Hızlı Soru - Cevap

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Öne çıkan konu #26,401
Sıçratma yaşayanlar lastik tam kurumadan ürünü uyguluyor olabilir mi
Teşekkürler, lastik kuruduktan sonra uygulamaya dikkat ediyorum , ayrıca ürünü akşam kapalı parka uyguluyor sabaha kadar aracı kullanmıyorum. Ancak bu öneriye daha da dikkat ederek deneyeceğim,selamlar….

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şuanda ön yıkama işlemi için ph nötr bir şampuana (Newmix snow foam) 30-40 ml kadar Koch Chemie GS ekleyip 1.5 litrelik bir karışım hazırlıyorum ve ilaçlama pompası ile sıvı formda yüzeye püskürtüyorum. Aracın kir durumuna göre GS'nin oranını biraz değiştiriyorum. Sorularım şu şekilde
1) Bu yöntem doğru mu ? (Spreyleme işlemi sonrası basınçlı su ile durulama yapınca kirler çok yüksek oranda gitmiş oluyor.)
2) Elimde IK Foam Pro 2 köpük yapan pompa mevcut buna şarjlı kompresör satın alıp bağlasam köpük formda ön yıkama yapmak daha iyi bir sonuç verir mi ?
3) Şuan için aracımda bir koruma yok ama yakın zamanda wax uygulaması yapacağım. Uygulamanın ömrünü koruması için ön yıkamayı nasıl yapmalıyım hangi ürünleri kullanmalıyım ?
4) Elimdeki şampuan az kaldı bitince hem yeni bir ön yıkama ürünü + kova ve IK Foam ile köpük şeklinde kullanabileceğim bir şampuan arayışım olacak önerileriniz nedir ?
Genel olarak yeni başladığım için bu şekilde araç yıkamaya sektördeki ürünlere ve uygulamalara çok hakim değilim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır :)

Son düzenleme:

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Elimde klasik cam bezlerinden var fakat farklı bir ürün daha almak istiyorum. Karbon cam bezi ve Waffle cam bezleri karşıma çıkıyor. Karbon olan Cartainer ve MF markasının 150 - 200 TL civarında fiyatları. Waffle olanlarda Gyeon var 250 TL ve ADBL nin var o da 450 TL civarı. Gyeon'un ürününü almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinize açığım
Karbon alırsanız cartainer alın fp dır. Waffle bezde adbl kullanıyorum çok memnunum. Gyeonda sertleşme sorunu oluyor diyorlardı onu bi arastırın isterseniz. İç camlarda karbon dış camlarda waffle bez kullanıyorum

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karbon alırsanız cartainer alın fp dır. Waffle bezde adbl kullanıyorum çok memnunum. Gyeonda sertleşme sorunu oluyor diyorlardı onu bi arastırın isterseniz. İç camlarda karbon dış camlarda waffle bez kullanıyorum
Dış camlar için normal cam bezleri işimi görüyor özellikle içten tertemiz olmasını istediğim için bir bez daha arıyorum. ADBL fiyat olarak iki kat daha pahalı olmasa direk onu alırdım. Peki öneriniz iç camlar için karbon mu yoksa waffle mı ?

bbah

Acemi Detaycı
Üye
İl
rize
Şuanda ön yıkama işlemi için ph nötr bir şampuana (Newmix snow foam) 30-40 ml kadar Koch Chemie GS ekleyip 1.5 litrelik bir karışım hazırlıyorum ve ilaçlama pompası ile sıvı formda yüzeye püskürtüyorum. Aracın kir durumuna göre GS'nin oranını biraz değiştiriyorum. Sorularım şu şekilde
1) Bu yöntem doğru mu ? (Spreyleme işlemi sonrası basınçlı su ile durulama yapınca kirler çok yüksek oranda gitmiş oluyor.)
2) Elimde IK Foam Pro 2 köpük yapan pompa mevcut buna şarjlı kompresör satın alıp bağlasam köpük formda ön yıkama yapmak daha iyi bir sonuç verir mi ?
3) Şuan için aracımda bir koruma yok ama yakın zamanda wax uygulaması yapacağım. Uygulamanın ömrünü koruması için ön yıkamayı nasıl yapmalıyım ?
4) Elimdeki şampuan az kaldı bitince hem yeni bir ön yıkama ürünü + kova ve IK Foam ile köpük şeklinde kullanabileceğim bir şampuan arayışım olacak önerileriniz nedir ?
Genel olarak yeni başladığım için bu şekilde araç yıkamaya sektördeki ürünlere ve uygulamalara çok hakim değilim. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır :)

Merhaba ,Koch chemie kendi sitesinde kendi ürünleri ile ilgili , gsf+gs karışımı, önermiş. Ben de bu şekilde gerekli durumlarda sık olmadıkça, vflog+mzr uygulaması yapıyorum. Bu konu forumda da öncesinde benzer paylaşımlar vardı. Selamlar …

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dış camlar için normal cam bezleri işimi görüyor özellikle içten tertemiz olmasını istediğim için bir bez daha arıyorum. ADBL fiyat olarak iki kat daha pahalı olmasa direk onu alırdım. Peki öneriniz iç camlar için karbon mu yoksa waffle mı ?
karbon yada waffle ikiside iş görür. karbonun emiciliği azdır.waffle ın fazla. biraz tarz meselesi

Max Shine KARBON CAM SİLME BEZİ Premium Soft Microfiber Carbon Fiber Towel 360gsm 40x40cm 1adet - Fiyatı, Yorumları
seçenek olsun sana 3lü set daha uyguna geliyor
Max Shine Cam Silme Bezi Premium Soft Microfiber Carbon Fiber Towel 360gsm 40x40cm 3adet - Fiyatı, Yorumları

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Zamanında karbon bezi almasaydım kesinlikle iç aksam için waffle desenli bez alırdım. karbon bez camlara takılma yapabiliyor buda alışamayanlar için can sıkıcı olabilir

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
valet pro reviverin son litresine geldim arkadaşlar, 5 litreyi bitirdim sayılır. Reviverden geçip bu ürün daha güzel diyebileceğiniz tavsiyeniz var mı

MURON70

Çaylak Detaycı
Üye
Abiler foam lance icin deterjan su karisimi ne kadar olmali benim foam 750 ml aliyor kac ml deterjan koymam gerekli ??

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Abiler foam lance icin deterjan su karisimi ne kadar olmali benim foam 750 ml aliyor kac ml deterjan koymam gerekli ??
Kullandiginiz sampuan icin bu oran sampuanin arkasinda ya da internet sitesinde yaziyordur. Ama magifoam uzerinden ornek vermek gerekir ise ben 1:15 orani ile kullaniyorum. 900 ml su 60 ml magifoam koyuyorum. Arac cok kirli ise biraz arttiriorm. Sizin foam lance 750 ml ise, magifoam icin 40-50 ml magifoam 700ml su koyabilirsiniz oran 1:14 olur

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Einhell Te-cd 18/50 Li-i Bl Kömürsüz Darbeli Matkap Vidalama Fiyatı, Yorumları - Trendyol Bu ürünü alıp fırça takıp kullanabilirmiyim ? Kullanabilirsem ürün zor kirlerde güç olarak yeterli olurmu ? Bu fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz başka ürün varmı ?
Aynı markanın 18-35 modelini kullanabilirsiniz uygun fiyatlıdır fırçalama için yeterlidir. Uygun yollu çin malı ürünlerede bakabilirsiniz ama 36v 48v vs yazanlara aldanmayın en kralı 14v yada Max 18v dur amperi pilin kalınlığına göre değişir şanslıysanız 1-2 sene sonra bataryası bitecektir. Einhell akü serisine bağlı olarak alacağınız diğer uygun fiyatlı aküsüz ürünler ile set yapma imkanınızda olabilir. Bende aynı markanın 18-60 matkabı tilki kuyruğu lambası hava uflemesi canavarı set olarak var 2 adet 4 ah batarya ile işlerimi kolayca görüyorum.

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar merhabalar,

Bir arkadaşım bayram öncesi eli ile g3 uygulamış aracına 1 kapısında ince kat kalıntı, arma ve yazı aralarında da silmeyle geçmeyen kalıntılar mevcut. Tiner yada benzeri bir şey önermek istemedim. Boyaya zarar vermeden nasıl yardımcı olabiliriz .

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Aynı markanın 18-35 modelini kullanabilirsiniz uygun fiyatlıdır fırçalama için yeterlidir. Uygun yollu çin malı ürünlerede bakabilirsiniz ama 36v 48v vs yazanlara aldanmayın en kralı 14v yada Max 18v dur amperi pilin kalınlığına göre değişir şanslıysanız 1-2 sene sonra bataryası bitecektir. Einhell akü serisine bağlı olarak alacağınız diğer uygun fiyatlı aküsüz ürünler ile set yapma imkanınızda olabilir. Bende aynı markanın 18-60 matkabı tilki kuyruğu lambası hava uflemesi canavarı set olarak var 2 adet 4 ah batarya ile işlerimi kolayca görüyorum.
Bende aslinda evde vidalama, ufak capli saat ve dekor falan asmak icin delme de yapabilecek bir matkap ariyorum. Bosch falan geciyordu aklımdan ama var midir f/p onerilebilecek model marka?

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İç temizlikte mat bir görünüm bırakan ürün aramaktayım
Şuan Meguıars M40 Vinil kaucuk ve plastik temizleyici kullanıyorum fena da değil ama bir kaç kişi
autoglym interior shampoo
k2 pro natural apc
koch chemie greenstar
önerdi sizce meguıars tan devam mı etmeliyim yoksa yazdığım ürünlerden hangisini önerirsiniz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Şuan Meguıars M40 Vinil kaucuk ve plastik temizleyici kullanıyorum fena da değil ama bir kaç kişi
k2 pro natural apc
koch chemie greenstar
önerdi sizce meguıars tan devam mı etmeliyim yoksa yazdığım ürünlerden hangisini önerirsiniz
Selamlar Meg40 iç temizlik icin cok uygun degil daha cok koruma amaçlidir.Torpidoda vs kullanildiginda cok parlak.kalir.

APC lerin hepsi Mat görüntü birakir en son üzerine koruma yapmazsaniz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
k2 pro natural apc
koch chemie greenstar
Merhaba, adbl interior qd, koch chemi TS, meguiars suprema, ... Bu ürünleri araç içinde koruma amaçlı kullanıyorum. 4-5 ayda bir kullanmayı tercih ediyorum. Torpido için çoğu zaman nemli bir bez ile tozunu alırım. Kapı eşikleri çok kirlendigi için oralarda 15-20 günde bir kullanırım temizleyici ( i2 ) . Adbl interior qd aynı zamanda temizlik görevi de görüyor. Araç içinde düzenli kullanım olarak ben flowey İ2 kullanıyorum, 1:15 , 1:20 , çok kirli ise 1:10 oranında sulandırılmış.

Nonsense35

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bende aslinda evde vidalama, ufak capli saat ve dekor falan asmak icin delme de yapabilecek bir matkap ariyorum. Bosch falan geciyordu aklımdan ama var midir f/p onerilebilecek model marka?

Bu ürünü kullanıyorum aynı akü ile hemen hemen 5-6 adet daha el aleti kullanmaktayım bu te-cd 60nm torklu darbesiz modeli aynı ürünün darbelisi mevcut. https://amzn.eu/d/3rym1bM
Buda Bosch un işyerinde kullandığımız modeli buda üzmedi bizi onun dışında başka takımlarla set yapabilmek adına einhellde uygun fiyat ve geniş yelpaze mevcut az biraz üste çıkarım derseniz Bosch serisi 12 veya 18 voltluk farketmez alabilirsiniz. Komursuz motorlu tercih etmenizi tavsiye ederim uzun ömürlü ve daha az bakım ister.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
k2 pro natural apc
koch chemie greenstar
Diğer konudan da cevaplamıştım ama buradan da belirteyim. Apc el altında kenarda mutlaka dursun evet ama bence araç içi için 500-1000 ml kullanıma hazır interior cleaner kullanılmalı. Amatör kullanımda uygun olmayan sıcaklıkta uygulanınca veya aşırı yoğun karışım yapınca sorun yaşayan çok fazla kişi oldu. İç kısımların beyazlaşması/ağarması vs gibi hasarlar kaldı. Apc yi ayak değen alt hizalar için kullanıyorum çok kirlendiğinde. Ama daha üst kısımlara yani el kol erişebilen hizalara kesinlikle interior cleaner kullanıyorum.
M40 Sefa abi de belirtmiş ama ekleyeyim, bana parlak geldi. Göğüste güneşte parlamaya neden olacaktır, buharlaşıp ön camda yağlı görüntüye neden olabilir.
Autoglym konusunda da emsal uygun fiyatlı ürünlere bi göz gezdirin derim. Son yıllarda çok daha uygun fiyatlı birçok alternatif çıktı ve forumda test edildi. Markadan ziyade markanın o iş için olan ürününün başarısı göz önüne alınmalı, her markanın her ürünü iyi veya her ürünü kötü diye bir şey yok maalesef.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
k2 pro natural apc
koch chemie greenstar
Autoglym ürünleri güzel ama. Fiyat olarak çok mantıklı gelmiyor bana, interior shampoo dan bir şişe bitirdim diğer ürünlerle karşılaştırınca aman aman bir fark yok. Az daha farkla 1 lt APC alıp seyreltip seyreltip kullanıyorum. Şimdi baktkm kendi sitesinden autoglym 450 tl bandında benve çok yüksek bir maliyet bu tarz ürün icin. Hatta geçen gün paylaşmıştım fraber pulitutto aldım 1 litrelik 280 TL idi. Seyreltne oranlarına göre 10 litre APC çıkıyor

Son düzenleme:

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
hiç gyeon herhangi bir bezini yada başka carbon bez kullandın mı emirhan ?

Gyeon wafle vardı , çok memnundum. Tabi twisted beze geçince bu neymiş ya olmuştum. Birde Cartainer CarbonFaser Carbon bezi aldıydım denemelik. Siyah kilitli poşette gelmesi çok hoşuma gitti fakat bez ciddi olarak çok ince. Elimdeki diğer Kore üretimi carbon bezlerin neredeyse yarısı kadar incelikte.
Bu yüzden pek memnun kalamadım bezden