Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
piano black jantlarda, ayda bir araç yıkamada demir tozu kullanmak zararlı olur mu?
Merhaba, demir tozunu sürekli kullanmak dezenformasyonu arttırır diye düşünüyorum. O yüzden yılda iki üç kere kullanmaya veya uzun yolculuk dönüşü kullanmaya çalışıyorum. Ben yılda bir veya iki kere kullanırım.

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Hobi kullanım için Kwazar çift atımlı sprey şişelerinden almayı düşünüyorum. Tetik sorunu hızlı bozulma gibi sorunlar duydum kullanan memnun kalan var mı?

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Hobi kullanım için Kwazar çift atımlı sprey şişelerinden almayı düşünüyorum. Tetik sorunu hızlı bozulma gibi sorunlar duydum kullanan memnun kalan var mı?
Bazen görüntüsü güzel gelse de fantastik ürünlere özellikle geri bildirimleri kötü olan ürünlere ben bulaşmıyorum. Hangi ürünü püskürtmek için kullanacaksınız ya da bu markayı seçmek için özel bir nedeniniz var mı bilmiyorum, ama onun yerine rüştünü daha ispatlamış ya da daha ekonomik alternatiflere gitseniz nasıl olur?

Uğur Can Uysal

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bazen görüntüsü güzel gelse de fantastik ürünlere özellikle geri bildirimleri kötü olan ürünlere ben bulaşmıyorum. Hangi ürünü püskürtmek için kullanacaksınız ya da bu markayı seçmek için özel bir nedeniniz var mı bilmiyorum, ama onun yerine rüştünü daha ispatlamış ya da daha ekonomik alternatiflere gitseniz nasıl olur?
Ürüne beni iten özelliği çift atım olması açıkcası hızlı cila ve jant temizleme solüsyonum için alıcam. Hızlı cila için hem çift atım hem 360 derece atım olması fazlasıyla dikkatimi çekti.

Burak55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Salamun aleyküm arkadaşlar

Araçim.cila sonrasında çok toz topluyor

Kuru arabaya yaptım
Islak arabaya yaptım
Islak arabaya cila uygulayıp sula durulama yaptım yinede toz tutuyor

Koch cheime pw
Auto fineese

Bu markaların cilalarinı kullandım kesinlikle aşırı toz tutuyor varmı güzel iş yapan cila önerisi

Burak55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Salamun aleyküm arkadaşlar

Bir çok ayrı bezim var yıkama konusunda fikir almak isterim makinede nasıl yıkıyorsunuz özelikle bı detarjan hangi programda kaç derece kaç devir bilgi yaklaşırsaniz sevinirim

SW4RTHY

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba arkadaşlar.
trendyol vs gibi yerlerde satılan araç içi detay temizleyici spreyini yumuşak bir beze püskürtüp konsol etrafını torpidoyu felan siliyorum. Bir zararı olur mu ? onu yapacağına şunu yap vs diye bir öneride bulunabilir misiniz.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
merhaba arkadaşlar.
trendyol vs gibi yerlerde satılan araç içi detay temizleyici spreyini yumuşak bir beze püskürtüp konsol etrafını torpidoyu felan siliyorum. Bir zararı olur mu ? onu yapacağına şunu yap vs diye bir öneride bulunabilir misiniz.
ne kullandiginiz onemli, nanolex, meguiars, chemical guys, adbl, carpro gbi markalarin interior cleaner urunlerini gonul rahatligi ile kullanabilirsiniz

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
merhaba arkadaşlar.
Uygulamanız doğru fakat merdiven altı bir ürün olup olmadığı önemli.

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Ürüne beni iten özelliği çift atım olması açıkcası hızlı cila ve jant temizleme solüsyonum için alıcam. Hızlı cila için hem çift atım hem 360 derece atım olması fazlasıyla dikkatimi çekti.
Açıkçası ben bu ürünler için kimyasala dayanıklı şişede canyon başlık kullanıyorum. Gayet yeterli geliyor. Size de tavsiye edebilirim. Sizin bahsettiğiniz ürünlerden çok sayıda şikayet hem forumda hem de diğer platformlarda var. Paranın karşılığını almak gerekli.

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar. Beyaz renk aracım var bir çamurluk harici orjinal 2017 model egea . Kendi aracım ve yakın çevremin araçlarında kullanmak amacıyla le t4000 veya 4200 orbital makinada karar kıldım (stok bekliyorum artık hangisi olursa aralarında büyük fark yok sanırım). Cihaz alımı sonrası pad ve sarf malzemelerini alacağım .

Benim sorum şu olacak orbital yanına birde rotary makina almayı düşünüyorum. Çizik giderme amaçlı ilk ve orta kat yada sadece ilk kat için kullanabileceğim bir makina tavsiye etseydiniz bu ne olurdu. Aklımda
-Einhell 1100/1E
-bosch gpo 14
-le terminator v2
-mac allister
-kl pro 1400w
Bu modellerden fiyat olarak einhell, performans olarak Bosch aklıma yatıyor.
Pad ölçülerine uygun olsun dersek le terminator ağır basıyor.

Yada bunların yerine Proxxon PROX28660 Wp(6000₺) gibi mini bir cihaz alıp ince noktalara mı kullanmalı.

Yada bütçeyi hiç sarsma le t4000 orbital da detay ve ciziklerde işimi görür mü dersiniz. En az ayda 1 kullanacağım. Bir makina alırken kalite fiyat ve performans önceliğim. Kullanırken öf pöf demeyelim, 2 araba bitince bozulmasın derdindeyim.bütçe yetse flex ve rupes almalı ama bütçemide sarsmak istemiyorum.
Herkese iyi forumlar dilerim

Daha önce bu soruma gerekli cevapları aldım. Tavsiyeleriniz üzerine de Stanleyin rotary makinası tercih ettim . Şimdi bir yandan liquid elements t4000-4200 makinasının stoklara girmesini bekliyorum.bir yandan da diğer orbital makinaları araştırıyorum.

Sorum şu aşağıda yazdıklarımdan fiyat fayda ve kalite açısından hangisini almalı bir markanın en ucuzu orta halli markanın en iyisini almaktan iyimidir?

Rupes Lhr15es (14500₺ ve üzeri )
Shine Mate EX620 5/15 (10500₺ ve üzeri)
Liquid elements t4000-4200 (10000 ve üzeri stok yok bekleniyor sanırım zamlı gelecektir)

Arıza anında yedek parça, servis desteği ve arıza çıkarma olasılığı da önemli

Kl pro da fiyatı cezbediyor ama arıza çıkarması ve kalitesi yüzünden uzak duruyorum.

Amatör olarak yapacağım lakin yaptığım işten keyif almak istiyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Herkese iyi forumlar dilerim

Daha önce bu soruma gerekli cevapları aldım. Tavsiyeleriniz üzerine de Stanleyin rotary makinası tercih ettim . Şimdi bir yandan liquid elements t4000-4200 makinasının stoklara girmesini bekliyorum.bir yandan da diğer orbital makinaları araştırıyorum.

Sorum şu aşağıda yazdıklarımdan fiyat fayda ve kalite açısından hangisini almalı bir markanın en ucuzu orta halli markanın en iyisini almaktan iyimidir?

Rupes Lhr15es (14500₺ ve üzeri )
Shine Mate EX620 5/15 (11000₺ ve üzeri)
Liquid elements t4000-4200 (10000 ve üzeri stok yok bekleniyor sanırım zamlı gelecektir)

Arıza anında yedek parça, servis desteği ve arıza çıkarma olasılığı da önemli

Kl pro da fiyatı cezbediyor ama arıza çıkarması ve kalitesi yüzünden uzak duruyorum.

Amatör olarak yapacağım lakin yaptığım işten keyif almak istiyorum.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Sanırım fiyat performans olarak şuan liquid elements en iyisi. Shine mate de kullanıyordum ama LE Kalite olarak daha iyidir bence

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin
Merhaba seramik için bez tavsiyesi rica edeceğim, seramikte kullanıldıktan sonra çöp olacağı için çok yüksek fiyatlı olmaması gerekli bu konuda bilgi sahibi üstatların yardımını rica ediyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba seramik için bez tavsiyesi rica edeceğim, seramikte kullanıldıktan sonra çöp olacağı için çok yüksek fiyatlı olmaması gerekli bu konuda bilgi sahibi üstatların yardımını rica ediyorum
n11'den Nasiol Wipe&Buff Mikrofiber Seramik Kaplama Detailing Bezi 10'lu A.Gri Temizlik Bezi 40 x 40 CM 320 Gsm seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
https://m.n11.com/urun/nasiol-wipeb...ezi-40-x-40-cm-320-gsm-53537337?magaza=nasiol

Suan en makul secenek bu gayet kullanislidir.Daha ucuzlarida vardir ama.silemedikten sonra ugrastirirsa geregi kalmaz.

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
n11'den Nasiol Wipe&Buff Mikrofiber Seramik Kaplama Detailing Bezi 10'lu A.Gri Temizlik Bezi 40 x 40 CM 320 Gsm seçtim! Milyonlarca ürün, kaçırılmayacak fırsatlarla sana gelir!
https://m.n11.com/urun/nasiol-wipeb...ezi-40-x-40-cm-320-gsm-53537337?magaza=nasiol

Suan en makul secenek bu gayet kullanislidir.Daha ucuzlarida vardir ama.silemedikten sonra ugrastirirsa geregi kalmaz.
Bu bezi pasta sonrası yüzey temizlemede kullanabilirmiyim? Yada 3 harflilerde satılan sıradan mikrofiber bezler iş görür mü? Her kat sonrası temizlik için kullanmaya
önereceğiniz uygun ve işini yapan başka bir bez varmıdır. Ayrı olarak satılan bazı ürünler var smart bee gibi ama sadece kat silmek ve bir sonraki kata zemin hazırlamak için pahalı geldi bana.

q0xe

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Aux girişli Bluetooth bağlantısı için bu 3 ürün arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bu bezi pasta sonrası yüzey temizlemede kullanabilirmiyim? Yada 3 harflilerde satılan sıradan mikrofiber bezler iş görür mü? Her kat sonrası temizlik için kullanmaya
önereceğiniz uygun ve işini yapan başka bir bez varmıdır. Ayrı olarak satılan bazı ürünler var smart bee gibi ama sadece kat silmek ve bir sonraki kata zemin hazırlamak için pahalı geldi bana.
Bu bezleri her yerde kullanabilirsin sorun olmaz hocam.
O bahsettiginiz bezleride kullanabilirsiniz sorun olmaz ama eski kalitesi kalmadi naylon gibi silerken alttan leke birakir

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar. Aux girişli Bluetooth bağlantısı için bu 3 ürün arasında kaldım. Hangisini tercih etmeliyim? Teşekkürler.
Ortadakinden ortalama 2 yildir kullandim cok memnunum baglanti kalitesi telefondan telefona degisiyor en iyi ses kalitesini apple dan aldim androidlerde 1 tik gerisinde diyebilirim.Ortalama 12 saat sarji gidiyor micro usb ile sarj oluyor.

furkanerdill

Çaylak Detaycı
Üye
İl
mersin