Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #17,481
karcher k3 alasım var epey zamandır ancak, kaynak suyu kullanıyoruz, haliyle biraz kireçli oluyor. önerebileceğiniz filtre var mıdır? ya da gerek yok mu ne tavsiye edersiniz?

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Carpro reset 1 : 500 oranında autobrite purple velvet 1 : 1500 oranında seyreltme imkanı veriyor.
Normalde böyle durumlarda pek fikir belirtmeyi sevmiyorum ama yine de söyliyeyim; velvet ancak ve ancak 1:400 belki olabilecek bir şampuan, arkadaşlarla her türlü kullanımda test ettik.
Fl, kova, pompa... Örneğin 1e500 oranlı mystic bubble ın çeyereği kadar köpük ve kayganlık sunamaz aynı oranda. Yanlış anlamayın forumda çok fazla tavsiye edildiğini gördüğüm için yazma ihtiyacı duydum.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Tam tersi cevap vermeniz çok kıymetli. Teşekkür ederim. Bu oran a göre almayı düşünüyordum
Tavsiye derseniz, üzerinde yazan oranları gerçek olan fireball tavsiye ederim, pearl 1e1000 ve vaad ettiği oranı karşılıyor pratikte. Elinde her markadan en az 3-4 çeşit şampuan bulunduran ve şampuan delisi bir arkadaşı olan biri olarak yazıyorum:)

genzo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba ; elle uygulamak için aşağıdaki wax 'ı alacam. Araştırmalarım ve öneriler sonucunda bu ürüne karar verdim.
Ürünü deneyimleyen arkadaşlarında yorumlarını yada bu fiyat bandında olmak koşulu ile başka önerileri varsa önerilerini alabilirmiyim.
Hangi Wax Hocam Link veya Resim cikmiyor

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
arkadaşlar merhaba.Daha önceleri birkaç kez bu tür detail forumları gezip bazı ürünler almıştım ama düzenli bir şekilde uygulama imkanım olmamıştı.Yeni bir araç aldım ve artık yıkamacılara gitmek istemiyorum.Çünkü araç yıkanırken sürekli stres içinde izliyorum adamları :) .Özellikle eski aracımın ekranındaki çiziklerden sonra yeni aracımda temizliği kendim yapmaya karar verdim.Nereye konu açacağımı kestiremediğimden dolayı bu başlık altında yazmaya karar verdim.Elimde bazı ürünler var.Altta yazacağım.Bunlar dışında almam gerekenler için tecrübeli arkadaşlardan öneriler bekliyorum

ELİMDEKİ ÜRÜNLER
koch chemie quick finish
koch chemie rwc reaktif wheel cleaner
auto glym interior shampo
auto finesse hide leather cleanser
auto finesse hide leather conditioner
mequiars gold class bug and tar remover
würth silikon sprey
würth aktiv clean
super clean mikrofiber purester dublex kurutma bezi

ALMAYI DÜŞÜNDÜKLERİM
kaliteli cam bezi lazım.hiç iz bırakmayacak bezlerden
iç aksamı temizlemek için kaliteli bezler lazım.iç aksamlarda özellikle piyano black yerleri ne ile temizlemek lazım çizilmemesi için?ekranı için ekran koruyucu aldım mesela.bunun dışında neler yapılmalı
aracı yıkamak için köpük püskürten hazneli ve tabancalı ürünlerden almak istiyorum.fiyat/performans için ne öneririsiniz?
köpük için hangi şampuanı önerirsiniz?
köpüklü aracı yıkamak için kaliteli eldiven olması lazım sanırım

Şu an aklıma gelen bunlar.sizin de katkılarınızı bekliyorum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Aracınız hayırlı olsun, iç piano blackler başa bela, ona özel bir plush bez ayarlayıp sadece orada kullanmayı deneyebilirsiniz ancak yine çizilme olacaktır. Araç sıfır ise ppf kaplatılabilir, değilse de polisaj yapılıp kaplatılabilir ancak kaça yaparlar yaparlar mı bilemiyorum.
Eldiven, cam bezi, içeride kullanacağınız bez için Duyuru - Adam's Garage Detail Forum Özel İndirimi 'nden faydalanabilirsiniz.
Köpük püskürten hazneli ve tabancalı ürünler derken o kısmı anlayamadım açıkçası. Köpük yapan pompa düşünüyorsanız Alta Foam 2000 alabilirsiniz.
Köpük olarak ise özellikle kış aylarındayız çok güvenli olmasa da AB Magifoam, VP ANSF veya Foamula tercih edebilirsiniz.

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
Aracınız hayırlı olsun, iç piano blackler başa bela, ona özel bir plush bez ayarlayıp sadece orada kullanmayı deneyebilirsiniz ancak yine çizilme olacaktır. Araç sıfır ise ppf kaplatılabilir, değilse de polisaj yapılıp kaplatılabilir ancak kaça yaparlar yaparlar mı bilemiyorum.
Eldiven, cam bezi, içeride kullanacağınız bez için Duyuru - Adam's Garage Detail Forum Özel İndirimi 'nden faydalanabilirsiniz.
Köpük püskürten hazneli ve tabancalı ürünler derken o kısmı anlayamadım açıkçası. Köpük yapan pompa düşünüyorsanız Alta Foam 2000 alabilirsiniz.
Köpük olarak ise özellikle kış aylarındayız çok güvenli olmasa da AB Magifoam, VP ANSF veya Foamula tercih edebilirsiniz.
iyi dilekleriniz için teşekkürler. alta foam 2000 normal kullanıcı için yeterli midir? benim tabancalı ürünler derken internette hazne aparatı ve tabancanın ayrı ayrı satıldığını gördüğüm için öyle yazmıştım.bu arada aracı 55 kmde iken aldım.ikinci el ama sıfır gibi.araca serviste ön kaput ve iki ön çamurluğa koruma filmi yapılmış.ayrıca seramik uygulama yapılmış.seramik uygulama yapılmış araçlar için farklı şampuan kullanmak gerekiyor mu?