Hızlı Soru - Cevap

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Bugün lastik parlatıcı uygularken Klin'in lastik parlatıcı sünger aplikatörünü kullandım fakat şahsım adına çok memnun kalmadım.

Sizler neler kullanıyorsunuz? Bu fırça tipi olanlardan memnun musunuz? Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Spray halinde kullanacaksam eger lastige fislatip uzerini normal sungerle geciyorum jel kullanacaksam da su linkini attigim aplikatorden kullaniyorum.

Royal Pads Tire Applicator Lastik Aplikatörü – Detaycilar

Deturner dede ayni aplikatorden var.

Deturner Creamy Tire Dressing Lastik Koruyucu ve Parlatici Si02 içerikli
@Sefa46 hocam Jel olarak değil de elimde şu an 2 adet sıvı formda olan Nasiol Detailershine ve Meg All season Dressing var. Bilmiyorum sorun benim uygulama yöntemimde mi fakat ürünü sünger aplikatöre döküp lastiğe sürdüğümde lastik üzerine yeteri kadar ürün yayamamış oluyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 hocam Jel olarak değil de elimde şu an 2 adet sıvı formda olan Nasiol Detailershine ve Meg All season Dressing var. Bilmiyorum sorun benim uygulama yöntemimde mi fakat ürünü sünger aplikatöre döküp lastiğe sürdüğümde lastik üzerine yeteri kadar ürün yayamamış oluyorum.
Direk lastige sıkın süngerle yayin hocam birde boyle deneyin

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İç aksam koruma olarak k2 satina pro yeterli midir? o fiyata daha iyi alternatif var mı acaba cilakutusu trendyol üzerinden alacağım. @Sefa46 hocam.
ayrıca k2 polo daha etkili midir acaba?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Bugün lastik parlatıcı uygularken Klin'in lastik parlatıcı sünger aplikatörünü kullandım fakat şahsım adına çok memnun kalmadım.

Sizler neler kullanıyorsunuz? Bu fırça tipi olanlardan memnun musunuz? Ne önerirsiniz?

Teşekkürler.
Meg All Season Dressing de bunu kullanıyorum.
CarPro Tire Applicator – Lastik Parlatma Aplikatörü - 1 Adet

Meguiars Endurance ve benzeri jel parlatıcılarda bunu kullanıyorum.
Cartainer Yeni Nesil Lastik Parlatıcı Aplikatörü - Cila Kutusu

Deturner tire creamy dressingde bu tarz aplikatör kullanıyorum.

3D Magic Dressing de farkl tarz aplikatör kullanıyorum.

Bu tarz kalın süngerlerde ilk seferlerde ürün sarfiyatı fazla oluyor sünger kullanıldıkça sarfiyatta azalıyor. Ama aynı aplikatörde farklı farklı parlatıcı kullanmanızı tavsiye etmem. Denk gelirsem ince süngerlerden alacağım leflef süngerlerden yani. Ondanda herkes memnun ama onlarlada eller ve tırnaklar siyah oluyor cıkmada cıkmıyor

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Meg All Season Dressing de bunu kullanıyorum.
CarPro Tire Applicator – Lastik Parlatma Aplikatörü - 1 Adet

Meguiars Endurance ve benzeri jel parlatıcılarda bunu kullanıyorum.
Cartainer Yeni Nesil Lastik Parlatıcı Aplikatörü - Cila Kutusu

Deturner tire creamy dressingde bu tarz aplikatör kullanıyorum.

3D Magic Dressing de farkl tarz aplikatör kullanıyorum.

Bu tarz kalın süngerlerde ilk seferlerde ürün sarfiyatı fazla oluyor sünger kullanıldıkça sarfiyatta azalıyor. Ama aynı aplikatörde farklı farklı parlatıcı kullanmanızı tavsiye etmem. Denk gelirsem ince süngerlerden alacağım leflef süngerlerden yani. Ondanda herkes memnun ama onlarlada eller ve tırnaklar siyah oluyor cıkmada cıkmıyor
Demekki benim ped yeni olduğu için çoğu ürünü emdi. Vay arkadaş herkes önce kendi karnını doyuruyor:)

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.

Teşekkürler.
leflef süngeri denemenizi tavsiye ederim ayakkabı boyası veya tamir eden o tarz dükkanlarda bulunuyor sıvı formda olan lastik parlatıcının ağzını dayayıp ters düz yapıyorum ve süngere bulaşıyor buda yeterli oluyor.

beyazcorsa

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gyeon deneyimlemedim, valet pro iyidir 2 litreye yakın tükettim memnunum. Forumdaki arkadaşlar da memnunlar. Hem wax hem havlular için ayrı yıkamalar yapmak gerekiyor o yüzden çok tüketim oluyor. 5 litre almanızı öneririm. Hatta o bile çok hızlı gidiyor yanında bazen bezler cok kirli olmadığında perwoll kullanıyorum
Merhaba nasıl kullanıyorsunuz acaba kaç derece de, kaç ml ürün, sıkmasını nasıl ayarlıyorsunuz birde kurutmayı kendi halindemi yoksa kombide kurusa sorun olabilir mi

yunusaktas91

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ön cam için hidrofobisi yüksek bir ürün arıyorum sileceklerde atlama yapmaması çok önemli şuana kadar tüm camlarda hep cila wax tarzı ürünler kullandım haliyle ön camda silecekler belirli bir kullanımdan sonra kötü bir duruma geliyor.
Nasiol Glass Shield kullanıyorum. 60 kmh’den sonra çok iyi çalışıyor. Yıkamada su tutunca da kalmıyor yüzeyde. Benim en beğendiğim özelliği, silecek kullanmak zorunda olduğumda cam pürüzsüz şekilde temizleniyor. Atlama olayı biraz silecek lastiğiyle de alakalı, ben yaşamadım. Bu işin vakkosu olarak Glaco bilinir, doğru da olabilir ama bence Nasiol f/p olarak mükemmel.

Bu arada öncesinde camı iyi temizlemeniz çok önemli. Ben aracı yıkadıktan sonra makyaj pamuğuna beyaz sirke döküp temiz camı sildim, hemen ardından spreyi uygulayıp kuruladım.

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Nasiol Glass Shield kullanıyorum. 60 kmh’den sonra çok iyi çalışıyor. Yıkamada su tutunca da kalmıyor yüzeyde. Benim en beğendiğim özelliği, silecek kullanmak zorunda olduğumda cam pürüzsüz şekilde temizleniyor. Atlama olayı biraz silecek lastiğiyle de alakalı, ben yaşamadım. Bu işin vakkosu olarak Glaco bilinir, doğru da olabilir ama bence Nasiol f/p olarak mükemmel.

Bu arada öncesinde camı iyi temizlemeniz çok önemli. Ben aracı yıkadıktan sonra makyaj pamuğuna beyaz sirke döküp temiz camı sildim, hemen ardından spreyi uygulayıp kuruladım.
teşekkür ederim Nasiol Glass Shield sipariş geçmiştim denemek istiyorum bakalım üzmeyeceğinden eminim.

kgereli

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Denizli
Merhaba, yeni formentor Grafen gri renk araç için ppf kaplatmak istiyorum. Bayiden yaptırmak istemedim. Stek veya endura markaları var. Denizlide yaptıracağım önerdiğini marka ve uygulama yeri önerisi alabilir miyim ?

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba, yeni formentor Grafen gri renk araç için ppf kaplatmak istiyorum. Bayiden yaptırmak istemedim. Stek veya endura markaları var. Denizlide yaptıracağım önerdiğini marka ve uygulama yeri önerisi alabilir miyim ?
Hayırlı olsun aracın. Bence araca ppf tarzı şeylere gerek yok diye düşünüyorum. Onlara vereceğin para ile araca yıkama malzemeleri temin edebilirsin. Yıkama yerin var ise çok daha iyi olur. Sonuçta sabah kalktığında araca birisinin vurmayacağinin garantisi yok. Detay yaparım, hobi olarak ilgilenirim gibi, tabi ki bu bir bakış açısı. Başkası ppf olmazsa olmaz diyebilir :)

Emreaty

Çaylak Detaycı
Üye
Selamın aleyküm ,
İstanbulda pasta-cila konusunda destek olabilcek biri varmı ? Ücreti karşılasam ? Araç honda city 2022 füme

cihanercan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
arkadaşlar bugün aracımı yıkarken fark ettim ki lastikçi kurşunu sökmeye çalışırken jantı çizmiş baya bi jant piano black maalesef. birdaha olmaması için bir ürün alayım diyorum yapışkan, zift gibi lekeleri sökebilecek ppf için de güvenli bir tar remover ya da sökücü öneriniz var mı?