Hızlı Soru - Cevap

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Öne çıkan konu #23,261

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar. Son zamanlarda uyguladığım kaportaya sık sil ürünlerde ufak tefek sorunlar yaşamaya başladım. Benden kaynaklı mı bilemedim size danışmak istedim. En son K2 reload uyguladım aracımın üstünde gölge gölge izler kaldı 1,2 güne geçti tabi ama böyle olunca istediğim parlaklığa ulaşamadım. Araç siyah renk olunca K2 reload uyguladığım zaman çok gözüme battı baya rahatsız etti. Kaputun bazı yerleri daha siyah bazı yerleri açık gölge gölge izler. Fotoğrafı çekmeyi atlamışım yoksa fotoğraftan daha iyi anlardınız. Cilayı bezle yayıyorum ve o an üstünde kuruyor buffing bezle fazlalıkları alamadan aracın üstüne yapışıyor gibi tam anlayamadım. Var mı bir fikri olan?
Hocam ürünün açıklamasında içinden çıkan aplikatöre 1-2 fıs sıkarak yayılmasını söylüyor. Sonrasında bez kullanılıyor. İlk yayma işi bezle yapılmayacak anladığım kadarıyla.

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selam herkese, aracımın ön camında rakam izi var, muhtemelen fabrika üretim aşamasında aracın camına mumla mı artık bilmiyorum sayı yazmışlar, bunu nasıl çıkartabilirim?

Ttfor1

Amatör Detaycı
Üye
İl
Denizli
Hocam ürünün açıklamasında içinden çıkan aplikatöre 1-2 fıs sıkarak yayılmasını söylüyor. Sonrasında bez kullanılıyor. İlk yayma işi bezle yapılmayacak anladığım kadarıyla.
Olabilir hocam. Sert bir ürün gibi geldi bana. Havalar 30'un altına düşmeden bir daha uygulayacağımı zannetmiyorum. Gönderilen aplikatör çok dandikti kullanmak istemedim o yüzden.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar. Son zamanlarda uyguladığım kaportaya sık sil ürünlerde ufak tefek sorunlar yaşamaya başladım. Benden kaynaklı mı bilemedim size danışmak istedim. En son K2 reload uyguladım aracımın üstünde gölge gölge izler kaldı 1,2 güne geçti tabi ama böyle olunca istediğim parlaklığa ulaşamadım. Araç siyah renk olunca K2 reload uyguladığım zaman çok gözüme battı baya rahatsız etti. Kaputun bazı yerleri daha siyah bazı yerleri açık gölge gölge izler. Fotoğrafı çekmeyi atlamışım yoksa fotoğraftan daha iyi anlardınız. Cilayı bezle yayıyorum ve o an üstünde kuruyor buffing bezle fazlalıkları alamadan aracın üstüne yapışıyor gibi tam anlayamadım. Var mı bir fikri olan?
roload vb. sio2 ürünlerde, (en azından öyle olduğunu iddia edenler :) ) kullanacağınız kadarını bir miktar sulandırablirsiniz. İkinci yol, nemlendirilmiş mf pede sıkıp araca eşit yayıp sonra silebilirsiniz. birkaç sene önce bu yöntemi söylemiştik herkes kullanmaya başlamıştı, Konular arkada kaldıkça forum kendini tekrar ediyor artık :) Kolay gelsin iyi detaylar

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar forumdaşlar. Arkadaşın arabasının ön camında, telefon tutucunun izi kalmış hatta biraz da akmış. Cam temizleme spreyi fayda etmemiş. Bunu temizlemenin bir yolu var mıdır?

serbest resımler kolay
çok az pasta dokundurun elle, sonra standart cam temizleme prosedürü. Hiçbir şey kalmaz

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Berke yazmıştım tekrar yazayım aklıma birşey takılıyor. O ürün plastik yenilemek için üretilmiş biz sürekli kullanırsak bi zararı olurmu?
sonuçta plastik için özel üretilmiş bir ürün o yüzden problem olacağını zannetmiyorum. çok aklına takıldıysa parlatanadamları arayıp sorabilirsin bilgi vereceklerdir.

onurkarabulut

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar siyah aracım için fusso coat almayı düşünüyorum koyu renk versiyonunu, avrupa ve diğer versiyon arasında fark varmı hangisini almalı ?

lafons

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese günaydın, lastik parlatıcı en uygun fiyatı bu sitede buldum, güvenilir mi, daha önce alışverişiniz oldu mu?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese günaydın, lastik parlatıcı en uygun fiyatı bu sitede buldum, güvenilir mi, daha önce alışverişiniz oldu mu?

Yetkili satıcısından almaya çalışın horizon as den ve bu paraya endurance indirim dışında çok zor normal fiyatı 700 tl ve site hiç güvenli durmuyor url kısmındada güvenli değil diye yazıyor zaten

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba,
Marolex 3000 pompa kullanıyordum 1.5 sene içinde bozuldu. Tekrar bir pompa arayışındayım aslında marolexten memnundum 1.5 lt su + 60 ml ürün şeklinde kullanıyordum.
Tekrar marolex mi alayım, IK Foam'a mı bakayım onun kapasitesi 2 lt olması bir soru işareti benim için çünkü benzinlikte yıkıyorum aracımı ve 1.5 lt ürünün tamamını kullanıyordum.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba,
Marolex 3000 pompa kullanıyordum 1.5 sene içinde bozuldu. Tekrar bir pompa arayışındayım aslında marolexten memnundum 1.5 lt su + 60 ml ürün şeklinde kullanıyordum.
Tekrar marolex mi alayım, IK Foam'a mı bakayım onun kapasitesi 2 lt olması bir soru işareti benim için çünkü benzinlikte yıkıyorum aracımı ve 1.5 lt ürünün tamamını kullanıyordum.
Benim marolexte yaklaşık 1.5-2 senelik ve artık köpüğü yapan süngeri iyice tıkandı yogunluğunun azaltan uçla değitirdiğim halde hala tıkanıyor sanırım marolexlerin ömrü en fazla 2 yıl. Her yıkama sonrası temiz suyla devirdaim yapardım bide.
Elektrikli pompa cıktı isterseniz bi bakın elektrikli istemezseniz bence ik foam daha iyidir gibi geliyor bana atımı daha yumuşak ve videolarda gördüğüm kadarıyla ik foamı daha az pompalıyorlar oda sanırım şişesinin hacmiyle alakalı marolex 3 litre olunca bi hayli pompalamak gerekiyor. Az önce paspas temizliğinde şişenin dibindeki sampuanı değerlendireyim dedim dibinde az olunca cok kez pompalamama rağmen doğru düzgün atım yapmıyordu.

tolgabasak91

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Keşan
Merhaba,
Bende ik foam var 2,5 senedir kullanıyorum r sorun yaşamadım. Ama ben aracı köpüklemek içi değil sadece jantlarda kullanıyorum. Biraz sizi yorabilir bir kez benzinlikte o şekilde yıkamak zorunda kaldım baya bi kol kası yaptırıyor :) köpük atımı için üstüne tanımam ama