Hızlı Soru - Cevap

shadow3804

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Öne çıkan konu #17,181
Günah almak gibi olmasın. Ama piyasada marka yapıyoz lafı altında ne olduğu belli olmayan kaplamaların kullanıldığını gördüm, duydum. Garanti kartınız var mıydı? Temaslı yıkama sonucunda da bir gelişme olmazsa yaptırdığınız yere Bi götürseniz yardımcı olurlar bence. Benim bir önceki aracımda stek marka koruma vardı, bahsi geçen kireç lekeleri başıma gelmişti. (Araç siyahtı bir de) Hızlı cila (elixir) ile hızlı ve kolayca hallolmuştu.
bütün parametrelerimiz aynı :) siyah araba, stek kaplama, garanti kartım var. Güvenilir bir yere yaptırdığımı düşünüyorum ama yüzde yüzde emin olamayız tabi. hızlı cilam yeterince kaliteli olmayabilir... Temaslı yıkamayla bir deneyeyim. olmazsa sizin tavsiyenize uyayım. Teşekkür ederim.

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ben UFS eldiven denemiştim 1 seneye yakın da kullanmıştım hatta ama daha sonra Lucullan MF eldivene bile geçince büyük rahatlık olmuştu açıkçası. Temiz kullandıktan sonra hepsi olur, makarna, yün, mikrofiber biraz kişisel konu ama ben mfye geçtikten sonra tekrar yüne dönesim gelmedi açıkçası. Yün eldivenler biraz bakım istiyor.

Ben bir dönem Autoglym De Icer aldım, daha sonraki sene çok pahalanınca bimden interntten vs. ucuz bulduklarımı aldım. Yani illaki zarar edecek korumaya ama Ankara'da o kadar çok buz oluyor ki hiç gözüme batmıyor açıkçası. :smilex: Aldığımız ucuz antifrizler depoda donmasa cama sıkınca donuyordu bir dönem hesap yapmıştım hem buz çözücü hem antifriz yapsak diye ama o dönem covid öncesi olmasına rağmen 200L varil bazında almadan alkol çok pahalıya geliyordu.
Şöyle bir tablo bulmuştum.

Su an bende kuzu yunu eldiven kullaniyorum 1 yildir. Artik hem dagilmaya basladi, hem de kokmaya :smilex: Sanirsam bu sefer mf eldiven tercih edecegim. Cevabiniz icin tesekkurler.

eminkilic61

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Araçla uzun yola çıkacaklar için, '3M 2090 Mavi bant' taş izlerinden az çok korur mu? araçtan çıkarırken bir zarar verir mi boyaya?
başka maskeleme bandı öneriniz varsa o fikirlere de açığım :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Araçla uzun yola çıkacaklar için, '3M 2090 Mavi bant' taş izlerinden az çok korur mu? araçtan çıkarırken bir zarar verir mi boyaya?
başka maskeleme bandı öneriniz varsa o fikirlere de açığım :)
Sıfır aracının kaputunu bantlayıp yola gidip çamurluğundan taş yiyen bahtsız bedevi arkadaşlarımız var. :smilex: @Mugzy kendi anlatsın.

xawia

Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Niyetiniz sadece waxı sökmek ise pratik olarak fireball wax off kullanabilirsiniz
sadece waxı sökmek istiyorum hocam waxı yeni yapmıştım 1 -2 hafta oldu olmadı başka bir ürün geçti elime onu denemek için sabırsızlanıyorum o yüzden yeni ürünü uygulamak için eskisini sökmek istiyorum

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
sadece waxı sökmek istiyorum hocam waxı yeni yapmıştım 1 -2 hafta oldu olmadı başka bir ürün geçti elime onu denemek için sabırsızlanıyorum o yüzden yeni ürünü uygulamak için eskisini sökmek istiyorum
Klinet Pro Seramik ve Wax öncesi yüzey temizleyici olarak kullanılır. DetailForum kodu ile %15 indirimle satın alarak yüzeydeki wax ve yağ kalıntılarını temizleyebilirsiniz.

Alternatif olarak M700 gibi çeşitli ürünlerle de amacınıza ulaşabilesiniz.

Bytatto

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Mikrofiber bezlerle ilgili bir soru sormak istiyorum.Japon arabalarının genel olarak vernikleri çok yumuşaktır.Kullanacağımız mikrofiber yıkama ve kurulama bezlerinin %70 polyester %30 polyamid olması gerektiğini okuyorum.Genelde %80 polyester ve %20 polyamid için PPF kaplı boya korumalar ve plastik aksamlar için öneriyorlar.
Kendi aracımda yıkama eldiveni work stuff kullanıyorum kurulama havlum Liquid Elements ve hepsi %80 polyester ve %20 polyamid.Acaba kurulama ve yıkama esnasında boyaya sıkça kılcal çizikler veriyor muyuz yoksa bu kadar takmaya gerek yok mu ? :)) Teşekkürler

shadow3804

Çaylak Detaycı
Üye
İl
manisa
Gyeon vb üst seviye markalar harici 2. kurulama bezi olarak f/p neyi tavsiye edersiniz acaba. Yani beklentinin üstünde çıkan uygun fiyatlı bir ürün arıyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Mikrofiber bezlerle ilgili bir soru sormak istiyorum.Japon arabalarının genel olarak vernikleri çok yumuşaktır.Kullanacağımız mikrofiber yıkama ve kurulama bezlerinin %70 polyester %30 polyamid olması gerektiğini okuyorum.Genelde %80 polyester ve %20 polyamid için PPF kaplı boya korumalar ve plastik aksamlar için öneriyorlar.
Kendi aracımda yıkama eldiveni work stuff kullanıyorum kurulama havlum Liquid Elements ve hepsi %80 polyester ve %20 polyamid.Acaba kurulama ve yıkama esnasında boyaya sıkça kılcal çizikler veriyor muyuz yoksa bu kadar takmaya gerek yok mu ? :)) Teşekkürler
Temas ettiginiz sürece her türlü kilcal çizik birakir hocam bunun önüne malesef geçilemiyor.

Gyeon vb üst seviye markalar harici 2. kurulama bezi olarak f/p neyi tavsiye edersiniz acaba. Yani beklentinin üstünde çıkan uygun fiyatlı bir ürün arıyorum.
Fıreball Twist Trying Towel 70 Cm X 90 Cm 400,00 TL yerine 240,00 TL
Fıreball Twist Trying Towel 70 Cm X 90 Cm Fiyatları ve Özellikleri

Hocam size gore en makul secenek bu kaliteside çok iyidir.Bunum Haricinde Spark ta degerlendirenilirsiniz

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Neyle temas ederseniz edin çizilecektir. Hiç temas etmeseniz bile yolda giderken toz kum vs daha çok çiziyor. Bu işten keyif almak için yapabileceğimiz, olabildiğince koruyup yılda bir kez polisaj yaparak minimum aşındırma ile boyanızın kondisyonunu korumak. Daha fazlası hastalığa dönüyor.

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
Merhabalar. aracımı yeni aldım.. seramik uygulaması var. her yıkamadan sonra yalnızca parlatma amacıyla kullanabileceğim cilaları merak ediyorum. hare giderici ya da başka bir özelliği olsun istemiyorum. show room parlaklığı olsun istiyorum. bilmem anlatabildim mi:)

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Aracınızda seramik varsa, seramik bazlı bir quick detailer veya quick wax satın alabilirsiniz. İlla seramik bazlı olması da gerekmiyor.

Qw'ler biraz daha kalıcı, Qd lerin ise temizlik özelliği ve silinmesi daha kolaydır genel olarak .

Benim aracımda da seramik mevcut, ben Sonax BSD kullanıyorum.

Sonax Xtreme Brilliant Shine Detailer 750 ml | Sonax Shop

Şu an indirimde alabilirsiniz. Ben 1:1 sulandırdım bir de öyle deneyeceğim, 1:1 sulandırıp kullanan da çokça mevcut bu ürünü. Toz çekebilir onu belirteyim, ıslak uygulama da daha az toz çekiyor. Kaporta ıslakken sıkınca. 1:1 sulandırınca toz çekmiyor, silmesi daha kolay oluyor, fakat dayanım azalıyor yorumları okudum kendim tecrübe edeceğim bir sonraki yıkamada.

İyi günler dilerim.