Hızlı Soru - Cevap

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anladım o zaman yaz ayları için tercihimiz ph nötr köpük şampuanları olacak. Kışın ise magifoam ile devam edeceğim belli ki. Malesef ki araca koruma yaptıracak ne bilgim ne de bütçem var. Aklımda magifoam ve purple velvet almak vardı buna ek olarak yaz ayı için valet pro foamula 1 ekleyeceğim tavsiyeniz üzerine. Kışın 2 hafta da bir koruma olmayan bir araca magifoam kullandığımı varsaysak, bunun boyaya zararı ne derecede olur?
Hocam koruma olarak sprey ürünler kullanabilirsiniz. Sonax ceramic sprey coat, fireball grace yada vonix blend ceramic sprey vs öyle profosyonel bir uygulama düşünmeyin. Kendinizin uygulayabileceği sık sil ürünler yeterli olur.
Boyaya şu kadar sürer vs diyemem. Uzun vadede boya verniğinde matlaşma , plastik parçalarda renk solması ve farlarda sararmaya vs sebeb olma ihtimali var sadece. Sonuçta kostik içeren ürünler olduğu için basit kullanılabilecek ürünler ile riskimizi minimize edebiliriz :gulumsemex:

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Hocam koruma olarak sprey ürünler kullanabilirsiniz. Sonax ceramic sprey coat, fireball grace yada vonix blend ceramic sprey vs öyle profosyonel bir uygulama düşünmeyin. Kendinizin uygulayabileceği sık sil ürünler yeterli olur.
Boyaya şu kadar sürer vs diyemem. Uzun vadede boya verniğinde matlaşma , plastik parçalarda renk solması ve farlarda sararmaya vs sebeb olma ihtimali var sadece. Sonuçta kostik içeren ürünler olduğu için basit kullanılabilecek ürünler ile riskimizi minimize edebiliriz :gulumsemex:
Peki koch chemie pw de bu kategoriye giriyor mu? Kova yıkaması sonrası en son pw kullanmayı düşünüyordum onun yerine dediklerinizi de kullanabilirim duruma göre

Emre.

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
+1 Combo 2 nin üretim amacı bellidir yüzeydeki korumayı söküp atmaktır . Bora ,Magifoam Lsp güvenli koruma dostu ürünlerdir.Bir kaç yıkama sonrası biraz ellerler korumayı fakat yaptıkları temizlikten dolayı bu kadar da ödün vermek gayet normaldir.Yorumum kendi deneyimlediğim görüşlerden oluşmaktadır.
@Adam’s Garage @Cilacı elinize ağzınıza sağlık geniş çaplı bilgilendirmeler için :) kendi adıma okurken mutlu oldum çeyizimdeki ürünler isimleri geçmiş yenisi almak için bahanem yok :)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Peki koch chemie pw de bu kategoriye giriyor mu? Kova yıkaması sonrası en son pw kullanmayı düşünüyordum onun yerine dediklerinizi de kullanabilirim duruma göre
Hocam pw de kullanabilirsiniz ama biraz toz çeker onun yerine o gurupta düşünüyorsanız Polytop Sealer Maximus kullanabilirsiniz. Sulandırma oranları ve koruma süresi birbirine yakın. Ama toz tutma oranı bir hayli düşüktür. Ama ben sizin yerinizde olsam en azından bir fireball grace düşünürüm ileride de olsa çok pahalı bir ürün değil sanırım en son 400 TL civarı idi :gulumsemex:

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Üreticinin belirttiği oranlarda kullanınca korumayı alıp götürüyor abi zaten ürün güvenli olduğunu iddia etmiyor benim amacım tamda bu diyor.Valet Pro sözünün eri işte :sırıtan1:belkide sen daha yüksek konsantrasyonlarda kullanıp korumayı yüzeyde tutmayı başarabildin.Ama çok seyreltincede yüzeyde tutunamıyor vaad edilen temizliği yapmıyor.Ürün içerikleri üretici açıklamalarında zaten meçhul sır gibi veya eksik birçok ürün içeriği malesef tam aktarılmıyor tüketiciye.Bilbery sözüm ona jant temizleyici fakat jant temizleyemez koruma sökerdik bununla.Valet pro meşhur seramik dostu mor şampuanı mesela kostik içeriyor, vs vs diye uzar gider.Rutin kullanıma ben uygun görmemiştim beni mutlu etmemişti bu konuda.Herkesin fayda kıyas oranı elbette farklıdır.Herkesin görüşüne, tecrübesine,saygım sonsuz.Saygılar, sevgiler ,hayırlı akşamlar.
Ben 1:9 (1/10) oranında kullanıyorum ve dediğim, yazdığım hiçbir ürünü sökemedim buda benim deneyimim ve tecrübem :gulumsemex: Üreticinin belirttiği (1:3 - 1:15 ) 1:3 tarafına hiç kaymadım kaymamda kıyamam o kadar ürüne M700 ile söker atarım korumayı :gulumsemex:
Seninde söylediğin gibi fayda kıyas oranı tamamen kişiden kişiye değişiyor. Beni hem temizlik kabiliyeti hem korumaya attığı ısırığın kabul edilebilir düzeyde olması hemde fiyat performası açısından mutlu ediyor mesela:gulumsemex:

Burası detay forumu tecrübeleri paylaşmak ve bilgi alışverişi için burdayız. Daha öncede hep söylediğim gibi hiçbir zaman detayda tek doğru yoktur. Bütçe beklenti ve tercih meselesidir. Diğer türlü 3-5 ürünle hepimiz mutlu mesut yaşardık :gulumsemex:

Kesinlikle görüş ve tecrübene saygım sonsuz onlar senin bilgi birikimin bunlar benim :gulumsemex: Combo 2 de anlaşamasakta bilbery de tamamen anlaşabiliyoruz :gulumsemex: Sevgi ve saygılarla iyi geceler.

Ama valet pro ya haksızlık ediyorsun içeriği global sitesinde bütün ürünlerin içinde downloads sekmesinin altında mevcut diğer çoğu firma sır gibi saklıyor :gulumsemex: Ben concartrated içeriğinde kostik görmedim ama gözümden mi kaçtı bilemiyorum incelemek istersen global sitesinde mevcut.

dogak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,
Piano black jantların haftalık/2 haftalık düzenli temizliği için ürün arayışındayım. Düzenli temizlik yaptığım için aşırı agresif olmayan ürün önerisine ihtiyacım var. Fiyat olarak bir sınırım yok gibi ancak sık kullanacağım için miktar olarak yüksek seçenek sunan veya konsantre ürünler tercihim. Temizlerken zarar vermeyecek önerilerinizi paylaşabilirseniz süper olur.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,
Piano black jantların haftalık/2 haftalık düzenli temizliği için ürün arayışındayım. Düzenli temizlik yaptığım için aşırı agresif olmayan ürün önerisine ihtiyacım var. Fiyat olarak bir sınırım yok gibi ancak sık kullanacağım için miktar olarak yüksek seçenek sunan veya konsantre ürünler tercihim. Temizlerken zarar vermeyecek önerilerinizi paylaşabilirseniz süper olur.
Flowey R1 öneririm

emretfn

Acemi Detaycı
Üye
İl
Konya
Hocam pw de kullanabilirsiniz ama biraz toz çeker onun yerine o gurupta düşünüyorsanız Polytop Sealer Maximus kullanabilirsiniz. Sulandırma oranları ve koruma süresi birbirine yakın. Ama toz tutma oranı bir hayli düşüktür. Ama ben sizin yerinizde olsam en azından bir fireball grace düşünürüm ileride de olsa çok pahalı bir ürün değil sanırım en son 400 TL civarı idi :gulumsemex:
Çok teşekkür ederim hocam biraz kafanızı ağrıttım.

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Ön yıkama (k2 bela, bora veya b33) sonrası parlaklık için ph nötr kova şampuanı ve üstüne hızlı cila mı? Yoksa sadece cilalı kova şampuanı kullanmak mı iyi sonuç verir? kova şampuanı tavsiyesine açığım

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Adam’s Garage hocam bilgi, tecrübe ve kendi deneyimlerinle harmanladığın değerli bilgiler paylaşmışsın, kendi adıma teşekkür ederim. Fazla özletme kendini hocam,

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim hocam :gulumsemex: Müsait oldukça buralardayım :gulumsemex:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Abi maşallah çeyizdeki malzemelerinin hepsi birbirinden güzel. Kovalar şişeler ve şişelerin üzerindeki etiketler çok hoş çok düzenli duruyor şişeleri nereden aldın acaba. Bende şişe ve şişenin üzerine hemen cıkmayacak bi etiket arıyorum şişeler cok eskidi iyice eğilip bükülmeye basladı başlıklarda dogru düzgün atım yapmıyor dün bi tane baslığı cope attım.

ibrahimd

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Merhabalar İyi Geceler, Görsel WagonWasher kanalından. Görseldeki kısa tetik tabancaya takılan 30 derece eğimli aparatın özelliği tam olarak nedir ne gibi bir avantajı vardır? Neden tercih edilmiştir? Kısa tetik tabancayı direk aparatsız kullansak ne olur?

Gökhan Bilgin

Çaylak Detaycı
Üye
Koch chemie fb 11 litre ürün alacağız. Bursa içinde almak isteyenler olursa eğer özel mesaj gönderebilirsiniz

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhabalar İyi Geceler, Görsel WagonWasher kanalından. Görseldeki kısa tetik tabancaya takılan 30 derece eğimli aparatın özelliği tam olarak nedir ne gibi bir avantajı vardır? Neden tercih edilmiştir? Kısa tetik tabancayı direk aparatsız kullansak ne olur?

Eğim sayesinde aracın tavanını yıkamayı kolaylaştırıyor. Ayrıca daha uzaktan çalışarak su sıçramasının önüne geçiliyor.