Hızlı Soru - Cevap

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Öne çıkan konu #20,121
vardı en son kiwami uygulamıştım araç 2000 km lik yoldan geldi yerler buzdu tuz falan atmışlar yüzeyde wax kalmamıştır muhtemelen
Yüzeyde wax kalmadiysa iyi bi yıkama sonrası ipa olmadan da wax uygulayabilirsiniz

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Burada ben bir soru sorayım. Üzerinde olan vax in üzerinden üç ay geçmiş. Normal yıkama yapıp aynı vax tan sürebilir miyim? Artısı, eksisi olur mu?
Uygulamacı yada prof değil de hobici olarak yorum yapıyım , sürülür.

Hatta wax yaptığım son zamanlar , waxın etkisi geçmeye başlayınca (3/5 ay) sonrasında genelde sert ve güzel bir ön yıkama , dışa detay yapıp üstüne demirtozu temizliği - dekontaminasyon yapıp waxı uyguluyordum. Zaten aynı waxtan devam edeceğim için kil yada ipa gibi yüzey temizleyiciler kullanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla tek eksisi, örneğin ilk katmandaki wax 6 ay gidiyor ise üstüne yenileme yapınca bu sefer 4 ay gidiyor fakat yine de birkaç ay korumaya destek sağlıyor.

exxelancce

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Pasta alıp elle sünger ile ovalamanız lazım. Büyük ihimalle çıkaracaktır. Marketlerde vs. satılan hiçbir ürünü almanızı tavsiye etmem. Bu ve benzeri ürünleri tasarlayanlar büyük ihtimalle hiç araba yıkamadıkları için iyi ürün yapma ihtimalleri yüzde sıfır.
Öneri için teşekkürler.Hangi pasta alayım tavsiye var mı?

mirafiori Flowey 1.1 Alkali Jant Temizleyici Wheel Cleaner Alcaline 500ML alayım söylediğin için sağol.

lampsy dediğini yaptım.Aynı ürünü tekrar denedim ama nafile.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Haftasonu nasipse araca wax uygulaması yapıcam herşey tamam sadece yüzey temizleyici bulamadım. Civarlarda satan yer varmıdır acaba eczaneye sordum 1 litre ipa ya 195 tl diyor internette 85 tl :( yüzey temizleyici olarak ne kullanabilirim acaba alternatif ürünler varmıdır
Hocam keske k2 klinet alsaydınız . Elinizin altında her zaman bulunmasında fayda var

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Hepsiburada üzerinden Flowey 1.1 Alkali Jant Temizleyici Wheel Cleaner Alcaline 500ML aldım. Ürün akmış olarak geldi. 1 Litrelik versiyonunu almaya cesaret edemiyorum o da akmış olarak gelirse. Satış yaptığı mecralara baktım, başka kişilerde ürünler akmış olarak geldi, soruya cevap verilmiyor, ulaşamıyoruz diye. Paketlemeleri rezalet. Bir aralar Detailboxtan Polytop maximus almıştım adamlar harika paketlemişlerdi.

İkisi de satıcı ama kargolama işi çok önemli.

Detay ürünlerinde ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Sağlam ürün beklerken böyle bir durumla karşılaşmak üzdü.

@FloweyTurkiye umarım paketlemeniz daha iyi olur.

Son düzenleme:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Uygulamacı yada prof değil de hobici olarak yorum yapıyım , sürülür.

Hatta wax yaptığım son zamanlar , waxın etkisi geçmeye başlayınca (3/5 ay) sonrasında genelde sert ve güzel bir ön yıkama , dışa detay yapıp üstüne demirtozu temizliği - dekontaminasyon yapıp waxı uyguluyordum. Zaten aynı waxtan devam edeceğim için kil yada ipa gibi yüzey temizleyiciler kullanmıyorum. Gördüğüm kadarıyla tek eksisi, örneğin ilk katmandaki wax 6 ay gidiyor ise üstüne yenileme yapınca bu sefer 4 ay gidiyor fakat yine de birkaç ay korumaya destek sağlıyor.
Evet dediğin gibi yapmak mantıkli geliyor. Ben foruma girmeden önce üç dört ayda bir elle manuel uygulama yapardım. Bazen bilmemek iyi gibi geliyor:)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hepsiburada üzerinden Flowey 1.1 Alkali Jant Temizleyici Wheel Cleaner Alcaline 500ML aldım. Ürün akmış olarak geldi. 1 Litrelik versiyonunu almaya cesaret edemiyorum o da akmış olarak gelirse. Satış yaptığı mecralara baktım, başka kişilerde ürünler akmış olarak geldi, soruya cevap verilmiyor, ulaşamıyoruz diye. Paketlemeleri rezalet. Bir aralar Detailboxtan Polytop maximus almıştım adamlar harika paketlemişlerdi.

İkisi de satıcı ama kargolama işi çok önemli.

Detay ürünlerinde ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım. Sağlam ürün beklerken böyle bir durumla karşılaşmak üzdü.

@FloweyTurkiye umarım paketlemeniz daha iyi olur.

Gecenlerde bendede ayni sorun oldu hocam yenisini gonderdiler ben size özelden watsapp numarasini atayim ordan irtibat kurunuz,paketleme kesinlikle patpat naylon veya havali naylon olmasi gerekiyor

Örnek verecek olursak Sonax ve MTS Kimya bu işi cok iyi yapiyor

Örnek Sonax Paketlemesi

14 Yildir Detay Sektorundeyim hala paketlemede sorun yasayan bircok firma var gelisi güzel naylona sarip yollayan,Ürünü direk kutuya koyup yollayan,Ürünü direk Kargo posetine koyup yollayan vs hiç uygun paketleme secenegi degildir.

Başlica Sorunlar ; Ürün patlamiş veya akmış bir sekilde geldiginde iletisim kuramamak,Mesajlara geç dönüş yapmak,Tedarik süreci uzamasi,Ek kargo ücreti vs gibi
En sikintisi da İade gönderin denmesi bazi üyelerimiz Sehir Merkezlerinden uzak bölgede ilcede veya merkez de olmalarina ragmen 20/30 Km Uzaklikta şubeye gitmesi Hem Maddi olarak hemde Zaman kaybi olarak herkezi yoruyor sonuçta bu Forumun çogunluk üyesi Devlet Memuru ve Sabit Bir İş yerinde çalisan insanlardir zaman konusu tamamen sikintidir.

Patpat Naylon veya Havali Naylon ücretlerini Ürünlere yansitip o sekilde fiyatlandirilip gönderilmelidir diye düsünuyorum.Herkezin zamani kiymetlidir.

Satiş yapan arkadaşlar bu eleştiri sizin adiniza olumlu olmasi adina yazdim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Gecenlerde bendede ayni sorun oldu hocam yenisini gonderdiler ben size özelden watsapp numarasini atayim ordan irtibat kurunuz,paketleme kesinlikle patpat naylon veya havali naylon olmasi gerekiyor

Örnek Sonax Paketlemesi

14 Yildir Detay Sektorundeyim hala paketlemede sorun yasayan bircok firma var gelisi güzel naylona sarip yollayan,Ürünü direk kutuya koyup yollayan,Ürünü direk Kargo posetine koyup yollayan vs hiç uygun paketleme secenegi degildir.

Başlica Sorunlar ; Ürün patlamiş veya akmış bir sekilde geldiginde iletisim kuramamak,Mesajlara geç dönüş yapmak,Tedarik süreci uzamasi,Ek kargo ücreti vs gibi
En sikintisi da İade gönderin denmesi bazi üyelerimiz Sehir Merkezlerinden uzak bölgede ilcede veya merkez de olmalarina ragmen 20/30 Km Uzaklikta şubeye gitmesi Hem Maddi olarak hemde Zaman kaybi olarak herkezi yoruyor sonuçta bu Forumun çogunluk üyesi Devlet Memuru ve Sabit Bir İş yerinde çalisan insanlardir zaman konusu tamamen sikintidir.

Patpat Naylon veya Havali Naylon ücretlerini Ürünlere yansitip o sekilde fiyatlandirilip gönderilmelidir diye düsünuyorum.Herkezin zamani kiymetlidir.

Geçen hafta bende Sonaxtan alışveriş yapmıştım, o havalı naylona bayıldım. Tüm ürünlerde kullanıyorlar. Fırça setini bile öyle yolladılar.

Hepsiburada iade kodu verdi ama kargo firması eve gelemedi henüz, şube de 10- 15km uzakta. Ne yapsam bilemedim. 1 Litrelik versiyondan da alacaktım ama o da böyle olursa daha büyük sıkıntı. Siz yine de bana numarayı iletin, bakalım ne diyecekler. Geri dönüş yapmıyorlar diyorlar ama bilemedim.

exxelancce

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Her hangi kalın bir pasta olur
Tamam şöyle bir baktım hiç bilmediğim bir konu pasta.
Şu 4 ünü buldum.Jantları yapacağım,ilerde pasta atar mıyım.Hiç bilmiyorum.Birini seçeceğim.
Pasta cila atılması gerekli mi 2016 model aracım.Boya üstünde küçük küçük küfler oluşuyor gibi.Yakın fotoğrafını bir ara atarım.
Birde farlar yıprandı,soldu.Onları yaptırmak için soracağım.Çok para çekerlerse.Kendim yapmayı deneyeceğim.Forumda gördüm.
Orbital Zımpara Makinesi ile Far Temizliği diye Emirhan Yiğiter güzel paylaşmış,sağolsun.

Umitpars

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi geceler herkese foam lance almak üzereyim alacağım ürün auto brite foam lance fiyatı 2700 alınır mı yoksa saçmalık mı emin olmak istedim bir kaç videosunu izledim karşılaştırma yaptım ürün baya güzel gibi kullanan var mı görüşünü almak isterim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Örnek Sonax Paketlemesi

Autocher den k2 nuta aldım plastiği kırılmıştı kapağı yok artık naylon poşete ve streçe sarıp göndermişler bayağıda bilindik bi mağazaydı

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Örnek Sonax Paketlemesi

Çok güzel yazmışsın. Ben forumda yeniyim. Şu indirimli(!) günlerde sonaxtan aldıklarım havalı paketlenmiş. Detay deposundan aldıklarım ağız kısmı sarılmış. Sonuçta kendi siterinde yaptıkları satışlarda aldıkları kargo ücreti de şu şartlarda fena sayılmaz. Zaten çoğu detay firması belli bir miktar üzerine kargo ücretsiz gönderiyor. Her ürüne 5 lira zam yapsa fazlasıyla çıkartır masrafı diye düşünüyorum. Sonuçta arz talep meselesi. Bir atasözü vardır derler " isteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü kara " diye. :)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Araç içini süpürmek için petrollerde bulunan paralı süpürgeleri bırakıp, araç içi pratik süpürge bakıyorum. Aslında evde dyson şarjlı süpürge var ama onuda her seferinde götür getir yapmak istemiyorum. Araç için bu 3 model arasında kaldım, kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse sevinirim

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner 10.8 V Mini Şarjlı El Süpürgesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Lydsto Duo Plus Şarjlı Araç Süpürgesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Black+Decker PV1200AV 12 V Araç Süpürgesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Örnek Sonax Paketlemesi

Kesinlikle katılıyorum.Birçok bilindik firmadan alışveriş yaptım bu zamana kadar ama gerçekten nanolex distrübütörü boyakoruma satıcısı gibi paketleyene denk gelmedim.Adam en basit ürünü bile silindir boru içerisine 3-5 adet kaliteli araç kokusu hediyeleriyle gönderiyor.Siparişte bir eksik oldumu hemen yine maliyetli hediyelerle telafi edip gönderiyor.Benim bu tutumundan dolayı memnun kaldığım ender firmalardandır. Diğer birçok bilindik denilen firmayla paketleme,son exp geçmiş ürün vs birsürü sorun yaşamışlığım mevcuttur.MTS Kimya ana merkezine gittim sadece havlu ,bez vs aldım inanın orda bile ürünü korumaya alıp paketlediler.Esnaflık başka birşey gerçekten müşteriye değer veren kazanıyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tamam şöyle bir baktım hiç bilmediğim bir konu pasta.
Şu 4 ünü buldum.Jantları yapacağım,ilerde pasta atar mıyım.Hiç bilmiyorum.Birini seçeceğim.
Pasta cila atılması gerekli mi 2016 model aracım.Boya üstünde küçük küçük küfler oluşuyor gibi.Yakın fotoğrafını bir ara atarım.
Birde farlar yıprandı,soldu.Onları yaptırmak için soracağım.Çok para çekerlerse.Kendim yapmayı deneyeceğim.Forumda gördüm.
Orbital Zımpara Makinesi ile Far Temizliği diye Emirhan Yiğiter güzel paylaşmış,sağolsun.

Menzerna 400 alırsanız ilerde başka işlerde de işinize yarayabilir

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Kargoları düzgün paketlemeyen firmalardan dolayı birşey sipariş veresim gelmiyor. Kargo patlayınca, telefonla arayıp hocam böle kargo mu gönderilir dediğimde de, kargo masrafları çok fazla bizde arada patlayan olursa onu telafi ediyoruz, bu şekilde bir yol izliyoruz cevabını aldım bir kaç firmadan. Tamam da ben senin akmış ürününü alıp, arabama koyup, tekrar kargoya vermek zorunda mıyım? Neden düzgün paketleyip göndermiyorsun. Sen normalde yapman gereken şeyi yapmadığın için ben yapmamam gerekb şeyler için zaman kaybediyorum, akmış kimyasalı alarak risk alıyorum. Meguiars horizon, boyakoruma gbi firmalar cidden kendini kanıtlamış, artık böyle yerlerdrn almaya özen gösteriyorum

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba
Araç içini süpürmek için petrollerde bulunan paralı süpürgeleri bırakıp, araç içi pratik süpürge bakıyorum. Aslında evde dyson şarjlı süpürge var ama onuda her seferinde götür getir yapmak istemiyorum. Araç için bu 3 model arasında kaldım, kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilirse sevinirim

Xiaomi Mi Vacuum Cleaner 10.8 V Mini Şarjlı El Süpürgesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Lydsto Duo Plus Şarjlı Araç Süpürgesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Black+Decker PV1200AV 12 V Araç Süpürgesi Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Merhaba hocam. Hem süpürge hem kompresör özelliği olduğu için ben Lydsto almıştım. Ancak bagajda sıvı temasından dolayı bozuldu. Garanti kapsamına girmedi tabi. Ücreti mukabilinde yapın dedim. Ana kart yanmış, maliyeti ürünün maliyetine yakın olur yapamayız dediler. Ürün güzel, fena süpürmüyor ama ben sizin yerinizde olsam ya daha yüksek etmiş gücü olan bir süpürge alırım, ya da dyson’dan devam ederim. Umarım bir fikir verebilmişimdir…

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba hocam. Hem süpürge hem kompresör özelliği olduğu için ben Lydsto almıştım. Ancak bagajda sıvı temasından dolayı bozuldu. Garanti kapsamına girmedi tabi. Ücreti mukabilinde yapın dedim. Ana kart yanmış, maliyeti ürünün maliyetine yakın olur yapamayız dediler. Ürün güzel, fena süpürmüyor ama ben sizin yerinizde olsam ya daha yüksek etmiş gücü olan bir süpürge alırım, ya da dyson’dan devam ederim. Umarım bir fikir verebilmişimdir…
Lydsto ve xiaomi ürünler boyutuna göre hem işlevsel hem pratik olduğundan dolayı tercihlerim arasına girdi. Tabiki daha yüksek emiş gücü ürün olsa daha iyi olur ancak o zamanda boyut anlamında daha büyük modellere bakmam gerekecek.