Hızlı Soru - Cevap

Onre

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #22,761
Araç içi döşeme temizleyici tavsiyesi alabilir miyim ? K2 velor pro vardı elimde fakat soft bi ürün sanırım leke çıkarma konusunda hoşuma gitmedi. Sık sil şeklinde olması gerekiyor çektirme imkanı maalesef yok :) k2 tapis köpük temizleyici ilgimi çekti

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Araç içi döşeme temizleyici tavsiyesi alabilir miyim ? K2 velor pro vardı elimde fakat soft bi ürün sanırım leke çıkarma konusunda hoşuma gitmedi. Sık sil şeklinde olması gerekiyor çektirme imkanı maalesef yok :) k2 tapis köpük temizleyici ilgimi çekti
Tapis deneyebilirsiniz güzel leke cıkartıyor

zcn06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bugün bir arkadaşımdan fusso coat aldım. Bölünmüş ürün biraz yumuşadı ezerek krem kutusuna koyarken bu geri bekleyince sertleşiyor mu bir zararı olur mu ?

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Roton daha kargo poşetinden çıkmadan bile kokuyordu hocam. O yönü beni çok rahatsız ediyor 1 litre kullandım onu da koku olayı sıkıntı benim için balkona koyuyordum ürünü o derece
Bulabilirseniz roton un kiraz kokulu versiyonundan alın, bende ondan var. Kiraz kokusu bi nebze bastırıyor o kötü kokuyu

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Bugün bir arkadaşımdan fusso coat aldım. Bölünmüş ürün biraz yumuşadı ezerek krem kutusuna koyarken bu geri bekleyince sertleşiyor mu bir zararı olur mu ?
Çok sıcak olmayan ılık bir suda bekletip dolaba koyarsanız formuna kavuşacaktır. Bu şekilde uygulasanızda bir sorun olmayacaktır.

mithatcann

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Herkese iyi forumlar dilerim.

2018 yılında yine ustadların tavsiyesi ile FK1000p almıştım , üzerine Auto Glym SRP uygulayıp finalize etmiştim. Tabi öncesinde Demir Tozu temizliği ve Kil uygulaması yapmıştım.

6 yıl öncesine ait bir fotoğraf...

Yeni bir araç aldığım için bagajımı güncellemek istiyorum. Maalesef birşey kalmadı elimde.

Forumu okudum direkt olarak ezbere iş yapıp hazır bilgiye ulaşmak yerine bir çok konuyu inceledim. Ama bu konu özelinde ustadların tavsiyesini almak isterim.

Araç yüzeyine pasta makinem var ancak pasta uygulamayacağım. Daha pratik daha profesyonellik gerektirmeyen ürünler olsun istiyorum.

İhtiyacım olan şeyleri biraz da işlem sırasına göre yazmak istiyorum;

1. Demir Tozu Temizleyici + Jant Temizleyici
  2. Kil
  3. Yüzey Temizleyici (Eğer gerek varsa wax öncesi)
  4. Wax
@Sefa46 Sefa Bey'in yakın tarihli incelediği ve benim de dikkatimi çeken K2 Markasinin Proton ürünü var. Dayanıklılık açısından Soft99 var, parlaklık iyi olmasa da.
3M, Turtle Wax, Deturner, Meguiars, bir sürü markanın ürünü var. Açıkçası neyi seçmek gerekir ve doğru olur bilemiyorum. Geçmiş dönemde FK1000p alıp üzerine AG Srp uyguladığımda öçok memnun kalmıştım.
  1. Lastik Parlatıcı + Lastik Aplikatör (elleri kirletmeyen : )) ) 5'ten devam etmiyor araya yorum yazdığım için.
  2. İç Temizleyici (Koltuklar ve araç içi bej bazen bir iz oluyor birşey oluyor rahat rahat silmek ve lekeleri güzelce çıkarmak için bagajda olsa iyi olur.)

Kısacası ihtiyaçlarım bunlar.

Hala daha Zymöl deri koruyucu ve temizleyicilerim duruyor birşey olmamış.
Chemical Guys ve Meguiars Water Magnet bezlerim var.
Gyeon Yağmur Kaydırıcı var.
Valet Pro fırçalarım var.
GYEON Q² Leather Shield var.
Atas Idrolak Konsantre Hızlı Cila var. (Islak Kullanım)

Şimdiden herkese desteği için teşekkür ederim, yeni aracın heyecanıyla güzel ürünler almak istiyorum. Herkese çok çok selamlar.

İyi çalışmalar ve hayırlı işler.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hızlı cila uygularken önce cila beziyle yayıp sonra baldwipe ile mi silmeliyim yoksa tam tersi mi?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Sağ çamurluk Ppf li yerde kapı izi var. Yarım cm gibi yeri kopmuş kopan yerin sağ tarafına doğru büzmüş gibi. O şekilde kullanmak sıkıntı yaratır mı ? Açılma vs olur mu?

celalcan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben detay ürünleri almak istiyorum da nerden alsam bilemedim deneyimlediğiniz veya bildiğiniz ürünler varsa tavsiyelerinizi bekliyorum ihtiyacım olan detay ürünleri;

Kurulama havlusu alıcam bu ince olanlar var onlardan almayı düşünüyorum resim olarak ekliyicem.
Kuruladıktan sonrada iz vs. kalırsa diye ince bir havlu alcam hem camları silerim hemde, kalan nemli yerleri almak için.
Jant fırçası alcam onunda resmini açıklamaya eklicem nasıl bir şey istediğimi.
Son olarakta lastik aplikatörü alıcam bu hex aplikatörler çok iyi duruyor ama Türkiye'de yok sanırım

Tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.