Hızlı Soru - Cevap

RYL

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Öne çıkan konu #25,161
dostlar selamlar güzel bir şampuan öneresi olan varmı ön yıkama harici.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba herkese iyi haftalar diliyorum.
Danışmak istediğim 2 konu var.
4 ay kadar önce beyaz renk aracıma demir tozu kil elle pasta uygulaması yaptım, rengi açıldı arabanın çok güzel içime sindi. Devamında elimde olan bsd ve pw ikilisiyle korumaya devam ediyordum. Şampuan olarak v floc ve divortex pembe vardı elimde onları kullanıyordum ortalama 15 günde bir yıkıyorum aracı. Bir önceki yıkamamda aracın üzerinde geçmeyen bir katman oluştuğunu fark ettim, saf beyazlık kaybolmuştu alabula kirli görünüyordu bakınca. Bunun üzerine magifoam sipariş ettim haftasonu pompayla magifoam ardından v floc ile yıkama yaptım o katman geçer diye düşündüm ama geçmedi, yıkarken eldiveni çok bastırırsam belki geçecek gibi ama tüm arabayıda öyle zımparalar gibi yıkamak olmayacağı için zorlamadım sizlere danışayım dedim. Trafik filmi diye bahsettiğiniz kir bu mu acaba diye sormak istiyorum, arabaya pek toz toprak çamurluda binmem kirlenince yıkarım. Konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Diğer konu ise. sadece yan camlarda lekeler var geçiremedim bir türlü
Sirke, kil, elle pasta, ipa, apc denedim geçiremedim, acaba içerdeki filmden kaynaklı olabilir mi bu görüntü diyede düşündüm, bununda görsellerini ekliyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum

evet doğru bir tabir oldu “isli isli”. Herhalde sonradan yapılan vernik daha yumuşak oluyor.
Bunun bir yöntemi yokmudur temizlemek için, tekrar pasta uygulamak istemiyorum yakın zamanda
Geçen sene ben de aynı olayı yaşamıştım. Hatta benimki ciladan dolayı değil yoğun yağmur yağdığı zamanlar isli havalarda aracın üzerinde hep is lekeleri vardı. Ön 2 çamurluktan çıkaramamıştım ne yaptıysam. Sadece plastik aksamlarda oluyor olabilir mi bu durum
15gün önce aracımı yıkadığımda kaportaya komple adbl syhnetic wax uygulamıştım. 15gün içinde yağmurda çamurda otoyolda çok kullanım oldu, haliyle araçda yoğun trafik filmi vardı. Dün aracımı tekrar yıkarken farkettimki kaput aynı bu şekilde isli isli duruma gelmiş. Kaputa 2 defa magifoam sıkıp 10ar dk beklememe rağmen isli görüntü aynı duruyor. Kaputum boyasız, bu olayın boyalı parçada olduğunu bende düşünüyordum ancak dün yanıldığımı anladım. Temaslı yıkamada da hiçbir şekilde çıkmadı.
Sanırım bu olay waxın içeriğinden kaynaklı bi durum, bi önceki aracımda yaşadığımda da sonax bsd kullanmıştım ve bu durumu yaşamıştım. Aylar öncesine kadar vonixx blend spray wax kullanıyordum böyle bi sorun yaşamamıştım. Önceki aracımda yaşadığımda da tek çözümün pasta cila olduğu söylenmişti.

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
15gün önce aracımı yıkadığımda kaportaya komple adbl syhnetic wax uygulamıştım. 15gün içinde yağmurda çamurda otoyolda çok kullanım oldu, haliyle araçda yoğun trafik filmi vardı. Dün aracımı tekrar yıkarken farkettimki kaput aynı bu şekilde isli isli duruma gelmiş. Kaputa 2 defa magifoam sıkıp 10ar dk beklememe rağmen isli görüntü aynı duruyor. Kaputum boyasız, bu olayın boyalı parçada olduğunu bende düşünüyordum ancak dün yanıldığımı anladım. Temaslı yıkamada da hiçbir şekilde çıkmadı.
Sanırım bu olay waxın içeriğinden kaynaklı bi durum, bi önceki aracımda yaşadığımda da sonax bsd kullanmıştım ve bu durumu yaşamıştım. Aylar öncesine kadar vonixx blend spray wax kullanıyordum böyle bi sorun yaşamamıştım. Önceki aracımda yaşadığımda da tek çözümün pasta cila olduğu söylenmişti.
Öncelikle geçmiş olsun. Bu acı tecrübeler kullanacak arkadaşlara da önemli bir bilgi oluyor.

Sonax bsd, adbl syntetic wax = OUT

Vonixx blend sprey = İN

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öncelikle geçmiş olsun. Bu acı tecrübeler kullanacak arkadaşlara da önemli bir bilgi oluyor.

Sonax bsd, adbl syntetic wax = OUT

Vonixx blend sprey = İN
Kurumda ki 200 e yakin aracta kullaniyoruz Sentetik wax i bir sorun yasamadik.
Kendi aracimda da kullaniyorum Astra Aracimda bir sorun yasamadim 1 Yildir.

Aci Tecrübe olayi farklidir,olayin temel sorununu çözmek lazim.

Benim Tecrübem 15 Yilliktir.
Adbl Sentetik Wax in kullanim tecrübesi ortalama 1.5 Yildir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selam @ygT- hocam yogun kullanimdan dolayi bir is lekesi olustuysa eger hava şartlari önemli tabi genelde islenme lekeleri ön yikama ve temasli yikama temizlemeyebiliyor,Kil ile halledebilirsiniz.Bu durum sadece Motor Kaputunda olup aracin baska yerlerinde yoksa kaputa uygulamadan önce Demirtozu ve Kil Temizligi yaptiktan sonra uygulama yapabilirsiniz.Benim.Arac Opel astra Mehmet hocamin aracta insignia sizinkinin 1 üst kasasi beyaz opak renk bizde bir sorun olmadi.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam @ygT- hocam yogun kullanimdan dolayi bir is lekesi olustuysa eger hava şartlari önemli tabi genelde islenme lekeleri ön yikama ve temasli yikama temizlemeyebiliyor,Kil ile halledebilirsiniz.Bu durum sadece Motor Kaputunda olup aracin baska yerlerinde yoksa kaputa uygulamadan önce Demirtozu ve Kil Temizligi yaptiktan sonra uygulama yapabilirsiniz.Benim.Arac Opel astra Mehmet hocamin aracta insignia sizinkinin 1 üst kasasi beyaz opak renk bizde bir sorun olmadi.
Kil ve demirtozu denemedim abi, dediğim gibi 15 gün yağmur çamur otoban kullanımı olunca ön taraf epey kirliydi. Ama magifoam ile 2 defa 10ar dk bekleyip sonrasında birde kova yıkama yapmama rağmen kalkmayınca dedim sorun heralde adbl den kaynaklı. Sonraki yıkamada demirtozu ve sonrasında kil temizliği deneyeyim umarım çözülür. Teşekkür ederim öneriniz ve yardımınız için

kmlyn

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ayvacık Çanakkale
Kurumda ki 200 e yakin aracta kullaniyoruz Sentetik wax i bir sorun yasamadik.
Kendi aracimda da kullaniyorum Astra Aracimda bir sorun yasamadim 1 Yildir.

Aci Tecrübe olayi farklidir,olayin temel sorununu çözmek lazim.

Benim Tecrübem 15 Yilliktir.
Adbl Sentetik Wax in kullanim tecrübesi ortalama 1.5 Yildir.
Kardeşim senin yaptığın işle alakalı bir şey demedim zaten. Uygulamayı yapan arkadaş yaptığı yanlış yada eksik uygulamanın acı tecrübesini yaşamış onu dedim. Sonax sorun olayını bende yaşadım başka etrafımda kullanan arkadaşlar da yaşadı. Adbl yu da ilk duymadım. Uygulama da yanlışlık olursa sorun yaşanmışlık var. Acı tecrübe bu. Kimi ürün bu ve benzeri sorunlar yaşatıyor. Kullanımda çok dikkat istiyor.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba, konuyu burada danıştıktan sonra düşünüyordum pasta uygulamadan nasıl çözüm üretebilirim diye, hatta burada da tekrar paylaşacaktım. bende magifoam + vonix v floc ile yıkıyorum ama nafile geçmiyordu. Bu konuyu danıştığımda aracın üzerinde bsd vardı etkisinin geçmesini bekledim geçen hafta yağmurda baktım kaybetmişti özelliğini, haftasonu yıkadım aracı, koch gs ile çıkarabilirim diye düşünmüştüm ama başaramadım 1:10 oranında. Sonra cam sildiğim ipa+su karışımı vardı onunla silmeyi denedim, nerdeyse silecek gibiydi baya fazlaca sıkınca biraz efor harcayınca ama o kadar karışımda yoktu ayrıca o kadar uğraşmak istemedim pasta yapar gibi bastıra bastıra silmeyi, elimdeki karışımın alkol oranı azdı o an içinde yanımda da yoktu deneme yapamadım bi ara yine denicem ama yüksek alkol oranıyla.. temizledikten sonra vonix blend sprey uygulayacaktım ilk kez, temizleyemeyince kullanasım gelmedi hevesim kaçtı açıkcası alabula boyaya uygulamaya yapmaya... dedim ki bir deneyeyim nasıl olacak, blendle kaputta bir deneme yaptım, baktım ki is lekesi geçiyor beze, birkaç kat daha yaptım hala bem beyaz yapmadı arabayı ama %80 geçirdi isli görüntüyü rengi baya açıldı arabanın mutlu oldum açıkcası. Ama bu durumdada boyalı parça ve boyasız parça arasındaki fark belli oluyor. Çok eski yıllardada forumda bu konu hakkında birkaç mesaj gördüm ama bir sonuca varılmamış, Bunun üzerine birkaç deneme daha yapıp bu konuya cevap yazacaktım hatta şimdi mesajınızı görünce paylaşmak istedim, vonix blend şuan 5. gününde birkaç yağmurdan sonra kirlenme olacak mı olmayacak mı tecbrübemi paylaşıcam. Blend uyguladığım bez beyaz renkti fotoğrafını çekmiştim paylaşıyorum.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, konuyu burada danıştıktan sonra düşünüyordum pasta uygulamadan nasıl çözüm üretebilirim diye, hatta burada da tekrar paylaşacaktım. bende magifoam + vonix v floc ile yıkıyorum ama nafile geçmiyordu. Bu konuyu danıştığımda aracın üzerinde bsd vardı etkisinin geçmesini bekledim geçen hafta yağmurda baktım kaybetmişti özelliğini, haftasonu yıkadım aracı, koch gs ile çıkarabilirim diye düşünmüştüm ama başaramadım 1:10 oranında. Sonra cam sildiğim ipa+su karışımı vardı onunla silmeyi denedim, nerdeyse silecek gibiydi baya fazlaca sıkınca biraz efor harcayınca ama o kadar karışımda yoktu ayrıca o kadar uğraşmak istemedim pasta yapar gibi bastıra bastıra silmeyi, elimdeki karışımın alkol oranı azdı o an içinde yanımda da yoktu deneme yapamadım bi ara yine denicem ama yüksek alkol oranıyla.. temizledikten sonra vonix blend sprey uygulayacaktım ilk kez, temizleyemeyince kullanasım gelmedi hevesim kaçtı açıkcası alabula boyaya uygulamaya yapmaya... dedim ki bir deneyeyim nasıl olacak, blendle kaputta bir deneme yaptım, baktım ki is lekesi geçiyor beze, birkaç kat daha yaptım hala bem beyaz yapmadı arabayı ama %80 geçirdi isli görüntüyü rengi baya açıldı arabanın mutlu oldum açıkcası. Ama bu durumdada boyalı parça ve boyasız parça arasındaki fark belli oluyor. Çok eski yıllardada forumda bu konu hakkında birkaç mesaj gördüm ama bir sonuca varılmamış, Bunun üzerine birkaç deneme daha yapıp bu konuya cevap yazacaktım hatta şimdi mesajınızı görünce paylaşmak istedim, vonix blend şuan 5. gününde birkaç yağmurdan sonra kirlenme olacak mı olmayacak mı tecbrübemi paylaşıcam. Blend uyguladığım bez beyaz renkti fotoğrafını çekmiştim paylaşıyorum.

Hocam bende magifoam+vfloc kullanıyorum. Az önce sırf sizin yazınıza istinaden otoparka inip araca wax uygulayayım dedim. Dün yıkamıştım yüzey temizdi ancak wax tazelememiştim. Wax ı sıkıp bezin ön yüzüyle uygulayıp arka yüzüyle sildim. Aynı olayı yaşadım, bildiğiniz bez kirlendi ve yüzeydeki is de açılma oldu.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam bende magifoam+vfloc kullanıyorum. Az önce sırf sizin yazınıza istinaden otoparka inip araca wax uygulayayım dedim. Dün yıkamıştım yüzey temizdi ancak wax tazelememiştim. Wax ı sıkıp bezin ön yüzüyle uygulayıp arka yüzüyle sildim. Aynı olayı yaşadım, bildiğiniz bez kirlendi ve yüzeydeki is de açılma oldu.
benim bezimde resimdeki gibi resmen çamur oldu tertemiz yeni yıkanmış arabada, hangi waxla silme yaptınız

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu

Vonixx cleaner wax büyük ihtimalle bu problemin çözümüdür.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze

tahakmnt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
denizli
Evet biraz pahalı. Peki tavsiye edebileceğiniz bir şey varmı onun yerine. Ben bu tarz bir ürün kullanıp üstüne Sonax bsd kullanmak istiyorum da sorun olur mu acaba

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@emre3207 @ygT- @detayseverr @kmlyn @mustafacagri

Arkadaşlar selamlar

Siyah lekelenme is dediginiz olay bu mudur ?

Arac 3 haftadir yikanmadi acik otoparkta durdu

Temassiz ve Ön yikamasiz sadece tazyik su ile yaparak %90 lekelerin gittigini görebilirsiniz.

Sonrasinda ön yikama icin kopuk attim ancak leke vs olmadigi icin direk 3 eldivenle girdim.

Herhangi bir leke kalmadi.

Direk kuruladim jantlarda Rimtector vardi kir yapismamiş guzelce sildim,Camlarda Hybrid Glass vardi kurulama havlusuyla gectim, Meg All Seasonla final yaptim.

Dedigim gibi 3 haftadir arac yikanmadi yagmur yagdi yola cikti ama herhangi bir leke olusmuyor.

Sizler icin ugrastim üsenmedende video cektim.parlaklik ve su iticilik videoda ön yikama yapmadan nasil sonuc ciktigini görebilirsiniz.

Sikinti ceken arkadaşlar için üzgünüm bakin her testimde sizlere sunu belirtiyorum her ürün her araçta en iyi performansi göstermez.Yüzey Temizligi,Yüzeyin Boya Durumu,Yüzeyin Isı durumu,Yüzeyin Vernik Yapisi veya Sonradan boyanan araclar vs birçok etken vardir,sorununu çözemeyen olursa yine yardimci oluruz Vonixx Sio2 icerikli alkol bazli bazli oldugu icin lekeleri silmeniz normaldir herhangi Si02 bir üründe olsa yine temizleme yapabilirsiniz.

emre3207

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba herkese iyi haftalar diliyorum.
Danışmak istediğim 2 konu var.
4 ay kadar önce beyaz renk aracıma demir tozu kil elle pasta uygulaması yaptım, rengi açıldı arabanın çok güzel içime sindi. Devamında elimde olan bsd ve pw ikilisiyle korumaya devam ediyordum. Şampuan olarak v floc ve divortex pembe vardı elimde onları kullanıyordum ortalama 15 günde bir yıkıyorum aracı. Bir önceki yıkamamda aracın üzerinde geçmeyen bir katman oluştuğunu fark ettim, saf beyazlık kaybolmuştu alabula kirli görünüyordu bakınca. Bunun üzerine magifoam sipariş ettim haftasonu pompayla magifoam ardından v floc ile yıkama yaptım o katman geçer diye düşündüm ama geçmedi, yıkarken eldiveni çok bastırırsam belki geçecek gibi ama tüm arabayıda öyle zımparalar gibi yıkamak olmayacağı için zorlamadım sizlere danışayım dedim. Trafik filmi diye bahsettiğiniz kir bu mu acaba diye sormak istiyorum, arabaya pek toz toprak çamurluda binmem kirlenince yıkarım. Konu hakkında değerli fikirlerinizi bekliyorum.

Diğer konu ise. sadece yan camlarda lekeler var geçiremedim bir türlü
Sirke, kil, elle pasta, ipa, apc denedim geçiremedim, acaba içerdeki filmden kaynaklı olabilir mi bu görüntü diyede düşündüm, bununda görsellerini ekliyorum değerli yorumlarınızı bekliyorum

@Sefa46

Sefa hocam iyi akşamlar, teşekkürler eline emeğine sağlık öncelikle paylaşımın için.
Paylaştığın gibi bir kir değil, paylaştığın tozluyken hafif yağmurda tozlar boncuklanır sonra kurur öyle bir şey sanırım . Daha önce paylaştığım görsellerin olduğu mesajı yeniledim, “isli isli “ diye betimlediğimiz böyle bir görüntü yıkamayla geçmiyor.
Dediğiniz gibi araçtan araca şartlar vs değişiyor muhakkak, sadece bende var bu sorun sanmıştım ama başka yaşayanlarda varmış.
Sizin görsellerinize baktığımda maşallah cam gibi parlıyor araç
Tekrardan emeğinize sağlık, işiniz rast gitsin