Hızlı Soru - Cevap

OY53

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Öne çıkan konu #17,421
siyah kırmızı fırçalarsa, bence biraz sert, ne boyada ne iç trimde kullanmaya gelmez, çizer gibi duruyor.
ben o fırçaları jantta ve arabanın sert plastik dediğimiz yerlerinde kullanıyorum

valet alsam mı? pahalı mı? diye düşünüyordum. hem sağlam hem kaliteliyse almak lazım :D
Yaklaşık 4-5 senedir kalın olan fırçasını kullanıyorum :) geçen günlerde ince olanı da aldım yamaçlarda indirimde hala.Sayısız kez kullanmışımdır motor iç dış vs vs :) Bence kesinlikle iyi fırça

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar arabanın içindeki siyah dişbudak ahşap trimleri netarz bir ürünle koruma altına almalıyım karnabua içerikli waxlar uygun olur mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar arabanın içindeki siyah dişbudak ahşap trimleri netarz bir ürünle koruma altına almalıyım karnabua içerikli waxlar uygun olur mu?

Hocam Carnauba olur ancak,bazi Carnauba Wax lar toz cekiyor ilginc birsekilde onun yerine Hybrid veya Detail Wax Oneriyorum size;

Satış - Zymöl ve Carpro Satılık Ürünler

@KaiZeN hocam la gorüsün Zymol Detail satilmadiysa alabilirsiniz.Yada Elinizde iyi bir wax var ise onu da kullanabilirsiniz.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Malum havalar sogudu, benzinlikte yikama yapmak zor bir hal almaya basladi. Ankara da ucretini vererek kapali bir alanda yikama yapacagimiz yerler var midir?

yalin

Acemi Detaycı
Üye
Arkadaşlar valet pro kullanışlı bir fırçadır iç plastik deri dış plastik jant vs piano kısımda kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmem. Ama çok kaliteli bir fırça değildir bilezik kısmından çatlar ve kırılır. Nerdeyse bir çoğumuzun başına gelmiştir. En az 5-6 tane çöp olmuştur. :) En son çözüm olarak bilezik kısmına bu şekilde makaron geçirip kullanıyorum:).
Evet benimde başıma geldi bende çözümü elektrik bantinda buldum. Hem çizme riskini kaldırıyor tavsiye ederim...

ogedaykoclar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar menzerna 1000 den daha ağır çizik giderici ihtiyacım var el ile uygulamada menzerna çalışmıyor sanırım ısı istiyor..

Hakankılıç

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bursa
arkadaşlar menzerna 1000 den daha ağır çizik giderici ihtiyacım var el ile uygulamada menzerna çalışmıyor sanırım ısı istiyor..
Menzerna grubu ısı işe çalışan bir pasta, el ile uygulama yapmak pek mümkün değil. 3D Hd speed çeşitli markaların glaze lerini kullanabilirsiniz. Geçici çözüm olur ama kısa vadede iş görürler. Hızlı soru - cevap kısmını kullanabilirsiniz bu tarz sorularınız için :)

FDY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar merhaba. Araç içi temizlikte camlarda bez izi bırakmadan temizlemeye dair önerileriniz var mıdır? Kaliteli cam bezi de kullanıyorum ama uygulamaya yönelik bazı eksikliklerim var sanırım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Dostlar merhaba. Araç içi temizlikte camlarda bez izi bırakmadan temizlemeye dair önerileriniz var mıdır? Kaliteli cam bezi de kullanıyorum ama uygulamaya yönelik bazı eksikliklerim var sanırım.
Merhabalar hocam Cam Temizleyici ve hangi Bezi kullaniyorsunuz acaba?

Eger Sonuc alamiyorsaniz,Camlar a Kil uygulamasi yapabilirsiniz,veya Alkol ile silip tekrar bir deneme yapabilirsiniz.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Karbon cam bezlerinden tavsiye ederim ben çok faydasını gördüm

FDY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar hocam Cam Temizleyici ve hangi Bezi kullaniyorsunuz acaba?

Eger Sonuc alamiyorsaniz,Camlar a Kil uygulamasi yapabilirsiniz,veya Alkol ile silip tekrar bir deneme yapabilirsiniz.
Hocam merhaba. Sorunu anladım sanırım. Cam kirli değil tozunu alsın diye nemli mikrofiber ile silip karbon cam bezi ile durulamıştım ancak nemli mikrofiber bezde sanırım genel iç temizleyici kalmış onda dolayı ön camda bez izleri ışık vurdukça belli oluyor. Önerebileceğin cam temizleyici var mıdır?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam merhaba. Sorunu anladım sanırım. Cam kirli değil tozunu alsın diye nemli mikrofiber ile silip karbon cam bezi ile durulamıştım ancak nemli mikrofiber bezde sanırım genel iç temizleyici kalmış onda dolayı ön camda bez izleri ışık vurdukça belli oluyor. Önerebileceğin cam temizleyici var mıdır?
Hocam

Meguiars Glass Concentrated Cleaner 1/10 Karisimli
3D Glass 50 to 1
K2 Pro Nuta

Kullandiklarim arasindaki en iyi urunler bunlardir Meguiars Yogun İzopropil alkol mevcut bir ara ortak alim yapmistik cok iyi olmustu.

Carbon Bez Mantikli seçimdir her zaman.

FDY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam

Meguiars Glass Concentrated Cleaner 1/10 Karisimli
3D Glass 50 to 1
K2 Pro Nuta

Kullandiklarim arasindaki en iyi urunler bunlardir Meguiars Yogun İzopropil alkol mevcut bir ara ortak alim yapmistik cok iyi olmustu.

Carbon Bez Mantikli seçimdir her zaman.
Çok teşekkürler hocam, bunlardan biriyle tekrar temizleyip mikrofiber bezden geçen iç temizliyici camdan tamamen temizlerim diye düşünüyorum