Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #18,901
Hadi ya yine mi pasta gecen sene pasta yaptirdim ve firca vs kullanmam. Kurulama bezimde çok iyi aslinda nasıl cizildi anlamıyorum. İnce-kalin pasta ve hare giderici bu üçünü karıştırıp makine ile attirmam gerek dediler. Aracım kapalı garajda durdu sürekli. Cok yol yapmadi işlemden sonra maks 500km. Tekrar demirtozu kill vs yapmam gerekir mi polisaj öncesi. Birde her sene polisaj yaptirmak boyayı inceltmez mi?
Bursa da iseniz @Hakankılıç dan bir profesyonelden yardim aliniz.Düzgün polisaj yapilirsa sorun olmaz.

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Purple velvet der susarim. detailforum saticisndan gecen ay 130tlye 1lt bolunmus olarak aldim. Favoriye ekleyip beklemek gerekiyor.

Firma ismi yazmama ragmen goruntulenmiyor yasaksa kusuruma bakmayin adminler
Suan bolunmus mantikli fiyata bulamiyorum maalesef,5lt almak mantikli geliyor ama onu da kac yil kullanmak durumunda kalirim bilemiyorum

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kdirts

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Erzurum
Bugün gündüz aracı yıkamaya başladığımda acil bir işim çıktı ve yıkama yarım kaldı. (Sadece ön yıkama yapmıştım.) akşam yıkamayı tamamladım ancak gündüz kurulamamamdan kaynaklı epey su lekesi kalmış. Çözümü nedir?
Buradaki üstadlar daha iyi bilir ama aylarca bu sorunu yaşamış ve detaylı araştırma yapmış biri olarak tavsiyem, yüzeyde kalan mineralleri asitle bertaraf etmeden yapılan pasta, cila veya wax işlemi sadece geçici olarak su izlerini gideriyor. Güneş altında vernik ısınınca lekeler geri geliyor. Çözüm önce varsa herhangi bir water spot remover ile, yoksa beyaz sirke ve hazır su karışımı ile mineralleri yok edip, kalan izler için polisaj yapmaktır. Hatta bu konuyla ilgili Youtube da DYI Detailing kanalının videosunu izleyebilirsiniz.

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
Buradaki üstadlar daha iyi bilir ama aylarca bu sorunu yaşamış ve detaylı araştırma yapmış biri olarak tavsiyem, yüzeyde kalan mineralleri asitle bertaraf etmeden yapılan pasta, cila veya wax işlemi sadece geçici olarak su izlerini gideriyor. Güneş altında vernik ısınınca lekeler geri geliyor. Çözüm önce varsa herhangi bir water spot remover ile, yoksa beyaz sirke ve hazır su karışımı ile mineralleri yok edip, kalan izler için polisaj yapmaktır. Hatta bu konuyla ilgili Youtube da DYI Detailing kanalının videosunu izleyebilirsiniz.
teşekkür ederim bilgilendirme için:) hemen inceliyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Şampuan güzel hocam Sadece Wax i perdeliyor onun Haricinde Mukemmel.
Aynısından aldım 380 tlye fiyatıda dışarıda pahalı diye iyidir diye aldım araçta 1.5 yıllık dandik seramik var fusso coat uyguladım 3 ay once turtle wax hızlı cila uyguluyorum 3-4 haftada bir şimdi araçtaki wax gidermi o şampuanı kullanırsam

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Online olarak daha önce buji/ filtre/balata vs alan ve orijinalliğinden emin olan var mı ?
Ustaparçacı, uzmanparça, online yedek parça fena gorunmuyor .
15 yorum okuyorum 13 ü olumlu oluyor tam alacakken 2kişinin olumsuzunu orijinale benzemıyor yorumunu görünce işkilleniyorum
Üç satıcıdanda defalarca alışveriş yaptım herhangibir sorun yaşamadım.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Fusso coat kullanildikca ortası azaldı kenarlarda kaldı, benmari usulü eritip tekrar dondurasam olur mu yoksa uğraşmaya gerek yok böyle de kullanılır mı. Amacım sadece aplikatore daha rahat alabilmek

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Fusso coat kullanildikca ortası azaldı kenarlarda kaldı, benmari usulü eritip tekrar dondurasam olur mu yoksa uğraşmaya gerek yok böyle de kullanılır mı. Amacım sadece aplikatore daha rahat alabilmek
Yüksek ısı uçucu yağlara zarar verebilir. Kenarlardan alarak kullanmaya devam edin.

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
:) uzerine gyeon wet coat uygulayacagim hocam, guzel bir sonuc elde ederiz sanirim degil mi :)

Arkadaslar baktim ama eski pompami bulamadim klasik 2l lik olanlardan tavsiye ettiginiz olur mu? Bircok urun var ama hangisi guncel hangisi saglam paketleme yapar bulmak guc.

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yıllardır 2lt.lik çokça pompa eskittim. En dayanıklısı zemzem marka olandı. Bulabilirseniz kesinlikle alın derim

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşımın aracının üzerinde yanlış yıkamalardan dolayı kılcal çizikler var. Araştırmalarım sonucu Auto Gylm Super Resine Polish ürününü denemeyi düşünüyorum. Kendi parlaklığı da var diye okudum ama dayanımı nedir bilmiyorum. Bunu uyguladıktan sonra üzerine koruma veya parlatma amaçlı başka bir ürün kullanmak gerekir mi?

Bir de öncesinde demirtozu ve kil uygulamayı düşünüyorum. Elimde Flowey R10 var ama kil yok. Divortex'in mavi kilinin fiyatı uygun ama performansını bilmiyorum. Ufak çizikler olacak olsa bile RSP uygulaması yapacağım için telafi edilir diye tahmin ediyorum.

Görüşlerinizi bekliyorum. :)