Hızlı Soru - Cevap

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #23,901
Valla çok saçma grit guard'lı kova fiyatları. Purestar color pop eldiven 340 tl, 4 tane alsam bile 2 kova fiyatı etmiyor. Hem de daha güvenli yıkayacağıma inanıyorum.

Sağ sol yerine üst alt şeklinde böldüm ben de kafamda. 4. Eldiveni de marşpiyellerin en alt kısmı, çamurluklar ve jant için düşünüyorum.
En güvenli yıkama metodu tek kova çoklu eldivendir. Eldiven sayısı ne kadar artarsa o kadar iyi. Kirli eldiveni tekrar kovaya atmayacağınız için grit guarda da gerek yok. Pazarda satılan en ucuz kova bile işinizi görür.

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Antistatik toz tutmayan hızlı cila arıyorum. Aklımda chemical guys speedwipe var. Var mıdır önerisi olan

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi akşamlar herkese
K2 roton demir tozu temizleyici aldım, kargodan geldi akma vs hiçbir şey yok, ürünü yarım saat bıraktığım yerde rahatsız eden bir koku oldu, kontrol ettim yine şişeyi aksi bir şey yok, kapağını açtım kendisini kokluyorum aşırı kötü bir koku yok ama bulunduğu yerde rahatsız edici bir kokusu var, 6 kat poşete sardım bulunduğu yere yaklaşınca yine kokusunu alıyorum. Bu ürünü kullananlarda böyle mi tecrübe etti acaba merak ettim

kaptik_virusu

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar herkese
K2 roton demir tozu temizleyici aldım, kargodan geldi akma vs hiçbir şey yok, ürünü yarım saat bıraktığım yerde rahatsız eden bir koku oldu, kontrol ettim yine şişeyi aksi bir şey yok, kapağını açtım kendisini kokluyorum aşırı kötü bir koku yok ama bulunduğu yerde rahatsız edici bir kokusu var, 6 kat poşete sardım bulunduğu yere yaklaşınca yine kokusunu alıyorum. Bu ürünü kullananlarda böyle mi tecrübe etti acaba merak ettim
Evet maalesef kapalı durduğu yerde de kokuyor meret :)

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
İyi akşamlar herkese
Aynen öyle hocam. Bütün demir tozu temizleyiciler çok kötü kokuyor maalesef bende bir çözüm bulamadım

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Abi garaj yoksa nasıl yapacaksın polisajı :) Kapalı ışıklı ortam şart gibi bişey. Hızlı wax uygulamaları veya bölgesel çizik alma olsa kapıda bi şekilde yaparsında komple araç dışarıda zor.
Dışarda oldugu kadar yapıyoruz işte maalesef ne kadar olursa diyoruz :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Akülü makineler yerden yere vurulmuş sefa hariç kullanan varmı mesela birebir deneyimleyen neden akülü yeterli olmasın ? bütün gezegen akülü el aleti kullanıyor çeşit çeşit, arabalar bile akülü olmuş ama polisaj akülü olmazmış ben rupes flex hepsini kullanıyorum memnunum gayet güçlü makineler youtube da bir dünya kullanım deneyim videosu mevcut her aşama polisajda kullanıyor adamlar cayır cayır incelenebilir . İşletme için aralıksız kullanım için akü doldurma işi belki vakit kaybı olabilir ama amatör kullanıcı elektriği olmayan için muhteşem bir rahatlık akü bitiyor diye insanlar şarjlı matkap kullanmıyormu mesela .

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Akülü makineler yerden yere vurulmuş sefa hariç kullanan varmı mesela birebir deneyimleyen neden akülü yeterli olmasın ? bütün gezegen akülü el aleti kullanıyor çeşit çeşit, arabalar bile akülü olmuş ama polisaj akülü olmazmış ben rupes flex hepsini kullanıyorum memnunum gayet güçlü makineler youtube da bir dünya kullanım deneyim videosu mevcut her aşama polisajda kullanıyor adamlar cayır cayır incelenebilir . İşletme için aralıksız kullanım için akü doldurma işi belki vakit kaybı olabilir ama amatör kullanıcı elektriği olmayan için muhteşem bir rahatlık akü bitiyor diye insanlar şarjlı matkap kullanmıyormu mesela .
Ertugrul esasen konu çok farkli ortak sorun malesef Batarya ve dayanim süresi.

Akülü polisaj makinasi neden olmasin ki ? Olmasi gereken birsey zaten bunda hemfikiriz.

Makinalarin Güç konusunda Kablolu versiyonlar ile Kablosuz ile zaten bir güç kaybi söz konusu degil.

Kablosuz Makinalar kesinlikle Pratik Flex ve Kl Pro,Spta kullanmış biri olarak özellikle de Elektrik olmayan Garajda,Park yerinde vs her yerde kullanim imkani sagliyor.

Kendimde KL Pro ve SPTA var kullaniyorum memnunum hatta sonradan KL Pro icin 2 li ek batarya aldim ben bir araca Polisaj yapacaksam eger Kablolu versiyonlarla devam ediyorum sebebi bataryanin kisa surede bitmesi uzun surede şarj olmasi bu aciklama zaten Profesyonel kullanicilar için zamana karşı yarişanlar içindir.

Bazen araci yikadiktan sonra Benziklikte veya Otoparkta gölge buldugumda Sivi Likit ürünleri Makina ile.uygulamak daha kolay geliyor.

Çevrem çok geniş taniyanda çok ufak tefek aracini sürten dostlar oluyor Akülü cihazla uygun Ped ve Pasta ile 10 Dk lik kisa çözümler üretebiliyorum çok büyük bir avantaj bu makinalar yokken Sarjli matkapla yapiyorduk.+++

Akülü/Aküsüz Cihazlar Tamamen kişisel algilanmalidir,neye,kime göre tanimlanmali,kullanici bezdinde olmalidir.

Esasen bunlarin hepsi kişisel tercih meselesidir.

Forum üyelerimize sevgiler saygilar.

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ertugrul esasen konu çok farkli ortak sorun malesef Batarya ve dayanim süresi.

Akülü polisaj makinasi neden olmasin ki ? Olmasi gereken birsey zaten bunda hemfikiriz.

Makinalarin Güç konusunda Kablolu versiyonlar ile Kablosuz ile zaten bir güç kaybi söz konusu degil.

Kablosuz Makinalar kesinlikle Pratik Flex ve Kl Pro,Spta kullanmış biri olarak özellikle de Elektrik olmayan Garajda,Park yerinde vs her yerde kullanim imkani sagliyor.

Kendimde KL Pro ve SPTA var kullaniyorum memnunum hatta sonradan KL Pro icin 2 li ek batarya aldim ben bir araca Polisaj yapacaksam eger Kablolu versiyonlarla devam ediyorum sebebi bataryanin kisa surede bitmesi uzun surede şarj olmasi bu aciklama zaten Profesyonel kullanicilar için zamana karşı yarişanlar içindir.

Bazen araci yikadiktan sonra Benziklikte veya Otoparkta gölge buldugumda Sivi Likit ürünleri Makina ile.uygulamak daha kolay geliyor.

Çevrem çok geniş taniyanda çok ufak tefek aracini sürten dostlar oluyor Akülü cihazla uygun Ped ve Pasta ile 10 Dk lik kisa çözümler üretebiliyorum çok büyük bir avantaj bu makinalar yokken Sarjli matkapla yapiyorduk.+++

Akülü/Aküsüz Cihazlar Tamamen kişisel algilanmalidir,neye,kime göre tanimlanmali,kullanici bezdinde olmalidir.

Esasen bunlarin hepsi kişisel tercih meselesidir.

Forum üyelerimize sevgiler saygilar.
Sefa Bey Tesekkurler güzel aciklama olmuş.

Özgür bir forum burasi herkez burada fikirlerini belirtmis illa makinayi kullanmasi önemli degil bataryalarin polisaj konusunda yetmedigini forumca hepimiz biliyoruz.Yedek batarya alsak 2 tane nerdeyse solo makina fiyatina 100 Detailingciden en az 5 inde bataryali makina ya vardir ya yoktur.Kisisel tercih meselesi tamamen

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herhangibi bir deneyimim olmadı fakat dediğiniz gibi tıpkı elektrikli akülü arabalar gibi nasılsa benzinde motorinde araç menzili ort 800-900km ise elektrikli araçtada ort menzil 300-400 km. Dediğinizle mantık aynı bu. Dediğim gibi avantajlarından biride olduki elektrik gitti akülü ile müdahale edilir. Aksi taktirde bu işi yapan insanlar için 1+1 saat kullanım süresinden bir araçta ortalama 3-4 kez şarja takılda şarj süresinide ekleyince ortalama 3-4 güne çıkartırlar arabayı.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
İyi akşamlar herkese
Aynı şeyi yaşadığım için başka bir markaya geçtim. Ürünü yanlışlıkla aracın bagajında falan unutmayın çok ağır bir koku siniyor. Ben evde balkonda muhafaza ediyordum ama kokuyu önlemenin hiçbir yolu yok ne yazıkki.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Antistatik toz tutmayan hızlı cila arıyorum. Aklımda chemical guys speedwipe var. Var mıdır önerisi olan

Hocam merhaba, aynı sorundan muzdaribim. Vonixx blend kullanıyordum çok da memnunum aslında ama toz olayı tüm emeği 3-4 gün içinde yok ediyor. Speedwipe dışında direkt bu durumlar için olan bir cila bulamadım ben de. Ürünün parlaklığı, hidrofobisi hakkında bilginiz var mı?

Citrinekarma

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam merhaba, aynı sorundan muzdaribim. Vonixx blend kullanıyordum çok da memnunum aslında ama toz olayı tüm emeği 3-4 gün içinde yok ediyor. Speedwipe dışında direkt bu durumlar için olan bir cila bulamadım ben de. Ürünün parlaklığı, hidrofobisi hakkında bilginiz var mı?
[mention]Celal [/mention] hocam bu soruyu cevaplayabilir sanırım

Efereis2422

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Edirne
Arkadaşlar selamlar, herkes umarım arabalarına iyi bakıyordur. Sizlerden bir isteğim olacak. Araç içine genel olarak günlük hayatta ulaşabileceğimiz temizlik ürünü tavsiyesi istemekteyim, araç iç plastik aksamı olsun gerek diğer iç bölümdeki yerler için olsun ürün tavsiyesi beklemekteyim, beyaz sabun, Arap sabunu gibi ürünlerin kullanilabilecegini duydum ama. Emin değilim bilgilendirme ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Arkadaşlar selamlar, herkes umarım arabalarına iyi bakıyordur. Sizlerden bir isteğim olacak. Araç içine genel olarak günlük hayatta ulaşabileceğimiz temizlik ürünü tavsiyesi istemekteyim, araç iç plastik aksamı olsun gerek diğer iç bölümdeki yerler için olsun ürün tavsiyesi beklemekteyim, beyaz sabun, Arap sabunu gibi ürünlerin kullanilabilecegini duydum ama. Emin değilim bilgilendirme ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Öncelikle hoş geldin, tam yerine düştün diyebilirim :) . Forumun arama yerine anahtar kelime yazarak daha önceki yorumlara ve paylaşımlara ulaşabilirsin. Ben araç içindeki tüm plastik aksamı temizlemek için flowey İ2 kullanıyorum. Konsantre bir ürün. Sonrası koruma amaçlı olarak meguiars suprema ve koch chemi TS kullanıyorum. Şimdiden iyi forumlar. :)

dnzbrn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
Aracımı artık tam anlamıyla kendim yıkamak istiyorum ancak basınçlı su makineleri için elektrik çekme imkanım yok. Bu sebepten portatif şarjlı basıncı fena olmayan bir makine arayışına girdim. Şarjlı basınçlı su makinelerinden kullanan ve tavsiye edebilecek var mı? Birçok marka var yorum okuyup video izlemekten işin içinden çıkamadım. Siz değerli detail forum ailesi içerisinde soruma cevap olacak birilerinin olacağını düşündüm. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar :)

(Forum içerisinde belki bu konuda bir başlık vardır ancak baktım ama tam olarak sorumun cevabını bulamadım. Eğer varsa ve bulamadıysam da kusura bakmayın)

shkoksal

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar dostlar. Delikli suni deri beyaz renk temizlik için ne önerirsiniz? Sonax xtreme nano düşünüyorum. Koltuklarda kot pantolon renk geçişi oldu onu temizlemek istiyorum.

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar dostlar. Delikli suni deri beyaz renk temizlik için ne önerirsiniz? Sonax xtreme nano düşünüyorum. Koltuklarda kot pantolon renk geçişi oldu onu temizlemek istiyorum.
Hocam, koch cheime polstar, AB leather cleanse ürünlerin kullanabilirsin özellikle polstar konsantredir ph nört'tür belli bir oranda sulandırabiliyorsun, deri kumaş alcantra ve torpido üzerine temizleyebilirsin.