Hızlı Soru - Cevap

celalcan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #22,801
Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler ben Nasiol’un tek taraflı havlusundan satın aldım, çift taraflı havlum vardı hali hazırda zaten.

Temu üzerinden de lastik parlatıcı sipariş vericem jant fırçasına daha sonra bakıcam.

mithatcann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sanırım bana mail gönletmiştiniz bu konu ile alakalı cevap yazdım mailinize
Arda Bey, teşekkürler. Siz olduğunuzu bilmeyerke tabi göndermiştim, sağolun dönüş yapmışsınız.

Önerileriniz şöyleydi;

"Wax = 3D Carnauba wax fena değil, Soft 99 Fussoda olabilir
Hızlı Cila= Polytop hybrid conservier maximus
Lastik Aplikatör= Cartainer yeni nesil lastik parlatıcı aplikatörü
Lastik Parlatıcı= K2 Sigma
Demir Tozu Temizleyici= K2 Roton"

Şu an Wax konusunda 3D Carnauba Wax, Vonixx Blend, K2 Proton Carnauba arasında kalmış durumdayım.
Polytop ile Atas Idrolak arasındaki öneriniz ne olur? O da konsantre bir ürün.

Lastik Parlatıcı ise K2 Sigma oldukça başarılı görünüyor sizin yazlık kışlık değişiminde 6-7 ay sonraki halini gösterdiğiniz videoyu da izledim.
1 litresi 900 TL civarında , 3.79 L 1500 TL civarında 3D Magic Dressing ile karşılaştırmasına yorumunuz ne olur?

Diğer forum üyelerinden henüz dönüş gelmedi : ) Şimdilik bu kadar filtreleyebildim.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Komple derken sadece yırtık neredeyse o parçayı değiştiriyorlar yırtık sol arka çamurluktaysa sadece sol arka camurluğu değiştirirler.
Otopark da 2 kedi dolaşıyor. Ara ara araç üzerlerine de çıkıyor. Onlardan şüphelendim.

Dodikler daha çıkıntılı olduğundan kapı izi değildir diye düşünüyorum. Dodik zarar görmesi lazımdı.

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Plastik aksam da apc gibi temizlik sağlar, sonrasında da plastik aksam koruyucu kullabilirsiniz. Sürekli kullandığım üründür, n11 den kuponla daha uyguna alabilirsiniz. Bazen evde koltuklarda bile kullanıyorum, eşim bile temizliğini çok beğendi.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkür ederim böyle ürünlerin hep el altında olması gerekiyor bence rutin temizlikte bile hafif nemli beze sıkıp koltukları silince aracın havası değişiyor

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
kapı vurması abi geçmiş olsun
Dodikler daha dışarı çıkık gibi , Bi kere daha öyle olmuştu. Hatta ben aracın içerisindeyken komşu kadın kapısını vurmuştu. Dodikte iz yapmıştı sadece. Kızdım zaten de.

Araç yıkarken sıkıntı yaratır mı acaba, yaptırdığım yer dönüş yapacaktı yapmadı henüz. Onarım tadilat gibi bir şey varsa. Komple çamurluk Ppf ücreti de tuzlu olur diye düşünüyorum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Dodikler daha dışarı çıkık gibi , Bi kere daha öyle olmuştu. Hatta ben aracın içerisindeyken komşu kadın kapısını vurmuştu. Dodikte iz yapmıştı sadece. Kızdım zaten de.

Araç yıkarken sıkıntı yaratır mı acaba, yaptırdığım yer dönüş yapacaktı yapmadı henüz. Onarım tadilat gibi bir şey varsa. Komple çamurluk Ppf ücreti de tuzlu olur diye düşünüyorum.
Abi normalde kaliteli ppf lerde ısıtınca eski haline geri dönüyordu ama senin ppfinin çizilen yada bozulan yeri büyük sanırım onun ısıyla kendini toplayacağını sanmıyorum. Yeni bişey çıkmadıysa ppfe tamir tadilat ekleme gibi şeylerde yapılmıyor. Tek parça tekrardan kaplanacak dediğin gibi biraz tuzlu olur. Sprey şişeye su alıp o bölgeye su sık bakalım içeri su alıyormu bi dene.

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Abi normalde kaliteli ppf lerde ısıtınca eski haline geri dönüyordu ama senin ppfinin çizilen yada bozulan yeri büyük sanırım onun ısıyla kendini toplayacağını sanmıyorum. Yeni bişey çıkmadıysa ppfe tamir tadilat ekleme gibi şeylerde yapılmıyor. Tek parça tekrardan kaplanacak dediğin gibi biraz tuzlu olur. Sprey şişeye su alıp o bölgeye su sık bakalım içeri su alıyormu bi dene.
Direkt boya açık hocam. Isırınca bilmiyorum. Yaptırdığım yere ilerleyen zamanda gidince tekrardan görüşeceğim.

cyberthereaper

Çaylak Detaycı
Üye
İl
hatay
vitez kutusunun yanından trim sesi geliyordu. Bende würth slikon bazlı sprey kullandım. Vitez kolunun yan tarafındaki plastiğe de ister istemez sıçradı. Orayı sildim ama orası daha siyahlaştı ve parlaklaştı. Normalde orası biraz daha gri gönürdü. Şimdi o siyahlık gitmiyor niyese. Burayı eski haline nasıl çevirebilirim. Önerisi olan varsa paylaşabilir mi?

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
vitez kutusunun yanından trim sesi geliyordu. Bende würth slikon bazlı sprey kullandım. Vitez kolunun yan tarafındaki plastiğe de ister istemez sıçradı. Orayı sildim ama orası daha siyahlaştı ve parlaklaştı. Normalde orası biraz daha gri gönürdü. Şimdi o siyahlık gitmiyor niyese. Burayı eski haline nasıl çevirebilirim. Önerisi olan varsa paylaşabilir mi?
Apc ile temizlemeyi denediniz mi, denemediyseniz apc ile temizlik sonrası, nemli bir bezle üstünden durulama amaçlı geçin düzelir yüzey. Silikon sprey kalmıştır orda apc vb yağ alıcı bişi olmazsa parlak durur.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende sunroof fitiline silikon sprey sıkarken yanlışlıkla sunroofdan içeriye sprey sıktım, benzer şekilde vites çevresindeki siyah plastiklerde parlak görüntü oluştu. KC GS ile temizledim

cyberthereaper

Çaylak Detaycı
Üye
İl
hatay
Bende sunroof fitiline silikon sprey sıkarken yanlışlıkla sunroofdan içeriye sprey sıktım, benzer şekilde vites çevresindeki siyah plastiklerde parlak görüntü oluştu. KC GS ile temizledim
Hocam koch chime green stardan bahsediyorsunuz galiba? Bide tablet ekranın üstüne de çok az sıçramıştı. Tablet ekranı sonradan taktırdığım için üst plastiğinde trim sesi var diye sıkınca aktı ve tabletin üzerinde kibrit kutusu kadar daha siyah görünüyor ekran. Onu da temizler mi?

cyberthereaper

Çaylak Detaycı
Üye
İl
hatay
Apc ile temizlemeyi denediniz mi, denemediyseniz apc ile temizlik sonrası, nemli bir bezle üstünden durulama amaçlı geçin düzelir yüzey. Silikon sprey kalmıştır orda apc vb yağ alıcı bişi olmazsa parlak durur.
Denemedim. Önerdiğin fazla pahalı olmayan bir ürün var mı? Bi de wd-40 da böyle şeyleri temizleyebilirmiş. Fakat plastiğe zarar verir mi bilemedim

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam koch chime green stardan bahsediyorsunuz galiba? Bide tablet ekranın üstüne de çok az sıçramıştı. Tablet ekranı sonradan taktırdığım için üst plastiğinde trim sesi var diye sıkınca aktı ve tabletin üzerinde kibrit kutusu kadar daha siyah görünüyor ekran. Onu da temizler mi?
Evet hocam doğrudur, bendeki spreyin sıçradığı kısım resimde görünen kol dayama ile vitesin arasındaki siyah mat plastik alanlar, koch chemie greenstar ile rahatça temizlemiştim.
Ekrana uygulayınca herhangi birşey olurmu bilemem.