Hızlı Soru - Cevap

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #23,641
Selamlar,Araç içi süpürgeye ihtiyacım var ama bu 3 modelden birisini alıcam kararsızım.Bu modelleri kullanan veya başka araç içi süpürge tavsiyesi olan varmıdır ?

Xiaomi nasıldır bilemem ama bende ortadaki neutron a benzer bir süpürge var. Ürün anca koltuklar ve kauçuk paspaslardan toz çekmeye yarıyor.

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Bursa
acil yardıma ihtiyacım var aracım ıslak bir şekilde güneşin altında kalmış su izleri aracı ön yıkama ve temaslı yıkamama rağmen çıkmadı ne yapabilirim ellimle veya bezle bastırarak sildiğim zaman çıkıyor fakat boyayı çizmek istemiyorum magifoam + apc ile ön yıkama yapsam faydası olur mu ?
kireç lekelerini çıkarmayı başardım belki başına gelen olur aklında bulunsun benzinlik köpüğü ile ön yıkama yapıp duruladım sonra altafoama 1800ml su 50ml magifoam 30ml apc koydum bu karışım ile temaslı yıkama yaptım hiç birşey kalmadı tertemiz oldu :)

Bilal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese iyi forumlar. Aranızda yeniyim. Sıkça karşılaştığım bir problem için fikirlerinize ihtiyacım var. Çin malı denilebilecek adı sanı pek belli olmayan bir polisaj makinesi var fakat aşırı abanmadığım sürece devir düşüklüğü vs yaşamıyorum makine dönüyor. Düşük devirde fazla baskı uygularsam biraz boğuluyor sadece. Şimdi sorum şu. Polisaj işleminde pasta atarken de en son finishing kısmında da yün keçe ile de yumuşak sünger ped ile de makine ara sıra zıplıyor sağa sola atıyor kendini ne kadar sağlam tutarsam tutayım. Burda sorun pedin keçenin markası öı makinenin kalitesizliği mi yoksa tamamen benim tecrübesizliğim mi bir türlü doğru cevabı bulamadım. Sizin fikirlerinize açığım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese iyi forumlar. Aranızda yeniyim. Sıkça karşılaştığım bir problem için fikirlerinize ihtiyacım var. Çin malı denilebilecek adı sanı pek belli olmayan bir polisaj makinesi var fakat aşırı abanmadığım sürece devir düşüklüğü vs yaşamıyorum makine dönüyor. Düşük devirde fazla baskı uygularsam biraz boğuluyor sadece. Şimdi sorum şu. Polisaj işleminde pasta atarken de en son finishing kısmında da yün keçe ile de yumuşak sünger ped ile de makine ara sıra zıplıyor sağa sola atıyor kendini ne kadar sağlam tutarsam tutayım. Burda sorun pedin keçenin markası öı makinenin kalitesizliği mi yoksa tamamen benim tecrübesizliğim mi bir türlü doğru cevabı bulamadım. Sizin fikirlerinize açığım
Makina zipliyorsa kece veya pedden degil dogru tutuş acisinda degilsiniz demektir.Genel de bu durum tavanda ve kapi altlarinda olmaktadir.

Finish son kat için yumuşak ped kullanmaniz gerekiyor illa şu marka diye birsey yok.

Tamamen tutuş açisindan kaynaklanmaktadir,bu sekilde yapilan işlemlerde Keçe ve Ped izi birakma durumu çok yüksek o yuzden çalisirken sakin bir sekilde çalisin makinayi zorlamayin,makina rahat edebilecegi şekilde çalisin.

Diger bir durum yüzey çok ısındiysa ve ped veya kecenin ici malzeme ile dolduysada ayni sorunu yapar.Her Panelde Mutlaka pedi ve keceyi temizleyin.

kcr_burak

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Herkese merhaba, uzun zamandır forumu takip ediyorum. Konu kapsamında birkaç denemem de oldu fakat çözüm bulamıyorum. Sizlerin desteklerini bekliyorum.

Konuya gelirsek geçtiğimiz aylarda sıcak asfalt çalışması olan bölgeden her ne kadar yavaş geçsem dahi aracımın ön kaput, tampon ve çamurluk boya üstü bölgesine zift damlacıklar halinde geldi. 2 saatlik bir yolculuk sonrası direkt yıkama greçekleştirdim, yıkama sonrası farkına pek varmadım fakat kurulamada ziftlerin aktığı fakat boya üzerinde damlaların olduğ bölümlerde kalıcı sanki kireç izi gibi izler kaldı. Sonrasında aracı kullandım ve bir hafta sonra yıkamada bu sefer elle pasta cila ile denedim sonuç pek değişmedi. Bir sonraki hafta ise gaz yağı ile sildim sonuç bir miktar toplarlasa da aynı diyebilriiz.

Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim, selamlar.

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
1 adet sedan 1 adet hb araç için alacağım.
E&E hızlı cila kullanıyorum.
Eteklerde çamur ve kir sorunum olmuyor.
O yüzden tek havlu yeterli gelir sanırım.
Yine de alt kısımlar için küçük bir havlu daha almak gerekir mi?

Malum kış geliyor,eteklerin ne hâle geleceği belli olmaz.
Ama yaz boyu bir su tutup temaslı yıkama yaptığımda kirden eser kalmıyordu.
Bezlerim temiz çıkıyordu
Eğer hızlı cilada kullanıyorsanız büyük boyunu almak daha iyi olacaktır.

ygT-

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar E&E markasının ürünlerini kullanan varmı, instagramda incegaraj ın incelemesini gördüm, köpük iç temizleyiciyi würth ün ürünüyle kıyaslamış. Ph olarak würth e göre ph ı daha düşük bi ürünmüş. Sanırım türk malı ürünler, hepsiburadan baktığımda birçok detay ürünü mevcut. Aramızda kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Arkadaşlar E&E markasının ürünlerini kullanan varmı, instagramda incegaraj ın incelemesini gördüm, köpük iç temizleyiciyi würth ün ürünüyle kıyaslamış. Ph olarak würth e göre ph ı daha düşük bi ürünmüş. Sanırım türk malı ürünler, hepsiburadan baktığımda birçok detay ürünü mevcut. Aramızda kullanan arkadaşlar deneyimlerini paylaşabilir mi?

Ben hızlı cilasını kullanıyorum. Bildiğim kadarıyla hidrofobiklik daha iyi cilada.
Başka cila kullanmadığım için kıyas veremem. Ama elimde bir video var belirli bir süre kullanımdan sonra, isterseniz ulaştırabilirim bir yerden.

Ayrıca bildiğim kadarıyla içerik olarak Türk malı değil.

Kodeks

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Kodeks, ürün geldimi acaba kullandınızmı bende alcam ancak gücü,şarj durumu nedir?
Henüz gelmedi, sanırım 1 hafta 10 gün sonra gelir. Yorumlar genel olarak iyi ancak çok uzun ömürlü bir ürün olacağını sanmıyorum. Şarj ile ilgili olarak ise tam güçte şarjın çok gitmediği yazılmış. Sanırım 10 dakikaya yakın. Ancak gelince yine de bir güncelleme yaparım sizin için.

mertler48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar,
Aracıma cam flimi ve seramik kaplama yaptırmak istiyorum. istanbul anadolu yakasında önerebiliceğiniz mekan yada ürün varmıdır.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Evet kullanıyorum, teşekkür ederim. Sizin özelikle önerdiğiniz bir ürün var mı?
Aklımda fireball ve Klin var
Dediğim gibi bir tane Klin Drying Duo Evo alın büyük boy yani 70x90 olanlardan işinizi görecektir. Bir kere kullanma şansım oldu Passat aracı peşpeşe iki kere kuruladım su izi vs bırakmadı. Gün sonunda üçüncü kez kurulamıştım ondada sıkıntı yoktu.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

İsim ve dış tasarım RR Customa benzetilmiş. Türk malı üründür. Sanırım kendi ürününü üretip kendi sayfasında pazarlıyorlar. Son zamanlarda piyasada bunun gibi çok fazla türk malı ürünler cıktı. Türk malı ürünlerde birtek nasiole güveniyorum.

Mesut40

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Henüz gelmedi, sanırım 1 hafta 10 gün sonra gelir. Yorumlar genel olarak iyi ancak çok uzun ömürlü bir ürün olacağını sanmıyorum. Şarj ile ilgili olarak ise tam güçte şarjın çok gitmediği yazılmış. Sanırım 10 dakikaya yakın. Ancak gelince yine de bir güncelleme yaparım sizin için.
Teşekür ederim sağolun

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
İsim ve dış tasarım RR Customa benzetilmiş. Türk malı üründür. Sanırım kendi ürününü üretip kendi sayfasında pazarlıyorlar. Son zamanlarda piyasada bunun gibi çok fazla türk malı ürünler cıktı. Türk malı ürünlerde birtek nasiole güveniyorum.
Türk malı içerikli ürünler olduğunu biliyorum ama bazı ürünlerinde (hızlı cila seramik wax gibi) içerikleri yurt dışı sanırım

i.ucr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Uşak
Dediğim gibi bir tane Klin Drying Duo Evo alın büyük boy yani 70x90 olanlardan işinizi görecektir. Bir kere kullanma şansım oldu Passat aracı peşpeşe iki kere kuruladım su izi vs bırakmadı. Gün sonunda üçüncü kez kurulamıştım ondada sıkıntı yoktu.
Teşekkür ederim yorumunuz altın değerinde