Hızlı Soru - Cevap

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #21,441
Ben yılda 3-4 kere kil ve demirtozu temizliği yapıyorum, kullandığım hızlı cilalar bile en az 2-3 yıkama boncuklanma etkisini kaybetmiyor, sizin bahsettiğiniz duruma şaşırdım, ürünlerin boyaya tutunmasında sorun olduğuna göre demirtozu ve kil temizliği sizin yaşadığınız sorunu çözecektir diye düşünüyorum.
Bir de bazı sprey wax lar da ilk uygulamadan 2 saat sonra yada bir sonraki yıkama da tekrar uygulama yaptığım da normalde ürünün dayanım süresi 2-3 ay ise bu sefer 4-5 aya çıkıyor. Siz de deneyebilirsiniz.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Uzun yol öncesi yıkama yapıp yüzeyde boncuk göremeyince korumayı yenilemem sebebiyle ürünler üst üste de binmiş olabilir :D Bu da sanırım uyguladıklarımın tutunmasını engelliyordur. Zira yüzeyi kötü Astrada bile daha çok gidiyordu malzemeler. Agresif şampuan+kil+m700 deneyeyim bir de, yüzeyin sıfırlanması gerekiyor gibi

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Uzun yol öncesi yıkama yapıp yüzeyde boncuk göremeyince korumayı yenilemem sebebiyle ürünler üst üste de binmiş olabilir :D Bu da sanırım uyguladıklarımın tutunmasını engelliyordur. Zira yüzeyi kötü Astrada bile daha çok gidiyordu malzemeler. Agresif şampuan+kil+m700 deneyeyim bir de, yüzeyin sıfırlanması gerekiyor gibi
Evet hocam, boyadaki bütün korumayı kaldırmak için agresif şampuan, sonra demirtozu, kil, m700 için geçen forumda yağlı bir tabaka bıraktığı için boya koruma ürünleri için önerilmediğini okumuştum, onun yerine ipa yada prep gibi ürünler daha iyi olabilir.. Ben K2 nin klinet ürününü kullanıyorum. Sonra da uygulamak istediğiniz boya koruma ürünü uygularsanız, bence sonuçdan memnun kalacaksınız. Uygulama yaptığınızda paylaşırsanız sevinirim, bende sonucu şimdiden merak etmeye başladım

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Evet hocam, boyadaki bütün korumayı kaldırmak için agresif şampuan, sonra demirtozu, kil, m700 için geçen forumda yağlı bir tabaka bıraktığı için boya koruma ürünleri için önerilmediğini okumuştum, onun yerine ipa yada prep gibi ürünler daha iyi olabilir.. Ben K2 nin klinet ürününü kullanıyorum. Sonra da uygulamak istediğiniz boya koruma ürünü uygularsanız, bence sonuçdan memnun kalacaksınız. Uygulama yaptığınızda paylaşırsanız sevinirim, bende sonucu şimdiden merak etmeye başladım

Eskiden bende wax hızlı cila attığımda aynı şekilde 2-3 yıkama sonra ömrünü tamamlıyordu boncuklar cok dağınık oluyordu bu sefer wax öncesi agresif şampuan demirtozu kil klinet yaptım bakalım bir sonraki yıkamada nasıl olucak sonuç

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Eskiden bende wax hızlı cila attığımda aynı şekilde 2-3 yıkama sonra ömrünü tamamlıyordu boncuklar cok dağınık oluyordu bu sefer wax öncesi agresif şampuan demirtozu kil klinet yaptım bakalım bir sonraki yıkamada nasıl olucak sonuç
Hızlı cilada 2-3 yıkama sonrası yavaş yavaş etkisini kaybetmesi normal, wax gibi boya koruma ürünü uygulanıp 1 ay sonra yada 1-2 yıkama sonrası etki gösterememesi yüzeye tutunamamasından kaynaklıdır. Senin uyguladığın vonix sıvı wax dayanımını bende merak ediyorum @emirhaneness

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hızlı cilada 2-3 yıkama sonrası yavaş yavaş etkisini kaybetmesi normal, wax gibi boya koruma ürünü uygulanıp 1 ay sonra yada 1-2 yıkama sonrası etki gösterememesi yüzeye tutunamamasından kaynaklıdır. Senin uyguladığın vonix sıvı wax dayanımını bende merak ediyorum @emirhaneness

Vonixin hızlı cilasını henüz uygulamadım abi suanda araçta sadece vonix native wax var onun üstüne uygulayacağım dayanımı vs değişicektir sonuçta waxın üstüne uyguluyoruz dogru bi değerlendirme olmaz gibime geliyor

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Vonixin hızlı cilasını henüz uygulamadım abi suanda araçta sadece vonix native wax var onun üstüne uygulayacağım dayanımı vs değişicektir sonuçta waxın üstüne uyguluyoruz dogru bi değerlendirme olmaz gibime geliyor
Vonix Blend sıvı wax uyguladın diye aklımda kalmış ama yanlış mı hatırlıyorum?

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Forumun sulandırma oranı hesaplama aracı açılmıyor, menüden de kalkmış çok iyi oluyordu hızlı şekilde, alternatif önerebileceğiniz sayfa var mı acaba

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Forumun sulandırma oranı hesaplama aracı açılmıyor, menüden de kalkmış çok iyi oluyordu hızlı şekilde, alternatif önerebileceğiniz sayfa var mı acaba
Güncellendi.
Masaüstü görünümde anasayfanın sağ kısmından , mobil görünümde ise anasayfanın alt kısmından Karışım hesaplayıcıya ulaşabilirsiniz.
Keyifli forumlar diliyorum.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul

Plastik tamponda çok uzun zamandır bir nazarlığım var, en kolay ve etkili onarım için varsa tavsiyelerinizi rica ederim

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara

Evet önceleri epey m700 kullanmıştım. IPA daha güzel daha temiz yüzey bırakıyor aslında ama m700 kadar alttakini sökemiyor. IPA sonrası yüzey gıcır gıcır oluyor eli sürünce, m700 sonrası hafif bir yağlılık ele gelebiliyor. En güzeli aslında prep ürünler ama o zamandan kalma uygun çözüm diye m700 var elimde :D şimdilik bir deneyeyim bakalım yine olmazsa prep ürünü stoklara eklemek gerekecek :)

Yüzeydeki ürünün zayıflamasına etken olarak kirli kirli beklemesi de var bence. Ayrıca tempolu bir hızda uzun yol yapmak da etkiliyor gibi. Malum aracın ön 3 parçası ekstra sıcaklığa maruz kalıyor. Farklı farklı ihtimaller var ama biz eldekiyle başlayalım, yüzeyi temizleyelim bir önce :D
Sorunun sebebini tespit edebilirsem yine paylaşırım

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar Musmutlu Pazarlar, Benim bir sorum olucakti daha öncesinde magifoam kullanıyordum bittiği ve fiyatı yüksek olduğu için Valet Pro Combo 2 satın aldım yaz kış 4 Mevsim bu ürünü kullanmamda bir sakınca yok değil mi?

Birde Foam Lance için 50:450 kullanıyorum elimde köpük yapıcı pompa mevcut lastik ve davlumbaz temizliginde kullanmak istiyorum bunda kaça kaça kullanmaliyim

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar Musmutlu Pazarlar, Benim bir sorum olucakti daha öncesinde magifoam kullanıyordum bittiği ve fiyatı yüksek olduğu için Valet Pro Combo 2 satın aldım yaz kış 4 Mevsim bu ürünü kullanmamda bir sakınca yok değil mi?

Birde Foam Lance için 50:450 kullanıyorum elimde köpük yapıcı pompa mevcut lastik ve davlumbaz temizliginde kullanmak istiyorum bunda kaça kaça kullanmaliyim
Köpük yapıcı pompada ben magifoamı 25-30 ml ye 1.7litre su ekliyorum

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Merhaba valet pro combo 2 masum ve düzenli kullanılacak bir ürün değildir bilginize.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tavsiye ettiğiniz masum diyebileceğimiz ürünler nelerdir acaba?
Birde öğrenmek için soruyorum sürekli combo 2 kullandığımı varsayarsak ne gibi bir sorun ortaya cıkabilir
Doğru sulandırıldığı taktirde kışın magifoam ,k2 bora vs Yazın K2 bela,autobrite superfoam,Adbl Yeti vs çok ürün harcıyayım çok temizler yöntemi uygulamayın bu arada.Combo 2 ye gelince korumayı söker düzenli kullanımda dış aksesuarlara zarar verir aslen ön hazırlık şampuanıdır yoğun kir söker benzinlik köpüğünden kalır yanı yoktur.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Doğru sulandırıldığı taktirde kışın magifoam ,k2 bora vs Yazın K2 bela,autobrite superfoam,Adbl Yeti vs çok ürün harcıyayım çok temizler yöntemi uygulamayın bu arada.Combo 2 ye gelince korumayı söker düzenli kullanımda dış aksesuarlara zarar verir aslen ön hazırlık şampuanıdır yoğun kir söker benzinlik köpüğünden kalır yanı yoktur.
Çok teşekkürler Combo 2 yani çok ağır kirli araçlarda kullanmak için kullanılmalıdır doğru mu yaza girişte 2 ay yıkanmamış araçlarda vs kullanılmalıdır

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Çok teşekkürler Combo 2 yani çok ağır kirli araçlarda kullanmak için kullanılmalıdır doğru mu yaza girişte 2 ay yıkanmamış araçlarda vs kullanılmalıdır
Sürekli araç temizliği yani haftada bir gibi durumlarda nötr ürünlere yönelmek mantıklı. Tabiki burada bulunduğunuz yerin hava şartları, yol şartları, aracı uzun yolda mi , şehir içinde mi, nasıl bir ortamda kullandığınızinda önemi büyük. Ben günlük 6 km gidip dönüyorum. Dolayısıyla araç bir tek hava şartlarından etkileniyor. Kışın ise şehir içinde olan kar, buz, tuz dan etkileniyor. Bunlar da ne kadar etkiler. Çok kirli olduğunu düşünüyor isem yukarıda
sayılan ürünleri kullanmayı düşünürüm. Ab magifoam' u genelde uzun yol dönüşlerinde, kışın dağ tepe sonrası temizlikte kullanırım. O da çok yoğun olamayacak şekilde. Birde araçların dışındaki kaporta kısmı dışında kalan yerler çok hassas olabiliyor.