Hızlı Soru - Cevap

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ben 3 adet 5lt su bidonu dolduruyorum, ve 2 kova aliyorum yanima, on yikama icin kopuk snrasi beklerken kova sampuanini hazirliyorum. 15 lt su bir hayli yetiyor. Biraz tasimasi fln yorucu oluyor ama sorun deil. Bazilari benzinlik tuvaletinden fln da dolduruyorlar

Hocam Ankara'da nerde yıkıyorsunuz? Sakin benzliklik bulmak baya sıkıntı, bu yüzden haftasonu sabah erkenden gidiyorum :)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar iyi akşamlar. Aracımı 2. El aldım,aldığımda şoför koltuğunda bir leke vardı. Açıkçası neden oldu nasıl oldu diye sahibine sormadım. Şimdiye kadar ıslak mendil dışında hiçbirseyle çıkarmaya çalışmadım. Leke mi? o bölgede koltuk boyasında solma mi? onu da anlamadım. Nasıl müdehale etmeliyim bakıp fikir verirseniz çok sevinirim.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Arkadaşlar iyi akşamlar. Aracımı 2. El aldım,aldığımda şoför koltuğunda bir leke vardı. Açıkçası neden oldu nasıl oldu diye sahibine sormadım. Şimdiye kadar ıslak mendil dışında hiçbirseyle çıkarmaya çalışmadım. Leke mi? o bölgede koltuk boyasında solma mi? onu da anlamadım. Nasıl müdehale etmeliyim bakıp fikir verirseniz çok sevinirim.

Vakum makineniz varsa onla deneyin, yoksa carpet cleaner ile el ile temizleyin, çıkacaktır muhtemelen.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam APC ler

Hocam leke bu Carpet Cleaner le bu iş tamam dir.:) İslak Mendil,Kolonyoli Mendiller İle silindiginde araçta kusma leke yapma durumu vardir.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ben Eryaman tarafındayım. Burda bir Shell istasyonu buldum fena değil şimdilik. Tabi kalabalık saatte hiç gitmedim :) teşekkürler bilgilendirme için.
Ayaş yolu PO arkası çok geniş büyük bir yer var ancak kalabalık zamanlarda tüm bölge araba yıkamaya geliyor. Akşam üstü de tüm yıkama yerine gölge düşüyor, peron sayısı fazla süpürge hava vs. de vardı. Çeşme varmış ama ben gittiğimde kapalıydı. Arkadaşım sürekli orada yıkıyor bu sene zamlanınca millet gitmemeye başlamıştı bir ara ancak şuan durumunu bilmiyorum.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ayaş yolu PO arkası çok geniş büyük bir yer var ancak kalabalık zamanlarda tüm bölge araba yıkamaya geliyor. Akşam üstü de tüm yıkama yerine gölge düşüyor, peron sayısı fazla süpürge hava vs. de vardı. Çeşme varmış ama ben gittiğimde kapalıydı. Arkadaşım sürekli orada yıkıyor bu sene zamlanınca millet gitmemeye başlamıştı bir ara ancak şuan durumunu bilmiyorum.
Ben de orayı kullanıyorum. Kalabalık olmadığı zamanlarda orada araba yıkamak zevkli oluyor. Bazen de inanılmaz kalabalık oluyor. O zaman da önünden bile geçilmez hal alıyor. Eryaman'da birçok benzinlikte araba yıkadım. Buranın suyu diğer yerlere göre daha az kireçli gibi geldi bana. Avantajlarından biri peronlarda bölme paravan olmadığı için tabancayı yeterli mesafeden arabaya tutabiliyorsunuz. Tabi bu durumun bir de dezavantajı var. Yandaki kişi acemi ise size yarım duş aldırabiliyor. Başıma geldi ondan biliyorum:)

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba. Yagmur kaydirici oncesi cam icin elle uygulanabilecek hafif kirec lekelerini, normal cam temizleyici ile cikmayacak kirleri cikarabilecek ve ustunde ki eski korumayi da sokebilecek bir cam pastasi alacagim. 2 urun arasinda kaldim.

1) Autoglym Car Glass Polish
2) Soft99 Glass Compound Z

Ayni paraya daha fazla miktar urun sundugu icin Autoglym tercihinde bulunmak istiyorum ancak camin ustunde ki korumayi sokme konusuna deginen bir video vs. bulamadigim icin emin olamadim. Daha once bu urunlerden kullanan arkadaslar yorum yapabilirse cok sevinirim.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhaba. Yagmur kaydirici oncesi cam icin elle uygulanabilecek hafif kirec lekelerini, normal cam temizleyici ile cikmayacak kirleri cikarabilecek ve ustunde ki eski korumayi da sokebilecek bir cam pastasi alacagim. 2 urun arasinda kaldim.

Ayni paraya daha fazla miktar urun sundugu icin Autoglym tercihinde bulunmak istiyorum ancak camin ustunde ki korumayi sokme konusuna deginen bir video vs. bulamadigim icin emin olamadim. Daha once bu urunlerden kullanan arkadaslar yorum yapabilirse cok sevinirim.
Autoglym ürününü ben beğenmedim, çok zayıf gelmişti.
CarPro CeriGlass - Cam Temizleyici ve Parlatıcı Pasta Seti - 150ml
Camda makine ve rayon ped ile temizlik bile çok ciddi yorucu ve zaman alan bir işlem. El ile ufak kireç lekelerini temizlemekten ötesi çok olası olacağını sanmıyorum.

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara

Autoglym kullandım. Beklentinize göre iş yapan bir ürün. Özellikle makine ile kullanırsanız silecek izlerini yok ediyor. Elle kullanımda da yerleşmiş kireçleri temizliyor. Fakat çizik almaz onu belirteyim. İç mekanda uygulandığında da biraz buğu oluşmasını geciktiriyor diye yazanlar olmuştu, benim bu amaçla bir kullanımım olmadı.

Camın üzerindeki korumayı sökme noktasında bir tecrübem olmadığından sizi yanıltmak istemem. Fakat tekrar cam için ürün alacak olsam:

https://www.amazon.com.tr/dp/B009DH...olid=2ISMHRMYT0DST&psc=1&ref_=lv_ov_lig_dp_it

Gramajına bakmaksızın bu ürün alırdım. Daha önce satın alım yapmasam da yorumlardan anladığım gerçek cam cilası. Firmanın doğrudan seryum oksit satışı da mevcut. Sadece cam ürünü üretiyorlar.

Gramaj konusuna çok takılmayın. Autoglym ürünü yılda bir kez ya kullanıyorum ya kullanmıyorum, çantada duruyor öylece. Çok sık kullanılan ürünler değiller. Soru hızlı ama cevap yavaş oldu, kusura bakmayın. :)

Son düzenleme: