Hızlı Soru - Cevap

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #17,461
Arkadaslar davlumbaz icin cg barebones almayi dusunuyorum ama bunun yerine f/p olrak memnun kalacagimiz bir oneriniz olur mu? Forumda 3d magic dressing de cok onerilmis ama onunda fiyat olarak cg dan kalir yani yok su anda

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaslar davlumbaz icin cg barebones almayi dusunuyorum ama bunun yerine f/p olrak memnun kalacagimiz bir oneriniz olur mu? Forumda 3d magic dressing de cok onerilmis ama onunda fiyat olarak cg dan kalir yani yok su anda
Meguiars Hyper Dressing veya Meguiars 40 da olur hocam

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Carpro perl
Tac system seal
Valet pro classic protectant

Ürünler konsantre olduğu için bence işinizi her anlamda görecektir ve fiyat fayda oranları yüksek örneğin perl dış plastik te 1/3 (lastiklerde 1/1) kadar valet pro 1/4 (parlak istiyorsanız 1/2) tac system seal bu ürünü kullanmadım fakat perl muadili bir ürün incelediğim kadarıyla ,bu üründe lastik ve davlumbaz için 1/1 sulandırılıyor. Bahsettiğim Ürünleri farklı sulandırma ile lastik,kapı basamağı,dış plastik trimlerde vs kullanım şansınız mevcut çok yönlüler

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Carpro perl
Tac system seal
Valet pro classic protectant

Ürünler konsantre olduğu için bence işinizi her anlamda görecektir ve fiyat fayda oranları yüksek örneğin perl dış plastik te 1/3 (lastiklerde 1/1) kadar valet pro 1/4 (parlak istiyorsanız 1/2) tac system seal bu ürünü kullanmadım fakat perl muadili bir ürün incelediğim kadarıyla ,bu üründe lastik ve davlumbaz için 1/1 sulandırılıyor. Bahsettiğim Ürünleri farklı sulandırma ile lastik,kapı basamağı,dış plastik trimlerde vs kullanım şansınız mevcut çok yönlüler,
benim seçimim perl den yana olurdu şahsi fikrim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

emrehirlakoglu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
selamlar abilerim, arabayı park ederken gördüm dün hiç bişey yoktu bugün bu şekilde.Nedendir ne yapabilirim sıkıntı bir durum mu tavsiyelerinizi bekliyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
hayır abi el ile çıkmıyor, işin tuhaf kısmı bugün arabayı yıkattırmıştım ondan sonra oldu ama yıkama işleminde mi oldu onu bilmiyorum
Yüksek asidik veya bazik bir kimyasal temasına benzettim ben. Belki bir yerden bir şey dökülmüştür. Mikron ölçülüp pay varsa zımpara polisaj işlemi ile giderilme şansı olabilir. Canlı değerlendirmek lazım. Ankara da olan biri mesajınızı görünce size yardım eder diye düşünüyorum.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba ,

elimde sırasıyla 350-400-500-600-800gsm cila bezi var . QD surerken yıkama sonrası sizce en verimli yani iz bırakmadan ve en cok parlaklık alıcı surme sıralaması yada taktiği nedir.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Merhaba ,

elimde sırasıyla 350-400-500-600-800gsm cila bezi var . QD surerken yıkama sonrası sizce en verimli yani iz bırakmadan ve en cok parlaklık alıcı surme sıralaması yada taktiği nedir.
Kaliteli kenarsız bezler ise sıralamanın bir önemi yok. 350gsm bezle QD veya wax uygulamak el için daha ergonomik. GSM arttıkça bez kalınlaşacağı için silerken 350gsm bana daha iyi geliyor.

Bu bezlerde dikkat etmeniz gereken QD wax ve koruma ürünü sonrası kesinlikle kurulama havlunuzla beraber yıkamayın. Aksi halde 4-5 ay sonda burada havlum eskisi gibi su emmiyor nedeni nedir diye sormanız muhtemel.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Kaliteli kenarsız bezler ise sıralamanın bir önemi yok. 350gsm bezle QD veya wax uygulamak el için daha ergonomik. GSM arttıkça bez kalınlaşacağı için silerken 350gsm bana daha iyi geliyor.

Bu bezlerde dikkat etmeniz gereken QD wax ve koruma ürünü sonrası kesinlikle kurulama havlunuzla beraber yıkamayın. Aksi halde 4-5 ay sonda burada havlum eskisi gibi su emmiyor nedeni nedir diye sormanız muhtemel.
bezlerım : 300-IGL Yeşil , 400 - Superclean& AF , 600 - AF&Adam garage , 800 - AF , .'QD wax ve koruma ürünü sonrası kesinlikle kurulama havlunuzla beraber yıkamayın' tavsiyeniz can alıcıydı teşekkurler

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hangi ürünü kullandiniz hocam
Araç 1 aydır ve 4000 km dir yıkanmıyordu , hem aşırı kirli hemde çamurlu olduğu için ilkten benzinlik köpüğünü bel altı vurup üstüne tazikle durulama.Bunu acelem olduğu için ilk gün yaptım.
2 Gün sonra normal yıkama esnasında ilkten 40 ml flowey r1 - 160 ml su 100 ml kc fb karışımı.
Duruladıktan sonra b33-gs-apc karışımı ile eldivenle araları detaya inmeden bi geçtim. Tabi bunlarla birlikte yaptığım karışım ile lastikleri 2 kere fırçaladım. 2.fırçalamada bile hala kirler akıyordu

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eger Renk Sari gelecekse ve Xiaomi Pompa kullaniyorsaniz almayin Sarinin Diş araligi farkli ve pompanin sıkma somununu bozuyor :)
Saticiya sordum sari varmis, tsk ederm sefa hocam uyariniz icin, ben en iyisi lastikcilerden kisa duz celik sibop alaym,

Farketmez hocam bunu da alabilirsiniz başka modelde olur ama şunu tavsiye edebilirim; eğik kullanım çok elzem değilse düz sibop tercih edin, hava akışı daha hızlı gerçekleşiyor.
tesekkur ederim hocam, duz kisa sibop
Daha iyi olacak sanirim.