Hızlı Soru - Cevap

ozguradam

Çaylak Detaycı
Üye
İl
bingöl
Öne çıkan konu #17,541
Hocam eğer tek pompa ise bu sistem sizi daha fazla uğraştırmaz mı? Önce magi foam sonrada temaslı yıkama şampuanını aynı pompaya hazırlamak benzinlik ortamında biraz zahmetli ve yorucu olabilir:gulumsemex: Zaman açısından düşündüğünüzde de biraz daha fazla sürebilir. Ben tek kova ve çoklu eldivenin benzinlik yıkamasının en hızlı ve en güvenli çözümü olduğunu düşünüyorum:gulumsemex:Gitmeden ön yıkama için pompayı hazırlamanız ve bir tane herhangi bir kova bulundurmanız yeterli olur. Zaten yıkama sonrası ıslak ürünleri vs koymak yada ürün taşıma amaçlı bir kovanız var olabilir yoksada milyonculardan basit bir kova da edinebilirsiniz:gulumsemex:
Ön yıkama şampuanının kiri indirmesini beklerkende kovaya su ve şampuan eklemek pompayı boşaltıp hazırlamak araç üzerine sıkmaktan daha hızlı olur düşüncesindeyim:gulumsemex: Bu şekilde kullandığınızda da elinizdeki şampuan fazlasıyla işinizi görecektir.
Şampuan olarakta Bahte ise köpürmesinde bir sorun yok fena köpürmez kovada rahatlıkla kullanabilirsiz ama pompada tavsiye etmem. Eğer Bahte Plus ise o biraz daha az köpürür kovada, pompada ve hatta eldiven üstüne damlatarak rahat bir şekilde kullanabilirsiniz çok fazla köpürmemesi bir sıkıntı yaratmaz kayganlık ve temizliği gayet başarılı bir şampuandır:gulumsemex:
adem bey tavsiye için teşekkürler.kova bana nedense daha yorucu,daha az pratik birşeymiş gibi geliyor :) yaz aylarında karşılaştırmalı olarak deneyeceğim.ben ikinci şampuanı evde 5 litrelik su kabında yazırlayıp ön yıkama bittiğinde hemen onu pompaya doldurmayı düşünüyorum.şimdilik geçici olarak divortex wash berry ph nötr şampuan aldım.hem kovada hem de pompada kullanılabiliyormuş.bakalım ilk tecrübem nasıl olacak ben de merak ediyorum.

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
adem bey tavsiye için teşekkürler.kova bana nedense daha yorucu,daha az pratik birşeymiş gibi geliyor :) yaz aylarında karşılaştırmalı olarak deneyeceğim.ben ikinci şampuanı evde 5 litrelik su kabında yazırlayıp ön yıkama bittiğinde hemen onu pompaya doldurmayı düşünüyorum.şimdilik geçici olarak divortex wash berry ph nötr şampuan aldım.hem kovada hem de pompada kullanılabiliyormuş.bakalım ilk tecrübem nasıl olacak ben de merak ediyorum.
Detayda tercihler tamamen kişisel ve kişisel konfor odaklı Ahmet bey, ilerde zaten rutin oturur ve nasıl rahat hissederseniz o şekilde devam edersiniz :gulumsemex:. İlk yıkama belki bir miktar zahmetli gelebilir ama zamanla alışırsınız :).
Divortex fiyat performans olarak iyi tercih olmuş. Keyifli detaylar dilerim :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
@ozguradam Magifoam iyi güzel hoştur ancak çalışmak için süre ister. Kısa sürede durularsanız istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz. Ben ilk kullandığımda diğer köpükler kadar bekleyip durulamıştım bu niye sökmedi diye beğenmemiştim. :smilex: Hızlı yapmak istiyorsanız başka ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
rizline, Llocker vs gibi markalardan sonra şuan ki aracıma sahler aldım, malzeme kalitesi güzel, patentli arka şaft üstü bağlantısı var, açıkcası ben bu patentli bağlantı kısmını beğenmedim, bağlantı yerleri hemen açıyor kendini, en son japonla yapıştıracam, bir cinnete bakıyor :D
Velcro bant kullanmanı tavsıye ederım sabitlemek için

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
araç yıkama için alta foam 7000 aldım..yıkamayı şu an için sadece benzinlikte yapabileceğim.ayrıca kış olması ve yıkama sırasındaki kişileri çok rahatsız etmemek için hızlı bir yıkama yapmam lazım.bu yüzden amacım ön yıkamayı(auto brite magifoam) basınçlı pompa ile yaptıktan sonra temaslı yıkamayı da pompa ile yapmak istiyorum.normalde temaslı yıkama için gyeon q2m bathe almıştım.ama anladığım kadarıyla köpük yapmıyor bu şampuan.köpük yapmasa bile kullanılabilir mi?bunun yerine temaslı yıkama için alta foam 7000 ile kullanabileceğim bir şampuan var mı önerebileceğiniz(araçta seramik kaplama var)?
Ek olarak geçiyim bende kısıtlı zamanda yıkarken sizin düşündüğünüz tarz ile yıkıyorum ama 2 ayrı pompa var ikiside evde hazırlarım. Zaten ürünleri kovada taşıdığım için kovamı da yanıma alıyorum. Ekstra olarak kovaya azcık su koyup başta eldivenleri suyla ıslatıp 2.pompayı hem araca azıcık da eldivene sıkıp bu şekilde temaslı geçiyorum ve memnunum.
Hatta bir dönem hem ön yıkamayı hem kovayı ev13 ile yapıyordum.Ne korumaya ellemesi ne ısırmasını gördüm , hemde temizlik açısından iyiydi

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese keyifli pazarlar. 20 yaşındaki aracım için polisaj harici boyayı canlandırıp toparlayabilecek bir ürün arıyorum. Aracın rengi gümüş gri.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Arkadaşlar merhaba. Amazondan mjjc köpük aparatı almayı düşünüyorum aliexpress ile arasında 400 500₺ gibi bi fiyat farkı var ama amazonda kargo teslimatı esnasında vergi yada ekstra ücret çıkıyor mu?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Amazondan mjjc köpük aparatı almayı düşünüyorum aliexpress ile arasında 400 500₺ gibi bi fiyat farkı var ama amazonda kargo teslimatı esnasında vergi yada ekstra ücret çıkıyor mu?
Prime üye olun bence bildiğim kadarıyla ilk ay ücretsiz teslimat ücreti almıyor bazı ürünlerde.Ben amazondan aldığım ürünlerde ekstra bir vergi veya ödeme yapmadım teslimat esnasında bugüne kadar,başına gelen varmı bir fikrim yok elektronik ürünlerde olabilir diye düşünüyorum.

c_eken

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Selamlar,
Geçen sonbahar aldığım beyaz golf 7'me kış girişi eski araçlarımdan kalan ag srp ve fusso coat 12'yi kullanmıştım. Fakat araçta fazlaca hare ve kılcal çizik olunca elle uygulama yapmam tatmin etmedi. Bu sefer polisaja da ihtiyacım var fakat ne makinam var ne kullanmışlığım ne de uygulayacak yerim olunca bir uygulama merkezine başvurmak istiyorum.

Sorum şudur ki; uygulama merkezinin dayattığı komple bir paket yerine, demir tozu temizliği, kil ve polisaj yapılıp korumaya hazır yüzeyde aracımı teslim alıp, elimdeki fusso coat'u uygulamam ne kadar mantıklı olur, bu fikri kabul edecek bir merkez Ankara'da bulabilir miyim?
2 sene önce instagram reklamıyla karşıma çıkıp, çok premium bir uygulama merkezi olduğunu iddia eden fakat hem kasap hem saygısız bir yerle yollarım kesişince burdaki tavsiyeler benim için çok kıymetli

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Selamlar,
Geçen sonbahar aldığım beyaz golf 7'me kış girişi eski araçlarımdan kalan ag srp ve fusso coat 12'yi kullanmıştım. Fakat araçta fazlaca hare ve kılcal çizik olunca elle uygulama yapmam tatmin etmedi. Bu sefer polisaja da ihtiyacım var fakat ne makinam var ne kullanmışlığım ne de uygulayacak yerim olunca bir uygulama merkezine başvurmak istiyorum.

Sorum şudur ki; uygulama merkezinin dayattığı komple bir paket yerine, demir tozu temizliği, kil ve polisaj yapılıp korumaya hazır yüzeyde aracımı teslim alıp, elimdeki fusso coat'u uygulamam ne kadar mantıklı olur, bu fikri kabul edecek bir merkez Ankara'da bulabilir miyim?
2 sene önce instagram reklamıyla karşıma çıkıp, çok premium bir uygulama merkezi olduğunu iddia eden fakat hem kasap hem saygısız bir yerle yollarım kesişince burdaki tavsiyeler benim için çok kıymetli
Aramıza hoşgeldiniz, Ankara'da hangi firma ile sorun yaşadığınızı belirtirseniz diğer arkadaşların aynı durumu yaşamalarını önlemiş olursunuz.

Yüzey hazır olduktan sonra korumadan beklentinize bağlı olarak dilediğiniz ürünü uygulayabilirsiniz.
@Sefa46 ile iletişime geçerseniz Ankara'da size yardımcı olabilir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,

Hocam dby detailing var, sizin dediğiniz gibi dışarıdan malzeme ile iş yapacaklarını sanmıyorum ama kendilerne bırakırsanız memnun olacağınızı düşünüyorum

c_eken

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Hocam dby detailing var, sizin dediğiniz gibi dışarıdan malzeme ile iş yapacaklarını sanmıyorum ama kendilerne bırakırsanız memnun olacağınızı düşünüyorum
Dışardan malzemeyle yapmaları değil söylemek istediğim. Maliyeti düşürmek adına sadece ön hazırlık ve polisaj işlerini yaptırıp, korumayı kendim kendi malzememle yapmam. Böylece elimdeki fusso'yu da değerlendirmiş olmak istiyorum.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese keyifli pazarlar. 20 yaşındaki aracım için polisaj harici boyayı canlandırıp toparlayabilecek bir ürün arıyorum. Aracın rengi gümüş gri.
sonax veya turtle waxın krem cilaları oluyor ya abi standart. onları tavsiye ederim. sonrasında normal hızlı cila kullanımı ile de belli bi süre idare eder diye düşünüyorum. hem de düşük maliyet olur. Ben şahsen öyle yapıyordum eskiden. çok da memnundum

c_eken

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Aramıza hoşgeldiniz, Ankara'da hangi firma ile sorun yaşadığınızı belirtirseniz diğer arkadaşların aynı durumu yaşamalarını önlemiş olursunuz.

Yüzey hazır olduktan sonra korumadan beklentinize bağlı olarak dilediğiniz ürünü uygulayabilirsiniz.
@Sefa46 ile iletişime geçerseniz Ankara'da size yardımcı olabilir.
Çayyolu Alacaatlı'da ERY Car. Bordo renk aracıma detaylı iç temizlik ve boya koruma için anlaşmıştık. Tavanda hiç uygulama yapılmamışcasına devam eden kılcallar için ''aracın boyası çok kötü durumdaydı, o kadar alabildim daha fazlasında boya yanacaktı' cevabına peki madem diyip sorun etmeden arabayı aldım ki bırakın uygulamayı, kapı kolları çevrsinde, marşpiyel ve çamurluk kenarlarında, ayna kenarlarında çamurları görünce düzgün bile yıkanmadığını anladım. İçerde de bir çok yerde ki iç kapı kolu içi, emniyet kemeri arka yüzleri hatta koltuk altrarında bile parmakla isim yazılacak kadar toz vardı. Hepsini fotoğraflayıp gönderdiğimde üslup birden aşırı çirkinleşti vs vs.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Çayyolu Alacaatlı'da ERY Car. Bordo renk aracıma detaylı iç temizlik ve boya koruma için anlaşmıştık. Tavanda hiç uygulama yapılmamışcasına devam eden kılcallar için ''aracın boyası çok kötü durumdaydı, o kadar alabildim daha fazlasında boya yanacaktı' cevabına peki madem diyip sorun etmeden arabayı aldım ki bırakın uygulamayı, kapı kolları çevrsinde, marşpiyel ve çamurluk kenarlarında, ayna kenarlarında çamurları görünce düzgün bile yıkanmadığını anladım. İçerde de bir çok yerde ki iç kapı kolu içi, emniyet kemeri arka yüzleri hatta koltuk altrarında bile parmakla isim yazılacak kadar toz vardı. Hepsini fotoğraflayıp gönderdiğimde üslup birden aşırı çirkinleşti vs vs.
Geçmiş olsun, size merdiven altı tarzı denilen yer denk gelmiş.. Bu tür yerleri şikayet etmek lazım ama insan uğraşmak istemiyor.. Benim de zamanında autoking gibi kurumsal firmaya kampanyalarından dolayı pasta cila ve iç temizlik için aracımı bırakıp sadece yıkandığını, hızlı cila tarzı bişey uygulanıp biraz parlaklık verildiğini ve çamurluktaki tırnak bile takılmayan kılcal çizdiği bile almadıklarını görüp sorduğum da Bayi sorumlusunun orası tırnağa takılıyordu ancak bu kadar oldu demesi üzerine gerekli yerlere şikayet sonrasında aracı gelip kendileri aldılar ve sonra teslim ettiler.. Aynı Bayi sorumlusu ile aracı kontrol ederken o kılcal çizik gitmişti, ayrıca şoför kapısında bulunan plastik şerit koruyucu da pasta artığı görüp bu nedir diye sorduğumda koskoca kurumsal bayinin sorumlusu elini ağzına götürdü tükürüğü ile beyaz pasta kalıtnısını ordan sildi.. Bizim ülkemizde nedense işler hep böyle yürüyor.. İlla ki şikayet edeceksin