Merhabalar. Beyaz renk aracım var bir çamurluk harici orjinal 2017 model egea . Kendi aracım ve yakın çevremin araçlarında kullanmak amacıyla le t4000 veya 4200 orbital makinada karar kıldım (stok bekliyorum artık hangisi olursa aralarında büyük fark yok sanırım). Cihaz alımı sonrası pad ve sarf malzemelerini alacağım .
Benim sorum şu olacak orbital yanına birde rotary makina almayı düşünüyorum. Çizik giderme amaçlı ilk ve orta kat yada sadece ilk kat için kullanabileceğim bir makina tavsiye etseydiniz bu ne olurdu. Aklımda
-Einhell 1100/1E
-bosch gpo 14
-le terminator v2
-mac allister
-kl pro 1400w
Bu modellerden fiyat olarak einhell, performans olarak Bosch aklıma yatıyor.
Pad ölçülerine uygun olsun dersek le terminator ağır basıyor.
Yada bunların yerine Proxxon PROX28660 Wp(6000₺) gibi mini bir cihaz alıp ince noktalara mı kullanmalı.
Yada bütçeyi hiç sarsma le t4000 orbital da detay ve ciziklerde işimi görür mü dersiniz. En az ayda 1 kullanacağım. Bir makina alırken kalite fiyat ve performans önceliğim. Kullanırken öf pöf demeyelim, 2 araba bitince bozulmasın derdindeyim.bütçe yetse flex ve rupes almalı ama bütçemide sarsmak istemiyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim
Daha önce bu soruma gerekli cevapları aldım. Tavsiyeleriniz üzerine de Stanleyin rotary makinası tercih ettim . Şimdi bir yandan liquid elements t4000-4200 makinasının stoklara girmesini bekliyorum.bir yandan da diğer orbital makinaları araştırıyorum.
Sorum şu aşağıda yazdıklarımdan fiyat fayda ve kalite açısından hangisini almalı bir markanın en ucuzu orta halli markanın en iyisini almaktan iyimidir?
Rupes Lhr15es (14500₺ ve üzeri )
Shine Mate EX620 5/15 (10500₺ ve üzeri)
Liquid elements t4000-4200 (10000 ve üzeri stok yok bekleniyor sanırım zamlı gelecektir)
Arıza anında yedek parça, servis desteği ve arıza çıkarma olasılığı da önemli
Kl pro da fiyatı cezbediyor ama arıza çıkarması ve kalitesi yüzünden uzak duruyorum.
Amatör olarak yapacağım lakin yaptığım işten keyif almak istiyorum.
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.