Hızlı Soru - Cevap

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Öne çıkan konu #23,401
Keşke bizim aracın garantisi bitsede bizde kendi istediğimiz gibi yağ bakımını yapabilsek yetkili servise götürünce hazneden açık yağ koyup gönderiyorlar
Benim aracım 2019 model sadece ilk yıl haric devamın da sürekli Doğuş Oto'ya bakıma giderken yağı kendim getiriyorum, Bunu çevremde ki arkadaşlar da böyle yapıyor Doğuş Otoda şimdiye kadar sorun çıkartmadılar bize. CC var 2016 model garanti süresi bitmiş olsa da yetkili servis bakımlı her yıl aksatmadan yağımızı alır gideriz Ankara Doğuşa :)

sajmora98

Usta Detaycı
Üye
İl
Kastamonu
Teşekkürler hocam ince detaylar ve bilgilendirme için bildiğimden şaşmadan liqui moly’den devam edeceğim. Balata ve diskler için ne kullanıyorsunuz orijinal vag parça fiyatları bana çok fahiş geliyor özellikle filtre grubu 6 bin lira civarı man grubu 2 bin tl bile değilken
Benim aracım garaj arabası daha 33 bin km de o yüzden orjinall disk balata değişcek kadar olmadı ama abilerimin araçlarında Ate Ceramic balata kullanıyor fren performansının yanında özellikle bizim gibi detaycılar için jantlara balata tozu neredeyse yok denecek kadar az. Bunu 4.500km'lik bir sürüşten sonra da denedi hiç balata tozu oluşmuyor diyebilirm jantlar tertemiz kalıyor ve ötme gibi klasik balata sorunlarını kesinlikle yaşamazsınız ama fiyat olarak piyasda en pahalı ürünlerden biri ATE Ceramic serisi. Disk olarak da Ate veya Zimmerman tavsiye ederim. Bu tavsiyelerim sizin servis fiyatlarından belki biraz daha yüksek fiyatlara gelebilir ama kaliteli oldukları için tecrübe ettiğimiz için önerebilirim. Servisin taktıklarından kesinlikle iyidir.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Benim aracım 2019 model sadece ilk yıl haric devamın da sürekli Doğuş Oto'ya bakıma giderken yağı kendim getiriyorum, Bunu çevremde ki arkadaşlar da böyle yapıyor Doğuş Otoda şimdiye kadar sorun çıkartmadılar bize. CC var 2016 model garanti süresi bitmiş olsa da yetkili servis bakımlı her yıl aksatmadan yağımızı alır gideriz Ankara Doğuşa :)
Daha önce teklif ettim orjinali neyse onu koymak zorundalarmış herhangibi sorunda araç garanti dışı kalabilirmiş :) Yersek :) Maksat fazla para kazanmak

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese iyi pazarlar iki sorum olucak bilenler cevaplarsa çok mutlu olurum.
1-) Ses sistemi için hangi kabloları tercih etmeliyim aklımda for-x in 2ga mavi kablosu var şöför koltuk altından aküye sanırım 2-3 metre yetecektir. Amfiden hoparlöre gidicek kablolar için hangi kabloyu tercih etmeliyim?
2-) Marolex pompanın hava pompalayan sapı kırıldı kurtarabilirmiyiz bu pompayı?

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
1-) Ses sistemi için hangi kabloları tercih etmeliyim aklımda for-x in 2ga mavi kablosu var şöför koltuk altından aküye sanırım 2-3 metre yetecektir. Amfiden hoparlöre gidicek kablolar için hangi kabloyu tercih etmeliyim?
Hocam bende marolex köpük yapan pompa alma arefesindeyim. Kwazar la arasında kaldım. Marolex in dayanımı nasıl memnun usınuz

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Değerli arkadaşlar auto brite citrus wash ön yıkama için köpük yapan pompa alamayı düşünüyorum. Marolex ve kwazar arasında kaldım. Bir tavsiyeniz olur mu acaba

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Hocam bende marolex köpük yapan pompa alma arefesindeyim. Kwazar la arasında kaldım. Marolex in dayanımı nasıl memnun usınuz
Kwazara göre marolex bin kat daha iyidir kwazarı hiç beğenmiyorum düzgün köpük atmıyor marolexin köpük atımı cok iyidir haznesi geniştir. Pompayla işim bittiğinde güzelce yıkar içinde temiz suyu devirdaim yaparım hortumun içleri temiz kalsın tıkamasın diye 2 sene sonra artık pompa tıkanmaya başladı bütün uçları kullandım hepsi tıkama yaptı en son yıkamamdada hava pompalama sapı kırıldı. Sanırım bir sonraki tercihim ya elektrikli köpük atan pompa olacak çinden yada ik foam pro 2

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Kwazara göre marolex bin kat daha iyidir kwazarı hiç beğenmiyorum düzgün köpük atmıyor marolexin köpük atımı cok iyidir haznesi geniştir. Pompayla işim bittiğinde güzelce yıkar içinde temiz suyu devirdaim yaparım hortumun içleri temiz kalsın tıkamasın diye 2 sene sonra artık pompa tıkanmaya başladı bütün uçları kullandım hepsi tıkama yaptı en son yıkamamdada hava pompalama sapı kırıldı. Sanırım bir sonraki tercihim ya elektrikli köpük atan pompa olacak çinden yada ik foam pro 2
İki sene çok az dayanmış hocam. Şarjlı olanlar çabuk bozulacakmış gibi geliyor bana bir türlü güvenemiyorum. İk foam pro 2 nasıl acaba sizin bilginiz var mı

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İki sene çok az dayanmış hocam. Şarjlı olanlar çabuk bozulacakmış gibi geliyor bana bir türlü güvenemiyorum. İk foam pro 2 nasıl acaba sizin bilginiz var mı
Atım olarak hemen hemen aynılar galiba ama ik nin haznesi küçük ve haznesi küçük olduğundan daha az atım süresi var onun dışında pek farkları yok fiyat olarak fln hemen hemen aynılar. isterseniz ik foam pro 2 hava kompresor baglantılı alıp yanına birtane kablosuz hava pompası alıp hızlıca atım yapabilirsiniz.

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Değerli arkadaşlar auto brite citrus wash ön yıkama için köpük yapan pompa alamayı düşünüyorum. Marolex ve kwazar arasında kaldım. Bir tavsiyeniz olur mu acaba
Bende kwazar ın 2 lt lik pompası ve ik foam pro 2 var, ikisini de mofiye edip şarjlı hava pompası ile kullanıyorum.
Kwazar köpük olarak çok tatmin etmez ama onu ben ön yıkama ürünü uygulamak için kullanıyorum, citrus pre wash da çok köpürmesine gerek yok, önemli olan aracın her yerine yayıp biraz çalışması için beklemek. Kwazarı yaklaşık 7 senedir kullanıyorum, ne bakım yaptım ne de dikkat ettim ama hala ilk gün gibi çalışıyor.
ik foam pro 2 ile Plus olanı arasında kalmıştım, Plus için sırf sibop var diye fiyat farkı çok çıkıyordu, kendim sibop alıp taktım, xiaominin en son çıkan hava Kompresörü ile sorunsuz kullanıyorum.
Benim tavsiyem ik foam pro 2 olur. Haznesi küçük ama çok da büyük bir sorun değil, onun çözümü içinde 1.5 lt Pet şişeye karışımı hazırlayıp yanınızda götürürseniz, takviye yaparsınız..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Bende kwazar ın 2 lt lik pompası ve ik foam pro 2 var, ikisini de mofiye edip şarjlı hava pompası ile kullanıyorum.
Kwazar köpük olarak çok tatmin etmez ama onu ben ön yıkama ürünü uygulamak için kullanıyorum, citrus pre wash da çok köpürmesine gerek yok, önemli olan aracın her yerine yayıp biraz çalışması için beklemek. Kwazarı yaklaşık 7 senedir kullanıyorum, ne bakım yaptım ne de dikkat ettim ama hala ilk gün gibi çalışıyor.
ik foam pro 2 ile Plus olanı arasında kalmıştım, Plus için sırf sibop var diye fiyat farkı çok çıkıyordu, kendim sibop alıp taktım, xiaominin en son çıkan hava Kompresörü ile sorunsuz kullanıyorum.
Benim tavsiyem ik foam pro 2 olur. Haznesi küçük ama çok da büyük bir sorun değil, onun çözümü içinde 1.5 lt Pet şişeye karışımı hazırlayıp yanınızda götürürseniz, takviye yaparsınız..

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İk foam pro 2 ve k2 bora siparişi verdim. Flowey b33 , auto brite citrus wash arasında kalmıştım ama ani bir fikir değişikliği ile bora ve ik foam 2 aldım . Gelsin bakalım umarım memnun kalırım özellikle kışın@emirhaneness,

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
İk foam pro 2 ve k2 bora siparişi verdim. Flowey b33 , auto brite citrus wash arasında kalmıştım ama ani bir fikir değişikliği ile bora ve ik foam 2 aldım . Gelsin bakalım umarım memnun kalırım özellikle kışın@emirhaneness,
Abi hayırlı olsun memnun kalacaksındır pompada güzel tercih yapmışsın borada fiyatına göre tatmin edecektir güzel günlerde kullanman dileğiyle

AGK

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Edirne
Merhaba iyi forumlar
Arabamın ikinci sahibiyim ilk sahibi galiba ağaç altında muhafaza etmiş arabayı ( benim düşüncem öyle) . Emin olmamakla beraber reçine lekeleri olduğunu düşünüyorum. Bu lekeleri araştırmalarıma göre kill ile çıkartmam gerektiğini anladım, peki kill uygulamasından sonra neler yapmam gerekiyor. Matlastığını okudum boyanın sadece cila yapmam yeterli mi olur pasta gerek varmı? 2020 model aracım

hızlı resim indir

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba iyi forumlar
Arabamın ikinci sahibiyim ilk sahibi galiba ağaç altında muhafaza etmiş arabayı ( benim düşüncem öyle) . Emin olmamakla beraber reçine lekeleri olduğunu düşünüyorum. Bu lekeleri araştırmalarıma göre kill ile çıkartmam gerektiğini anladım, peki kill uygulamasından sonra neler yapmam gerekiyor. Matlastığını okudum boyanın sadece cila yapmam yeterli mi olur pasta gerek varmı? 2020 model aracım

hızlı resim indir
Kaliteli yumuşak kil kullanırsanız çok fazla çizilme yapmayacaktır onuda kapatıcı ozelliği olan waxlar kapatıyor fiyatı uygun olarak maxshine alabilirsiniz yumuşak kil işinizi görecektir.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
ses sistemi için cevap veriyorum forx güzel marka benim arabamdada aküden bagaja kadar forx var açık makaradan kablo alma ona dikkat et. markalı ve kapalı kablo al. 8ga kablo en incesi 4ga kablo orta kalınlık 2ga kablo en kalını kalınlığa göre akım dayanıklılığı vs artıyor 8ga tavsiye etmem 2ga da eğer arabaya 8-10 mid ve subwoofer koyma düşüncen yoksa gerek yok en ideali 4ga :) aküden şöför koltuğunun altına 3m fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum çünkü 5m aküden bagaja yeterli oluyor hatta fazla bile kalıyor.

AGK

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Edirne
Kaliteli yumuşak kil kullanırsanız çok fazla çizilme yapmayacaktır onuda kapatıcı ozelliği olan waxlar kapatıyor fiyatı uygun olarak maxshine alabilirsiniz yumuşak kil işinizi görecektir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için biraz baktım maxshine Türkiye de pek yok gibi abi nereden tedarik edebilirim

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
ses sistemi için cevap veriyorum forx güzel marka benim arabamdada aküden bagaja kadar forx var açık makaradan kablo alma ona dikkat et. markalı ve kapalı kablo al. 8ga kablo en incesi 4ga kablo orta kalınlık 2ga kablo en kalını kalınlığa göre akım dayanıklılığı vs artıyor 8ga tavsiye etmem 2ga da eğer arabaya 8-10 mid ve subwoofer koyma düşüncen yoksa gerek yok en ideali 4ga :) aküden şöför koltuğunun altına 3m fazlasıyla yeterli olur diye düşünüyorum çünkü 5m aküden bagaja yeterli oluyor hatta fazla bile kalıyor.
Berke teşekkür ederim o zaman 3mt 4ga benim işimi görecektir bende tanesi 100 rms 2 takım midrange koyacağım inşallah hertz marka kapalı olanlardan alıyorum. Peki amfiden hoparlöre giden kablolarda hangi modeli tercih etmeliyim?

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Marolex bugün evde yıkamadayken durduk yere başlığını pompadan fırlattı, xiaomi ile ortalama 45 basınç basıyorum hep aynı basıyorum. Ayrılmanın etkisiyle başlık bir yana, içindeki aparatları bir yana ayrıldı. Hepsini birleştirdim tekrar ancak şimdi de contası da kaybolmuş o ayrılmayla artık nereye gittiyse bulamadım :). Şimdi yedek parça siparişi vereceğim allahtan 60 liraymış birşey değil, IK foam plus ve xiaomi kullanıp bu tarz bir durum yaşayan oldu mu arkadaşlar. Duruma göre bu pompanın ömrü dolduğunda bende Ik foam plusa geçebilirim. Bu pompanın otomatik sıkma modu ve hacmi cazip gelmişti ve ben ararken ik foam plus stok değildi ancak bu hareketinden sonra benide düşündürmeye başladı.