyunca hidrofobisini koruyan ürünü merak ettim :) Hangi ürünü uygulamıştınız?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinizdeki seramik ürünü yarim miydi hocam

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
1 yıl boyunca hidrofobisini koruyan ürünü merak ettim :) Hangi ürünü uygulamıştınız?
Yok hocam 1yil gidiyor demedim. Etkisi baya zayıfladı, birde her yikama hızlı cila attigim icin üstündeki biraz kalan hidrofobide belki hızlı cila dan olabilr.
tech diye bi markaydi sanırım detaycı adam diye bi yerde yaptırmıştm. En iyi seramik vs bile 6ay cok iyi bakılırsa 1sene ancak gider. Çoğu markanın 2 3sene garanti verme olayı hikaye bence

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Serviste seramik yaptirdik , 2 ay a kalmadan ne parlaklik ne hidrofobi kaldi
Hocam servisler cok amatör ya, ben en iyi butik yerlerde yaptirsam bile maks 1yil iyi bakılırsa ancak gider, daha önce gtechniq cs black yaptirmistim 1sene guzel gitti yüzey baya iyiydi yıkanması vs rahat oluyordu sonra gidiyor etkisi zaten

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Yok hocam 1yil gidiyor demedim. Etkisi baya zayıfladı, birde her yikama hızlı cila attigim icin üstündeki biraz kalan hidrofobide belki hızlı cila dan olabilr.
tech diye bi markaydi sanırım detaycı adam diye bi yerde yaptırmıştm. En iyi seramik vs bile 6ay cok iyi bakılırsa 1sene ancak gider. Çoğu markanın 2 3sene garanti verme olayı hikaye bence
Geçen bi tanıdık 8 yıl garantili seramik yaptırdım diye konuşup duruyordu tartışmaya dahi girmedim :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Seramik kaplama yılda en az 1-2 defa yüksek asidik yıkama ister. Yüzeydeki yüksek oksidasyon ve minerallenme hidrofobiyi örtüyor ve 7-8 ay sonra “seramik sizlere ömür” diyoruz. Ancak yapılan testlerde asidik yıkama sonrası üzerine bir de mineral temizliği yapılınca hidrofobinin %80-90 geri geldiği görülüyor. Zaten bir çok markanın bu konuda asidik şampuanları mevcut.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Seramik kaplama yılda en az 1-2 defa yüksek asidik yıkama ister. Yüzeydeki yüksek oksidasyon ve minerallenme hidrofobiyi örtüyor ve 7-8 ay sonra “seramik sizlere ömür” diyoruz. Ancak yapılan testlerde asidik yıkama sonrası üzerine bir de mineral temizliği yapılınca hidrofobinin %80-90 geri geldiği görülüyor. Zaten bir çok markanın bu konuda asidik şampuanları mevcut.
Ben bunu bilmiyordum @Tonyukuk07 hocam, yilda 1-2 kez benzinlik kopugu ile yikamayi onerir misiniz?

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Benzinlikte kovayla yıkama yapan arkadaşlar suyu evden mi getiriyorlar yoksa benzinlikteki basınçlı sudan mı temin ediyorlar.
Ben evden getiriyorum. Evde kovamı hazırlıyorum şampuan ve suyla birlikte ve benzinliğe götürüyorum. Benzinliklerde su kuyu suyu. Ayrıca basınçlı su tabancasıyla kovayı doldurmak baya zor oluyor. Şampuanı önceden atınca acayip köpürüyor ve çoğu dışarı sıçrıyor ve hatta bazen kovayı bile zaptedemediğim olmuştu. O nedenle evde rahatça hazırlıyor götürüyorum.

shadow3804

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Ben evden getiriyorum. Evde kovamı hazırlıyorum şampuan ve suyla birlikte ve benzinliğe götürüyorum. Benzinliklerde su kuyu suyu. Ayrıca basınçlı su tabancasıyla kovayı doldurmak baya zor oluyor. Şampuanı önceden atınca acayip köpürüyor ve çoğu dışarı sıçrıyor ve hatta bazen kovayı bile zaptedemediğim olmuştu. O nedenle evde rahatça hazırlıyor götürüyorum.
Teşekkür ederim. Kovaya evde hazır su dolduruyoruz ve benzinliğe gidince şampuanı ekliyoruz değil mi. Bir araç için kaç lt su doldurmak gerekir acaba

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim. Kovaya evde hazır su dolduruyoruz ve benzinliğe gidince şampuanı ekliyoruz değil mi. Bir araç için kaç lt su doldurmak gerekir acaba
Hocam ben 3 adet 5lt su bidonu dolduruyorum, ve 2 kova aliyorum yanima, on yikama icin kopuk snrasi beklerken kova sampuanini hazirliyorum. 15 lt su bir hayli yetiyor. Biraz tasimasi fln yorucu oluyor ama sorun deil. Bazilari benzinlik tuvaletinden fln da dolduruyorlar

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yok ben suyunu şampuanını evde kovaya ekliyorum. Hatta köpürtüyorumda. Benzinlikte köpüğü azalırsa tekrar köpürtüyorum. Benzinlikte şöyle köpürtüyorum. Eldiveni kovaya daldır sonra sıkmadan kovadan çıkar ve 2 metre yükseklikten eldiveni sıkarak tekrar suyun kovaya girmesini sağla. Bu şekilde tekrar köpürüyor.

Ben şaşalla maşalla upraşmıyorum benzinlikte. Herşeyi evde hazırlıyorum gidiyorum. Kovam zaten kilit kapaklı. Tek damla su akmaz sızmaz.

Bende Megane 2 var. 8-10 litre su çok rahat yetiyor bana.

Mannlincher

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla / Şanlıurfa
Benzinlikte kovayla yıkama yapan arkadaşlar suyu evden mi getiriyorlar yoksa benzinlikteki basınçlı sudan mı temin ediyorlar.
Benzinlikte basınçlı suyla kova doldurmak zor olur hocam. Benim hb araca kova için 5lt + ön yıkama için de pompaya 1.5 lt su yetiyor. Basınçlı suyu sadece durulama için kullanıyorum.

shadow3804

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Tek kova çoklu eldiven için en güzeli anladığım kadarıyla 5 lt suyu köpükleyip gitmek. Ön yıkama için de alta foamı hazır gitmek. Bu şekilde hızlıca işimizi görürüz gibi. Teşekkür ederim tavsiyeler için.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar selamlar vp apc fırçada yıkamama rağmen butarz beyaz kalıntılar bırakıyor bu normalmidir ? Ve açıkçası temizliğinide hiç beğenmiyorum bendeki bozulmuş falan olabilir mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Moderatör tarafında düzenlendi: