Hızlı Soru - Cevap

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #26,481
Herkese selamlar.

Yeni bir araç aldım. 2006 Grande punto. Özellikle kapılarda ve göğüsün alt kısımlarında kalan trimlerde bu şekilde beyaz/kahverengilikler mevcut.Apc sıkıp çok ciddi bastırırsam geçiyor gibi.Apc sıkıp yumuşak,sert fırçayla fırçaladım ama nafile.Nasıl çıkarırım ben bunu bilemedim.Yılların kiri gibi.Beyazlaşma gibi düşünüyorsanız öyle değil.

Trimlerde düzenli olarak agresif ürün kullanmanın sonuçları malesef düzenli olarak iş mekanda apc kullanmak isteyen arkadaşlara bir örnek burada mevcut. Trim seramiği trim restorer ürünleri ile bir süre kapatıcılık sağlarsanız daha iyi görünür şu halinden.

Harvey

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Cam mı yoksa kaporta yüzeyinde mi uygulama yapacaksınız ona göre tavsiyeler değişebilir gibi. Özellikle cam ise herhangi bir orta seviye pasta ile polisaj yapmanızı tavsiye ederim ben çoğu zaman cam yüzeylerde bu yolu tercih ediyorum ve eğer çok uzun süreler beklemiş bir kireç lekesi değilse sonuç gayet başarılı oluyor.
Aslında şöyle, kaporta ama ppf kaplı. Ppf üzerinde kireç lekesi oluşmuş, şimdilik el mecbur bıraktığım yıkamacı sağolsun. En azından bir şansımı denemek istiyorum :sırıtan1:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Trimlerde düzenli olarak agresif ürün kullanmanın sonuçları malesef düzenli olarak iş mekanda apc kullanmak isteyen arkadaşlara bir örnek burada mevcut. Trim seramiği trim restorer ürünleri ile bir süre kapatıcılık sağlarsanız daha iyi görünür şu halinden.
Kesinlikle katılıyorum.
Temizlik yapıldığı sırada yüzey ister istemez hafif nemli olduğu için durum anlaşılmıyor. Yüzey tamamen kuruduğunda neyin ne olduğu açığa çıkıyor malesef. Apc durulaması çok daha zor oluyor. Ciltte bile çok uzun sürüyor suyun altında el yıkarken. Interior cleanerlar daha çabuk durulanıyor ve yüzeyde daha az kimyasal kalıntı bırakıyor. O yüzden çok çok zor durumda kalmadıkça ben de apc nin içte kullanılması taraftarı değilim. Kış aylarında ayak değen kısımlarda(pedal, ayak değen kapı eşiği, koltuğun alt plastiği) gibi yerlerde apc kullanıyorum mecbur ama sıcak havalarda kaçınıyorum, malum sıcakta karışımdaki su hemen buharlaşıyor ve yüzeyde apc kalıyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Aslında şöyle, kaporta ama ppf kaplı. Ppf üzerinde kireç lekesi oluşmuş, şimdilik el mecbur bıraktığım yıkamacı sağolsun. En azından bir şansımı denemek istiyorum :sırıtan1:

Şöyle örnek vereyim . ppf in kalitesine göre çoğu şey yapabilirsiniz. Kendi aracımda kaputta bayinin uyguladığı orta yollu ppf var. Hem kapalı garaj aracı hemde arabayı sadece ben yıkıyorum. Birkaç noktada leke olduğu için geçen baharda arabaya uygulama yaparken ppf e de baskı olmadan hare giderici uyguladım . üstüne vonix sio2 ile koruma yapıp hem parlaklığı biraz arttırmış hemde su itişini ilk haline getirmiş oldum.

Yani bildiğiniz ürüne bilinçli uygulama ile lekeleri giderebilirsiniz.

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Apc çıkartmaz orayı solvent içerikli birşey lazımki yapışkanı zayıflatıp söksün
İzopropil alkol ile deneyeceğim, olmazsa selülozik olmayan tiner denerim. Sefa abi nasıl tiner olacağını yazmış bir bakacağız. Şans bu ya işler çok yoğun deneyemedim. Sonuçları paylaşacağım mutlaka.

Cej831

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba bazı pasta sungerlerinin ortası delik bazıları degil neden delik var
Abi tam emin değilim ama bazıları pasta cila için bazıları wax tarzı parlatma yada hare alma ürünleri için. Mesela çok aşırı kalın pasta kullanılıyorsa işlemde keçe ile yapılıyor ama kılcak çizik alma hare giderme yada son kat parlatma ise delikli yada dalgalı sünger kullanılıyor.

Dediğim gibi ama tam olarak emin değilim.

Samet

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Arabanın ömründe ilk defa apc kullanıldığını düşünüyorum hocam. Apclik bir durum değil bence. Yumuşak ve sert apc denedim hiç bir fark olmadı maalesef. Restorer kullanımı şart olmuş artık :)

ard07

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yazlıkta bıraktığım alta foam bu şekilde kaçırıyor. 3-4 aydır kullanmıyordum basınçsız başlığından ayırıp bırakmıştım, içine hava basınca bu şekilde köpürüyor. Başına böyle bir durum gelen var mı ?

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Yazlıkta bıraktığım alta foam bu şekilde kaçırıyor. 3-4 aydır kullanmıyordum basınçsız başlığından ayırıp bırakmıştım, içine hava basınca bu şekilde köpürüyor. Başına böyle bir durum gelen var mı ?

İçindeki conta ve oringleri kontrol edin, gerekirse sanayiden yenilerini alıp değiştirin oralardan hava kaçırıyor büyük ihtimalle

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.

sap kısmında korozyon başlamış nemli biryerde kalmış gibi görünüyor oringler özelliğini yitirmiş büyük ihtimalle onları kontrol edip yenilemekte fayda var

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Merhaba dostlar, uzun sure sonra araci kendim yikayacagim :) videolarda cift kova temasli yikamasindan once yani onyikama ve temasli arasinda kova sampuani atiyorlar fl ile sanirim temasli yikama daha kolay olsun diye, ben de magifoam ile onyikama ve bath ile temasli yikama arasinda ayni islemi nasiol sampuanla yapmak istiyorum. 1:1 oran verilmis fl icin ama bana cok geldi siz ne dersiniz?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba dostlar, uzun sure sonra araci kendim yikayacagim :) videolarda cift kova temasli yikamasindan once yani onyikama ve temasli arasinda kova sampuani atiyorlar fl ile sanirim temasli yikama daha kolay olsun diye, ben de magifoam ile onyikama ve bath ile temasli yikama arasinda ayni islemi nasiol sampuanla yapmak istiyorum. 1:1 oran verilmis fl icin ama bana cok geldi siz ne dersiniz?

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Nasiol şampuan 1;1 kesinlikle cok fazla . 400 ml su 40-50 ml şampuan yeterli olur.

Ignorius

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
herkese merhabalar aracım megane 4 sedan cosmo mavi renkte ppf kaplama yaptırmak istiyorum istanbulda yaşıyorum nerede yaptırabilirim ? aracımın sökülmesini çok istemiyorum trim seslerinden ve xyz kişiler tarafından sökülmesinden ötürü var mıdır işin ehlidir korkmadan yaptır dediğiniz bir yer ? veya özellikle şu markayı kullan dediğiniz
Herkese merhaba arkadaşlar

Ben de Ankara'da aracıma şeffaf ppf kaplatmak istiyorum. Bu işi yapan o kadar çok yer türemiş ki hangisiyle konuşsam başka bir ppf marka ismi veriyor. Konuştukça kafam daha da karışıyor. Düzgün işçilik yapacak, arabanın kaportasına falçata değdirmeyecek, önceden temizliğini düzgün yapacak bilgili güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz?

Not: Lüks müşteriye çalışan ve uçuk fiyatlara iş yapan gmg gibi yerleri düşünmüyorum.

ard07

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
sap kısmında korozyon başlamış nemli biryerde kalmış gibi görünüyor oringler özelliğini yitirmiş büyük ihtimalle onları kontrol edip yenilemekte fayda var
Evet metal kısmında pas oluşmuş, nemli bir yerde de değildi aslında. Bir tane daha alta foamım vardı kırdığım için bunu aldım o da aynı yerde bekledi baya hatta içinde ilaçla aylarca beklediği bile olmuştu :)) onda böyle bir şey yaşamadım hiç çok memnundum.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Herkese merhaba arkadaşlar

Ben de Ankara'da aracıma şeffaf ppf kaplatmak istiyorum. Bu işi yapan o kadar çok yer türemiş ki hangisiyle konuşsam başka bir ppf marka ismi veriyor. Konuştukça kafam daha da karışıyor. Düzgün işçilik yapacak, arabanın kaportasına falçata değdirmeyecek, önceden temizliğini düzgün yapacak bilgili güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz?

Not: Lüks müşteriye çalışan ve uçuk fiyatlara iş yapan gmg gibi yerleri düşünmüyorum.
Selamlar araciniza polisaj yapilacakmi öncesinde.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar Sefa hocam,

Araç sıfır gelecek. Polisaja ihtiyacı olur mu bilemiyorum.
Durumuna bagli.hocam Ankara da cok.güzel ustamiz var Tabanwax Garage Yildiz da İsmi Salih Numarasini atarim Garantili bir sekilde yaptirabilirsin benden bahsedersin.Suana kadar 30/40 tane yaptirdik hic sorun yasamadik fiyatlarida cok uygun piyasaya göre isinin arkasindadir.

Oracal ve Solarguard Markasi vardir.