Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #20,161
Arkadaşlar en hızlı ve fazla atım yapan sprey şişe hangisidir? Kwazar çift atım düşünüyorum ? Araca önden dk chemie Rf ile asidik ön yıkama yapacağım şişeyle.

Birde jantlarımda piano blackler felan var bu yüzeylerde sıkıntı yaratırmı Rf?
Sıcak yüzeye uygulamayın, rf den yana sıkıntı yaşamazsınız. Yıkama yaparken asidik olmayan ön yıkama köpüğünü jantlara tekrardan sıkın nötralize işlemi için. Daha sağlıklı sonuç olur.

Rf içinde asit olmayan ama asidik olarak ifade edilen düşük ph bir üründür. Güvenle kullanılabilir

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sıcak yüzeye uygulamayın, rf den yana sıkıntı yaşamazsınız. Yıkama yaparken asidik olmayan ön yıkama köpüğünü jantlara tekrardan sıkın nötralize işlemi için. Daha sağlıklı sonuç olur.

Rf içinde asit olmayan ama asidik olarak ifade edilen düşük ph bir üründür. Güvenle kullanılabilir
Cok teşekkürler. kwazar çift atım alsam başlığa bir zararı olmaz o zaman değil mi

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Cok teşekkürler. kwazar çift atım alsam başlığa bir zararı olmaz o zaman değil mi
KWAZAR ile riske girme, başlıklarında kalite sıfır. 2 tane vardı bende abartmıyorum 2 ci haftada , 2 sininde başlıları bozuldu.
Ayrıca arabayı fısfıslamak işkenceye dönüşür,
Bu tarz ürünler bir defa alınıyor, ve uzun süre hizmet etmesi gerekiyor, alacaksan doğru düzgün el pompası almalısın, paranı israf edebilirsin.
Diğer bir alternativf. Ucuz yollu olsun istiyorsan zirai ilaç pompalarının modifiyesi ile köpük atabilirsin.

Örnek ilaçlama pompası ile araç yıkama diye arat bir sürü video çıkar.
El becerin varsa halledersin. Modifiye edip köpük atar halede getirebilirsin.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Bende kwazar ın 2 litrelik foamer venus pompası var, yaklaşık 5-6 senedir kullanıyorum hatta modifiye ettim şarjlı pompa ile ön yıkama için köpük yapıyordum, bu zamana kadar yanında gelen yağları olsun, hiçbir şekilde bakım yapmadım, sadece her kullanım sonrası içini su ile duruladım, hala daha aktif ilk gün ki kullanıyorum, 2 ay önce de ik foam pro 2 aldım.. Onu da kullanıyorum.. Kwazar ın çift atımlı versiyonunda başlık kısmında içinde bulunan bilyanın bozulmasından kaynaklı sorunlar oluyormuş.. Ona dikkat etmenizi tavsiye ederim.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
KWAZAR ile riske girme, başlıklarında kalite sıfır. 2 tane vardı bende abartmıyorum 2 ci haftada , 2 sininde başlıları bozuldu.
Ayrıca arabayı fısfıslamak işkenceye dönüşür,
Bu tarz ürünler bir defa alınıyor, ve uzun süre hizmet etmesi gerekiyor, alacaksan doğru düzgün el pompası almalısın, paranı israf edebilirsin.
Diğer bir alternativf. Ucuz yollu olsun istiyorsan zirai ilaç pompalarının modifiyesi ile köpük atabilirsin.

Örnek ilaçlama pompası ile araç yıkama diye arat bir sürü video çıkar.
El becerin varsa halledersin. Modifiye edip köpük atar halede getirebilirsin.

bende moralex 3000 var zaten onla magifoam atıcam öncesinde ise asidik yıkama için rf aldım . Onada pompa almak istemedim. Hem cok ürün oluyor yanımda. Fısfıs sprey almayı düşündüm o yüzden

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Her aracı yıkadıktan sonra bezleri makineye atıp yumuşatıcı kullanmadan perwoll yenileme deterjanıyla yıkıyordum. Ancak bu defa bezlerim iyice sertleşmiş. Quick detailer sildiğim bezleride beraber atıyordum hep ondan mı oldu acaba, Bunların kurtulma ihtimali varmı yoksa çöp mu oldu.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her aracı yıkadıktan sonra bezleri makineye atıp yumuşatıcı kullanmadan perwoll yenileme deterjanıyla yıkıyordum. Ancak bu defa bezlerim iyice sertleşmiş. Quick detailer sildiğim bezleride beraber atıyordum hep ondan mı oldu acaba, Bunların kurtulma ihtimali varmı yoksa çöp mu oldu.
Kurutma havlusunu neticede temiz arabayı kuruladığımız için 3-5 kullanım sonrası yıkıyorum ben.Cila bezleri ile yıkamayınız emiciliği azalır zaten. Kireçte sertleştirmiş olabiir havlunuzu .Bir kovaya kurutma havlunuzu elinizde bulunan deterjanla beyaz sirke eşliğinde 1 gün civarı bekletip tekrar yıkadıktan sonra havluyu bir fırça ile tararsanız düzelme ihtimali var bu şekilde ben böyle yapıyorum bakımlarını ekstra olarak hatırlatmakta fayda var, kurulama havlusunu elde sıkmak ve güneşte kurutmakta zarar veriyor Makineye beyaz sirke ekleyerek kireçlenmeyi azaltabilirsiz yıkama yaparken.

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Marflo kıl eldivenim var genelde mavi renkli olanı kullanılıyor sanırım forumda şimdi değişik sertlikte ve modellerde versiyonlarını gördüm kullanıp bilgi verecek olanlar var mı acaba

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, geçenlerde gyeon ceramic detailer aldım, birde yurt dışındaki fiyatlara bakayım dedim, almanya ve ingilterede bir kaç detay malzemesi satan siteye baktığımda cok şaşırdım. Sonaxın hızlı cilaları gyeonun seramik detaylandırıcısından daha pahalı. Yani şu turuncu sarımsı renkli marketlerde dahi satılan sonax highspeed wax mesela ceramic detailerden daha pahalı. Türkiyede ise ceramic detailer yaklaşık 2 kat pahalı sonaxtan. Bu işte bir terslik yok mu kaçırdığım birşey mi var? Gyeon avrupada neden bu kadar ucuz ve ülkemizde pahalı? Yada mesele gyeonun ülkemizde pahalı olması değilde sonaxın ülkemize daha rekabetçi fiyatlarla mı ürün getirmesi?

fer

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir

soner

Çaylak Detaycı
Üye
İl
edirne
merhabalar. aracımın içerde ve dışarıda bulunan siyah plastik parçaları için, yenileyici- parlatıcı ya da daha siyah gösterecek bir ürün arıyorum.. yoksa sıradan bir oto lastik parlatıcısı kullanmak istemiyorum. sonax ın bir ürünü var ancak işe yarıyor mu bilemiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. eski siyah plastik parçalar aracı olduğundan da eski gösteriyor diye düşünüyorum

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
merhabalar; haftalık temizlikte kullanabilceğim, mat görünüm veren iç mekan temizlik/koruma ürünü alacağım lakin 3 farklı seçenek var sonax'ta

Sonax Torpido Temizleyici Matt 500 ml | Sonax Shop

Sonax Xtreme Torpido Temizleyici Matt 500 ml | Sonax Shop

Sonax Süper Torpido Temizleyici S Mat-Karayipler 500 ml

bu ürünlerin farkları nelerdir ve hangisi almam daha doğru olur
ben aracın iç plastik aksamında megiuars suprema kullanıyorum.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
merhabalar. aracımın içerde ve dışarıda bulunan siyah plastik parçaları için, yenileyici- parlatıcı ya da daha siyah gösterecek bir ürün arıyorum.. yoksa sıradan bir oto lastik parlatıcısı kullanmak istemiyorum. sonax ın bir ürünü var ancak işe yarıyor mu bilemiyorum. yardımcı olabilirseniz sevinirim. eski siyah plastik parçalar aracı olduğundan da eski gösteriyor diye düşünüyorum
ben aracın iç plastik aksamında megiuars suprema kullanıyorum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
merhabalar; haftalık temizlikte kullanabilceğim, mat görünüm veren iç mekan temizlik/koruma ürünü alacağım lakin 3 farklı seçenek var sonax'ta

Sonax Torpido Temizleyici Matt 500 ml | Sonax Shop

Sonax Xtreme Torpido Temizleyici Matt 500 ml | Sonax Shop

Sonax Süper Torpido Temizleyici S Mat-Karayipler 500 ml

bu ürünlerin farkları nelerdir ve hangisi almam daha doğru olur
Ben Xtreme olan versiyonunu alırdım, sonax da Xtreme versiyon daha üst seridir.. diğerleri yeni üretim ve aralarında koku farkı dışında bir fark yok...

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yusuf17

Çaylak Detaycı
Üye
İl
çanakkale
Arkadaşlar selamlar detay malzemelerini koymak için çanta-düzenleyici bakıyorum da nasıl bişey önerirsiniz kullanıp memnun kaldığınız varsa paylaşırsanız sevinirim.
Ekleme: Bİrde boş sprey şişesi ne önerirsiniz acaba... (seyreltip kullanıma hazır tutmak için)

Son düzenleme:

Henkoner

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar selamlar detay malzemelerini koymak için çanta-düzenleyici bakıyorum da nasıl bişey önerirsiniz kullanıp memnun kaldığınız varsa paylaşırsanız sevinirim.
Ekleme: Bİrde boş sprey şişesi ne önerirsiniz acaba... (seyreltip kullanıma hazır tutmak için)
Çakma Meguiars çantalardan almıştım 2-3 sene oldu sorunsuz kullanıyorum. Bezleri kovanın içine koyduğumda geri kalan tüm şişeleri aplikatörleri çantaya sığdırabiliyorum.
K2 mixer tercih edebilirsiniz fiyatı uygun