Hızlı Soru - Cevap

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Öne çıkan konu #26,621
Tavsiyen uzerine 5 lt siparisi verdim iyzicoda 400₺ birikmis vardi 1200₺ ye denk geldi 3 lt fiyatina 5 lt almis olduk tavsiyen icin cok tesekkur ederim. Birde kullandigin konsantrasyon oranlari nedir kova icin birde hic foam lance icin kullaniyor musun onun icin ne kadar bir oranla yapiyorsun tesekkurler
500 Mllik şişenin başlığını söküp pasta şişesinin ucunu taktım 12-13 lt suya göz kararı ortalama 30-40 ml koyuyorum . Foam lance için nadir kullanıyorum 450 ml suya 50 ml şampuan koyuyorum ama ölçü kabı ve foam lance içinde karışmadığı için sinir ediyor beni fl de pek kullanmıyorum

olcaycgn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırıkkale
Merhaba arkadaşlar Benzinlikte arabamı yıkıyorum renk füme kabut da bi kısım yerler bozarmış su izi gibi güneş yanıgınada benziyor Boyacı dyo cila verdi yaptım gitmedi hangi ürünü kullanayım.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar, Hayırlı cumalar abiler. Scrup Pad alacağım. Scrup Pad önerilerinizi alabilirim. Auto Finesse Revita Scrup buldum uygun fiyata. Alınır mı acaba.

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
selamlar, geçtiğimiz gün aracıma komple pasta cila uygulaması yapılırken daha önce boyanmış olan kapıyı maalesef aşağıdaki resimdeki gibi yaktık. Koch chemie heavy cut yapılırken görseldeki gibi boya incelmesi oldu. buna boyama haricinde çözüm öneriniz var mıdır? zaten boyalı parça olduğu için tekrar bir lokal boya geçmekte problem görmüyorum ama eğer kurtarma şansım varsa önce denemek istiyorum

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
selamlar, geçtiğimiz gün aracıma komple pasta cila uygulaması yapılırken daha önce boyanmış olan kapıyı maalesef aşağıdaki resimdeki gibi yaktık. Koch chemie heavy cut yapılırken görseldeki gibi boya incelmesi oldu. buna boyama haricinde çözüm öneriniz var mıdır? zaten boyalı parça olduğu için tekrar bir lokal boya geçmekte problem görmüyorum ama eğer kurtarma şansım varsa önce denemek istiyorum

Boyanmaktan başka çözümü yok anca çelik rotüşle ince bi boya çekilip tekrar ince bi pasta atılırsa göze batmaz. Sonuç ort. %70 falan olur. Dikkatli bakıldığında belli olur. Boyalı parçaları yapmak cok sıkıntı cok dikkatli olmak gerekiyor ben genelde boyalı parçaları orbital ile yapıyorum

thelastjulien

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Boyanmaktan başka çözümü yok anca çelik rotüşle ince bi boya çekilip tekrar ince bi pasta atılırsa göze batmaz. Sonuç ort. %70 falan olur. Dikkatli bakıldığında belli olur. Boyalı parçaları yapmak cok sıkıntı cok dikkatli olmak gerekiyor ben genelde boyalı parçaları orbital ile yapıyorum
maalesef biz de korkuyorduk başımıza geldi :( air brush ile atmayı düşündük ama çelik rötuş daha mı etkili olur?

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
çelik rutuş ile yapılır dediğin boya malesef ne yüzeye tutunur nede ince pastadan sonra yüzeyde kalır. celık rutusu geçtim. rutus dediğin hasarlı bolgeye tutunur. burda polisajla açılmış bölge amiyane tabirle kayyyymmmmak gibidir. boya o yüzeye tutunamaz. he dersen ki airbrush tabancasıyla ince ince tarama yaparak boya atın ona bir nebze ikna olabilirim.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
çelik rutuş ile yapılır dediğin boya malesef ne yüzeye tutunur nede ince pastadan sonra yüzeyde kalır. celık rutusu geçtim. rutus dediğin hasarlı bolgeye tutunur. burda polisajla açılmış bölge amiyane tabirle kayyyymmmmak gibidir. boya o yüzeye tutunamaz. he dersen ki airbrush tabancasıyla ince ince tarama yaparak boya atın ona bir nebze ikna olabilirim.
Dün yaptığım bir araçta aynı olay yaşanmıştı. Kapıda cok derin bir çizik vardı muhtemelen o çiziği almaya calışırken boyayı cok hafif açmışlar. 1500 sulu zımparayı bir iki kere hafif bastırarak bölgeyi yaralayıp çelik rötuş çektim oralara. Derin çizik dikkatli bakıldığında gözüksede o yanık kısım gitmişti. Foroğraf çekmek hiç aklıma gelmemişti bilseydim fotoğrafını çekerdim

ruudvan

Amatör Detaycı
Üye
İl
istanbul
Dün yaptığım bir araçta aynı olay yaşanmıştı. Kapıda cok derin bir çizik vardı muhtemelen o çiziği almaya calışırken boyayı cok hafif açmışlar. 1500 sulu zımparayı bir iki kere hafif bastırarak bölgeyi yaralayıp çelik rötuş çektim oralara. Derin çizik dikkatli bakıldığında gözüksede o yanık kısım gitmişti. Foroğraf çekmek hiç aklıma gelmemişti bilseydim fotoğrafını çekerdim
çelik rutuş bilinmiyorken kartvizitle çizik doldurma calısmaları yapıyordum. cızık var ise evet kanalı doldurmak için boyayı çelikle sıvama yapman gerekir ve ardından fazlasını almaya çalışırsın. burdaki yüzey geniş. burda celik calısmaz.airbrushtada mevcut yuzeyden daha mat kalır ama en azından renk olarak yakalar.he bana sorsan hiçbirşey yapmam o yüzeye .

senin bahsettiğin uygulamada başarı oranın var ise şuan dünyada tek olabilirsin.olurda denk gelir paylaşırsan banada tebrik etmek düşer.ilk like ını ben atıcam söz

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
çelik rutuş bilinmiyorken kartvizitle çizik doldurma calısmaları yapıyordum. cızık var ise evet kanalı doldurmak için boyayı çelikle sıvama yapman gerekir ve ardından fazlasını almaya çalışırsın. burdaki yüzey geniş. burda celik calısmaz.airbrushtada mevcut yuzeyden daha mat kalır ama en azından renk olarak yakalar.he bana sorsan hiçbirşey yapmam o yüzeye .

senin bahsettiğin uygulamada başarı oranın var ise şuan dünyada tek olabilirsin.olurda denk gelir paylaşırsan banada tebrik etmek düşer.ilk like ını ben atıcam söz
Elinde airbrush varsa onunla hafif hafif püskürtme yaparak kapatmaya calısması daha iyi olur ama birçok kişi çelik bulduğu için alternatif olarak söyledim. Bende işyerinin kartvizitiyle yapıyordum sonradan çeliğe geçtim. Tebrik etmelik ahım şahım bir durum yok az bişey boyayı sürüp çeliği çekip fazlalığını aldım hepsi bu. Arac sahibine denk gelirsem fotoğrafını çekeceğim.

sametozt

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İZMİR
Merhaba,
Basınçlı yıkama makinası alma arifesinde birisi olarak Nilfisk Core 150 ile Karcher K5 modeli arasında gidip geliyorum. İkisinin birbirine karşı avantajlı ve dezavantajlı olduğu noktalar var.
Benim size sormak istediğim bu iki makina arasındaki ses farkı. Youtube'dan izlediğim kadarıyla nilfisk tarafında daha tiz ve rahatsız edici bir ses duyuyorum. Tabiki bu videodan izlenip anlaşılacak bir şey değil fakat iki cihazı deneyimlemiş birisi varsa yorumlarını merak ediyorum. Yarı kapalı ve yankı yapacak bir yerde kullanacağım için özellikle kendime ve sonrasında çevreye minimum rahatsızlık vermek istiyorum.
Teşekkürler.