Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #22,861
Teşekkür ederm hocam, senin ve @tolgabasak91 hocamın önerisi ile bu üründe karar kıldım. Jel şeklinde istememe nedenim tamamen sarpın uygulamasında yaşadığım eziyet. Sen öyle uygulaması rahat yapış yapış değil değince az olsun rahatladım. En yakın sürede temin edeceğim. Teşekkürler
Darkside cok başarılı ürün sarfiyatıda az ama fiyat konusunda cidden çok pahalı 500 ml i parlatanadamlarda 580 tl üstüne 100 tl kargoyla 680 tlye geliyor 480 tlye cilakutusundan deturner creamy tire dressing bakabilirsiniz foruma özel %10 indirimde var aklınızda bulunsun yine tercih sizindir

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Darkside cok başarılı ürün sarfiyatıda az ama fiyat konusunda cidden çok pahalı 500 ml i parlatanadamlarda 580 tl üstüne 100 tl kargoyla 680 tlye geliyor 480 tlye cilakutusundan deturner creamy tire dressing bakabilirsiniz foruma özel %10 indirimde var aklınızda bulunsun yine tercih sizindir
Onada bakacağım. Foruma özel indirimi nasıl kullanacağım Emir kardeşim

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Emir Deturner plastik aksamlarda kullanmaya uygun mu?

Blow

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Sarp lastik parlatıcım bitmek üzere. Değişik birşeyler deneyeyim diyorum. Jel formunda ürünler yapış yapış olmasından artık jel ürünleri kullanmak istemiyorum.
Kullanım kolaylığı ve mat finishi bir ürün denemek istiyorum. K2 Bold kullananlar memnun mu? Daha önce arkadaşımla ortak kullanmak için VP black to future kullanmıştık hem plastiklerde hem lastiklerde dayanım olarak çok çok memnunduk ama onun fiyatıda tuzlanmış birde farklı birşey denemek istedim.. Magic dressing ömrü kısa. Sprey olur, krem formunda olur. Ne önerirsiniz?
Bende darkside tavsiye ederim endurance gibi sıçramada yaşamadım, temiz lastikte 1 hafta net kalıcılığı var

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
[QUOT
Seramiği perdeleme konusunu hiç bilmiyorum seramikli aracımız olmadı daha önce aslında olduda bayide yapılan kalitesiz seramiklerdendi dayanmadı bile
@Sefa46 hocam butterfly seramik üzerine VONİXX BLEND BLACK EDİTİON CERAMİC , CARNAUBA SPRAY WAX kullansak nasıl bir sonuç alırız. Şu ürünü kullanmak için seramiğin etkisinin azalmasını beklemek istemiyorum. Siyah araçtaki parlaklığını da oldukça merak ediyorum. Yapsak mı bi çılgınlık :partix::partix:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
[QUOT

@Sefa46 hocam butterfly seramik üzerine VONİXX BLEND BLACK EDİTİON CERAMİC , CARNAUBA SPRAY WAX kullansak nasıl bir sonuç alırız. Şu ürünü kullanmak için seramiğin etkisinin azalmasını beklemek istemiyorum. Siyah araçtaki parlaklığını da oldukça merak ediyorum. Yapsak mı bi çılgınlık :partix::partix:
Olur hocam kullanabilirsin Si02 içerikli :)

frugasmis

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba dostlar aracımın yan camlarında kireç lekeleri var, aracı aldığımda da vardı kil vs denedim çıkartmadı. Selsil ile camın bir bölgesini çıkartabildim ama işlem zor ve uzun sürüyor. Bildiğiniz lekeler cama işlenmiş gibi. Ne önerirsiniz dostlar?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba dostlar aracımın yan camlarında kireç lekeleri var, aracı aldığımda da vardı kil vs denedim çıkartmadı. Selsil ile camın bir bölgesini çıkartabildim ama işlem zor ve uzun sürüyor. Bildiğiniz lekeler cama işlenmiş gibi. Ne önerirsiniz dostlar?
İşlenmiş leke için tek öneri ve çözüm Polisajdir hocam cam a polisaj yapin veya yaptirin herhangi bir detay ürünü vs alip kendinizi yormayin hicbirseye yaramayacaktir.

Bozoguz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar, Spta 125mm oribtal polisaj makinesi aldım. Aracımda hareler ve kılcal çizikler çok fazla. Boya yüzeyinde tırnak girecek kadar derin çizikler hiç yok sadece yüzeysel mevcut. İşlem sırası nasıl olmalı, aklımdan geçen senaryo şu şekilde,
1-Demirtozu temizliği
2- Kil işlemi
3-temaslı yıkama
4- ipa ile temizleme
5- kağıt bant ile plastik aksamlarn ve trimlerin kapatılması

bu şekilde bir sıralama düşündüm, daha bilgili olan arkadaşlardan ricamdır. Acaba hangi ürünlerle devam edeyim.
Koch Chemie ürünlerini düşündüm, ağır/heavy pasta ile başlayıp sonra orta kat ve finish mi yapmalıyım. Hem ürün hem yöntem alternatiflerine açığım.

Teşekkür ediyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese selamlar, Spta 125mm oribtal polisaj makinesi aldım. Aracımda hareler ve kılcal çizikler çok fazla. Boya yüzeyinde tırnak girecek kadar derin çizikler hiç yok sadece yüzeysel mevcut. İşlem sırası nasıl olmalı, aklımdan geçen senaryo şu şekilde,
1-Demirtozu temizliği
2- Kil işlemi
3-temaslı yıkama
4- ipa ile temizleme
5- kağıt bant ile plastik aksamlarn ve trimlerin kapatılması

bu şekilde bir sıralama düşündüm, daha bilgili olan arkadaşlardan ricamdır. Acaba hangi ürünlerle devam edeyim.
Koch Chemie ürünlerini düşündüm, ağır/heavy pasta ile başlayıp sonra orta kat ve finish mi yapmalıyım. Hem ürün hem yöntem alternatiflerine açığım.

Teşekkür ediyorum.
Siralama.dogru 4 numaraya gerek yok hocam.

hüdaverdi

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar selamlar. Karbon motor içi dpf ve katalizör temizliği yaptıran veya bilgi sahibi olan arkadaşlar var ise faydası zararı hakkında bilgi verebilir mi?

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selamlar. Karbon motor içi dpf ve katalizör temizliği yaptıran veya bilgi sahibi olan arkadaşlar var ise faydası zararı hakkında bilgi verebilir mi?
Yaptırdığınız yer çok önemli, arkadaşım 1.6tdı passat a yaptırdı, yaptırdıktan sonra dpf arızasından kurtulamadı en son dpf yi komple boşalttırıp iptal etmek zorunda kaldı. Emme manifoldu, map sensörü, dpf, boğaz kelebeği, egr gibi sistemleri söktürüp ayrı ayrı temizlettirmeniz daha iyi olur. Hatta şunu söyleyim bazı yerler hava filtre kutusundan kimyasal sıkarak egr temizlediklerini söylüyor, o tür yerlerin önünden dahi geçmeyin.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Vonixx blend black edition siparişini geçtim arkadaşlar. Siyah renkte bakalım nasıl olacak. Pirouette ile kıyaslarız.
Uygulama olarak sarfiyat nasıl ?
Bildiğiniz gibi hızlı cilalar kaportaya fazla sürüldüğünde çok yoruyor parlatmasıda eziyet oluyor. Benim araçta büyük bir hayli, panel başına ne kadar püskürtme gerekli takribi olarak. Yoğunluk olarak Vonixx blend hiç kullanmadığım için bilemedim. Pirouetteyi biraz bekletsem sıkıntı yaşayabilirdim bezin kayganlığından hissettim. Mikrofiber aplikatör ile uygulama yapıyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Vonixx blend black edition siparişini geçtim arkadaşlar. Siyah renkte bakalım nasıl olacak. Pirouette ile kıyaslarız.
Uygulama olarak sarfiyat nasıl ?
Bildiğiniz gibi hızlı cilalar kaportaya fazla sürüldüğünde çok yoruyor parlatmasıda eziyet oluyor. Benim araçta büyük bir hayli, panel başına ne kadar püskürtme gerekli takribi olarak. Yoğunluk olarak Vonixx blend hiç kullanmadığım için bilemedim. Pirouetteyi biraz bekletsem sıkıntı yaşayabilirdim bezin kayganlığından hissettim. Mikrofiber aplikatör ile uygulama yapıyorum
Vonix blendin kıvamı koyu bizim aracın kaput biraz büyük ben 3 fıs sıkıp normal bezle yayıp buffing bezle parlatıyorum sarfiyatı kıvamı koyu olduğu için az çok güzel derinlik veriyor güzel hızlı ciladır dayanımına bakamadım. Kapı kısımlarına 1-1.5 fıs sıkıyorum.

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Vonix blendin kıvamı koyu bizim aracın kaput biraz büyük ben 3 fıs sıkıp normal bezle yayıp buffing bezle parlatıyorum sarfiyatı kıvamı koyu olduğu için az çok güzel derinlik veriyor güzel hızlı ciladır dayanımına bakamadım. Kapı kısımlarına 1-1.5 fıs sıkıyorum.
Teşekkür ederim Emir. Benim maksat desteklesin bide pirouetteyle de bir kıyaslayayım parlaklık açısından. Pirouettenin kayganlığı hoşuma gitmemişti parlaklık iyi olsada. Uygulama bittikten sonra bez akıp gitmedi mesela. Elinde pirouette yoksa bir uygulamalık göndereyim sana sende dene bakalım :)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Benim aracım da gümüş gri. Black edition olmayan vonixx blend ceramic carnauba spray wax uygun olur mu başka bir ürün mü bakmalıyım vonixx’ten