Hızlı Soru - Cevap

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Araç iç mekan temizleyici olarak deride de kullanılabilen tavsiye edeceğiniz temizleyici var mıdır ?
Her alan için ayrı ürün kullanırım ama her zaman aracımda bulundurduğum ve ihtiyaç halinde şüphe etmeden de araç içerisinde her yerde temizleyici olarak Autoglym interior Shampo kullanabilirsiniz, sonra da koruma uygulayabilirsiniz..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ön yıkama yaptıktan sonra kaportaya demir tozu sökücüyü sıkıp bekledikten sonra sabun şampuan su karışımıyla direk kil uygulamasına başlasam yüzeyden çıkan demir tozları aracı çizermi kil eldivenini uygularken ?

Umitpars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba Herkese ben yaklaşık 1 ay önce arabama seremik kaplattım şimdi şunu merak ediyorum arabayı ph nötür bir şampuan ile yıkadıktan sonra arabaya ekstra bir işlem yapmam lazım mı yaparsam seramik kaplamanın kullanım süresini uzatır mı ?

Mesela örnek olarak sıvı halde satılan hızlı cilalar yada wax kullanarak seramiğin ömrünü uzatmam mümkün mü :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba Herkese ben yaklaşık 1 ay önce arabama seremik kaplattım şimdi şunu merak ediyorum arabayı ph nötür bir şampuan ile yıkadıktan sonra arabaya ekstra bir işlem yapmam lazım mı yaparsam seramik kaplamanın kullanım süresini uzatır mı ?

Mesela örnek olarak sıvı halde satılan hızlı cilalar yada wax kullanarak seramiğin ömrünü uzatmam mümkün mü :)
Yapmanız gerekmez ama seramik içerikli hızlı cilalar kullanabilirsiniz carpro reload, gyeon cure, auto finesse caramics gibi

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ön yıkama yaptıktan sonra kaportaya demir tozu sökücüyü sıkıp bekledikten sonra sabun şampuan su karışımıyla direk kil uygulamasına başlasam yüzeyden çıkan demir tozları aracı çizermi kil eldivenini uygularken ?
Bunu ben de merak ediyorum. Bazı uygulamacılar da demir tozunu yapıp bezle geçiyor üzerinden sonrasında kil yapıp en son aracı tekrar yıkıyor kova ile

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence en temizi her uygulama sonrası tanzikli ile durulamak. Bende geçen hafta demir tozu + kil sonrasında wax uyguladım. Aracı yıkadıktan sonra ıslak halde demir tozu uyguladım sonrasında durulayıp kil uygulaması yaptım. Hem içimde kuşku kalmadı çizermi vs. diye

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bence en temizi her uygulama sonrası tanzikli ile durulamak. Bende geçen hafta demir tozu + kil sonrasında wax uyguladım. Aracı yıkadıktan sonra ıslak halde demir tozu uyguladım sonrasında durulayıp kil uygulaması yaptım. Hem içimde kuşku kalmadı çizermi vs. diye
Tam tersi olması gerekmiyormu demirtozu sokucu sıkılmadan önce ıslak olmaması kuru olması gerekiyor kaportanın benim bildiğim öyle. kil işine gelincede yüzeyin ıslak kaygan olması gerekiyordu sanırım bende daha önce hiç yapmadım yurtdışı detay videolarından izlediğim kadarıyla biliyorum. @Sefa46 abi bu konuları iyi biliyor kendi görüşlerini cok merak ediyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Seramik destekleyici spreyler, hızlı cilalar mevcut. Seramik kaplamanın üstüne wax atanlarda var ben seramiğin ömrü bitmeye yakın almıştım waxı şuanda araçta seramik yok wax + hızlı cila var.