Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #26,501
Selamlar Sefa hocam,

Araç sıfır gelecek. Polisaja ihtiyacı olur mu bilemiyorum.
Sıfır bayiden cıkar cıkmaz ppfe gidiyorsa demirtozu kil temizliğinin ardında sadece hare giderici ile o çizikler kapanabilir. Sıfır araçların dısında mum gibi tabaka olur hare giderici geçilirse aracın asıl parlaklıgı kendine geliyor.

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
herkese merhabalar iyi günler dilerim aracım megane 4 direksiyonumda böyle lekeler var ne ile temizleyeceğimi bilemedim yanlış birşey kullanıp direksiyonu parlak yapıp mahvetmek istemiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

TrendyTurk

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbyl
Merhabalar, renkli ppf kaplı (nardo grey) aracım için rutin kullanımda kullanılabilecek bir şampuan arıyorum.

Kaplama yaptırdığım yer dalin sampuan önermişti. Fakat evde yıkama sansım yok araç yıkattığım yerde de ppf için uygun sampuan olmadığını getirirsem kullanabileceklerini belirttiler. Renkli ppf kaplamaya zarar vermeyecek rengini soldurmayacak hangi sampuanları kullanabilirim. Tüm pH nötr sampuanlar kullanılabilir mi?

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar, renkli ppf kaplı (nardo grey) aracım için rutin kullanımda kullanılabilecek bir şampuan arıyorum.

Kaplama yaptırdığım yer dalin sampuan önermişti. Fakat evde yıkama sansım yok araç yıkattığım yerde de ppf için uygun sampuan olmadığını getirirsem kullanabileceklerini belirttiler. Renkli ppf kaplamaya zarar vermeyecek rengini soldurmayacak hangi sampuanları kullanabilirim. Tüm pH nötr sampuanlar kullanılabilir mi?
Kaplamayı yaptırdığınız yer pek bilgili değil sanırsam dalin ile yıkayabilirsiniz demesi yanlış. Böyle yerlerde uyguna iş yaptırmak ilerde sıkıntı olabilir. Dalin insan vucudunun phına uyumlu üretilir insan vucudu 5-5.5 ph ister araçta düzenli kullanımda boyada matlasma yapabilir. Ppftede aynı şekilde sıkıntı olabilir. Ppf şampuanlarından kullanabilirsiniz. Ph notr seramik ppf wax için güvenli şampuanlarda olabilir

Godzila

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
herkese merhabalar iyi günler dilerim aracım megane 4 direksiyonumda böyle lekeler var ne ile temizleyeceğimi bilemedim yanlış birşey kullanıp direksiyonu parlak yapıp mahvetmek istemiyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Bende de bir iki tane aynı durum var onlar deri hasarı temizlemeyle geçmez ne yazık ki dolgu vs lazım ama gerekli değil bence

Sytex

Acemi Detaycı
Üye
İl
Manisa
Sprey waxlarda parlaklık konusunda carnauba waxlar ön planda sanırım. Native ve blend kullandim öncesinden. Native guzel parlaklik veriyordu. Bu işin ehli dediğiniz sprey wax var mi yoksa native den devam mi?

almostilker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
uşak

aynı araçtan bende de var ve pazar günü temizlik yaparken bende bu tarz bir leke gördüm, ne olduğunu anlayamadım,

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kil hamurunu nasıl saklamamız gerekiyor. 100 gram bir kil hamuru aldım ve 30 gramını kullandım. Bu kullandığım kısım çöp mü oldu ? Çok az kirlenmiş durumda tekrar kullanmak doğru mu yanlış mı bilemedim. Kullanılmış kısmı saklamam gerekiyorsa bu kısmı ve kullanılmamış kısmı nasıl saklamalıyım. Kilin zamanla sertleşmemesi ve özelliğini kaybetmemesi için yapılması gereken bir şey var mı ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kil hamurunu nasıl saklamamız gerekiyor. 100 gram bir kil hamuru aldım ve 30 gramını kullandım. Bu kullandığım kısım çöp mü oldu ? Çok az kirlenmiş durumda tekrar kullanmak doğru mu yanlış mı bilemedim. Kullanılmış kısmı saklamam gerekiyorsa bu kısmı ve kullanılmamış kısmı nasıl saklamalıyım. Kilin zamanla sertleşmemesi ve özelliğini kaybetmemesi için yapılması gereken bir şey var mı ?
Kendi kutusunda hava almayacak sekilde saklayin sorun olmaz.

30 Gr lik kullandiginiz yer yuzeye temas ettiyse kullanmayin illaki icerisine biseyler almistir.

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben kullanmadigim kalan kismi kucuk bir kavonoz icerisine su kuyup icerisinde sakliyorum. Bu gune kdr bir sorun yasamadm. Hava alirsa kuruyacaktir

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Bende de aynı seyler var hocam megane 4 aynı araç anlamadım gitti tırnakla vs çıkıyor gibi de

mertagn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımın camına wax bulaşmıştı ben de silmiştim zamanında fakat o bölgede kaldı sanki wax aracı yıkarken kalıntısı belli oluyor nasıl çıkartabilirim acaba o lekeyi

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Aracımın camına wax bulaşmıştı ben de silmiştim zamanında fakat o bölgede kaldı sanki wax aracı yıkarken kalıntısı belli oluyor nasıl çıkartabilirim acaba o lekeyi
Wax in etkisi devam ediyordur.

Kil varsa kil ile temizleyebilirsiniz.
Alkol var ise oda cözüm olabilir.
Yada cam i apc ile temizleyip durulayabilirsin.

Yada kalinti nasil bisey leke seklindemi yoksa parlaklikmi veriyor,

Bir görsel.atarsaniz daha net yardimci oluruz yazdiklarimiz tahmini çözümler.

Cüneyd

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Şu matkap ucuna takılan süngerler ile araca wax uygulanabilir bir sakıncası olur mu ? bir şarjlı matkap alıp araç içinde fırçalama vs için kullanmayı düşünüyordum böyle kullanılması uygunmudur ? deneyen kullananların yorumlarını bekliyorum.

kyormaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
sakarya
Benzer bir ürünü denemek için almıştım ama açıkçası pek hoşuma gitmedi. Pedleri çok iyi değildi, fırçalar da sert telli olduğu için kumaşı yıpratabilir gibi geldi.
Sonradan fırça olarak Cartainer 3’lü ultra yumuşak matkap fırça setini aldım, onu bayağı beğendim. Eğer böyle bir şey düşünüyorsan kesinlikle tavsiye ederim: Cartainer 3’lü ultra yumuşak matkap fırça seti
Şu matkap ucuna takılan süngerler ile araca wax uygulanabilir bir sakıncası olur mu ? bir şarjlı matkap alıp araç içinde fırçalama vs için kullanmayı düşünüyordum böyle kullanılması uygunmudur ? deneyen kullananların yorumlarını bekliyorum.