Hızlı Soru - Cevap

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #27,301
Köpük ve fırça kullanımının tek başına toz çekmeye sebebiyet vereceğini sanmam. Önemli olan kullanılan ürünün yapısı gereği toz çekme durumu olabilir.

Temizlik sonrası nemli mikrofiber bez ile güzelce silip uygulanan üründen kalıntı kalmaz ise toz çekmesini engellersiniz.
temizlik için adbl interior qd unlimited kullanıyorum köpük ve fırça ile uyguluyorum daha sonra nemli bir bez ile siliyorum daha sonra da kuru bi beze detruner interior matt sıkıp temizlediğim yerlere uyguluyorum öyle bırakıyorum doğru mu yapıyorum yoksa yanlış bi durum varmı cevabınız içinde çok teşekkür ederim

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Köpük ve fırça kullanımının tek başına toz çekmeye sebebiyet vereceğini sanmam. Önemli olan kullanılan ürünün yapısı gereği toz çekme durumu olabilir.

Temizlik sonrası nemli mikrofiber bez ile güzelce silip uygulanan üründen kalıntı kalmaz ise toz çekmesini engellersiniz.
hocam birde bezlede alakalı olabilir mi yeni bezse elektriklenme olabilir mi çünkü bazen kapı eşiklerini farklı bi bezle silerken elektriklenme sesi geliyorda

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
temizlik için adbl interior qd unlimited kullanıyorum köpük ve fırça ile uyguluyorum daha sonra nemli bir bez ile siliyorum daha sonra da kuru bi beze detruner interior matt sıkıp temizlediğim yerlere uyguluyorum öyle bırakıyorum doğru mu yapıyorum yoksa yanlış bi durum varmı cevabınız içinde çok teşekkür ederim
Bende temizleyici ürünü uyguladıktan sonra nemli bezle silip üzerine gyeon preserve kullanıyorum. Tüm aracı bitirdikten sonra kuru mikrofiber ile üzerinden tekrar geçiyorum. Toz ile ilgili bir problem yaşamadım.

Benim kullandığım ürün bir tık parlak bir ürün olduğu için kuru mikrofiber ile hafif matlaştırıyorum. Sizin bence olduğu gibi bırakmanız daha doğru olur. elimdeki ürün bitince bende mat bir ürüne geçerim.

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
hocam birde bezlede alakalı olabilir mi yeni bezse elektriklenme olabilir mi çünkü bazen kapı eşiklerini farklı bi bezle silerken elektriklenme sesi geliyorda
Tabiki kısa tüylü yoğun dokulu bez kullanmak faydalı olur 250-300 gsm gibi. Uzun tüylü ve esnek 500-600 gsm bezler daha çok elektriklenme yapar.

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
bu işlerde en ufak bi şey bile büyük etki yapabiliyor şahsi fikrimce normalde mecburen petrol köpüğü ile yıkardım aracı kapalı garaja bırakır 1 gün sonra toz olurdu şampuan kullanmaya başlayınca toz tutmama olayı biraz daha iyileşti iç temizlikte de böyle bir durum olup olmama ihtimalinden dolayı sormuştum çok saolun tekrardan

senturk35

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Gazı nasıl kesebilirim içinde yarım depo var vana falan varsa kapatayım bir kaç gün benzinle deniyeyim birde tahmini fiyat ne çıkar sence bunun tamiri için
gaz nasıl kesilir bilmiyorum. Eğer sorun tek enjektörde ise 1.5 yıl önce 2500 tl civarı masrafı vardı. En güzeli lpg ciye gidin tek tek enjektörleri kontrol etsin zaten sorun varsa söyler size

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
iç temizlikte qd kullanıyorsan eğer ekstra bir koruma uygulamaya gerek boşuna ürün sarfiyatı olur çünkü qd amacı hem temizlik hem koruma, interior matt uygulayacaksan qd değil düz bir interior cleaner ile temizleyip sonra uygulamak daha iyi olabilir belki yaşadığın problemde bu yüzdendir.

keremunlr

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Gebze
İronx Jel olan güzel üründür.Sulandirilmaz etkisini kayip eder.

Ayrica Roton/Vampire Liquid/FB/Flowey R10 gibi ürünlerde sulandirilmaz...

Yogun kivami nedeniyle sulandirilacak diye bir şart yoktur sulandirmak.sadece atımı kolaylaştirir ama etkisini düsürür.

Demirtozlari arasinda sadece Fireball in bir ürünü vardi 1/3 sulandiriniz diye birde Fraber in demirtozu da 1/1 Konsantre üründür Harici ürünler saf kullanilmalidir.Sulandirilan ürünler sulandirildigi kadar ki yüzdelik etkisi düser,Sulandirildiginda Her ürün Kizarir veya Morarir bu isini yapiyor anlamina gelmez :) daha yüzeye sıkmadan kendi şişesinde renk degistiren demirtozlarida var,hava ile temas edince renk degistiriren demirtozlari var.
Teşekkürler abi bilgiler için. Vonix makker alacaktım, sitede gezinirken indirimden denk geldim belki alırım dedim ama şimdilik Good Stuff Iron Remover 1lt daha mantıklı geldi.

ygT-

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
würth ün silikon spreyi trim seslerine faydası oluyor mu acayip bi trim sesi var kapı tutamaçlarında ve birkaç yerde
Slikon spreyi kısa süreli sesi keser sadece
Eski aracımda vardı aynı şekilde kapı iç kollarında vs. , eliniz yatkınsa trimi sökün ve dediğim yerlere "bez bant" çekin
1) Trimin klips,tırnak yerlerine
2) Trimin oturduğu yüzeyin kenarlarına yani trimlerin birleştiği yere

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
araç içi temizleyicilerinin köpük ve fırça ile uygulanması toz çekmeye sebep verir mi
Hayır vermez. Toz çekme kullandıgınız ürünlerle alakalıdır. Ben her temizlik sonrası Koch Ts sürerim en az 2 hafta toz çekmez. İster temizlik olsun ister sürdüğünüz koruyucuyu silmek olsun kullanılan bezle silme şekli çok önemlidir yüzeyde fazlalık kalmamalı ne az sürmelisiniz nede cok.

enesbkds

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayır vermez. Toz çekme kullandıgınız ürünlerle alakalıdır. Ben her temizlik sonrası Koch Ts sürerim en az 2 hafta toz çekmez. İster temizlik olsun ister sürdüğünüz koruyucuyu silmek olsun kullanılan bezle silme şekli çok önemlidir yüzeyde fazlalık kalmamalı ne az sürmelisiniz nede cok.
Eyvallah teşekkür ederim ben adbl neon bez kullanıyorum ilk önce adbl interior qd unlimited ile temizliyorum sonra nemli bi bez ile siliyorum sonra detruner interior mat ı beze sıkıp temizlediğim yeri siliyorum bu kadar yaptığım uygulamada yanlış bişey varmıdır