Hızlı Soru - Cevap

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Öne çıkan konu #17,621
Bende bunu alacaktım @Sefa46 hocam uyarmıştı hem dişleri farklı hemdr sarı renk almayın diye. Birde basınç açısından düz daha iyi oluyor diye öneride bulunulmuştu. Bende bu öneriler üzerine aşağıdaki linkteki düz çelik siboptan 2 adet alıp uygulamıştım. Çok da güzel oldu. Ürün linki aşağıdadır.

Sibop 30mm. .
https://www.hepsiburada.com/sibop-30mm--p-HBV000004ATBR?magaza=YAĞMURS++STORE&url_src=ios-product-detail

Saolun hocam linkteki urunden siparis ettim

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kendim denemedim, ama forumda bu kadar arkadaş tarafından tavsiye edilen bir ürünün fiyatına kıyasla kötü olmasına ihtimal vermediğimden ben de K2 alın diyorum.

Soldurma vs. için rahat olabilirsiniz, forumdaki tavsiye edilen şampuan ürünlerinin hemen hemen hiç biri bunu yapmaz.

Deniz akseki

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hd cleanse uygulandıktan sonra wax öncesi yüzeyi ipa ile silmeye gerek varmıdır? İçeriğinde birçok yağ mevcut oyüzden biraz kafam karıştı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Hd cleanse uygulandıktan sonra wax öncesi yüzeyi ipa ile silmeye gerek varmıdır? İçeriğinde birçok yağ mevcut oyüzden biraz kafam karıştı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İpa kullacaksanız Hd cleanse kullanmanıza gerek yok. Eğer hd cleanse kullanacaksanız ipa kullanmayınız.

Hd cleanse amacı yüzeyi temizlemek ve wax uygulamasına uygun hale getirmek. Bu nedenle hem mikro aşındırıcılar (temizleyiciler) hem de dolgu maddeleri bulunuyor.

EnesTalKop

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Merhabalar iki şampuan arasında kaldım
Auto Brite Purple Velvet
Valet Pro Concentrated Car Wash

Hangisini almamı tavsiye edersiniz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar iki şampuan arasında kaldım
Auto Brite Purple Velvet
Valet Pro Concentrated Car Wash

Hangisini almamı tavsiye edersiniz
Autobrite Purple Velvet Şampuan tavsiye ederim hocam Valet Pro dan daha basarili bir sampuan.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar ben bir tane foam gun almak istiyorum.Bir foam gun öneriniz var mı?Ya da f/p daha mantıklı bir öneriniz var mı?

Foam gun dan kastığım şey:Bahçe hortumuyla çalışan köpük yapıcı
Örn:Su Hortumu ile Çalışan Köpük tabancası ve su püskürtücü
Bundan 3 yil önce alip denedim ancak sarfiyat fazla ve köpük yapamiyor,çok sulu atiyor hocam tavsiye etmem,o reklamdaki gibi yogun köpüklü birsey yok,bunun yerine köpük pompasi almanizi tavsiye ederim.

Poet35

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Henüz teslim almadığım Opel Corsa F aracım için ppf kaplama düşünüyorum.Lacuna markası hakkına ne biliyor ve düşünüyorsunuz?5 yıl garantili ve 30.000 tl fiyat.Sizce yaptırılır mı?

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Henüz teslim almadığım Opel Corsa F aracım için ppf kaplama düşünüyorum.Lacuna markası hakkına ne biliyor ve düşünüyorsunuz?5 yıl garantili ve 30.000 tl fiyat.Sizce yaptırılır mı?
Lacuna Tr’de yeni yeni adı duyulmaya başlanan bir marka, forum da dahil olmak üzere bilgi sahibi olan biri bulmak zor olabilir, ancak stek, llumar gibi markalarda 50.000 civarı fiyatlar söz konusuydu en son ortalama bir araç için. Eğer benzer kaliteyi vaadediyorsa 30.000₺ iyi bir fiyat sayılır. değerlendirilebilir. Tabi etrafta kullanan, deneyimleyen biri şu an bulunamayacağı için biraz riskli.

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ppf bana çok gereksiz geliyor kaput, tampon taş gelme olasılığı olan yerler harici, çok sıcak bakmıyorum, 30 bin tl iyi para 5 yıl sonra sök yenile çok mantıklı gelmedi bana...

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ppf bana çok gereksiz geliyor kaput, tampon taş gelme olasılığı olan yerler harici, çok sıcak bakmıyorum, 30 bin tl iyi para 5 yıl sonra sök yenile çok mantıklı gelmedi bana...
Bende bir ara niyetlenmistim, ama tas geldi ppf yirtildi diyelim, tekrardan yeniletmen lazm ve tekrar bir maliyet demek. Illaki koruyucudur, ama maliyetler bu kadar yuksekken Cok uzun yol yapmadigim icin ben yaptirmaktan vazgectim.

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Selamlar. Yaklasik 1 senedir aliexpressde satilan Auto finesse Aqua deluxe cakmasi Lucullan 1200 GSM kurulama havlusu kullaniyordum. Normalde her arac kuralamadan sonra bezi sadece suyla yikayip kurumaya birakirdim. Son zamanlarda kurulamamaya baslamisti bende perwoll yenileyici deterjan ile camasir makinesinde yikadim gecen hafta. Bugun arac yikadim ardindan kurulamada, bezin artik hic kurulamadigini ustune cizdigini fark ettim. Hatta camda bile cizikler birakti. Ayrica bez kaymiyor. Ustune dehset bir sekilde hav birakti. Bezi ozellikle kontrol ettim icine pislik vs. mi kacti diye ama tertemiz duruyordu. Acaba bezi yikarken bir yerlerde yanlislik mi yaptim yoksa bu kurulama havlusundan mi hayir gelmez ? En guvenli kurulama havlulari twisted pile olanlar mi oluyor ? Onlar da ilk zamanlar iyiyken daha sonralarda kurulama performansindan kaybediyor mu ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar. Yaklasik 1 senedir aliexpressde satilan Auto finesse Aqua deluxe cakmasi Lucullan 1200 GSM kurulama havlusu kullaniyordum. Normalde her arac kuralamadan sonra bezi sadece suyla yikayip kurumaya birakirdim. Son zamanlarda kurulamamaya baslamisti bende perwoll yenileyici deterjan ile camasir makinesinde yikadim gecen hafta. Bugun arac yikadim ardindan kurulamada, bezin artik hic kurulamadigini ustune cizdigini fark ettim. Hatta camda bile cizikler birakti. Ayrica bez kaymiyor. Ustune dehset bir sekilde hav birakti. Bezi ozellikle kontrol ettim icine pislik vs. mi kacti diye ama tertemiz duruyordu. Acaba bezi yikarken bir yerlerde yanlislik mi yaptim yoksa bu kurulama havlusundan mi hayir gelmez ? En guvenli kurulama havlulari twisted pile olanlar mi oluyor ? Onlar da ilk zamanlar iyiyken daha sonralarda kurulama performansindan kaybediyor mu ?
Hocam Yapisi geregi sertleşmiş olabilir,benim düsüncem perwoll de bir işe yaramiyor ve sanki havlu için uygun degil;neden dir diye sorarsaniz mikrofiber deterjani kullandim havlu ve bezlerde gerçek anlamda yumusaklik ve düzelme oldu.

Siz bir kova veya Leğen içerisinde Saf Beyaz Sirkeli suda 1 gün boyunca bekletin daha sonra normal su ile durulayip deneyin.
Bundan sonraki yikamalar için de Mikrofiber Deterjan kullanmanizi tavsiye ederim,markasi önemli degil.

Neden ön yıkama şampuanı kullanıyoruz?İki kere normal şampuan ile yıkasak farkı ne oluyor?
Ön Yikama Şampuani kullanmamizin sebebi,Araç yüzeyini çizmemek ve Hologram birakmamaktir.Arac Boya Korumasini desteklemek içindir.