Hızlı Soru - Cevap

Mörv5n

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #22,021
Arkadaşlar gerçekten eleştirmek istiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Siz iyi misiniz? Pimpirik, titizlik gibi kavramlarla rahatsızlığı karıştırmayın lütfen. Bir kauçuk paspas nedir? Niçin üretilmiştir? Amacı nedir? Kauçuk paspas kirlenmesin diye uğraşmak nedir?

Yapmayın bu şekilde anca kendinizi ve psikolojinizi yorarsınız.
Eleştirinizi anlıyorum. Öncelikle burada “pimpirik” ibaresini kötü manada kullanmadığımı belirtmek isterim.
Koku konusunda fazlaca hassasiyetimin olduğunu, rahatsız olan kesimden olabileceğimi söyledim ki koku konusunda pimpirik olmanın psikolojik tabanlı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Kiminin “aşırı” diye tabir ettiği , bir başkasının “normali” olabiliyor. Bunun da ölçülebilirliğinin pek mümkün olmadığı kanaatindeyim.
Bu mecrada sonuçta herkes kendi fikrini, uyguladığı yöntemi vs izah ediyor. Söylemlerin eyleme geçirilme kısmı tamamen opsiyonel.
Yine de görüşlerinizi belirttiğiniz için saygı duyuyor ve teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:

akholen

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sivas
Selamunaleyküm cümleten forumda yeni sayılırım yardımcı olursanız sevinirim
1- Amatör birisi olarak parlaklık be toz çekmeme için en iyi Wax hangisidir önerilerinize açığım fiyat olarak üst sınırım 1,5 civarı (aracım opak siyah)
2- Waxdan Daha iyi parlaklık verecek kullanımı basit bir ürün var mıdır. Hidrofobiklik kalıcık vs. önemli değil benim için

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar gerçekten eleştirmek istiyorum. Lütfen beni yanlış anlamayın. Siz iyi misiniz? Pimpirik, titizlik gibi kavramlarla rahatsızlığı karıştırmayın lütfen. Bir kauçuk paspas nedir? Niçin üretilmiştir? Amacı nedir? Kauçuk paspas kirlenmesin diye uğraşmak nedir?

Aslinda tamamen imkansizliktan dolayi herkezin kapali garaji ve yikama alani olmus olsa bu sorun ortadan kalkar.Bence En Psikolojik sorun Benzinlik te yikama yapmak çünkü neyle nasil karşilacagin belli degil.:terlisırıtan:

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Merhaba, sanırım detaya hiç bulaşmamış hatta " benzin istasyonunda arabaya köpük sıkıp fırça ile iyice temizleyip(!), sonra su tutup " ne kadar temiz oldu, diyenlere göre de buradaki herkes ( sende dahil) senin belirttiğin şekle giriyor. :). Bu işin sınırı ve sonu yok. O yüzden herkes nasıl mutlu oluyorsa öyle yapmaya
devam ke :). Beni yanlış anlamayacağini düşünüyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Merhabalar. Hocam benim asıl amacım temizlerken kendimi yormamak benim çok rahat imkanım yok aracı ayda bir iki haftada bir nadiren temizliyorum benden baska temizleyecek kimsede yok o yüzden temiz kullanılmalı ve en az şekilde kirlenmeli. Ben bu şekilde kendimce yöntemler uyguluyorum çünkü bu şekilde rahat ediyorum herkesin kendince yöntemi var belki sen hiçbirşey kullanmıyorsun belki ben 5 gazete kullanıyorum bence bunun psikolojik rahatsızlıkla veya herhangibi şeyle alakası yok tamamen temizlerken daha rahat temizleyebilmek için onunda sebebi dediğim gibi imkanımın az olması vaktimin kısıtlı olması.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Ben microfiber jant fırçası kullanıyorum bu ürün. https://www.n11.com/urun/slopes-mic...ant-fircasi-48cm-7818128?magaza=antpaautocher
Cartainer Jant Firçasi 45 cm
https://app.hb.biz/MoaQWjA3x8ZZ bu ürünüde almıştım çizer diye kullanmıyorum. Detay çantanıza bu ölçüler sığmaz tahminimce ama kısa tip olanda zor olur jantların iç temizliğinde. Benim aldığım slopes yazıyor ama diğer firmalarda kendi ismiyle satıyor çok dayanıklı bir ürüne benzemiyor bana göre uzun vade gitmez.
Abi cartainerin jant fırçasını çizer diye kullanmıyorsan motor temizliğinde kullanabilirsin motor temizlerken araları temizlemekte iyi oluyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Orjinal araçla birlikte gelen kauçuk paspasların alt kısımları nokta şeklinde tırtıklı yapıda ve malzemesi çok garip bişey kauçuklarda altına gazete koyunca kayma yapmıyor. Kayma yapmamasının sebebide nokta nokta tırtıklar ve gazetenin paspasa tutunması. Halı paspaslarda alta gazete koyunca paspasa adımımı atar atmaz paspaslar sağa sola kayıyor. Halı paspaslarda üste koyulan paspas kağıdıda bi sağa bi sola kayıyor yazın 3-4 ay idare ediyoruz Kaucukta öyle bi problem yok çok şükür :)
Paspas sabit dursun diye olan klipslerden yok mu acaba Hyundai'lerde? Klipse direk tutunuyor diye kayma olayını düşünmedim hiç. Halı paspas şıklığı ve sürüşteki yumuşak zemin hissiyatı bambaşka tabi. Ama böyle temizlik ve temiz tutma durumları sebebiyle kaliteli bir kauçuk havuz paspas dışına çıkamaz oldum :D halı paspas kiri daha çok içine hapsediyor, kirliyken ayak değdikçe toz kaldıyor gibi sanki(yaşanılan yerin toz toprak durumu da çabuk kirlenmesinde etkili tabi).

Yaz kış kauçuk kullanalım diye emsallerine nispeten göze daha hoş gelen paspasla devam ediyorum o sebeple, kafam öyle daha rahat ediyor :D

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Paspas sabit dursun diye olan klipslerden yok mu acaba Hyundai'lerde? Klipse direk tutunuyor diye kayma olayını düşünmedim hiç. Halı paspas şıklığı ve sürüşteki yumuşak zemin hissiyatı bambaşka tabi. Ama böyle temizlik ve temiz tutma durumları sebebiyle kaliteli bir kauçuk havuz paspas dışına çıkamaz oldum :D halı paspas kiri daha çok içine hapsediyor, kirliyken ayak değdikçe toz kaldıyor gibi sanki(yaşanılan yerin toz toprak durumu da çabuk kirlenmesinde etkili tabi).

Yaz kış kauçuk kullanalım diye emsallerine nispeten göze daha hoş gelen paspasla devam ediyorum o sebeple, kafam öyle daha rahat ediyor :D

Ön tarafta sadece şoför tarafında klips var diğer kısımlarda malesef klips yok.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ön tarafta sadece şoför tarafında klips var diğer kısımlarda malesef klips yok.
Emirhan aklında bulunsun o tür klipsler ayrı satılıyor, vida şeklinde çevirerek taban halısına takıyorsun ve orjinal gibi klips oluyor. Arkadaşım kendi aracında arka taraflara o şekilde yapmıştı. Zaten orjinal klipslerde taban halısına sabit oluyor, sonradan yaptığında da aynısı oluyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Emirhan aklında bulunsun o tür klipsler ayrı satılıyor, vida şeklinde çevirerek taban halısına takıyorsun ve orjinal gibi klips oluyor. Arkadaşım kendi aracında arka taraflara o şekilde yapmıştı. Zaten orjinal klipslerde taban halısına sabit oluyor, sonradan yaptığında da aynısı oluyor.
Örnek bir görseli var mı? Nasıl bir şey acaba?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Örnek bir görseli var mı? Nasıl bir şey acaba?
6.74TRY 26% OFF|2 adet paspaslar uydurma klipler Set evrensel araba paspas halı klipler sabitleme sapları TOYOTA NISSAN HONDA MAZADA için zemin tutucu| | - AliExpress
Abi bu tarzda birşey, şoför tarafındaki tutucu nasılsa onun aynısı. Markaya göre klips türleri farkediyor, araç markasını yazıp aratırsan daha rahat bulursunuz. Youtubede de paspas tutucu klips yazınca birçok video çıkıyor.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
6.74TRY 26% OFF|2 adet paspaslar uydurma klipler Set evrensel araba paspas halı klipler sabitleme sapları TOYOTA NISSAN HONDA MAZADA için zemin tutucu| | - AliExpress
Abi bu tarzda birşey, şoför tarafındaki tutucu nasılsa onun aynısı. Markaya göre klips türleri farkediyor, araç markasını yazıp aratırsan daha rahat bulursunuz. Youtubede de paspas tutucu klips yazınca birçok video çıkıyor.
Teşekkür ederim, benim araçta da yoktu.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
çocuklu aileler neden uygun değilmiş? temizlenmesi mi zor oluyor ?
Hocam delikli delikli yapı içinin daha zor temizlenmesine neden oluyor. Önceki difüzör bal peteği şeklinde delikli idi. Temizlemesi de ürün sürmesi de eziyet idi.

Aynı şey paspasta da geçerli, ayaktaki çamur falan deliklere doluyor ve fırçalansa da tam anlamıyla çıkması güçleşiyor. Görsel güzelliğine bir şey diyemem :)

Enes_10

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ya hocam bende bir aracın üzerinde gelen eski-kullanılmış bir de başka bir arkadaşın hediye ettiği sıfır orijinal halı paspas var. Ama belirttiğiniz sebeplerden ben de Sahler paspası bırakamıyorum. Geçen bir halı paspasa geçeyim dedim, 2-3 gün dayanamadım. 2 küçük çocuk, yolların tozu toprağının ayakkabılarımız yoluyla aracın içine transferi ve sonunda temizlenmesi zor bir paspas pek mantıklı gelmiyor bana bu şartlarda. Tabi herkesin kendi tercihi:)