Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #25,821
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak ADBL ürünlerinin ph değerleri hakkında bir bilginiz var mı? Sitelerinde göremedim. Sadece Ppf için uygun olarak belirtmişler. Ayrıca Abdl'nin Tar Remover ve Demirtozu temizleyicisini de önerir misiniz?
ADBL nin her ürününü alabilirsin ancak.ne alacaksan buraya mutlaka sor nerde kullanman gerektigi için genel.temizlik.icin mesela.direk APC alma.

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Rica ederim. Hızlı cila kategrosindeki ürünlerin ph değerlerinin belirtildiğini hiçbirinin açıklamasında henüz rastlamadım bilgim yok malesef. Adbl Tar remover kullanmadım ben auto brite just the tonic kullanıyorum elimde bu ürün mevcut olduğu için. Adbl wampire light demir tozu 1 lt almıstım kullanıyorum memnunum kokusuda ağır değil işini güzel yapan bir ürün.
just the tonic ürününü duymuştum janttaki bant izleri için. siz de memnunsanız listeme ekleyeyim onu da.

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
ADBL nin her ürününü alabilirsin ancak.ne alacaksan buraya mutlaka sor nerde kullanman gerektigi için genel.temizlik.icin mesela.direk APC alma.
teşekkür ederim. Apc almıştım ancak forumdaki yazıları gördükten sonra kullanmayı hemen bıraktım. şuanda autoglym interior cleaner ve ardından autoglym vinly rubber care kullanıyorum.

ürün seçini yaparken genelde chatgptye de sorma gibi bi alışkanlığım var herkese tavsiye ederim. ona sorduğumda cila için gyeon quick detailer ve koch chemie quich shine önerdi. bunlar hakkında bilginiz var mı?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
teşekkür ederim. Apc almıştım ancak forumdaki yazıları gördükten sonra kullanmayı hemen bıraktım. şuanda autoglym interior cleaner ve ardından autoglym vinly rubber care kullanıyorum.

ürün seçini yaparken genelde chatgptye de sorma gibi bi alışkanlığım var herkese tavsiye ederim. ona sorduğumda cila için gyeon quick detailer ve koch chemie quich shine önerdi. bunlar hakkında bilginiz var mı?
Var hocam her iki üründe başarili alinir.Bu ürünleri @Cila Kutusu ndan indirimli bir sekilde.temin edebilirsiniz.

Cilacı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar

:Cilali sampuanlar.araciniza zarar vermez.

:Eger Aracinizda boya koruyucu ürün kullaniyorsaniz Ph nötr Ön yikama şampuani ve Kova şampuani kullanmalisiniz.Biz Yogun Agresif yüksek Alkali ürünler önermiyoruz.

:Bu sekilde sampuan aramak yerine Boyayi koruyan Güzel bir Spray Cila wax alip maksimum parlakliga ulaşip uzun süre boyayi korumak daha mantiklidir.

:APC yi dış plaktiklerde neden kullaniyorsunuz?Plastik Aksamlar icin çok fazla.çesit ürünler mevcut.

Aracininizi marka model belirtin müsait oldukça sorularinizi ben cevaplayamasamda arkadaşlar cevaplayabilir,yorumlayabilir.

NOT:APC çılginligini birakin dostlar kime sorsam ozellikle ilk defa malzeme alacak kisiye soruyorum nelerin var 10 kisiden 8 inde Koch GS var ve genelide Deri Koltuklu araba sifir ve bu ürünün sizde ne işi var?Bireysel Kullanicisiniz daha hafif interior alip kullanin foruma ilk gelen arkadaşlar gelin buradan sorularinizi sorun forumda yüzlerce tecrübeli arkadaşlarimiz var yardim alin sormaktan hiç cekinmeyin.
Dipnota cevap ;

Sosyal medya fenomenleri yüzünden olabilir koch gs ve mzr yi aracın her tarafında kullanıyorlar aşırı bazik ürünler ikiside.Heleki fason üreten firmalar var nam yapmışlar deri koltukta sihirli süngerle temizlik yapıyorlar içim gidiyor ve kitleleri epey çoğaldı detailing katilleri resmen. Birçok bilinen avrupa markalarıylada aynı fiyat skalasında ilerliyorlar.Kullananlara inanın üzülüyorum motora sprey sık parlat kirlerden arın varmı öyle dünya @Sefa46 hocam :saskin:

Yns41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ancak ADBL ürünlerinin ph değerleri hakkında bir bilginiz var mı? Sitelerinde göremedim. Sadece Ppf için uygun olarak belirtmişler. Ayrıca Abdl'nin Tar Remover ve Demirtozu temizleyicisini de önerir misiniz?
Adbl speed qd 6-7 arasıymış. Ph tan ziyade ppf için ürün alırken damıtılmış petrol ve nafta içermemesi gerekiyor.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
hocam konuyla biraz bağlantılı fakat farklı bir sorum olacaktı. @emirhaneness sağ olsun önerilerde bulundu fakat yine de aklımda soru işaretleri var. sizin de tavsiyelerinizi almak isterim:
  • cilalı şampuan kullanmak araç boyasına zarar verir mi?
  • en iyi boya sağlığı için ph nötr şampuan mı kullanmalıyız?
  • su kaydırıcı özelliği olan; boya sağlığını ve ömrünü bozmayacak, en sağlıklı, parlaklığı maksimum verebilecek şekilde tavsiye edebileceğiniz yıkama köpüğü nedir?
  • Apc yanında dış plastik aksamlar (dodik, çamurluk vs.) için önereceğiniz ürünler neler olur?
teşekkürler...
Cilalı şampuanlar araca zarar vermez yüzeyde koruma varsa o korumayı perdeler yani hidrofobisini azaltır.
Hem parlaklık hem su kaydırıcı özellik istiyorsanız seramik içerikli şampuanlara bakın. Gyeonun var Tav systemin Mystic Water Repellantını kullandım oda cok güzeldi.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar

:Cilali sampuanlar.araciniza zarar vermez.

:Eger Aracinizda boya koruyucu ürün kullaniyorsaniz Ph nötr Ön yikama şampuani ve Kova şampuani kullanmalisiniz.Biz Yogun Agresif yüksek Alkali ürünler önermiyoruz.

:Bu sekilde sampuan aramak yerine Boyayi koruyan Güzel bir Spray Cila wax alip maksimum parlakliga ulaşip uzun süre boyayi korumak daha mantiklidir.

:APC yi dış plaktiklerde neden kullaniyorsunuz?Plastik Aksamlar icin çok fazla.çesit ürünler mevcut.

Aracininizi marka model belirtin müsait oldukça sorularinizi ben cevaplayamasamda arkadaşlar cevaplayabilir,yorumlayabilir.

NOT:APC çılginligini birakin dostlar kime sorsam ozellikle ilk defa malzeme alacak kisiye soruyorum nelerin var 10 kisiden 8 inde Koch GS var ve genelide Deri Koltuklu araba sifir ve bu ürünün sizde ne işi var?Bireysel Kullanicisiniz daha hafif interior alip kullanin foruma ilk gelen arkadaşlar gelin buradan sorularinizi sorun forumda yüzlerce tecrübeli arkadaşlarimiz var yardim alin sormaktan hiç cekinmeyin.
İnstagramda paylaşıyorlar yok ee custom köpük yok koch gs ile ön yıkama ürünler ph nötr diye zararsız sanıyorlar

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Dipnota cevap ;

Sosyal medya fenomenleri yüzünden olabilir koch gs ve mzr yi aracın her tarafında kullanıyorlar aşırı bazik ürünler ikiside.Heleki fason üreten firmalar var nam yapmışlar deri koltukta sihirli süngerle temizlik yapıyorlar içim gidiyor ve kitleleri epey çoğaldı detailing katilleri resmen. Birçok bilinen avrupa markalarıylada aynı fiyat skalasında ilerliyorlar.Kullananlara inanın üzülüyorum motora sprey sık parlat kirlerden arın varmı öyle dünya @Sefa46 hocam :saskin:
Nerden bakarsan bak kocaman bir uçurum yalniz ilerde Bu PPF kaplama olayida patlayacak eline Rakle yi alan PPF yapiyor,Eskiden 2/3 Marka vardi simdi bir dünya Fason üretilen ppfler cikmis ortaya 10 yil veya ömur boyu gibi garantiler verilmeye başlanmiş,Sararmaz,Cizilmez vs bunlari.demiyorum bile :ahhh:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Nerden bakarsan bak kocaman bir uçurum yalniz ilerde Bu PPF kaplama olayida patlayacak eline Rakle yi alan PPF yapiyor,Eskiden 2/3 Marka vardi simdi bir dünya Fason üretilen ppfler cikmis ortaya 10 yil veya ömur boyu gibi garantiler verilmeye başlanmiş,Sararmaz,Cizilmez vs bunlari.demiyorum bile :ahhh:
Son 2 senedir ppf te acayip markalar cıktı hepsi yaklaşık 3-4 yıl sonra söküldüğünde olay patlayacak birçok kişi verniği boyayı eline alacak birçok kişi davalık olacak adamlar yüzey hazırlığı yapmadan yetkili uygulama belgesi olmadan 15 bine eğitim alarak 25 binece ppf ve malzemelerini alarak araç kaplıyor ilerde söküldüğünde herşey günyüzüne çıkacak. Adamlar garanti veriyor ama neye veriyor. Adamın dükkanı daha 1 senelik ppf üreten firma 2 senelik ama ppf e 5 sene garanti veriyor. Söküldüğünde temiz yüzey cıkacağınamı garanti veriyor sararmamasınamı garanti veriyor kesiminemi garanti veriyor neye garanti verdiklerinide bilmiyorlar. Endura, Stek, Llumar gibi bilindik markalara lafımız yok ama piyadada cok fazla bilinmedik marka tpu ve tph ürün üreten firma var

Sadri

Acemi Detaycı
Üye
İl
SİNOP
würth ün sıfır araba kokusu diye bir ürün gördüm. bu marka veya başka tavsiyesi edebileceğiniz bir ürün var mı?