Hızlı Soru - Cevap

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #20,361
Merhaba. Divortex mavi kil kullanan var mıdır? Yumuşak mı sert mi iş görür mü bilgi bulamadım. Geçen sene wax uygulamamdan önce acemilikten Valet Pro mavi kil kullanıp bir miktar çizmiştim aracı, aynısını yaşamak istemiyorum. Veya fiyat performans olarak önerebileceğiniz başka bir ürün var mıdır?

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhaba. Divortex mavi kil kullanan var mıdır? Yumuşak mı sert mi iş görür mü bilgi bulamadım. Geçen sene wax uygulamamdan önce acemilikten Valet Pro mavi kil kullanıp bir miktar çizmiştim aracı, aynısını yaşamak istemiyorum. Veya fiyat performans olarak önerebileceğiniz başka bir ürün var mıdır?
Merhaba, kil işlemi sonucu çizik oluşumu aracın durumuna ve kilden önce yüzeyin hazırlığına ayrıca kili uygulama şeklinize bağlıdır son olarak kilin sertlik derecesinin de katkısı tabiki var kil kaydırıcıyı uygun şekilde kullanmanız da ekstra avantaj sağlar size

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
https://ty.gl/g2s37p6yix

Bu iyi hocam bunu satin olan o Mavi Renkli Kil Fason Üretim Kil i Alan bircok firma Kendi Markasini basmiş malesef.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
6 ay diyor ama zemini iyice temizlemek gerekiyor özellikle sanayi bölgelerinde ben 2 haftadan fazla dayanan hızlı cila henüz kullanmadım. Seramikli hızlı cila olarak turtle wax seramikli hızlı cilasını kullandım sarı olan şişeyi 2 haftada bir yıkıyordum su iticiliğini kaybediyordu o yüzden her yıkamada kullanıyordum.
Araca yeni koruma yapıldı . Yıkama yaptıktan sonra da uygulama açısından bir sıkıntı olmaz sanırım.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Maximus u seramik ve ppf üzerinde de kullanabilirsiniz 1.5-2 hafta dayanım sağlıyor pirouette biraz daha fazla dayanım sağladı kullandıktan sora dayanımını belirtirseniz sevinirim bende :)
Özet geçmek gerekirse hiçbir ürün seramik ve ppf in üzerinde kullanınca iddia ettiği süreye yaklaşamıyor bile. 2veya 3 yıkamada bir ek katman eklemek gerekir.
İlk yıkamam da Fireball Pirouette kullanayım mı onun kararsızlığım. Maximusu ilerde kullanırım artık.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar, Arabamız aile aracı içinde sigara içiliyor her bindigimde beni rahatsız ediyor hem bu kokuyu bastiricak hemde araca güzel bir hava vericek meyveli odunsu farketmez ama güzel kokulu kalıcı bir ürün tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkürler.

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, kil işlemi sonucu çizik oluşumu aracın durumuna ve kilden önce yüzeyin hazırlığına ayrıca kili uygulama şeklinize bağlıdır son olarak kilin sertlik derecesinin de katkısı tabiki var kil kaydırıcıyı uygun şekilde kullanmanız da ekstra avantaj sağlar size
Öncesinde demirtozu temizliği yapıp kaydırıcı olarak foamula 1 su karışımı kullanmıştım. Kil kaydırıcı olarak hızlı cila da kullanabilirsiniz yazıyordu bazı ürün açıklamalarında doğru mudur?

https://ty.gl/g2s37p6yix

Bu iyi hocam bunu satin olan o Mavi Renkli Kil Fason Üretim Kil i Alan bircok firma Kendi Markasini basmiş malesef.
Teşekkürler hocam bunu deneyeyim o halde. Veya 100 lira fazla verip Valet Pro turuncu kil denemeye değer mi?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öncesinde demirtozu temizliği yapıp kaydırıcı olarak foamula 1 su karışımı kullanmıştım. Kil kaydırıcı olarak hızlı cila da kullanabilirsiniz yazıyordu bazı ürün açıklamalarında doğru mudur?

Teşekkürler hocam bunu deneyeyim o halde. Veya 100 lira fazla verip Valet Pro turuncu kil denemeye değer mi?
Siz bilirsiniz hocam bu ideal arada zaten gramaj farki var ama valet pro nun soft olanida alinabilir yani

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Merhabalar, Arabamız aile aracı içinde sigara içiliyor her bindigimde beni rahatsız ediyor hem bu kokuyu bastiricak hemde araca güzel bir hava vericek meyveli odunsu farketmez ama güzel kokulu kalıcı bir ürün tavsiyeniz var mı? Şimdiden teşekkürler.
https://ty.gl/oz87xiatwd

Hocam bu ürünü düşünebilirsin kokusu gayet güzel benim araçta sigara kullanılmıyor sırf kokusu için alıyorum

Kaan17

Amatör Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

Evet hızlı cila da kullanabilirsiniz varsa elinizde hafif sulandırıp kullanın ama şöyle bir durum var kil sonrası kaliteli bir boya koruma kullanacağınızı var sayarsak kapatıcı ve parlatıcı özelliği olmayan kil kaydırıcı veya kova şampuanı kullanmanız daha makul olur altta cila kalıntısı kalırsa uyguladığınız boya koruma ürünün dayanımı düşebilir :( tabi koruma ürününden önce ipa kullanmayacaksanız

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öncelikle araçta sigara içmeyi bırakmalısınız. Ardından çok detaylı iç detailing yapmalısınız.Sonrasında.nanolex odex kullabilirsiniz.Kokuyu yok eden bir üründür bunun harici bilinen birçok ürün kokuyu maskelerken odex yok etmekte.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Öncelikle araçta sigara içmeyi bırakmalısınız. Ardından çok detaylı iç detailing yapmalısınız.Sonrasında.nanolex odex kullabilirsiniz.Kokuyu yok eden bir üründür bunun harici bilinen birçok ürün kokuyu maskelerken odex yok etmekte.
Keşke bıraksalar maalesef ailenin en küçüğü olunca sözümüz pek geçmiyor inşallah kendi arabamizda
https://ty.gl/oz87xiatwd

Hocam bu ürünü düşünebilirsin kokusu gayet güzel benim araçta sigara kullanılmıyor sırf kokusu için alıyorum
Çok teşekkürler

ahmetouz_12

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
merhabalar üstadlarım okul ara tatile girince biricik sevdiğimiz detailing ile tekrar kavuştum.Aile aracımıza parlaklık ve koruma verecek dayanımı kısa olmayan bir wax arıyorum en son vonixx blend baya övülmüştü yine 2000tlye kadar önerebileceğiniz bir katı wax var mı?görüşleriniz benim için değerli şimdiden teşekkürler :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
merhabalar üstadlarım okul ara tatile girince biricik sevdiğimiz detailing ile tekrar kavuştum.Aile aracımıza parlaklık ve koruma verecek dayanımı kısa olmayan bir wax arıyorum en son vonixx blend baya övülmüştü yine 2000tlye kadar önerebileceğiniz bir katı wax var mı?görüşleriniz benim için değerli şimdiden teşekkürler :)
Selamlar Aracinizin Renk Beyaz miydi

Beyaz İse Meg Liquid Ceramic Wax veya 3 in 1 Wax,Vonixx Blend Ceramic

Koyu Renkli İse

Vonixx Brazilian Native Wax
Blend Ceramic Wax Koyu Renkli

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Koyu Renkli İse

Vonixx Brazilian Native Wax
Blend Ceramic Wax Koyu Renkli
@Sefa46 Hocam, yukarıdakiler haricinde koruma süresi olarak uzun süre koruma sağlayabilen ( özellikle kışın 3-4 ay dayanabilecek) senin deneyimlediğin ya da tavsiye edebileceğin sprey form da ya da katı wax var mı?

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
@Sefa46 Hocam, yukarıdakiler haricinde koruma süresi olarak uzun süre koruma sağlayabilen ( özellikle kışın 3-4 ay dayanabilecek) senin deneyimlediğin ya da tavsiye edebileceğin sprey form da ya da katı wax var mı?

Fusso coat dayanır ancak kış şartlarına. Tavsiye ederim. Bitecek bir üründe değil kendisi. Arada birde sprey waxx sıkarak parlaklığını arttırırsınız. Sadece parlaklığı üst seviye değil. Dayanım su itiş ve kirlerin yüzeyde tutunamaması harika.
Kışın fusso
Yazın vonixx
İkiside favorim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Ben fuso99 kullanıyorum. Kutusu açık renk olanı. Kışa girerken kendim elle uyguladığım. Grubun arama yerine anahtar kelime yazarak diğer yorumlara ulaşabilirsin. Ben memnunum.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Fusso coat dayanır ancak kış şartlarına. Tavsiye ederim. Bitecek bir üründe değil kendisi. Arada birde sprey waxx sıkarak parlaklığını arttırırsınız. Sadece parlaklığı üst seviye değil. Dayanım su itiş ve kirlerin yüzeyde tutunamaması harika.
Kışın fusso
Yazın vonixx
İkiside favorim.
Fusso yu biliyorum hocam, uzun zamandır katı wax kullanmadım, alıp nostalji yapsam mı diye düşünmüyor da değilim :) belki güncel sio2 li yeni ürünlerden alıp denemiş de olurum diye de düşünüyorum.. Arada kaldım.. Tavsiyeniz için teşekkür ederim