Hızlı Soru - Cevap

Yusen648

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Öne çıkan konu #24,921
İyi akşamlar arkadaş arabanın jantına balata spreyi sıkmış beyaz beyaz lekeleri kalmış onu bir türlü çıkartamadık nasıl çıkar sizce lekeleri

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar aracımın çamurluk ve lastik arasının az olmasından dolayı çamurluk davlumbazlarına davlumbaz fırçası sığmıyor. Kılların boyu uzun geliyor. Fırçalamazsam 2-3 kere davlumbazlara tazyikli su sıkmak durumunda kalıyorum. Kendime özel makinam, yıkama yerim yok. Bu sebepten ötürü en etkili davlumbaz temizliğini nasıl yaparım. Pis davlumbaza tahammülüm yok ama malum hava kış. Davlumbaz temizliği için fırça, aparat vs. ve davlumbazların çamuru ve tozu fazla tutmaması için (hidrofobik etki yapan tozu tutmayan) ürün tavsiyeleriniz nelerdir?
Selamlar hocam,

Davlumbaz fırçası olarak çeşit çeşit malzeme denedikten sonra jant fırçası ile temizlemenin en makul çözüm olduğuna karar verdim. Davlumbaz fırçaları ya sığmıyor ya istediğim kadar ileri gitmiyor.
Ön yıkama köpüğü sıkıyorum davlumbazlara da. En son jantlar bitince o fırçayla bi tur da davlumbazları dolanıyorum, benim işimi görüyor. Elinizde mikrofiber veya kılları yoğun jant fırçası varsa bir denemenizi tavsiye ederim. Yıllarca boşa en kullanışlı davlumbaz fırçasını bulacağım diye ürün almış durmuşum.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Arkadaşlar aracımın çamurluk ve lastik arasının az olmasından dolayı çamurluk davlumbazlarına davlumbaz fırçası sığmıyor. Kılların boyu uzun geliyor. Fırçalamazsam 2-3 kere davlumbazlara tazyikli su sıkmak durumunda kalıyorum. Kendime özel makinam, yıkama yerim yok. Bu sebepten ötürü en etkili davlumbaz temizliğini nasıl yaparım. Pis davlumbaza tahammülüm yok ama malum hava kış. Davlumbaz temizliği için fırça, aparat vs. ve davlumbazların çamuru ve tozu fazla tutmaması için (hidrofobik etki yapan tozu tutmayan) ürün tavsiyeleriniz nelerdir?
Merhaba ilk önce flowey r1 gibi jant temizleyici veya apc tarzı bir ürünü davlumbazlara sıkıp sonrasında üzerine ön yıkama köpüğünü sıkın sonrasında jant fırçası işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. en hızlı ve pratik temizleme şekli bu bence.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Selamlar hocam,

Davlumbaz fırçası olarak çeşit çeşit malzeme denedikten sonra jant fırçası ile temizlemenin en makul çözüm olduğuna karar verdim. Davlumbaz fırçaları ya sığmıyor ya istediğim kadar ileri gitmiyor.
Ön yıkama köpüğü sıkıyorum davlumbazlara da. En son jantlar bitince o fırçayla bi tur da davlumbazları dolanıyorum, benim işimi görüyor. Elinizde mikrofiber veya kılları yoğun jant fırçası varsa bir denemenizi tavsiye ederim. Yıllarca boşa en kullanışlı davlumbaz fırçasını bulacağım diye ürün almış durmuşum.
Hocam merhaba. Elimde gyeon mikrofiber jant fırçası var ama davlumbazlarda kullanmaya kıyamam sanırım. Şu aşağıya resmini eklediğim tip jant fırçalarının uzun versiyonundan edinirsem gayet iyi olacak galiba. ☺️ birde pianoblack jantlar için resmini eklediğim mavi saplı fırça gurubundaki (ortadaki) genellikle iç pianoblack detaylarda kullanılan ultra yumuşak fırça uygun mudur? Yada suyu görünce kendini salar deforme mi olur?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Merhaba ilk önce flowey r1 gibi jant temizleyici veya apc tarzı bir ürünü davlumbazlara sıkıp sonrasında üzerine ön yıkama köpüğünü sıkın sonrasında jant fırçası işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. en hızlı ve pratik temizleme şekli bu bence.
Hocam cevap için teşekkür ederim. Elimde R1 mevcut. En kısa zamanda deneyeceğim.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Selamlar hocam,

Mustafa hocama katılıyorum, bende verim alamadım davlumbaz fırçalarından birazda araçtan araca değişiyor, jantlar bitince jant fırçasıyla davlumbazı temizliyorum

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam merhaba. Elimde gyeon mikrofiber jant fırçası var ama davlumbazlarda kullanmaya kıyamam sanırım. Şu aşağıya resmini eklediğim tip jant fırçalarının uzun versiyonundan edinirsem gayet iyi olacak galiba. ☺️ birde pianoblack jantlar için resmini eklediğim mavi saplı fırça gurubundaki (ortadaki) genellikle iç pianoblack detaylarda kullanılan ultra yumuşak fırça uygun mudur? Yada suyu görünce kendini salar deforme mi olur?

Ben de ilk zamanlar bir tereddüt ettim de sonra baktım sakına sakına nereye kadar dedim, eninde sonunda kullanılacak ve eskiyecek dedim :D
Kırmızı Cartainer tipi jant fırçası hiç kullanmadım açıkçası. Tchibo fırça almıştım çok önceden, o da sık olmadığı için çok güçsüz kalıyordu ve kir temizlemiyordu. Cartainer jant fırçası daha sık duruyor, muhtemelen temizlemeye yetip işinizi görecektir.

Çin'den soft bir fırça almıştım, mavi fırça setinde bausettiğinizenbenzer bi malzemeydi. Jantta kullanmadım ama dış yıkamada fitilde vs kullanıyorum. Yaklaşık 1 yıldır dağılmadı noname fırça olmasına rağmen. Bu da dağılmaz sanırım, direkt bu ürünü kullanmadığım için tahminen konuşabiliyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

Soft fırçayı jantta kullanabilirsiniz bende jantın yüzeysel temizliğinde soft fırça kullanıyorum. Benim kullandığım soft fırça makyaj fırçası bu tarz detay fırçası değil 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum bu kimyasala ne kadar dayanır bilemem

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Soft fırçayı jantta kullanabilirsiniz bende jantın yüzeysel temizliğinde soft fırça kullanıyorum. Benim kullandığım soft fırça makyaj fırçası bu tarz detay fırçası değil 2 yıldır sorunsuz kullanıyorum bu kimyasala ne kadar dayanır bilemem
Hiç merak etme kardeşim dayanır. Kadınların yüzüne sürdüğü boyalara ne kadar dayanırsa bir o kadar daha dayanır :smilex:

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Aynı şekilde tıraş fırçası da uygulama videoları izlerken kullanan bir iki kişi görmüştüm. Bijon araları için kullanıyordu:melekx: Ve bu fırçayı yurt dışından siparişe gerek yok. Gidin milyoncuya alın uygulayın. Milyoncu demişken jant davlumbaz için bakın belki orada uygun işinizi görür birşeyler de bulabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Aranızda bu ürünü kullanan var mı? Üründe yazdığı gibi jant, davlumbaz ve paspaslarda ortak olarak kullanılır mı?
Kullanilir hocam guzel.urundur zaten bu paraya fircada yok başka çok sert degil lastik fircalamasinda yetersiz gelir ama jant icin guzel davlumbazlarin arasina el girdikce temizlik yapar

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Nanolex interior cleaner tavsiye ederim şuan satışta yok ama yurt dışında yakınınız varsa eğer getirtebilirsiniz hatta nanolex interior cleaner concentrate versiyonuda satılıyor avrupada.1/3 1/5 sulandırılıyor aracın iç aksamında , deride , alcantarada kısacası her alanda güvenle kullanabilirsiniz.Koruma olarak ben adbl leather conditioner kullanıyorum.Deri kokulu finishi matt ve etli hissiyat bırakıyor yüzeyde.
Teşekkürler hocam

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Samsun, Amasya, Merzifon veya Sinop'ta cam filmi yaptırabilireceğim tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba? Samsun'daki bir arkadaşım ihtiyacı var.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Kendi eski leonumda şu tarz fırça kullanıyordum. https://www.hepsiburada.com/hersey-firsat-oto-jant-temizleme-fircasi-pm-HB000014QWE5

Elim tam davlumbaza girmediğinden fırçanın girdiği kadarıyla davlumbazları temizliyordum ta ki fırçayı benzinlikte unutana kadar. Çinden zamanında 50 tl gibi ucuz rakama almıştım

Sanırım şuan en ucuz ürün bu : https://www.hepsiburada.com/newmix-jant-temizleme-fircasi-pm-HBC00007LVUDS

Öncesinde ağır temizleyici ve ön yıkama tarzı ürünle kiri akıtıp tekrar fırçayla fırçalayınca oldukça iyi iş yapıyordu . Dandik sentetik kıllı başka fırça da alabilirsiniz

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Yıllardır kullanmış olduğum kutusu küçük ama bereketi büyük qtechniq g5 ürününü Türkiye’de ne yazık ki bulamıyorum. Hem uzun dayanımı, hem silecek pek kullanmadığımdan 1 yılı geçen hidrofobi etkisi ile beğenimi fazlasıyla alan bir ürün. Bu ürünü nereden bulabiliriz arkadaşlar stoklamak istiyorum. Yurtdışı detail sitelerinde kutusu yenilenmiş olarak görünüyor. Türkiyede eski kutulu görsel ile bi kaç sitede mevcut diyor ama eski kutusunda beklemiş ürün almak istemiyorum. Qtechniq ürünlerini nereden temin edebiliriz?

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Sileceklerimden bir tanesi titreme yapıyor ve düzgün silemiyor. Ön cam su iticisinden diye düşündüm cam pastası ile temizledim ama sonuç aynı. Silecekler de daha 1 aylık. Söküp baktım ancak bir gariplik yok, neden olabilir?