Merhabalar,
Herkese iyi forumlar dilerim.
2018 yılında yine ustadların tavsiyesi ile FK1000p almıştım , üzerine Auto Glym SRP uygulayıp finalize etmiştim. Tabi öncesinde Demir Tozu temizliği ve Kil uygulaması yapmıştım.
6 yıl öncesine ait bir fotoğraf...
Yeni bir araç aldığım için bagajımı güncellemek istiyorum. Maalesef birşey kalmadı elimde.
Forumu okudum direkt olarak ezbere iş yapıp hazır bilgiye ulaşmak yerine bir çok konuyu inceledim. Ama bu konu özelinde ustadların tavsiyesini almak isterim.
Araç yüzeyine pasta makinem var ancak pasta uygulamayacağım. Daha pratik daha profesyonellik gerektirmeyen ürünler olsun istiyorum.
İhtiyacım olan şeyleri biraz da işlem sırasına göre yazmak istiyorum;
- Demir Tozu Temizleyici + Jant Temizleyici
- Kil
- Yüzey Temizleyici (Eğer gerek varsa wax öncesi)
- Wax
@Sefa46 Sefa Bey'in yakın tarihli incelediği ve benim de dikkatimi çeken K2 Markasinin Proton ürünü var. Dayanıklılık açısından Soft99 var, parlaklık iyi olmasa da.
3M, Turtle Wax, Deturner, Meguiars, bir sürü markanın ürünü var. Açıkçası neyi seçmek gerekir ve doğru olur bilemiyorum. Geçmiş dönemde FK1000p alıp üzerine AG Srp uyguladığımda öçok memnun kalmıştım.
- Lastik Parlatıcı + Lastik Aplikatör (elleri kirletmeyen : )) ) 5'ten devam etmiyor araya yorum yazdığım için.
- İç Temizleyici (Koltuklar ve araç içi bej bazen bir iz oluyor birşey oluyor rahat rahat silmek ve lekeleri güzelce çıkarmak için bagajda olsa iyi olur.)
Kısacası ihtiyaçlarım bunlar.
Hala daha Zymöl deri koruyucu ve temizleyicilerim duruyor birşey olmamış.
Chemical Guys ve Meguiars Water Magnet bezlerim var.
Gyeon Yağmur Kaydırıcı var.
Valet Pro fırçalarım var.
GYEON Q² Leather Shield var.
Atas Idrolak Konsantre Hızlı Cila var. (Islak Kullanım)
Şimdiden herkese desteği için teşekkür ederim, yeni aracın heyecanıyla güzel ürünler almak istiyorum. Herkese çok çok selamlar.
İyi çalışmalar ve hayırlı işler.