Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #22,921
Açıkçası eğer polisaj olmayacaksa kil eldiveni bana daha risksiz geliyor. Eğer ki illa olsun diyorsan VP turuncu kill kullanabilirsiniz yumuşaktır çiziği minumum dereceye düşürür. Ama maalesefki kil hertürlü ufak tefek kılcal çizikler bırakıyor. Hatta bir arkadaş sert kille denediğinde inanılmaz harelenme ve puslu bir görüntü elde etmişti. Kil eldivenide maalesef ki kill hamuru kadar temizleyici olmuyor. Bol bol kil kaydırıcı+ yumuşak kil ile bir panelde deneme yapıp uygulayabilirsiniz.
kil eldivenide gözle görülür şekilde çiziyor

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
kil eldivenide gözle görülür şekilde çiziyor
Emir'cim hangisini kullanmıştın acaba? Kil eldiveninde bir problem olmuş olabilir mi ? Önceki aracımı 2. el almıştım. O araca bir el attım. Kil eldivenim vardı (artık yok hanım yanlışlıkla atmış) panel başına şampuanlı kovaya daldırıp çıkarıyordum kil eldivenini. Üstüne de kil kayıdırıcı sıkıyordum ne olur olmaz. Neredeyse çiziksiz bitirmiştim işlemi.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Emir'cim hangisini kullanmıştın acaba? Kil eldiveninde bir problem olmuş olabilir mi ? Önceki aracımı 2. el almıştım. O araca bir el attım. Kil eldivenim vardı (artık yok hanım yanlışlıkla atmış) panel başına şampuanlı kovaya daldırıp çıkarıyordum kil eldivenini. Üstüne de kil kayıdırıcı sıkıyordum ne olur olmaz. Neredeyse çiziksiz bitirmiştim işlemi.[/QUO
Emir'cim hangisini kullanmıştın acaba? Kil eldiveninde bir problem olmuş olabilir mi ? Önceki aracımı 2. el almıştım. O araca bir el attım. Kil eldivenim vardı (artık yok hanım yanlışlıkla atmış) panel başına şampuanlı kovaya daldırıp çıkarıyordum kil eldivenini. Üstüne de kil kayıdırıcı sıkıyordum ne olur olmaz. Neredeyse çiziksiz bitirmiştim işlemi.
Kararsız kaldım şimdi açıkçası aracın kil zamanı gelmiş yüzey pütürlü hissettiriyor ama çizmek de istemiyorum gümüş gri renk

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
hızlı cila için ne önerebilirsiniz?
Foam lance ile kullanmak istiyorum
Polytop hybrid sealer maximus deneyebilirsiniz. 1/100 oranında seyreltiliyor. KC PW ayarında performansı var. Daha ucuz alternetif Atas Idrolak, fakat diğerleri kadar iyi gelmedi bana. Islak cilanın nirvanası Gyeon Wet Coat'tur aslında. Bunun konstanre hali (Essence) var ama stoklarda yok. Normal versiyonu da çok pahalıya geliyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Çinden almıştım benimki dandikti ama kil ürünlerinin hiçbiri güven vermiyor bana bence şampuanlu suya daldırıp yapıyordum içiine ekstra seramik şampuanı koymuştum kayganlıgı arttırsın diye ama fayda etmedi

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan

Arkadaşlar iyi akşamlar. Pet kurutma makinesi olarak geçen bi ürünüm mevcut aracı kurulamak için kullandığım üründü. İşaretlediğim yerdeki parça yarım ay şeklinde klips mantığıyla kullanılan cihaz ve hortum bağlantısını kitleyen bi üründü ama geçenlerde takıp çıkarma esnasında bu parçayı çatlattım. Amazon aliexpress temu gibi yerlerde yedek parça olarak bulamadım. Nasıl bi yol izlemek gerekir yerindeyken japonla sağlamlaştırmak mı lazım bu ürünü kendi imkanlarımla 3d yazıcı tarzı bi şeyle yenisini mi yaptırmak gerekir bi fikir almak istedim

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba keyifli forumlar
Arkadaşlar aracımda yıkama öncesi marşpiyel altı ve arka tamponun alt kısımları için sprey şişede K2 bora kullanıyordum. Üründen çok az kalmış bitmek üzere, önerebileceğiniz farklı bi ürün varmıdır.
Şunu ekleyim, ürünü marşpiyelde ve arka tamponda kullanıyorum, marşpiyelde yoldan sıçrayan kirler çok ağır oluyor. Arka tamponda ise aracımda partükül filtresi olmamasından kaynaklı, yıkamadan 10-15 gün sonrasında hafifden kara duman lekesi oluşuyor. O lekeyide k2 bora sprey şişede 1/10 oranla temassız şekilde anca çıkarabiliyorum. Hatta mümkünse k2 boradan daha etkili sprey şişede kullanabileceğim ürün tavsiyesi daha iyi olur. Wax a dokunması hiç sorun değil, her yıkama sonrası sprey wax kullanıyorum.

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
İç temizlikte detaylı temizlik yapabilmek için hava tabancası ve tornador ile kullanmak için bir kompresör arayışım var. Ancak hangi marka ve özelliklere sahip olması gerektiğinden emin değilim. Özellikle tornador hava aparatıyla kullanmak için ürün ve marka önerebilirseniz çok sevinirim.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Auto Brite Magifoam tavsiye ederim. elinizde apc varsa tekrar şampuan almadan apc ile de deneyebilirsiniz daha ekonomik olur.

muratcanylz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
herkese iyi forumlar siyah metalik aracım için fireball grace aldım bunun devamlılığını sağlayacak,tazeleyecek ya da üzerine ilave olarak herhangi bi ürün öneriniz var mıdır

muratcanylz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
ve bir de şuan koch pw kullanıyorum poşytop macimusa geçmeyi düşünüyorum önerir misiniz yada siz hangisini önerirsiniz bunlardan başka hızlı cila öneriniz varsa o da olur

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
herkese iyi forumlar siyah metalik aracım için fireball grace aldım bunun devamlılığını sağlayacak,tazeleyecek ya da üzerine ilave olarak herhangi bi ürün öneriniz var mıdır
Selamlar. Sık sil tarzı ürünlerde destekleyici ürün kullanmak biraz garip olur. Katı wax, seramik gibi ürünleri destelemek biraz daha mantıklıdır ancak sık sil ürünler pratik olduğu için onların destekleyen bir ürün kullanana ben henüz denk gelmedim. Grace gibi ürünleri desteklemek yerine direkt aynı işlemi baştan uygulamanız daha sağlıklı olur. Örnek vermek gerekirse benim aracımda seramik kaplama var. 3 yıkamada bir fireball pirouette ya da Vonixx blend sio2 ile destekliyorum çünkü altında güçlü bir katman var, böyle düşünebilirsiniz.

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Orta fiyatlı lastik temizleyici ne önerirsiniz? Apc yetersiz kalıyor kahverengileşme tekrardan oluyor
Lastikteki kahverengileşme yapısındaki bir malzemeden kaynaklanır. Bu arada Apc‘nin çıkaramadığını lastik temizleyici de çıkaramaz, ki zaten kir değil o. Kahverengileşmenin çözümü lastik parlatıcıdır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bu tarz köpük pompası bilen varmı 500-1000 ml şişelerde boş şişe olmasına gerek yok bu başlıkla gelen ürünlerde olabilir. CarPro ReTyre, Vonix Delet veya Apc de kullanmak için soruyorum

Son düzenleme:

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Aracın iç aksamları için( torpido, göğüslük,trimler,) kullanabileceğim sadece beze sık sil tarzı pratik bir ürün önerebilir misiniz?

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Aracın iç aksamları için( torpido, göğüslük,trimler,) kullanabileceğim sadece beze sık sil tarzı pratik bir ürün önerebilir misiniz?
hocam carpro innerqd yi araştırabilirsin. uğraşması zor geldiği zamanlarda onu kullanıyorum sık sil şeklinde antistatik özelliği mevcut

dogukan222

Çaylak Detaycı
Üye
İl
eskisehir
Herkese selamlar aracıma polisaj yapacağım , profesyonel değilim önce tüm parçalara 1. kat ağır pasta yaptıktan sonra mı 2. kata geçmeliyim yoksa, mesela kaputu 1. kat yaptım direk kaputta 2. kata mı geçmeliyim teşekkürler