Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #17,001
İstanbulda bu isi profesyonel sekilde yapiyosun hocam takip ediyorum :) bence de kuru mantıklı. Temasli yikama öncesi korumaya pekdokunmayan ama çok güçlü bir sampuan öneriniz varmı acaba snow foam olarak?
Teşekkürler hocam, ilk seçenek magifoam. Ha ciddi bir kir çözecekseniz auto brite citrus wash var, kuru yüzeye fısfıslayıp durulayın snow foamdan daha etkilidir. Foam olarak da kullanabilirsiniz ancak köpük; hava ile kimyasalın karışımı, diğerinde direkt kimyasalı kire temas ettiriyorsunuz. Kir yoğunluğuna göre karar verebilirsiniz.

Şöyle de olabilir, yoğun kirli olan yerlere citrus wash sıkıp üzerine komple magifoam atabilirsiniz.

BaBaCaN

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
şoför kapısı iç plastikte resimde görüldüğü gibi beyazlama var nasıl giderebilirim yardımcı olurmusunuz

Son düzenleme:

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün Hızlı cila ile finish yaparken sakarlığım sonucu cila bezini yere düşürdüm. Bir sürü de çalı çırpı varmış yerde bez mahvoldu. Yarım saat ayıkladım sonrasında da yıkadım ancak hala ufak ufak bir sürü çalımsı şeyler var. Görmediğim de kim bilir neler var. Bez çöp mü oldu yoksa çözümü var mıdır?

otoshift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Bugün Hızlı cila ile finish yaparken sakarlığım sonucu cila bezini yere düşürdüm. Bir sürü de çalı çırpı varmış yerde bez mahvoldu. Yarım saat ayıkladım sonrasında da yıkadım ancak hala ufak ufak bir sürü çalımsı şeyler var. Görmediğim de kim bilir neler var. Bez çöp mü oldu yoksa çözümü var mıdır?
Merhaba iyi akşamlar,
bence artık o bezi kullanma ne kadar yıkasanda basınçlı havada tutsan mikron derecede pislik kalabilir aracınızın boyasını çizebilir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Suyun altına tutup lastik yanaklarını fırçaladığımız fırça ile farklı yönlere doğru sabırla fırçalama yaparsanız büyük oranda temizlenebilir diye düşünüyorum. Boyayı riske atmaya değmez ama kapı arası bezi olarak görevine devam etmeli :))

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhaba iyi akşamlar,
bence artık o bezi kullanma ne kadar yıkasanda basınçlı havada tutsan mikron derecede pislik kalabilir aracınızın boyasını çizebilir.
:( ben de öyle düşündüm çok teşekkürler cevabınız için
Suyun altına tutup lastik yanaklarını fırçaladığımız fırça ile farklı yönlere doğru sabırla fırçalama yaparsanız büyük oranda temizlenebilir diye düşünüyorum. Boyayı riske atmaya değmez ama kapı arası bezi olarak görevine devam etmeli :))
Lastik fırçası ile denedim de olmadı maalesef ya da ben doğru yapamadım. jant bezi olarak devam edecek gibi… çok teşekkür ediyorum cevap verdiğiniz için

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar benim arac yıkadıktan 3-5 gun sonra tozlanmaya başlıyor. Mesela aşağıya bugün çektiğim bir resmi koyyorum. Aracın üstüne parmağımı sürdüğümde görünen görüntü bu. Bana normal gibi geliyor aracın renginden dolayı? Mesela beyaz bu kadar göstermiyor. Ama yıkama sonrası kullandığım hızlı cilalar toz mu tutuyor acaba diye düşündüm. Size bir danışmak istedim.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Arkadaşlar benim arac yıkadıktan 3-5 gun sonra tozlanmaya başlıyor. Mesela aşağıya bugün çektiğim bir resmi koyyorum. Aracın üstüne parmağımı sürdüğümde görünen görüntü bu. Bana normal gibi geliyor aracın renginden dolayı? Mesela beyaz bu kadar göstermiyor. Ama yıkama sonrası kullandığım hızlı cilalar toz mu tutuyor acaba diye düşündüm. Size bir danışmak istedim.

Biraz fazla tozlanmış, yıkama sonrası kaç km yaptınız park ettiğiniz yerler çok tozlu yerlerse bu durum normal çok fazla kullanmiyorsaniz ve park edilen yerler tozlu değilse kullandığınız ürün toz tutuyor olabilir

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Hocam 3-5 gün gidiyorsa gene iyi bence :sırıtan1:
ben yıkıyorum 2-3 saatte toz oluyor, ankara bozkır iklimin dezavantajı, tozu bitmiyor, aracı yikayip kurularken bile toz olduğu oluyor bulunduğum ilçede :confused:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Pro,
Biraz fazla tozlanmış, yıkama sonrası kaç km yaptınız park ettiğiniz yerler çok tozlu yerlerse bu durum normal çok fazla kullanmiyorsaniz ve park edilen yerler tozlu değilse kullandığınız ürün toz tutuyor olabilir
@Pro hocam bu araci 1 hafta once yikamistim, bir haftada hafta ici surekli kullanildi. Yuzey cok kaygan aslinda, sanki mikrofiber ile tozu alsan araba yeni yikanmis gbi olacak gbi. Ben yine de sizin tecrubenize sormak istedm belki tozu daha az tutan bir urun vardir diye.
Hocam 3-5 gün gidiyorsa gene iyi bence :sırıtan1:
ben yıkıyorum 2-3 saatte toz oluyor, ankara bozkır iklimin dezavantajı, tozu bitmiyor, aracı yikayip kurularken bile toz olduğu oluyor bulunduğum ilçede :confused:
Hocam aynen ankara baya tozlu bir hal aldi, birde Arac ruzgar alan bir yerde duruyor sabaha kadar toz oldugu oluyor. Sanirim 1 haftada bu kadar tozlanmasi normal

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Pro,

@Pro hocam bu araci 1 hafta once yikamistim, bir haftada hafta ici surekli kullanildi. Yuzey cok kaygan aslinda, sanki mikrofiber ile tozu alsan araba yeni yikanmis gbi olacak gbi. Ben yine de sizin tecrubenize sormak istedm belki tozu daha az tutan bir urun vardir diye.

Hocam aynen ankara baya tozlu bir hal aldi, birde Arac ruzgar alan bir yerde duruyor sabaha kadar toz oldugu oluyor. Sanirim 1 haftada bu kadar tozlanmasi normal
Durum normal hocam :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Aracinizi disariya acik alana park ediyorsaniz normaldir hocam.Si02 li ürünler biraz daha az tutuyor ama Ankara icin ne kullansaniz farketmez.Ben Karsi Lojman da arac yikiyorum eve gelene kadar tozlaniyor :) Bu arada Carnauba Wax kullaniyorsaniz Mutlaka iyi silin yagli bir kalinti kalirsa ekstra tozlanir.

Firefighters

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

Aracı yikayip bina altı yarı kapalı garaja koydum. Hiç binmedim bi hafta sonra
Durum bu, havada rüzgarlı olunca bagaj oluklarına kadar toz dolmuş.
Sanki Çölün ortasına bıraktık mübarek :utan:

Son düzenleme:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracinizi disariya acik alana park ediyorsaniz normaldir hocam.Si02 li ürünler biraz daha az tutuyor ama Ankara icin ne kullansaniz farketmez.Ben Karsi Lojman da arac yikiyorum eve gelene kadar tozlaniyor :) Bu arada Carnauba Wax kullaniyorsaniz Mutlaka iyi silin yagli bir kalinti kalirsa ekstra tozlanir.
Aynen dogru diyorsun sefa hocam, o kdr ugrasiyorsun bir gun sonra toz icinde, sadece sonraki yikamalar daha kolay oldugu icin teselli oluyor :) elimdeki hizli cilalar bitsin Vonixx sio2 pro seramikli hizli cila almayi dusunuyorum. Birde onu deneyelm

@Firefighters hocam nolmus oyle :) cidden ankaranin havasi degisti, eskiden bu kadar olmuyordu sanki

ozcannyasin

Acemi Detaycı
Üye
Araç 1 hafta ağaç altında kaldı. Aşırı fazla reçine olmuş petrolde köpük tazyik köpük yaptım fakat bir etkisi olmadı. Öneriniz nedir ?