Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Detay fırçası arayışındayım. Bir ince bir orta bir de kalın veya direk 5li set şeklinde arıyorum tavsiye edeceğiniz marka model var mıdır ya da forumda satan abiler var mı? sgcb markası ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Detay fırçası arayışındayım. Bir ince bir orta bir de kalın veya direk 5li set şeklinde arıyorum tavsiye edeceğiniz marka model var mıdır ya da forumda satan abiler var mı? sgcb markası ile ilgili ne düşünüyorsunuz? hepsi burada da 150tl fiyatı var set şeklinde
İç ve dış detay olarak arıyorsunuz sanırım.. Ben dışarıda valetpro içeri de de workstuff kullanıyorum.. Sgcb özellikle hassas yüzeyler için tavsiye etmem, hatta forumda @SubaruOutback hocamın dvd üzerinde test ettiği videosu da var size fikir verebilir.

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
İç ve dış detay olarak arıyorsunuz sanırım.. Ben dışarıda valetpro içeri de de workstuff kullanıyorum.. Sgcb özellikle hassas yüzeyler için tavsiye etmem, hatta forumda @SubaruOutback hocamın dvd üzerinde test ettiği videosu da var size fikir verebilir.
çok teşekkür ederim dikkate alacağım sağ olun

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
fırça fiyatları ne olmuş öyle ya :D

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Pw yi bezlerden nasil arindarabiliriz bezlerimin hicbirisi kurulama yapamiyor
Beyaz sirkeyi su ile karıştırıp havluları bir kovada bekletebilirsiniz, devamında mikrofiber yıkama şampuanı ile makinede yıkayıp tekrar kontrol edin.
Bir de mf yıkama şampuanını fısfıs şişeye koyup bir kaç fıs sıkıp bezleri tarayın daha sonra yine makineye atıp mf şampuanı ile yıkamayı deneyebilirsiniz. Videosunu foruma atmışlardı ama youtube'da bulamadım şimdi.

kizmazfatih

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Hiç 5 yıl ppf kullandınız mı? 3 yıl sonunda söktürüyoruz biz. Devamında sökme işlemi sırasında yoğun kimyasal ve disk zımpara kullanımı kaçınılmaz. Bir çok kaplamacı yüzey hazırlamayı bilmediği için daha da zorlanıyoruz.
Detailing hobimle ile ilgim yok iken 5 yıl sonunda aracımın kaputundaki pvc filmi söktük nerdeyse ısı tabancasına bile gerek kalmıyordu arkasında iz bile kalmadı dediğiniz gibi ağır kimyasal vs falan hiç olmadı bunu yazarken tecrübe edinerek mi yazdınız yoksa buradaki kullanıcılara önlem amaçlı mı ?

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende de Klin drying duo Evo 80x75 havlu var. ilk aldigimda cok yumusakti, kisa zamanda sertlesti. Yalniz havlunun boyutu buyuk oldugu ve cok su emdigi icin camasir makinesinde yikamaya calistigimda makinenin dengesini bozuyor , makine kendini korumaya alıyor ve sıkma işlemi yapamıyor. Koca islak havluyu elde sıkmak da bir işkence haline geliyor. Bu konuda bir cozumunuz var midir ?

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bende de Klin drying duo Evo 80x75 havlu var. ilk aldigimda cok yumusakti, kisa zamanda sertlesti. Yalniz havlunun boyutu buyuk oldugu ve cok su emdigi icin camasir makinesinde yikamaya calistigimda makinenin dengesini bozuyor , makine kendini korumaya alıyor ve sıkma işlemi yapamıyor. Koca islak havluyu elde sıkmak da bir işkence haline geliyor. Bu konuda bir cozumunuz var midir ?
Aynı sorun bizim makinede de oluyordu, beraberinde 2-3 tane daha temiz mikrofiber bez attım o zaman sorun çözüldü..

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Beyaz sirkeyi su ile karıştırıp havluları bir kovada bekletebilirsiniz, devamında mikrofiber yıkama şampuanı ile makinede yıkayıp tekrar kontrol edin.
Bir de mf yıkama şampuanını fısfıs şişeye koyup bir kaç fıs sıkıp bezleri tarayın daha sonra yine makineye atıp mf şampuanı ile yıkamayı deneyebilirsiniz. Videosunu foruma atmışlardı ama youtube'da bulamadım şimdi.
Pervol ve beyaz sirke ile yikiyordum etkisi olmadi , normal detarjanla yikasam nasil olur , yada kovaya b33 koyup oyle 1 gun bekletsem

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Detailing hobimle ile ilgim yok iken 5 yıl sonunda aracımın kaputundaki pvc filmi söktük nerdeyse ısı tabancasına bile gerek kalmıyordu arkasında iz bile kalmadı dediğiniz gibi ağır kimyasal vs falan hiç olmadı bunu yazarken tecrübe edinerek mi yazdınız yoksa buradaki kullanıcılara önlem amaçlı mı ?
Her ikisi de. İyi ki siz tecrübe etmemişsiniz.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Pervol ve beyaz sirke ile yikiyordum etkisi olmadi , normal detarjanla yikasam nasil olur , yada kovaya b33 koyup oyle 1 gun bekletsem
Bim bezlerini vs. toz deterjanla yıkadım ancak ben olsam kaliteli bezlere hiç denemem. En güzeli mf yıkama deterjanları temin etmek. B33 1 günde bezi bile çürütebilir her şey mümkün. :smilex:
Videoyu buldum.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Pw yi bezlerden nasil arindarabiliriz bezlerimin hicbirisi kurulama yapamiyor
@EmirhanYigiter dediği gibi MF deterjanını şişeye koyun ve bezin yüzeyine sıkın. Ardından deri kumaş fırçası ile el ağırlığı seviyesinde baskı uygulayarak iyice fırçalayın.

Fırçalamanın mantığı, birbirine yapışan MF ipliklerini mekanik müdahaleyle tekrar ayrıştırmak. Saatlerce günlerce sirkeli suda bekletseniz dahi sonuca ulaşamazsınız. Çare iyi bir MF deterjanıyla birlikte fırçalamak.

daha önce videosunu paylaşmıştım yine paylaşayım:

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aynı sorun bizim makinede de oluyordu, beraberinde 2-3 tane daha temiz mikrofiber bez attım o zaman sorun çözüldü..
Muhtemelen ayni miktarda su emiciligi olan 2-3 bez olsa sorun cozulecek ama diger bezler daha kucuk boyutlarda oldugu icin makine de denge kurulamiyor . Bez buyuk kurulamayi kolaylastiriyor ama bu tecrubem olsaydi bir boy kucuk bez alirdim.