Hızlı Soru - Cevap

Ludlowchm

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Mjjc normalde yurt dışından geliyor olsa kesinlikle çok pahalı ve o fiyatlara gereksiz maalesef. Ama şuan Türkiye depolarında v2 pro ve v3 s var 3300 Tl ye geliyor aşağı yukarı. Auto Brite vb. O kalitede ki foam lanceler de zaten şuan en kötü 3000 TL . Bende almayı düşünüyorum ama o fiyatlara çıkınca hangisini alsam diye kararsız kalıyorum tabiki.
Hocam Mjjc ürüne nasıl ulaşabilirim Turkiye deposuna?

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar. Beyaz renk aracım var bir çamurluk harici orjinal 2017 model egea . Kendi aracım ve yakın çevremin araçlarında kullanmak amacıyla le t4000 veya 4200 orbital makinada karar kıldım (stok bekliyorum artık hangisi olursa aralarında büyük fark yok sanırım). Cihaz alımı sonrası pad ve sarf malzemelerini alacağım .

Benim sorum şu olacak orbital yanına birde rotary makina almayı düşünüyorum. Çizik giderme amaçlı ilk ve orta kat yada sadece ilk kat için kullanabileceğim bir makina tavsiye etseydiniz bu ne olurdu. Aklımda
-Einhell 1100/1E
-bosch gpo 14
-le terminator v2
-mac allister
-kl pro 1400w
Bu modellerden fiyat olarak einhell, performans olarak Bosch aklıma yatıyor.
Pad ölçülerine uygun olsun dersek le terminator ağır basıyor.

Yada bunların yerine Proxxon PROX28660 Wp(6000₺) gibi mini bir cihaz alıp ince noktalara mı kullanmalı.

Yada bütçeyi hiç sarsma le t4000 orbital da detay ve ciziklerde işimi görür mü dersiniz. En az ayda 1 kullanacağım. Bir makina alırken kalite fiyat ve performans önceliğim. Kullanırken öf pöf demeyelim, 2 araba bitince bozulmasın derdindeyim.bütçe yetse flex ve rupes almalı ama bütçemide sarsmak istemiyorum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar. Beyaz renk aracım var bir çamurluk harici orjinal 2017 model egea . Kendi aracım ve yakın çevremin araçlarında kullanmak amacıyla le t4000 veya 4200 orbital makinada karar kıldım (stok bekliyorum artık hangisi olursa aralarında büyük fark yok sanırım). Cihaz alımı sonrası pad ve sarf malzemelerini alacağım .

Benim sorum şu olacak orbital yanına birde rotary makina almayı düşünüyorum. Çizik giderme amaçlı ilk ve orta kat yada sadece ilk kat için kullanabileceğim bir makina tavsiye etseydiniz bu ne olurdu. Aklımda
-Einhell 1100/1E
-bosch gpo 14
-le terminator v2
-mac allister
-kl pro 1400w
Bu modellerden fiyat olarak einhell, performans olarak Bosch aklıma yatıyor.
Pad ölçülerine uygun olsun dersek le terminator ağır basıyor.

Yada bunların yerine Proxxon PROX28660 Wp(6000₺) gibi mini bir cihaz alıp ince noktalara mı kullanmalı.

Yada bütçeyi hiç sarsma le t4000 orbital da detay ve ciziklerde işimi görür mü dersiniz. En az ayda 1 kullanacağım. Bir makina alırken kalite fiyat ve performans önceliğim. Kullanırken öf pöf demeyelim, 2 araba bitince bozulmasın derdindeyim.bütçe yetse flex ve rupes almalı ama bütçemide sarsmak istemiyorum.
T4200 LE Orbital ideal

Rotary alacaksan Stanley al https://app.hb.biz/IKldiAFF2Nsj Yukarida ki saydiklarindan hicbir eksigi yoktur 4 yildir kullanirim +1 tanede yedekledim.

İlerleyen zamanda kendini gelistirdikce mini polisaj makinasida alabilirsin yakinda LE nin mini makinalari gelecek.

Sarf Malzemesi olarak Pedler gercekten kaliteli LE nin ve fiyatlarida uygun tercih edilir.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Dostlar selamlar iyi bayramlar. Bir sorum olacak.

Kahverengi deri koltuğa bizim ufaklık tükenmez kalem ile sanatsal bir çalışma yapmış. Çıkarmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

k2 letan foam denedim olmadı
Kc Podenedim olmadı
İzoproil alkol diyorlardı 1:1 denedim olmadı.

Acaba ne yapsam fayda eder?

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dostlar selamlar iyi bayramlar. Bir sorum olacak.

Kahverengi deri koltuğa bizim ufaklık tükenmez kalem ile sanatsal bir çalışma yapmış. Çıkarmak için tavsiyelerinize ihtiyacım var.

k2 letan foam denedim olmadı
Kc Podenedim olmadı
İzoproil alkol diyorlardı 1:1 denedim olmadı.

Acaba ne yapsam fayda eder?
İyi bayramlar merhaba.Bu ürünü kullanabilirsiniz.

Koch Chemie Tex (Tinten Kuli-Ex 250 ml) Mürekkep ve Tükenmez Kalem Çıkarıcı
https://app.hb.biz/BV3Ik0yxznLr

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstad ürün güzel ama deri üzerinde kullanilmiyor :( Suni deri ve Plastik üzerinde kullanilmiyor bu içeriginden dolayi yanicidir Deriyi yakabilme durumu var.
Youtube videolarında çok karşıma çıktı deride kullanılırken görmüştüm. Doğrudur üstadım ben hiç kullanmadım gördüğüm kadarıyla tavsiye ettim aslında şuda örnek bir video :(

https://youtube.com/shorts/SXt-T80n2WI?si=LQ6-Ie0rWYjfluje

Şöyle bir yorumda gördüm şimdi

Peki sizin tavsiyeniz nedir sefa hocam en zararsız şekilde nasıl halledilir merak ettim bende şuan. Halıdan, kumaştan vs just the tonicle çıkarıyorum ben normalde konu deri olunca videolara istinaden bu ürün aklıma geldi direk just the tonic uygun olmaz gibisinden.

Son düzenleme:

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Youtube videolarında çok karşıma çıktı deride kullanılırken görmüştüm. Doğrudur üstadım ben hiç kullanmadım gördüğüm kadarıyla tavsiye ettim aslında şuda örnek bir video :(

https://youtube.com/shorts/SXt-T80n2WI?si=LQ6-Ie0rWYjfluje

Şöyle bir yorumda gördüm şimdi

Peki sizin tavsiyeniz nedir sefa hocam en zararsız şekilde nasıl halledilir merak ettim bende şuan. Halıdan, kumaştan vs just the tonicle çıkarıyorum ben normalde konu deri olunca videolara istinaden bu ürün aklıma geldi direk just the tonic uygun olmaz gibisinden.
Üstadim Belki kullanan kisinin deriler orjinal serttir suni derileri yakma durumu vs olabilir.

Kullanacaksakta gorunmeyen bir yerde denemek lazim bu deri isi gercekten bir sikinti ozellikle kahve ve bej de renk degisimi siyahlastirma olabilir belki.

Üstad ben mürekkep lekesini bir ara rossmanda leke cikarici kalem vardi 1 kez Talismanda siyah deride leke oldu onda hallettik ama.talismanin orta kisim orjinal deriydi Dr. Beckmann Leke Canavarı Tükenmez Kalem 50 ml | Rossmann

İnanim benimde lekeye karsi net tecrubem yok bizi aydinlatacak en iyi kisi @Dorukkutluay DeriKlinik :)

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Haklısınız benimde deriyle pek bilgim tecrübem yok tamamen test videolarında rastlamış olmamdan aklımda kalmış bu malzeme @Dorukkutluay bey bizi aydınlatır fazlasıyla inşallah ve yeni bir bilgi daha edinmiş oluruz.
Üstadim Belki kullanan kisinin deriler orjinal serttir suni derileri yakma durumu vs olabilir.

Kullanacaksakta gorunmeyen bir yerde denemek lazim bu deri isi gercekten bir sikinti ozellikle kahve ve bej de renk degisimi siyahlastirma olabilir belki.

Üstad ben mürekkep lekesini bir ara rossmanda leke cikarici kalem vardi 1 kez Talismanda siyah deride leke oldu onda hallettik ama.talismanin orta kisim orjinal deriydi Dr. Beckmann Leke Canavarı Tükenmez Kalem 50 ml | Rossmann

İnanim benimde lekeye karsi net tecrubem yok bizi aydinlatacak en iyi kisi @Dorukkutluay DeriKlinik :)

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hocam Mjjc ürüne nasıl ulaşabilirim Turkiye deposuna?
Türkiye deposuna ulaşman mümkün mü bilmiyorum İstanbul avrupa yakasından Mirahmet Boran tarafından kargolanıyor. Sitesinden sipariş vermen yeterli yani her ürün yok diye biliyorum mail atabilirsin bunun için ayrıca bilgilendirme yapıyorlarmış stok vs. durumunda

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
Bildiginiz tavsiye edeceginiz güzel eldiven önerilerinizi bekliyorum. Carpro dabdab - work stuff storm - work stuff typhoon gibi. Hobi olarak denemek istiyorum kova şampuanında kullanıyorum hevesimi alınca satacagım önerilerinize açıgım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

leventtek33

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,
1-)Araç içinde kullanmak için bez tavsiyeleriniz nelerdir?
2-)Yaz için foam lance şampuan önerileriniz nedir?
3-)Sahler paspaslarımı valet pro apc ile temizliyorum 2 kere inip binince hemen kirleniyor bunu önlemenin yolu var mı? yoksa günlük nasıl temizleyebilirim?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar,
3-)Sahler paspaslarımı valet pro apc ile temizliyorum 2 kere inip binince hemen kirleniyor bunu önlemenin yolu var mı? yoksa günlük nasıl temizleyebilirim?
Adbl purestar markalarının bezlerine bakabilirsin.
Adbl Yeti K2 Pro Bela
Koruyucu sürebilirsiniz. Paspas kagıdı kullanabilirsiniz

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
T4200 LE Orbital ideal

Rotary alacaksan Stanley al https://app.hb.biz/IKldiAFF2Nsj Yukarida ki saydiklarindan hicbir eksigi yoktur 4 yildir kullanirim +1 tanede yedekledim.

İlerleyen zamanda kendini gelistirdikce mini polisaj makinasida alabilirsin yakinda LE nin mini makinalari gelecek.

Sarf Malzemesi olarak Pedler gercekten kaliteli LE nin ve fiyatlarida uygun tercih edilir.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Rotary için tavsiye ettiğiniz makinayı sipariş verdim. Yorumları ve puanı (4.7-4.9-5.0) gayet iyi bir ürün hiç dikkatimi çekmemişti. 180mm tabla çıkarıp 150mm tabla kullanabilirmiyim yada 180le mi kullanmak daha uygun olur. LE de 180mm ped bulabilirmiyim? Daha çok 150mm var ve set olarak alınırsa daha uyguna geliyor.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Rotary için tavsiye ettiğiniz makinayı sipariş verdim. Yorumları ve puanı (4.7-4.9-5.0) gayet iyi bir ürün hiç dikkatimi çekmemişti. 180mm tabla çıkarıp 150mm tabla kullanabilirmiyim yada 180le mi kullanmak daha uygun olur. LE de 180mm ped bulabilirmiyim? Daha çok 150mm var ve set olarak alınırsa daha uyguna geliyor.
150 MM lik tabla alip kullanabilrsiniz sorun olmaz 180MM tabla cok buyuk ona gore ped kece bulmaniz cok zordur.

LE de de bulamazsiniz.150 MM idealdir

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,
Paspas için kc guf oneririm