Hızlı Soru - Cevap

Sytex

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #23,581
Merhabalar. Urun fiyatlarinin çok yüksek olasindan kaynaklı biraz daha f/p olan ürün arayisindayim. O yuzden sizlere danismak istedim.
1)Koltuklarda, kol dayamada, kapinin kumaş olan bolgelerinde hangi marka ve ürünü kullanmaliyim?
2)Torpido gibi yerlerde hangi temizlik ve bakım ürününü kullanmaliyim?
3)Hem koltuklarda hemde torpido da genel bir temizlik ürünü kullanabilir miyim? Varsa hangi ürün olabilir?
Geçen kol dayamayi silmek için hanimin zulasindan çocuğun giysilerinde kullandigi Glint marka bitkisel leke cikariciyi almistim. Yakalandim :) o yuzden ürün arayişindayim

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar ik foam pro 2 plus köpük pompasında kullanabileceğim şarjlı hava kompresörü öneriniz varmıdır. Forumda birkaç arkadaşla görüştüğümde xiaomi öneriyorlar ve memnunlar ancak xiaomi kompresörün 2. versiyonu fiyat olarak biraz tuzlu ve satıcıların birçoğu türkiye garantili ürün satmıyor. Basıncı sabit tutabilecek, yormayacak bi ürün arıyorum. Köpük pompası ve kompresör ikilisi kullanan arkadaşlar memnun kaldıkları ürünleri paylaşırsa sevinirim. Önceliğim türkiyeden satın almak, çin siparişi vermek istemiyorum.
Versiyon 1 den çok farklı değil. USB c girişi şarj hızlı bağlantı scooter modu eklenmiş. %25 hızlı şişirme sadece fark yaratır.

SM-S918B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

toprakyalin

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba,

Aracım 2020 toyota corolla doltuklar deri, sırtlıklar ve baş dayama yerleri kumaş. Kumaş kısımlar kirlendi. Elimde mevcut olan temizleme ürünleri Valet pro classic carpet cleaner, K2 tapis ve K2 velor.

Temizliği şu şekilde yapmayı planlıyorum: Koltukları süpürge ile çek, K2 tapis sık, K2 tapis kendi başlığı veya kumaş fırçası ile sil, akülü şarjlı matkap ucuna takacağım yumuşak temizleme fırçası ile baskı yapmadan geç, halı yıkama makinası ile kuru olarak çek. Sıralamam doğru mudur?

Birde aşağıdaki şarjlı matkabı alsam olur mu? Yoksa sizin fiyat/performans olarak bunu al diyeceğiniz başka bir ürün var mıdır? Yılda 4 kere kullanırım.

Son olarak şarjlı matkap ucu için hangi marka ve model temizlik fırçalarını taviye edersiniz? Ne almalıyım. Teşekkürler.

Şarjlı matkap

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Arkadaşlar ik foam pro 2 plus köpük pompasında kullanabileceğim şarjlı hava kompresörü öneriniz varmıdır. Forumda birkaç arkadaşla görüştüğümde xiaomi öneriyorlar ve memnunlar ancak xiaomi kompresörün 2. versiyonu fiyat olarak biraz tuzlu ve satıcıların birçoğu türkiye garantili ürün satmıyor. Basıncı sabit tutabilecek, yormayacak bi ürün arıyorum. Köpük pompası ve kompresör ikilisi kullanan arkadaşlar memnun kaldıkları ürünleri paylaşırsa sevinirim. Önceliğim türkiyeden satın almak, çin siparişi vermek istemiyorum.
Abi bende yeni İK Foam Pro 2 siparişi geçtim kompresör girişini kendim yapacağım elimde sibop vardı. Neutron marka almayı düşünüyorum 1000 tlye geliyor. Eğer daha iyi bir önerin varsa banada yazarsan cok sevinirim.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Abi bende yeni İK Foam Pro 2 siparişi geçtim kompresör girişini kendim yapacağım elimde sibop vardı. Neutron marka almayı düşünüyorum 1000 tlye geliyor. Eğer daha iyi bir önerin varsa banada yazarsan cok sevinirim.
Önce usams zb215 kompresöre baktım, o da fiyat olarak yüksek geldi. Neutron da favorilerimde ama karar veremedim ne alacağıma.

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Xiaomi şarjlı pompanın foam modu bulunuyor arkadaşlar. Bu özelliği biraz geç fark ettim şans eseri bir YouTube videosunda denk geldim. Bu mod sayesinde örneğin 45 psi ayarladınız, siz köpük yaparken basınç düştükçe kendisi algılayıp saniyesinde basınç vermeye devam ediyor böylece manual ikide bir tuşa basıp basınç vermenize gerek kalmıyor. Bir tuş kombinasyonuyla aktifleştiriliyor bu gizli özellik. Yeni seri cihazlarda mevcut eski modellerinde yokmuş sanırım.

Özelliği denedim çok verimli ve çok beğendim. Pompanın hep basınçlı kalmasını sağlıyor manual kullandığınızdaki aradaki basma kaybını ortadan kaldırıyor
Ek olarak IK foam 2 den çok memnunum marolex vardı ama foam 2 köpük kalitesi konusunda marolexin çok önünde bence. Sadece hacim açısından marolex özlenebilir, marolex ile aracı iki kere prewash yapabiliyordum, ik ile bir taneyi görüyorum ancak kafa kafaya yetişiyor.

merak eden arkadaşlar için
https://youtube.com/shorts/SurSSic2fM0?si=PVJyrj-98GKqAvVZ

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Xiaomi şarjlı pompanın foam modu bulunuyor arkadaşlar. Bu özelliği biraz geç fark ettim şans eseri bir YouTube videosunda denk geldim. Bu mod sayesinde örneğin 45 psi ayarladınız, siz köpük yaparken basınç düştükçe kendisi algılayıp saniyesinde basınç vermeye devam ediyor böylece manual ikide bir tuşa basıp basınç vermenize gerek kalmıyor. Bir tuş kombinasyonuyla aktifleştiriliyor bu gizli özellik. Yeni seri cihazlarda mevcut eski modellerinde yokmuş sanırım.

Özelliği denedim çok verimli ve çok beğendim. Pompanın hep basınçlı kalmasını sağlıyor manual kullandığınızdaki aradaki basma kaybını ortadan kaldırıyor
Ek olarak IK foam 2 den çok memnunum marolex vardı ama foam 2 köpük kalitesi konusunda marolexin çok önünde bence. Sadece hacim açısından marolex özlenebilir, marolex ile aracı iki kere prewash yapabiliyordum, ik ile bir taneyi görüyorum ancak kafa kafaya yetişiyor.

merak eden arkadaşlar için
https://youtube.com/shorts/SurSSic2fM0?si=PVJyrj-98GKqAvVZ
Xiaominin özelliği çok iyiymiş büyük kolaylık saglayacaktır o özellik ama diğer pompalara nazaran ciddi fiyat farkı var sıradan şarjlı kompresör 800-1000-1200 bandında iken xiaominin şarjlı kompresörü yaklaşık 2200-2400 civarı. Aradaki farkı vermeye değermi tartışılır

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Xiaominin özelliği çok iyiymiş büyük kolaylık saglayacaktır o özellik ama diğer pompalara nazaran ciddi fiyat farkı var sıradan şarjlı kompresör 800-1000-1200 bandında iken xiaominin şarjlı kompresörü yaklaşık 2200-2400 civarı. Aradaki farkı vermeye değermi tartışılır
Aynen hocam fiyatlar uçmuş gerçekten

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Herkese Selamlar.
Ben İsmail, forumu takip ediyorum ve yeni arabamla(piyasaya göre eski) ufak ufak detailing işlerini öğrenip kendi f/p durumuma göre ürün tedariğine girdim.

Xiaomi 1S konusunda da bir komsumda gördüğüm için yazma isteği duydum.
Kendi yıllar önce farklı modellerle köpük yapıcıları entegre edip kullanmaya başlamış ve elinde şu an xiaomi 1S var .

Biraz anlattı ve gösterdi gerçekten çok beğendim.
Ama 2000₺ verilir mi onu bilemiyorum.

Şimdilik su tedariği yüzünden benzin istasyonunda yıkamaya devam ediyorum ve E&E ürünlerini kullanarak kova ile yikama yapıp cila ile devam ediyorum.
Evde 4-5 çeşit bezim var ama fireball kurulama havlusu bekliyorum simdilik.

İnşallah ürünleri tamamladıkça daha güzel olacak.
Bu arada tecrübelerinizi siz yazdıkça biz okuyup öğreneceğiz ki güzel ürünlerle basit yoldan tanışmış olalım.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Xiaomi ciddi ciddi çok yüksek fiyatlarda satılıyor, birde model karmaşası çok, 1. versiyon var, 1s var, 2. versiyon var, mioji diye bi modeli var. Kafam çorba oldu modellerini incelerken :) Kimisinde xiaomi garantisi olmuyormuş satıcı garantili oluyormuş, tabi o da satıcının insiyatifine göre 3-4 ay sonra bozulunca derdini anlatmayla uğraşmak lazım

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Xiaomi ciddi ciddi çok yüksek fiyatlarda satılıyor, birde model karmaşası çok, 1. versiyon var, 1s var, 2. versiyon var, mioji diye bi modeli var. Kafam çorba oldu modellerini incelerken :) Kimisinde xiaomi garantisi olmuyormuş satıcı garantili oluyormuş, tabi o da satıcının insiyatifine göre 3-4 ay sonra bozulunca derdini anlatmayla uğraşmak lazım
Mieko Resmi Türkiye distribütör sitesinde 1s ürünü var sanırım.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Gerçekten öyle piyasada cok fazla cihaz var hangisini alacağına insan karar veremiyor. Ben sanırım Neutron türkiyeden alacağım kupon ve naystan %10 iade ile 900-1000 liraya gelir inşallah üzmez bizi :)

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Demirtozu temizleyici seramikli kaportaya korumasına zarar verir mi?

Kapı alt kısımlarına uygulasam mı diye düşünüyorum da. (K2 Roton Pro aldım da)

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Gerçekten öyle piyasada cok fazla cihaz var hangisini alacağına insan karar veremiyor. Ben sanırım Neutron türkiyeden alacağım kupon ve naystan %10 iade ile 900-1000 liraya gelir inşallah üzmez bizi :)
Bende daha karar veremedim ama aklımda öncelikli olarak usams var.
En son diyorumki bagajdaki çakmaklığa takılan kompresörü çıkarıp kullanıcam :) Maliyetsiz ve hızlı :)

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
En son diyorumki bagajdaki çakmaklığa takılan kompresörü çıkarıp kullanıcam :) Maliyetsiz ve hızlı :)
Ben de çakmaklık pompasına dönüştürücü alıp power bank a bağlamayı düşünmüştüm bir ara

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Usams ın şarjı 5000 mah’miş o konudan daha avantajlı. Benden önce alırsanız geri dönüş yaparsanız sevinirim.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dediğim gibi hocam model karmaşası var, 1. versiyon yerine 2. versiyonu öneriyor insanlar ancak bakıyorsun birde 1s modeli var.
Bende Xiaomi var. 2. Versiyon diye aldım ama 1s de olabilir. Type c li diye almıştım. Alta foamda 45 e ayarlıyorum. 40ta falan sabit kalıyor pompayı basılı tutunca

Bu arada ekleme yapayım. Ucuz alternatif olarak mioji 1s aldırdım, mioji 1s bendeki Xiaomi type c olandan daha hızlı hava dolduruyor. Kötü yanı mioji'yi siboptan sökerken son anda hava kaçırıyor, içi köpük dolu iken riskli bir durum bu

Son düzenleme: